Last news in Fakti

24 Септември, 2021 06:06 5 150 38

Асен Василев: Изненадани сме от голямата подкрепа, ще призовем да се гласува за Радев

  • асен василев-
  • продължаваме промяната-
  • избори-
  • подкрепа-
  • румен радев-
  • данъци

Данъците не бива да се пипат, но трябва да се събират, заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната"

Асен Василев: Изненадани сме от голямата подкрепа, ще призовем да се гласува за Радев - 1
Снимка: БГНЕС

Изненадани сме от изключително голямата подкрепа на хората. Много е приятно да разговаряме с тях, да чуем какви са проблемите им и да получим окуражителни думи за това да продължим започнатото преди 4 месеца с волята да го правим през следващите 4 години.

Това заяви в пряко включване от Пловдив за "Още от деня" по БНТ лидерът на "Продължаваме промяната" Асен Василев. Той обяви, че ще води листата в родния си град Хасково.

Василев бе в града под тепетата, където се събират подписи за новата коалиция. Той изтъкна, че максимум до две седмици "Продължаваме промяната" ще представи предизборната си програма.

Основните точки от нея са ясни, като първа от тях е да не се пипат данъците, но те да бъдат събирани.

"Второто нещо, което е много важно, е да се спрат всички течове. Двете неща в комбинация биха дали достатъчно ресурс, за да можем да започнем да оправяме системите на образованието и здравеопазването", отбеляза той.

Целта е в следващите години да бъде постигнато съвременно образование, в което да нямаме нужда от частни уроци и частни учители. "За здравеопазването - имаме ресурси и добре подготвени кадри, за да лекуваме българите в България. Натрупаните неравенства сред медиците не са нормални. Системата не функционира в полза на пациента, а в полза на някои интереси, които са я завладели", заяви Василев.

Асен Василев и Кирил Петков заявяват категоричната си подкрепа за президента Румен Радев. В този смисъл те ще призоват избирателите, които подкрепят "Продължаваме промяната", да гласуват и за Радев.

Асен Василев коментира проблема, който произтича от поскъпването на природния газ и тока и защо в актуализацията на бюджета не са предвидени буфери за справяне с това, като заяви, че няма как правителството да субсидира цената на електроенергията според европейското законодателство.

"Има предвидени буфери за социална помощ, в помощта за бизнеси, свързани с ковид кризата. Цената на електроенергията и газа, която виждаме, се дължи на няколко проблема, които започнахме да решаваме като правителство и предстои да бъдат решени, надявам се, в най-скоро време", посочи той.

Той беше категоричен, че решенията в енергетиката отнемат повече от един месец. "Построихме "Турски поток" за 3 милиарда, но не сме построили газовата връзка с Гърция, за да имаме азерски газ, който е двойно по-евтин от този на "Газпром", допълни Асен Василев.

Вкарахме нашата енергийна система в перфектна буря, добави още той. В енергетиката решенията отнемат от 6 до 9 месеца. Това, което може да се направи в момента и би подействало според него, е да получим 1 милиард куб. метра от друга точка в Гърция азерски газ и тогава няма да има шоково увеличение на цената на парното. БЕХ и "Булгаргаз" работят с променлив успех по този въпрос.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Защо ме цензурираш Тихомире

    10 4 Отговор
    Нищо лошо не бях написал ?!?

    Коментиран от #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Умния

    25 25 Отговор
    Измамник се изказа!!!! Всеки ден излизат далаверите им с язовира. Спонсора е як.
  • 5 Коментар 3

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Защо ме цензурираш Тихомире":

    Не се трие😂. Що ли
  • 6 ТАКА ДЕ

    20 20 Отговор
    И как ще управлявате без гласовете на Бацо и Славуца не стана ясно
  • 7 Йордан

    31 32 Отговор
    Този наглец и явен мошеник Асен Василев лъже всичко и за Харвард и за хубавите дни които ще осигури в живота на българите.
    Вън от България жалък лъжец!
  • 8 БСП БАБЕ

    12 21 Отговор
    Ох на баби убавеца. Баби ша та изпапка Какъв си ми умен и начетен, ша та подкрипа на изборите.
  • 9 БСП...ЗЛО КОМУНДЕ

    17 10 Отговор
    Тоя ше ни дръпне избиратели от нас....поне 2%.
  • 10 Коко

    28 10 Отговор
    Много общи приказки такива ги слушаме от всички цял живот.Кажете по конкретно да знаем да ви избираме ли а именно-ще има ли възмездие за тези които продадоха България ще напуснем ли ЕС. Ще признаваме ли джендърството.Ще престанем ли да бъдем колония
  • 11 Фалита

    21 11 Отговор
    Грешиш! В Пловдив заляха с кофа вода канадеца, що не казваш?
  • 12 Поредните лъжци

    18 21 Отговор
    И тези, и Радев са поредните американски лакеи. Ще усетите това по-къкно, както стана с Борисов, НДСВ и ИТН.
  • 13 Нa въпрoc

    5 19 Отговор
    към социолозите за бившитe cлужeбни миниcтри назначени от Радев- Aceн Вacилeв и Кирил Пeткoв се прoгнoзирa, чe двaмaтa бихa мoгли дa взeмaт около 200 хил. неориентирани глaca, НО Aкo се включат и 500-800 хил. "български" глacoпoдaтeли от РС Макединия, вече горещо и ориентирано подкрепящи проекта "Промяната продължава", защото РС Македония бързо и без повече спънки от БГ ще влезе в ЕС, проекта на Румен Радев с тарана за разбиване на статуквото - Кирил Петков и Асен Василев ще е успешен за "ПРОМЯНАТА" и знaчи че щe е нaй-вeрoятнo първата политическа сила...!!!
  • 14 Комунист

    22 14 Отговор
    Щом Фърчилото ви е фаворит, губите моето семейство ,като гласоподаватели.
  • 15 Патриот

    19 10 Отговор
    Хората които най много подкрепят проекта "Промяната продължава" са българите в чужбина, "родоотстъпниците и граждани на света" , които ще са далеч от бъдещите проблеми в БГ и няма да усетят и разберат каква голяма "промяна" е настъпила за българите в България...!!!
  • 16 Гочо

    12 5 Отговор
    По добре не призовавайте нищо защото ще разводните впечатленията.Харесвате ми като специалисти,бих гласувал за Вас,но не ми навирайте Чорапа в лицето...

    Коментиран от #25

  • 17 Христо Иванов

    4 2 Отговор
    Асене, да взимате гласове само от Слави, БСП, ДПС и ГЕРБ. Нашите и на Майчето да не пипате. Ако гласували за нас, тръгнат да гласуват за вас ги връщайте
  • 18 Анонимен

    12 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Жена изсипа кофа вода върху Кирил Петков в Пловдив
    Заглавие на другата статия във ФАКТИ! "Неволно" го била направила жената! Толкова за подкрепата! Най-многото да издърпат на столчето на Слави - той затова и "скочи" на Цоциолозите!

    Коментиран от #23

  • 19 БСП ФАТМАЦИТЕ

    6 9 Отговор
    Подкрепяме новия проект на Кирчо и Асенчо....Те са нашите хора в политиката
  • 20 ПРЕДАТЕЛИ

    8 5 Отговор
    ДО ИЗБОРИТЕ ВСИЧКИ ЩЕ ЗНАЯТ ИСТИНАТА ЗА ВАС ДВАМАТА И ЩЕ РАЗБЕРАТ ЗАЩО МЪЛЧИТЕ ЗА НЕСЪСТОЯЛОТО СЕ ИЗЧЕГЪРТВАНЕ ПАК ЗАРАДИ ВАС И ПОСТАВЯНЕТО НА БОЙКО И ГЕШЕВ НА ПИЕДЕСТАЛ ..... ТВЪРДО СТЕ ПРОТИВ БЕЛЕНЕ , НО СТЕ ЗА ИСТАМБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ -- ТА ВИЕ СТЕ ПАРЕКСЕЛАНС ВРАГОВЕ НА БЪЛГАРИЯ И ПОДЛОГИ НА САЩ ! ЗАЩО НЕ КАЖЕТЕ СЕГА КОЛКО ЩЕ НИ СТРУВА АМЕРИКАНСКАТА ГАЗ !
  • 21 Възмутена

    15 7 Отговор
    Тези двамата палячовци се пробват да привличат избирателите на Радев за свои избиратели. Не знам какво му харесват на Кирчо. Само някоя домакиня със средно образование може да харесва мъж, който говори елементарно като на махленска седянка пред блока и нищо не казва. Нивото на изразяване на Кирчо е като на момче от четвърти клас, което е прочело само 1-2 книжки. Не само, че Харвард не е завършил, а надали изобщо има висше.
    С тази ръмбава физиономия и конска усмивка може да очарова само някоя застаряла стара мома.
    На безработните домакини трябва да им се забрани да гласуват.

    Коментиран от #28, #30

  • 22 Gowo

    6 8 Отговор
    3 милиарда профукани по времето на Бойко Методиев за нищо Не случайно го спрягат като лицето на Путин в България.България нищо не спечели с тоя скъп проект.Който струва на България 3 милиарда А комисионните напълниха ,,шкафчето" на Борисоф с още стотина кила злато

    Коментиран от #24

  • 23 Гандалф

    8 1 Отговор

    До коментар #18 от "Анонимен":

    Е голяма работа, поляна му да му върви по вода...нали не е хвърлила и кофата по него...
  • 24 Не се коси

    4 2 Отговор

    До коментар #22 от "Gowo":

    Другарю.Твоите хора (комундрелите) съсипаха цяла държава и пак нищо не им направиха.А ти за някакви 3 милиарда се тюхкаш.
  • 25 копи пейст

    10 6 Отговор

    До коментар #16 от "Гочо":

    Пластмасовият проект на Кирил Петков и Асен Василев е рожба на задкулисната дружба на президента Радев с кръга „Капитал“ и останалите олигарси с дела пред спецправосъдието
    Екзалтираната публика на риалити шоуто „Избори без край“, в коeто България живее, през последната седмица е ангажирана с обсъждането на амбициите за овластяване на поредните нарочени за спасители персони, претенциозно определящи себе си за единствено почтени.
    Този път инженеринговата лаборатория за фабрикуване на пластмасови политически проекти дори не си губи времето с изграждането на традиционна политическа партия. Този процес е демоде, а и в момента време няма. Заради това се залага на бързото изграждане на позитивен публичен образ на двамата доскорошни служебни министри Кирил Петков и Асен Василев. Впрегнатият медиен ресурс наистина е огромен, като освен за тяхното презентиране, той служи и за заглушаване на подплатените с аргументи и дори с доказателства факти, как на доверчивия българин се предлага не промяна, а поредната класическа измама
  • 26 йоРдан

    10 7 Отговор
    He ми харесват как отново лъжат народа. Самата им визия не говори хубаво за тях. Горко на този заспал народ. За пореден път ще бъдем излъгани.
  • 27 Който и да съм

    11 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Асен Василев: Изненадани сме от голямата подкрепа...
    Тия, които до скоро се захласваха по изпълнителя на песента " Едно ферари с цвят червен..." сега се хвърлиха да ви прегръщат, като нови месии и те ще поднесат поредната изненада!
  • 28 ВВП

    4 4 Отговор

    До коментар #21 от "Възмутена":

    Той щото Тиквун е един оратор и от устата му се лее римувана реч само .....айде холан стига с троленето и събуждането на влагата в кладенеца на разни офис лелки
  • 29 Косача

    6 7 Отговор
    Защо да не подкрепим тези мъже? Нима имаме по-добра алтернатива? Ще ги провериме и тях. Може и да се случи нещо хубаво!

    Коментиран от #31

  • 30 НЕ ДУМАЙ

    1 1 Отговор

    До коментар #21 от "Възмутена":

    Борисов много сложно ли ти говореше?
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 КЪРЛЕЖИ

    1 1 Отговор
    ЩОМ И ВИЕ ИЗКЛЮЧВАТЕ АЕЦ БЕЛЕНЕ И ЩЕ ПОДПИСВАТЕ СТАМБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ НАЧИ СТЕ МРЪСНИЦИ И САМО ЧИБА И ЗА ВАС !
  • 35 ЯНЕВ ОЧИТЕ

    2 2 Отговор
    ТОЯ КОКОРЧО ЯНЕВ ИЛИ Е С БЕЗЕДОВА БОЛЕСТ ИЛИ С ХАШИМОТО
  • 36 ЧУЙТЕ

    0 1 Отговор
    ДО ИЗБОРИТЕ ВСИЧКИ ЩЕ ЗНАЯТ ИСТИНАТА ЗА ВАС ДВАМАТА И ЩЕ РАЗБЕРАТ ЗАЩО МЪЛЧИТЕ ЗА НЕСЪСТОЯЛОТО СЕ ИЗЧЕГЪРТВАНЕ ПАК ЗАРАДИ ВАС И ПОСТАВЯНЕТО НА БОЙКО И ГЕШЕВ НА ПИЕДЕСТАЛ ..... ТВЪРДО СТЕ ПРОТИВ БЕЛЕНЕ , НО СТЕ ЗА ИСТАМБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ -- ТА ВИЕ СТЕ ПАРЕКСЕЛАНС ВРАГОВЕ НА БЪЛГАРИЯ И ПОДЛОГИ НА САЩ ! ЗАЩО НЕ КАЖЕТЕ СЕГА КОЛКО ЩЕ НИ СТРУВА АМЕРИКАНСКАТА ГАЗ !
  • 37 ПОДЛОГИ

    1 4 Отговор
    БЪЛГАРИЯ СЕ УПРАВЛЯВА ОТВЪН И ТИЯ ДВАМАТА НЕФЕЛНИЦИ СА МЕКЕРЕТА НА ЦРУ !
  • 38 Анонимен

    0 0 Отговор
    Тези двамата единият Кирил е от Пловдив града на бб, а Асен е от Хасково, града на Доган. Интересното предстои. Утре ПП са в Хасково, събота.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове