Last news in Fakti

22 Септември, 2021 14:46 17 821 61

Илиян Василев: Страшният унес на служебния кабинет и на партиите на протеста

  • илиян василев-
  • енергетика-
  • парно-
  • ток-
  • цени

Молитвите са средство на отчаяните - но аз си мисля, че след февруари положението ще стане драматично

Илиян Василев: Страшният унес на служебния кабинет и на партиите на протеста - 1
Снимка: БГНЕС

Предупреждавах много пъти, но изглежда някакъв унес е обхванал служебното правителство и политическите партии, та не забелязват какво предстои - като криза, и социално напрежение, в условията на които ще се проведат изборите. Те си мислят, че е достатъчно да говорят за повече от същото - за своята изключителност, за почтеност или морален разпад, за лошите и добрите.

За това предупреждава във "Фейсбук" Илиян Василев.

Резултатите, които социологическите агенции показват могат да се окажат много далеч от истината. Защото в условията на вълна на отрицание и общо недоволство към всичко и всички, конкретните виновници могат да се измъкнат и да се върнат на власт. Е, едно две знакови имена ще бъдат пожертвани, но Системата ще остане.

Към датата на изборите, сметките за ток, парно и най-вече усещането че се сме на кораб без капитан /защото не виждам служебното правителство да се заело с антикризисни мерки и антикризисно говорене и политики/ ще расте. И недоволството ще прекрачи границите на разума в полето на оцеляването. Идеална среда за манипулации и хибридни войни.

Да припомним кой е виновен - енергетиката, откъдето започва всичко беше източена от ГЕРБ и ДПС. Не е сигурно, че дори БЕХ може да тегли вече заеми, тъй като размера на поетите дългове на фона на приходите меко казано смущава. Циниците разбира се ще изтъкнат че повишените цени на тока и газа ще напълнят касите на енергийните компании, но регулаторът отдавна се прави на социална бариера срещу пазара и изоставане на повишението на цените от пазарните се трупа.

Да, ТЕЦовете ще спечелят но вижте какъв дълг и те са натрупали и каква част от "Печалбата" им отива по корупционни канали и най-вече за емисии.
Ако не се налеят спешно пари няма да има природен газ, защото Булгаргаз се издъни драматично с покупката на азерския газ, а руския, макар и в по-големи количества, не е достатъчен - Чирен е със 17 процента по-малък обем на нагнетен газ.

Молитвите са средство на отчаяните - но аз си мисля, че след февруари положението ще стане драматично. Повишените доставки на газ от Норвегия няма да стигнат за нищо. Трябва да се търсят резерви от Азърбайджан, Египет, и най-вече САЩ. Крайно време е САЩ да се намесят, защото от онзи ден е ясно, че Кремъл ще играе ва банк за да постави ЕС на колене заради СП-2.

Цялата енергетиката се намира под контрола на ГЕРБ и ДПС и ТЕ НЕ ПРАВЯТ НИЩО, заложили капани както поради естествената си некомпетентност, така и зарази охранана корупционни интереси. Служебното правителство изглежда се примири, че не може да смени гербаджийски шефове по върховете и притихна. И чака съдбата си.
Битките за политическо надиграване в семейството на протестните партии изглеждат нелепи. Само формен "идиот" може да си мисли, че през ноември социалното недоволоство няма да засегне както президента, /заради служебното праителство/, така и протестните партии заради очевидното надмощие на егото им. Вече не съм сигурен дали изобщо разбират за какво определени хора са в политиката.
Какво трябва да се направи?

В никакъв случай да не се подписва в този си вид Националния план в частта енергетика с дати за закриване на въглищните централи. Никой не знае колко дълга ще бъде кризата при суровините. Брюксел да бъде така добър, като измисли някаква политика да я подплати с ресурси за реагиране в случай че плановете не се окажат реалистични.
Тъй като кризита ще бъде всеобхватна и ще засегне както индустрията, така и индивидуалните потребители е наложителна цялостна антикризисна стратегия, за да не се окаже, че всяка група дърпа към себе си и накрая всички страдат дружно.

Предприятия ще затварят, защото не могат да прехвърлят цените на енергията върху стоките и услугите. Поставете се на мястото на шефа на Топлофикация - ако сега купите газ за 1600 лева на 1000 кубически метра, а регулаторът приема само да е 650 лева ,както правите? За това трябва да се прецени дали е по-изгодно да се подкрепят директно работниците ако се затвори предприятието или ако е същностно да се подкрепи компанията за да остане "на вода".

Но основната мисъл трябва да бъде за хората, които ще останат без средства за да си платят светлото и топлото. Програмите за енергийни помощи незабавно трябва да се активират и разширят, защото процентът на енергийно бедните рязко ще нарасне.

И накрая - всяка партия трябва да вземе отношение по Зелената сделка. В този си небалансиран вид, тя влачи след себе си само щети, ползите не са видими за мнозинството. За това на равнище ЕС и ЕК трябва да се наложи мораториум върху зелената сделка, докато не се направят много по точни разчети и анализи за ползи-щети за да бъде прехода към безвъглеродна икономика възможен и устойчив, а не както е сега буря и апокалипсис.

Мнозина виждат в Зелената сделка модерна политика за модерни технологии, а въглищата и фосилите архаизъм и ретроградност. Проблемът е, че енергетиката не е модна сцена на която да има Версаче и Долче Габана, ние да имаме разходи за лукс и да похарчим за модерност. Енергетиката произвежда стоки, които са и право и НИКОЙ няма право да задоволява егоистични и модни страсти, ако от това ще следва срив на жизнени стандарти и заплаха за живота дори.

В момента в който климатичните алармисти започната да осъзнават че нещата не вървят в тяхна полза започнаха да припират да предлагаме Национален план с дата за затваряне на въглищните централи. Знаят че другата пролет нещата ще изглеждат много, много по различно и тягата в платната им не само ще изчезне, но и ще се обърне.

За това никакво бързане с предоставянето на Националния план, - преди да спрем кървенето и шока, дългосрочните мечти могат да почакат. Докато разберем колко пари ще ни останат след цунамито.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 90 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    59 87 Отговор
    Ти си един заклет РУСОФОБ и си вреден за България
  • 2 Майна

    79 31 Отговор
    ,,Зелената политика,, е измислица на ГЛОБАЛИСТИТЕ И СЕ ПРОКАРВА ЧРЕЗ САЩ ,които ти са толкова на сърцето .

    Коментиран от #9

  • 3 томи

    58 47 Отговор
    това нищожество пак го показват
  • 4 БиБи

    29 52 Отговор
    Не се тревожете, като дойда декември на власт и хаоса ще спре!
  • 5 Равносметка

    46 15 Отговор
    За сравнение преди 2 години.

    -Ток мегават Козлодуй 55 лева мегават(спрените блокове на АЕЦ, ако работиха сега-30 лева Мегават)
    -Големи държавни ВЕЦове в рамките на НЕК-към 70 лева мегават.
    -Държавната Марица 2-преди да въведат вредните емисии 79 лева на Мегават (вредни емисии от ЕС са 60 евро на тон, любимите ви ГЕРБ са подписали за вредни емисии, когато мутрата ББ говори, че нищо не е увеличил) в момента-135 лева на Мегават час.
    ЦЕНИТЕ ДОТУК ДА ДЪРЖАВЕН СЕКТОР, ОСТАНАЛИ ОТ ЛОШ СОЦИАЛИЗЪМ.
    ЧАСТЕН СЕКТОР-КЪРЛЕЖИТЕ на които затължително и грантирано им изкупуваме енергията-БЕЗ КОЗЛОДУЙ, 20 години концесии, повтарям 20 години.
    -ТЕЦ 1 бившите американски-169 Мегават час-в момента над 200-220 лева Мегават с изкупуване на квоти вредни.
    -Фотоволтаици-400-500 лева на Мегават час, централите на цветелина бориславова любимата на Борисов-2400.
    -Перките-184 лева на мегават.
    -биоцентрали 334 на мегават-те са малко.
    -МикроВецове -156 лева на Мегават.Чacтни вeцoвe 460 вeцa.

    Ако в момента потребителите плащаха тока на Козлодуй-55 лева мегават, сметките ни средна разлика частници200-220 за ток не трябваше да са повече от 40-50 лева зима, 15 лева лято.
    Прeз 2009 Бoриcoв и ГEРБ имaт уникaлния шaнc дa върнaт 3-4-ти блoк Кoзлoдуй в eкcплoaтaция, укрaинcкaтa кризa-гaз крaжби.
    Нe гo прaвят. Eнeргийният кoлaпc e зaлoжeн oт:
    Кocтoв CДC, Кунeвa-НДCВ, Трoйнaтa-Cтaнишeв, НДCВ, ДПC-EРП-тa,, ГEРБ

    Коментиран от #24, #47

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Мислещ

    33 30 Отговор
    Най-унесен и виновен е електоратът, ето сега отново се кани да напълни парламента само с партии на статуквото (И да, това включва "Продължаваме подмяната" - всеки, който е на къса каишка на Козяк, е по дефиниция статукво, а и да не е точно статукво, не е и нищо по-добро).
  • 8 трифон

    42 26 Отговор
    като агент на ДС е иписал най-тъпите доноси,сега мнения ще ми изказва!
  • 9 Мислещ

    28 8 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    Сега даже искали да спират ръчните трансмисии, защото били "неекологични". Нищо, че 99% от колите в бюджетния сегмент харчат по 1-2 литра/100 отгоре с автоматична трансмисия.

    Коментиран от #27

  • 10 Изводи от ЕС

    43 27 Отговор
    Нaпрaвeнoтo oт CДC, НДCВ-EРП-тa и ГEРБ-зaтри eнeргийнaтa cигурнocт нa Бългaрия.
    ГEРБ ни вързaхa и към бoрcaтa Гърция, кoeтo дoпълнитeлнo ocкъпи цeнитe, кaктo и врeднитe eмиcии.
    ГEРБ зам. мин. официално с подписи зaтрихa ЮП.
    ГЕРБ прекъснаха дългосрочни договори ГАЗ -РУсия
    ГEРБ зaтрихa Бeлeнe и 4 гoдини 2 рeaктoрa cтoят пoд брeзeнт-ПРEЦEДEНТ.
    Зa cмeткa нa тoвa мaлки и cрeдни прeдприятия и БГ пoтрeбитeлитe купувaт зaдължитeлнo oт чacтни изтoчници БЕЗ КОЛОДУЙ, кoeтo e oгрaбвaнe нa пoтрeбитeли и бизнec.Гoлeмият бизнec мoжe дa купувa прякo тoк.
    Cъcипвaнe нa мaлък и cрeдeн бизнec.
    Вcякo пoрeднo "ДЯCНO" прaвитeлcтвo cъcипвaшe eнeргeтикaтa нa Бългaрия. Бяхa cъздaдeни ЧCИ, зa дa рeпрecирaт пoтрeбитeли, кoитo нe мoжeхa дa плaтят нeпocилнитe cмeтки зa тoк, вoдa, пaрнo и кoитo изнecoхa ВAРВAРCКOТO OГРAБВAНE и ПРИВAТИЗИРAНE нa Бългaрия.
    Тaкъв диктaт, пoдчинeнa икoнoмикa, гeнoцид нaд coбcтвeния нaрoд нe e имaлo прeз турcкo и coцa,кaквoтo имaмe ceгa oт EC и CAЩ.
    Прeз 2013 имa дeмoнcтрaции cрeщу cкъпия тoк, eдин oт инициaтoритe нa прoтecтa зaгинa-нeзнaйнo кaк.
    Eдинcтвeният изхoд e излизaнe oт EC-кaктo нaпрaви Бритaния.
    OТНOВO В БГ НC ca ДECНИ ТAЛИБAНИ, кoитo щe прoдължaт c дooгрaбвaнeтo нa Бългaрия и бългaритe.
  • 11 мафия

    59 30 Отговор
    Промяната минава през вкарване на Бойко Борисов в затвор, както и на всички участвали в корупционния модел на групировките от така наречения преход.

    Коментиран от #16

  • 12 ПЕЕВ

    40 49 Отговор
    РАДЕВ РАЗТУРИ БЪЛГАРИЯ.
  • 13 Гневен

    34 23 Отговор
    Настанало е време Разделно, убиването на системата Семашко-съсипа здравеопазването.
    ЕС съсипа енергетиката, земеделие, животновъдство-избити животни от ГЕРБ.
    Прием на евро-соросоидите подкрепят- втори шок на цени, лишения и мизерия след МВФ.
    България не е била в по-подчинено, окупирано, еничарско статукво в здравеопазване, образование, енергетика, земеделие, външна политика, армия.
    Новите еничари на НАТО, се бият за интересите на САЩ-мисии..
    Изходът е Отказ евро, излизане от ЕС и НАТО.
    Прави ли ви впечатления как англосаксите отново се обединиха САЩ, Британия, Австралия.
    И никой не говори, че ЕС и НАТО съсипаха България.
    Къде са Плевенлиев, Димитров, Паси, Кунева, дегенератите инфилтрирани в ГЕРБ, ИТН, ДБ, Изправи се-да ми обяснят кой съсипа България.
    А народът подскача от щастие, че плаща на фирми в офшорки скъпи енергия, ток, вода, газ бензин.
    Оградата на границата жалко подобие на оризова хартия, милиони потънаха в джоба на ГЕРБ и Симеонов.
  • 14 Хаджи Генчо

    42 6 Отговор
    Никой не сме да разчисти енергийната мафия в България. Тя не е й само българска. Който реши да осветли тази мафия, трябва да не му се живее вече. Смъртник е!
  • 15 Антитрол

    25 15 Отговор
    "конкретните виновници могат да се измъкнат и да се върнат на власт. Е, едно две знакови имена ще бъдат пожертвани, но Системата ще остане."

    Много вярно но дали пък това не е целта на цялото плюене по медиите и хилядите тролове. Дали за това взеха да се прокрадват идеи за коалиция с ГЕРБ ДПС. Христо Иванов преди го каза а сега и новите ПП и те го казаха - леко и неусетно ни готвят подмяната.

    Защо ли ни казват че са готови да съставят правителства на "всяка цена" - даже и в коалиция с ГЕРБ. Защо протестирахме тогава - за да ни излъжат някакви нови месии и да върнат ГЕРБ на власт и системата пак да е същата.

    Коментиран от #20, #59

  • 16 смерш

    23 8 Отговор

    До коментар #11 от "мафия":

    Само че,за съжаление,последните два парламента така се развиха,че осигуриха перфектна аргументация на пишман генерала и престъпната му групировка да се завърнат с нова сила!
    При това обективните икономически проблеми в периода на служебни правителства на Президента Радев ще им осигурят и оправдания за следващите пет години кой е виновен за бъдещите проблеми!

    Коментиран от #41, #50

  • 17 Българка

    32 9 Отговор
    Питам защо служебното правителство кара по инерцията на предишното. Защо не са отстранени шефовете в енергетиката, които обслужват ДПС и ГЕРБ? Още от миналия служебен кабинет не харесвах служебния министър на енергетиката. Та той създава комфорт на мафията ГЕРБ-ДПС. Никакви реорганизации, няма и осветлени схеми на корупция. А точно в енергетиката дерибействат сараите, там са грабежи за милиарди. И докато не се вземат спешни мерки и запушат пробойните за облагодетелстване на мутрите, недоволството на българите ще расте и ще се насочи не към главните виновници ГЕРБ-ДПС , а към Радев , служебния кабинет и партиите за промяна. Не е случайно, че през целия преход енергетиката и министерство на икономиката бяха в ръцете на сараите. Там са най-големите грабежи

    Коментиран от #55

  • 18 Биби Долапчиев

    11 11 Отговор
    Агенд Сашо е напалнил шалварите од сеги! Чакай Саше не трогай ся,приготвай дисагити ма гледай да офейкаш до де те не фане матреало за дрътата пембена гуша!Внетен ли сме?
  • 19 към

    32 16 Отговор
    Радев и служебното правителство да се събудят, и да ударят още по-яростно задкулисието, защото в един момент всичко ще се обърне и срещу тях.

    Коментиран от #29

  • 20 Идиот

    31 3 Отговор

    До коментар #15 от "Антитрол":

    Къде бяха протестиращите, когато доган и компания бяха мандатоносител в периода 2005та - 2009та година, и Шиши беше зам. министър...

    Коментиран от #23

  • 21 Антитрол

    10 8 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    Тръгват на лов за шарани ли? Казваш риболовния сезон е открит но не казваш кой им финансира риболова.

    Ти остави това ами кажи как върви коалицията с ГЕРБ и ДПС - разпределихте ли министерските кресла вече.

    Коментиран от #22

  • 22 Последния Софиянец

    12 12 Отговор

    До коментар #21 от "Антитрол":

    Трябва да освободим крепостните селяни на ГЕРБ и ДПС.И там има честни хора но са зависими,прости и изплашени.

    Коментиран от #25, #49

  • 23 Антитрол

    13 7 Отговор

    До коментар #20 от "Идиот":

    Какво общо има това с това което съм написал.

    Казвам че едни нови партии ще върнат ГЕРБ на власт.
  • 24 Българка

    20 4 Отговор

    До коментар #5 от "Равносметка":

    От Марс ли падаш , ЕС ти налага да подпишеш документа за вредни емисии и ти си мислиш, че можеш да риташ. В ЕС няма "ама", има "или", "или". Щом сме си дали г@за и чакаме еврофондове ще подписваме каквото ни сложат, това е положението, колкото и да не ми харесва точно на този ден.

    Коментиран от #28

  • 25 Антитрол

    14 6 Отговор

    До коментар #22 от "Последния Софиянец":

    "И там има честни хора но са зависими,прости и изплашени."

    Значи да те светна че честни хора не може да са зависими прости и уплашени.

    Въпроса е че вие сте зависими и алчни и заради властта и парите ще върнете статуквото и ГЕРБ на власт - беше много активен по протестите но спомняш ли си за какво бяха.

    Поредните хора без морал ще излъжат избирателите и ще попарят всякакви техни надежди за по-добър живот.
  • 26 ПСР

    29 0 Отговор
    Доста прочетох и с много хора говорих,които са в час.
    Положението с цените на ток,газ,горива и всичко след тях,е кошмарно!Ако започнат фалити и затваряне на производства-изобщо не ми се мисли.
    Енергетиката ни...най-голямата хранилка на мафията ни.
  • 27 Психо от Курило

    7 3 Отговор

    До коментар #9 от "Мислещ":

    Е това за ръчните скорости , направо изби рибата. Така ли не се намери някой да ги пита, да направят съпоставка или верните световни мисирки ще ни убеждават, че сме луди.
  • 28 Антитрол

    19 10 Отговор

    До коментар #24 от "Българка":

    Я се скрий бе соросоидче - от ЕС ни налагали ама друг път. Ние сме суверенна държава и никой нищо не може да ни налага - ние трябва да го ратифицираме.

    Те ни налагат и Истамбулската конвенция ама не мина.

    Продажна сган сме това българите.

    Коментиран от #31

  • 29 Българка

    14 1 Отговор

    До коментар #19 от "към":

    Кого да ударят?!!!! Та те са част от задкулисието, видимата част.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Българка

    9 4 Отговор

    До коментар #28 от "Антитрол":

    Прочети малко, преди да обиждаш. Мислиш ли, че ако беше друг например Нинова, нямаше да подпише?? Алоу, става въпрос за едни 20 милиарда, не подписалите казват чао на парите, сещаш ли се!!

    Коментиран от #33

  • 32 Сатана

    19 8 Отговор
    Навсякъде из Европа предстои страшна криза заради недостига на газ и цената му ще се повиши драстично.В БГ сме загинали отвсякъде,скъпи дърва и кюмур,пелетите за парните котлета също са скъпи,а за тока не ми се мисли.Народът ще излезе и с каманйе и дръвя ще помете служебните и шапконосителя.Прокопов ще е емигрирал дотогава.А ние ,ще го дуаме.

    Коментиран от #34

  • 33 Антитрол

    14 2 Отговор

    До коментар #31 от "Българка":

    А за колко милиарда става въпрос бе соросоидче вредни емисии (60 евро на тон) - имаш ли си на идея колко въглища гори един ТЕЦ на ден, а за година, а до 2035 година.

    А имаш ли си на идея колко въглеродни емисии произвежда България като цяло на ден или година - нямаш си на идея и плещиш соросоидни глупости. Знаеш ли колко милиарда трябва да плащаме - не знаеш.

    Целта са еврофондовете които да откраднете нищо че България ще плаща в пъти повече въглеродни емисии.
  • 34 Антитрол

    18 12 Отговор

    До коментар #32 от "Сатана":

    Ами когато вожда ви отказа Южен поток що не врещяхте че газът щял да стане скъп, Вожда ви защо не подписа дългосрочен договор с Русия когато цената беше ниска, Вожда ви защо отказа строителството на АЕЦ Белене за да ви е евтин тока - тогава същите врещяхте че не ни трябвали руски реактори.

    Гледам и дума не обелваш за "американските" ТЕЦ или за хилядите ВЕИ със скъп ток.

    Та Радев ли е виновен за всичко това.

    Коментиран от #44

  • 35 ГЕРБ=БСП=ДПС

    7 11 Отговор
    "Зaщoтo в уcлoвиятa нa вълнa нa oтрицaниe и oбщo нeдoвoлcтвo към вcичкo и вcички, кoнкрeтнитe винoвници мoгaт дa ce измъкнaт и дa ce върнaт нa влacт"

    Тогава защо всички включително вие 2 месеца плуето по ИТН и забравихте ГЕРБ, ДПС и БСП? Защо никой не излезне да каже, че в 46 Народно събрание, не можеще да има промяна, тъй като ГЕРБ+БСП+ДПС имаха 128 депутата от 240. А партиите на "протеста" само 112, завдно с троянските коне като Татяна Дончева.

    Защо никой не плюеше по доказано компрометирани личности като Бойко Борисов, всичките му герберски лакеи, Йордан Цонев, Мая Манолова и Татяна Дончева. А се плюеше само по ИТН и Слави Трифонов. Не занам какъв злодей е Слави Трифонов, но Бойко Боисов, Йордан Цонева ... са няколко пъти по-големи злодей. За които всички социолози, политолози, жърналисти, претендиращи за предтавители на културата ... забравихте. 2-3 месеце се плюеше само по ИТН и по слави Трифонов все едно тес а управлявали 12 години и те са виновни за разпадналата се държава. А не Бойко Борисов и ГЕРБ.
  • 36 АМОН

    15 2 Отговор
    ЩО СЕ ХАРЧИШ ДА СЕ НЕРВИШ БЕ ИЛИЯНЕ.

    ДЯСНАТА РЪКА НА КУНЕВА ПРЪМОВА ЗАСТАНА НАЧЕЛО НА ИКОНОМИКАТА. Какво разбира от икономика тази русенска птича е видно в престоят й в министерствата.

    НАЛИ КУНЕВА ПРЪМОВА ПОДРЕДИ 4-ТЕ БЛОКА НА АЕЦ КОЗЛОДУЙ И ТЕ ХЛОПНАХА КЮПЕНЦИ.

    СЕГА НАБЛЮДАВАМЕ КАК НА ДНЕВЕН РЕД Е ТЕЦ 2 !!!
    Договорите с "американските" централи още не са прекратени, но за сметка на това ДОГАН СЕ РАДВА на своята придобивка ТЕЦ ВАРНА.

    НА ПУКУПКАТА НА ЧЕЗ СЕ РАДВАТ И ЦАРСКИТЕ ЮПИТА.

    СИСТЕМАТА ГЕРБ -ДПС не само не е разградна , но се и укрепва.

    АПОКАЛИПСИСА ЗА КОЙТО ГОВОРИШ ИЛЯНЕ Е НЕИЗБЕЖЕН.

    РАДЕВ НЕ БИВА ДА Е ТОЛКОВА СИГУРЕН, ЧЕ ЩЕ СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ, ПЪК И ДА ГО НАПРАВИ ЩЕ ПОЕМЕ ЦЯЛАТА ОТГОВОРНОСТ ЗА КОМПЕТЕНТНОСТТА НА НАЗНАЧЕНИТЕ ОТ НЕГ МИНИСТРИ , СРЕД КОИТО СА И ТЕЗИ ДВАМАТА ШАЛОМОВЦИ С ТЕНИЯТ СЪВЕТНИК ДАНИЕЛ ЛОРЕР.

    РАДЕВ СЪЩО Е ПАЛЯЧО ПОПАДНАЛ ПОД ЗАВИСИМОСТИТЕ НА КУНЕВА -ПРЪМОВА И БРАТОВЧЕД И ПАСИ.

    НИЩО НЕ МОЖЕ ДА СПРЕ КАТАСТРОФАТА.
    ТЯ ПРОСТО Е ПЛАНИРАНА ДА СЕ СЛУЧИ СЪС СПЕКУЛАТИВНО МАНИПУЛИРАНИТЕ БОРСОВИ ЦЕНИ НА ТОКА КОЙТО Е В РЪЦЕТЕ НА ДОГАН И КОВАЧКИ.
  • 37 Фактъ

    12 7 Отговор
    Конфискация на откраднатото от хунтата герб - ДПС от последните дванадесет години . И ще видите как ще потекат реки от откраднати от нас пари . Милиарди в чекмеджета . Затова зануляването авоарите на опг - зайчарник в Банкя е задължително .

    Коментиран от #39, #48

  • 38 АМОН

    9 2 Отговор
    ИЗРАЗЯВАМ СВОЯТА НЕКОМПЕТЕНТНОСТ , НО ИМА ЕДИН ФАКТ КОЙТО МЕ КАРА ДА СЕ ОБЪРНА КЪМ ТЕБ С ЕДНО ПИТАНЕ:

    Знам, че на времето тези "АМЕРИКАНСКИ" централи ги правеха да произвеждат ток с честота 60 херца различна от нашите 50 нерца които са в системата.
    СПОМНЯМ СИ, ЧЕ ЗА ТЯХ ПРАВЕХА ОТДЕЛНО ТРАСЕ ЗА ИЗНОС НА ТОКА ЗА ТУРЦИЯ, КЪДЕТО РАБОТЯТ МОЩНОСТИ С ТАКАВА АМЕРИКАНСКА ЧЕСТОТА ОТ 60 ХЕРЦА!!

    АКО СЪМ ПРАВ В ТОВА КОЕТО СЪМ НАПИСАЛ, ТЕ ПИТАМ КАКЪВ "АМЕРИКАНСКИ" ТОК ВЛИЗА В НАШАТА РАЗПРЕДЕЛИТЕЛНА МРЕЖА И ЗАЩО НЕК ПЛАЩА ОСОБЕННИЯТ ИМ ЗАЛОГ ПО НЯКАКВИ СКЛЮЧЕНИ МЕЖДУ СОБСТВЕНИЦИТЕ И КРЕДИТОРИТЕ ИМ ДОГОВОРИ!!

    АКО ТОВА Е ВЕРНО ТО ТОГАВА НИЕ НАИСТИНА СМЕ ПЪЛНИ ИДИОТИ , А НАС НИ УПРАВЛЯВАТ ИСТИНСКИ БАНДИТИ И РАЗБОЙНИЦИ.
    ПЛАЩАМЕ ЗА НЕЩО КОЕТО НЕ ПОТРЕБЯВАМЕ!!

    МОЛЯ ТЕ ЗА ИНФОРМАЦИЯ АКО ИМАШ ТАКАВА
  • 39 АМОН

    9 4 Отговор

    До коментар #37 от "Фактъ":

    И КОЙ ЩЕ ГО НАПРАВИ ТОВА ЗА КОЕТО ПИШЕШ?

    ПРОКУРАТУРАТА НА ГЕШЕВ ЛИ??
    НЕ ЗАБЕЛЯЗА ЛИ КАКВА УМРЯЛА БИТКА ПРОВЕДЕ РАДЕВ С ГЕШЕВ И ГЕШЕВТУРАТА.
    Той загуби безмълвно тази битка и е на път да загуби и войната не само с ГЕШЕВ , но и с ДОГАН.

    СПОРЕД МЕН РАДЕВ Е ФАЛШИВ ГЕРОЙ, РАДВАЩ СЕ ЗА СЕГА НА ПРИВЪРЗАНОСТ КЪМ НЕГО , КОЯТО ИНФЛАЦИЯТА И ГЛАДА ЩЕ СТОПЯТ ПО БЪРЗО И ОТ ТОВА КОЕТО СЕ СЛУЧИ ПО ВРЕМЕТО НА ВИДЕНОВ.
  • 40 Илиан Василев Само Плюеш, нищо ли

    6 5 Отговор
    Друго не знаеш и можеш?? Плюеш, Плюеш!! А вятъра го връща в теб!! Никоя партия няма да те покани за нищо!!
  • 41 Василев

    4 1 Отговор

    До коментар #16 от "смерш":

    Е напълно прав. В самия Брюксел е пълен хаос по тази тема. Оплели са се като патета в топли ла.на и се опитват да прехвърлят отговорността върху държавите.
  • 42 98765

    18 1 Отговор
    Да, разочорованието на "протестните " партии е голямо, големите лъжици за загребвене останаха празни-няма защо за друго да лъскат жълтите павета! Истинските протести са нещо друго; спонтанни, причинно-следствени, народни. Тази пубертетна, наркоманска, яхната от отровни и неуспели политици, агитка свърши логично в канала. Сега водачът и използвачът Радев се надява на чудо за да стане неговата-президентска република, т.е. еднолично за завзема управата-обича да управлява, много обича.
  • 43 Гого _Левски

    10 11 Отговор
    ТОЯ ИЛИЯН ВАСИЛЕВ НЯМА ИДЕЯ КАК СЕ ФОРМИРА ЦЕНАТА НА ТОКА!САМО БОЙКО БОРИСОВ ЩЕ УПРАВЛЯВА за да са нещата наред!КОЛКОТО И ДА НЕ ИМ СЕ ИСКА БАТ БОЙКО ЩЕ Е!!
  • 44 Сатана

    11 4 Отговор

    До коментар #34 от "Антитрол":

    Мен Боко не ме интересува ,но “Новият морал” на Радев ме интересува.
    Заради едното преизбиране сме без редовно правителство.Южен Поток беше спрян от Орешарски ако не помниш.И най—важното да те светна е,че Американска колония.Козяк решава всичко .България ползва на година до 3 милиарда куб.м. газ. На каква цена искаш да ти я продава Газпром?На цената на Германската ли,които ползват 60 милиарда годишно?Не се излагай с твоите лозунги,моля.
  • 45 Матей

    8 2 Отговор
    Ето,видяхте ли?Модернизация,зелена икономика,туй са някакви мечтания и могат да се осъществят в едно свръх-задоволено общество,в реалния комунизъм.Ние сме в криза,недоимък,за нас въглищата не са анахронизъм,а хляб наш насущний.Петков и Василев прокламират зеленясването,дори не се замислят ,че лишават растенията от така нужният им въглероден двуокис,а залесяване за тях е тера инкогнита.Слънчевата и вятърната енергия са крайно недостатъчни,при това на баснословна цена.Тогава?Как си въобразяват да затрупат съществуващия кладенец,преди да са изкопали нов?
  • 46 Жива да ни бях

    15 5 Отговор
    Служебното правителство "не можело" да замени ГЕРБаджийските шефове и се било "примирило" ??? Тоя сънува ли. Служебното правителство уволнява както си иска, проблема им е че удобните хора които назначиха са абсолютно некомпетентни. За половин година съсипаха всичко в България, сега пак ГЕРБ им били виновни, ти да видиш! Е оправиха ви на Фърчилото парашутистите.
  • 47 3456

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "Равносметка":

    Равносметката ти е ялова.
  • 48 Няма ли

    11 0 Отговор

    До коментар #37 от "Фактъ":

    Нормален комундрел ,който да не плещи простотии!?Чекмеджета не знам дали има но парите на българите са откраднати от БКП -БСП.
  • 49 А бе каУн

    3 1 Отговор

    До коментар #22 от "Последния Софиянец":

    Ти за умен ли се имаш.Ега ти и нахалния картофобелач.Аре у кухнята,че днес няма надник.
  • 50 Болярин

    6 3 Отговор

    До коментар #16 от "смерш":

    Спящ президент = спящ служебен кабинет !
    ПАЗЕТЕ ТИШИНА, БЪЛГАРИ - ЕНИЧАРИТЕ СПЯТ !!!
  • 51 Енергетик

    4 0 Отговор
    Много ми харесва това:" Енергийно беден!:)"Иначе съм богат , но съм енергийно беден!:) Мдаа! Ситият на бедният не вярва!
  • 52 гост

    2 1 Отговор
    Едните срещу другите. Не се плашете хора. По живково живееха на село хората без ток и вода. С кобилици носеха вода от 2 км и бяха като камък здрави. Нямаше коли, чист въздух, храна. Къде бяхте 32 г да им прекаратеток и вода. Напуснаха селото, селата и отидоха в съседни села, където имаше ток и вода, но нямаше от 12 години мафазин, а им носеха или носят до днес само хляб и то на седмицата веднъж. Никой не мисли за народа. И данчо от дпс едни лакърфии разтяга. А дали знае, че много села ги няма на картата на Бг. Данчо, никой от хубаво не бяга. Добре че е Гърция в блиьост и с автобуди в 4 часа сутринта ги извозват до полето на Гърция, на помето берат тютюн и на место го нижат,псмук,аспержи,работят за гърците данчо, вашите и на герб от 12 години. Нищо против вас и герб. Те са антикомунисти. Изгонени от гърция, данчо, тракийци са, християни са, но вече са от валите-мохамедани и роми изкупуват къщи на вечна им памет българи, тракийци. Живи и здрави всички. Раята му строят, а данчо си живее из сараите на Доган, за 3 млн яхти и бело от бургас, а от де иде, сещайте се. Щом българи зъболекари от провинция се изселиха в Бургас и научиха турски, яко плащат турските бизнесмени на зъболекарката, а майка й учител в ИТ, а баща й Партиен профсъюз на предориятие. Добри хора бяха. Всичко е в дпс, в техните ръкини и в герб. Как ще ги катурните бкпдпсгерб. Трудно, а единият бая тежи, не можете хохо
  • 53 Анонимен

    3 0 Отговор
    Ще ходим в дугановата яхта да се топлим, а умните в сараите му за по сигурно. Да пълни хладилниците, и д в а м е, бей Амет!
  • 54 Българин

    9 6 Отговор
    Близо половин година управлява шайката на фигуранта а този доносник на ДС отново припява мантрите за лошите ГЕРБ и ДПС!
  • 55 Българка

    10 3 Отговор

    До коментар #17 от "Българка":

    Народа очакваше промяна към нещо по добро.А то се оказа,че двете служебни правителства начело с другаря Радев са по голяма мафия и от Борисовото управление. Безпринципно извършиха поголовни уволнения и то само за да сложат техни хора на ключови позиции, като се набляга само на факта (да е наш човек)а не кадърен и можещ.В резултат на това хвърлиха държавата в хаос и разруха ,предизвикаха чудовищна инфлация и докараха българина до просешка тояга.И това е само началото.Какво предстои през зимата ,не трудно човек да се досети.
  • 56 Бай Ху (By Who)

    5 1 Отговор
    Иде Радевата зима. Ше се одзъбиме, както през жанвиденовата.

    Коментиран от #58

  • 57 мда

    2 5 Отговор
    затвор за миризблака и говедото от Банкя. простите и крадливите от гроб да бъдат изчегъртани. но важното е туловището да бъде хвърлено в затвора и там да вони яко.

    Коментиран от #60

  • 58 хаха

    0 2 Отговор

    До коментар #56 от "Бай Ху (By Who)":

    да и ти ще се топлиш с 200 на онова като ти го подаде. и ще си щастлив
  • 59 хеий

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "Антитрол":

    ЗАЩОТО СТЕ МАЛКО , ЗАЩОТО СТЕ ТЬПИ, ЗАЩОТО С ВАШЕТО МИСЛЕНЕ ЩЕ УНИЩОЖИТЕ ДЬРЖАВАТА, И НА ТАМ ОТИВАМЕ КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ НИЩО НЕ СТАВА ОТ ВАС ТЕЗИ НА КОИТО СЕ ПЛАЩАШЕ ОТ БОЖКОВ ЗА ДА СЕ ТЬРКАЛЯТ ПО ПАВЕТАТА, ВИДЯ СЕ ЗА ПОЛОВИН ГОДИНА КАКВО МОЖЕТЕ, ЗАТОВА СТИГА СТЕ СЕ УПРАЖНЯВАЛИ НА ГЬРБА НА НАРОДА.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Курнела

    0 0 Отговор
    Чорапа да вдигне юмруче и всичко ще се успокои
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове