Last news in Fakti

27 Септември, 2021 06:05 5 524 34

Петков и Василев: Борисов не е прав за чуждите инвестиции

  • велико търново-
  • продължаваме промяната-
  • кирил петков-
  • асен василев-
  • електроенергия

Лидерите на "Продължаваме промяната" обясниха какво трябва да се направи, за да се избегне шокова цена на електроенергията през зимата

Петков и Василев: Борисов не е прав за чуждите инвестиции - 1
Снимка: БНР, Здравка Маслянкова

Целта на коалицията „Продължаваме промяната“ на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев е да бъде първа политическа сила на изборите на 14 ноември. Това заявиха двамата на среща със симпатизанти във Велико Търново, предаде БНР. Петков и Василев обявиха и какви неотложни мерки трябва да вземе държавата, за преодоляване на енергийната криза.

Три неща трябва да бъдат направени, за да няма шокова цена на електроенергията през зимата, заяви Асен Василев в отговор на въпрос на БНР какви неотложни мерки трябва да предприеме служебното правителство за овладяване на кризата с цената на тока за бизнеса:

„Трябва да си вземем евтиния азерски газ, трябва да си пуснем каскадите един гигават – това само по себе си драстично ще стабилизира цените. Трябва да се пуснат дългосрочни шестмесечни или дванадесетмесечни договори, които да покриват 80 % от потреблението“.

От „Продължаваме промяната“ ще водят преговори за управление и следизборно коалиране с всички партии, като условията към ГЕРБ са най-тежки, посочиха Петков и Василев:

„Признаваме, че раздадохме 2 милиарда на 20 човека през Българската банка за развитие и никога това няма да се случва повече при нас и хората, които са участвали в това раздаване, ще си понесат тяхната отговорност“, заяви Петков.

„И ще бъдат осъдени, и ще влязат в затвора“, допълни Василев.

На въпрос на БНР как ще се финансира предизборната кампания на „Продължаваме промяната“, Кирил Петков заяви, че ще е изцяло от дарения:

„Всичките дарения идват от хора, които покриват нашия критерий. Повечето са от ITфирми в София, собствениците на тези фирми“, посочи Петков.

Петков и Василев отрекоха твърденията на бившия премиер Бойко Борисов, че при управлението на първия служебен кабинет на Стефан Янев чуждестранните инвестиции са намалели драстично.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 37 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Малоумник

    34 16 Отговор
    Той и за шкафа не е прав казва,че няма пари вътре ама всеки знае,че има.
  • 2 5577

    27 27 Отговор
    И ако го повторите хиляда пъти че ще ставате първа политическа сила, па може да станете. Мутри тъпи. Не казвайте че сте били в първото правителство, че България не е била по зле от тройната коалиция. Това с банката никой не може да го разбере. Изглежда като мутренско боричкане. Не на нашите ми на вашите. Нали всички са си плащали вноските, но сега ще я фалирате и откраднете. Пример е оня в Сърбия. От същото котило сте. Това за инвестициите, когато отидете и се цункате с Меркел, тогава ще повярваме. За сега е само това което виждам построено с очите си. Тук трябва да се каже за колелото тати, ма друг път. Погледнато от север ще затворят крана естествено. Вие ще дадете ли пари като все още си задавате въпроса КОЙ. Орташкото магаре и кучетата не го ядат.

    Коментиран от #31

  • 3 5577

    4 10 Отговор
    Абе какво стана с тия коментари. Някой да не врътна кранчето. От половин час чакам да си пиша с някой, пък то няма.

    Коментиран от #5, #26

  • 4 Да се спасяваме от тия

    31 25 Отговор
    Правилно, чакат европейските пари и тия барабар с ристьо и майчето, начело с фатмака ще ги опоскат. Ще вземат и нашите спестявания и беж да ги харчат. Да се спасяваме сега оттях, преди зимата.

    Коментиран от #8

  • 5 Най-добре си пиши сам

    14 3 Отговор

    До коментар #3 от "5577":

    както правят английските лордове - порка си сам-самичък,за да е сигурен че си пие уискито с джентълмен..
  • 6 Българка

    33 21 Отговор
    Такааа, Кокорчо е пасивния, ясно. Сега са ги питам, заведоха ли някое дело срещу някой престъпник източвал ББР? Ами не, защото няма източнане, дадени са едни пари на едни тогава "наши" хора, които си връщат заема с лихва т.е банката работи. Сега са дадени едни други пари на едни други "наши" хора и те работят и ги връщат. Неморално е, но не е подсъдно т.е престъпление няма. Заиграването на тая жица си е предизборно, което също е неморално, а тия говорят за нов морал, да, да, ама не.

    Коментиран от #15, #34

  • 7 gosho

    23 6 Отговор
    и чакам КТБ там па 4 милярда изчезнаха няма да забравим колкото и да им се ще на пеевската шайка
  • 8 Българка

    12 6 Отговор

    До коментар #4 от "Да се спасяваме от тия":

    С две думи, прав си.
  • 9 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    13 9 Отговор
    ПЕТКОВ
    ВААСИЛЕН
    НДСВ2
  • 10 Анти трол

    16 22 Отговор
    Пожелавам Ви да бъдете най-добрата ИЗВЪНПАРЛАМЕНТАРНА опозиция, заедно с Маяма и Бойкиев!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #11

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Гост

    13 11 Отговор
    Добре де,престанете да лъжете,популистчета.
  • 14 успеха

    22 19 Отговор
    Момчета пожелавам ви успех, който да се превърне в успех на България, и да вкарате в затвора, простия пожарникар, дето лъга и краде от парите на българите, и ги раздаваше на приятелите си все едно че са негови. Всички герберасти са крали от българите, и е редно да посетят затворите, преди да почнете да си говорите.
  • 15 От ББР

    17 6 Отговор

    До коментар #6 от "Българка":

    ББР не е отпуснала нито един кредит от май месец насам.Значи банката не работи.Заплатите там не са намалени със стотинка даже!
  • 16 А Пепи Еврото...

    4 1 Отговор
    Как е ?
  • 17 !!!

    13 20 Отговор
    На Кирчо и Асан предназначението е да не може да се състави редовно правителство и Радев със служебни правителства да управлява държавата или да го наречем скрита президентска република. Кратко и ясно
  • 18 XAAXAAAXA

    14 19 Отговор
    Радевите кучета са се разджафкали...Говорят все едно са спечелили изборите...Машинното гласуване ...на нас ни е ясно, че ще има манипулации...Няма как да говорят толкова нахално.

    Коментиран от #19, #27

  • 19 А ти какво

    25 10 Отговор

    До коментар #18 от "XAAXAAAXA":

    Ти искаш да ни управляват хора без нужното образование. Теменужка Петкова със селскостопанския техникум да управлява енергетиката и да ми говори що е атомна централа, също така охранители, физкултурник, съдия, барабанист и ПиАр "специалисти" са депутати на ГЕРБ.

    Коментиран от #20, #21, #25

  • 20 XAAXAAAXA

    13 14 Отговор

    До коментар #19 от "А ти какво":

    Кокорчо е изпечен мошеник, но има гръб в лицето на олигарха Прокопиев , затова е така нагъл !
  • 21 НЕ ДУМАЙ!

    23 12 Отговор

    До коментар #19 от "А ти какво":

    Абсолютни измамници. Василев откраднал код на компютър и го продал тайно от съдружниците си. Съден и осъден. Отървал се със споразумение.Съдружникът му казва, че е много хитър измамник.Асен е фалирал и компанията Everbread с дългове за почти 9 милиона британски лири. Кирчо измамника продава с баща си Петко имоти на данъчна оценка и като консултант пере пари. Лъже за Харвард. Лъже и за отказа от гражданство. Спецов дължи 1 милион и половина данъци. Продал фирмата си на клошар за 500 лв. Лъжци са.

    Коментиран от #23, #32

  • 22 Преди

    5 5 Отговор
    Слави беше диспечер на тролеите, сега са Киро и Асен.
    КАто се появат и гербаджийските тролеи тръгват по маршрутите.
  • 23 Госあ

    8 4 Отговор

    До коментар #21 от "НЕ ДУМАЙ!":

    Забрави за лактобацила от блатно кокиче в сока от морков на кирето. Да изолираш лактобацил от блатно кокиче е пълна измама.
  • 24 Госあ

    4 4 Отговор
    Тези мерки в енергетиката са все едно да кърпиш абсолютно съдрано пухено яке останало без пух и да се надяваш да топли. Разбира се, че дванайсет годишното управление на тиквата под давление на меркелица и американците и заедно с ДПС съдра напълно българската енергетика, но кърпенето и с такива нелепи предложения означават още пари на вятъра.
  • 25 Такива прости като

    8 6 Отговор

    До коментар #19 от "А ти какво":

    Тебе , винаги кълват на харвардски измамници. Гледай си кравите , и не се опитвай да ръсиш мозък , защото нямаш.
  • 26 Сск

    6 4 Отговор

    До коментар #3 от "5577":

    Направете си Герберско-тролско чатче! И без това никой не ви се връзва на помиите.
  • 27 не думай

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "XAAXAAAXA":

    Значи ви е светнала лампата как се печелят много избори подред.
  • 28 мафия

    6 6 Отговор
    Изключeнo и тoвa в яcнo зa вcички. Нe мoжe дa имa никaкви прeгoвoри c групирoвкитe oт тaкa нaрeчeния прeхoд. C тях мoгaт дa cи гoвoрят eдинcтвeнo cлeдвaщият глaвeн прoкурoр и изцялo рeфoрмирaнaтa cъдeбнa cиcтeмa.

    Вceки, кoйтo ce чувcтвa нeзaвиcим и нeoбвързaн c мaфиятa, и изпитвa нeприязън към кoлeгитe cи учacтвaли в кoрупциoнния мoдeл oт пocлeднитe 31 гoдини, мoжe дa нaпуcнe пaртиятa cи и дa ce приcъeдини към прoмянaтa, и дa учacтвa в нeя. Прeдeлнo яcнo.
  • 29 Томи

    2 0 Отговор
    няма ли с какво да се занимава те а се покланяте на б.б
  • 30 гост

    1 1 Отговор
    Сульо и Пульо
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Човек от народа

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "НЕ ДУМАЙ!":

    Виждам, че разбираш от измами и измамници, кажи тогава за измамите на Най-големия измамник за всички времена Тиквата банкянска. АКО ги кажеш те признах, и бих ти повярвал на дрънканиците и плювните ти... Но не вярвам да напишеш нещо за вожда си крадеца-милиардер. Герберския матрял няма нито морал нито достойнство, има само неистово желание за слугинаж на един доказан престъпник и мародер с надеждата да се обогати покрай него и той за сметка на народа ако може.
  • 33 Още малко ви остана

    1 0 Отговор
    Виждаме как от ден на ден, все-повече зачестяват тук, платените, нескопосани иТъпи коментари на герберскитеМутропитеци, обезумели, като вожда си от страх пред неизбежното...
  • 34 Делата

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Българка":

    Се завеждат от прокуратурата
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове