Last news in Fakti

29 Септември, 2021 20:13 5 269 30

Взривиха кула в "Химко" - Враца

  • взривена кула-
  • химко-
  • враца

Съоръженията в бившия торов завод в момента се продават за скрап

Взривиха кула в "Химко" - Враца - 1
Снимка: Нова телевизия

Контролиран взрив събори кула. Тя бе част от съоръженията в бившия торов завод "Химко" във Враца. Районът там беше отцепен за около три часа, а падането можеше да се наблюдава и от близкия път Е79, съобщават от Нова телевизия. Фирмата спря да работи в началото на новото хилядолетие, след като задлъжня към доставчици.

Към днешна дата бивши работници продължават да получават парите си след съдебни дела. В наши дни съоръженията в комбината се продават като скрап.
Последната оценка на активите е близо 24 милиона лева.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алфа Вълкът

    60 0 Отговор
    Ще строим вече кога цъфнат налъмите!
  • 2 Жоро

    7 63 Отговор
    Такава е съдбата на всички неконкурентни соц предприятия които само харчат държавни пари - на скрап, че поне нещо да излезне от тях

    Коментиран от #9, #16, #21, #23

  • 3 БОЛШЕВИК 🌟

    51 3 Отговор
    Така новите капиталисти през 90-те години, взривяваха социалистическата икономика на България, а активити ги подаряваха на днешните олигарси и богаташи. За ромите оставяха да вземат желязото и така да разчистват безплатно безобразията на новите варвари.
  • 4 ИВАН

    44 1 Отговор
    Давай, рушете, правете далавери на гърба на тези които са ги създали тези неща, внасяйте, изнасяйте ... тя планетата още ще ни търпи
  • 5 🤓🤓🤓🤓🤓🤓

    13 0 Отговор
    ААА СПИРАМ ПИЕНЕТО, АЗ ВИЖДАМ,ЧЕ МОЛА НЕБО СТЪРГАЧ В НЮ ЙОРК ПАДА😵
  • 6 Хаджи Генчо

    44 3 Отговор
    Бутаме всичко! Взимаме кредити и купуваме всичко от Турция и каквото разрешат от Китай. А и много неща вече не ни и трябват. Какво да торим? Младите отиват в чужбина. Оставащите тук разпродаваме всичко срещу кредити, ядем пием и последните дават ключа от държавата на комшиите и се нареждаме до великите изчезнали народи.
  • 7 Анонимен

    37 0 Отговор
    Кога ще построят нова кула и КОЙ? От производители станахме вносители на торове.Заседналия кораб превозва торове за земеделските производители за половин България но никой не го казва. ЕС
  • 8 Песимист

    34 2 Отговор
    И ние сме за скраб ама ще го разберем по-късно
  • 9 Анонимен

    42 3 Отговор

    До коментар #2 от "Жоро":

    Соц предприятията произвеждаха прекалено много продукция и преди 30 год едни хора от чужбина казаха че всичко соц трябва да се разруши и да настъпи "демокрация" и да купуваме тяхната продукция Само се замисли къде ни е производството на електроника??? По време на соца бяхме на второ място след САЩ по производство !!!! Нямаше Япония Китай Тайван !!! Се западна Европа се редеха на опашка за зеленчуци от България и наричаха България зеленчуковата страна на Европа. Поне почети малко повече за соц миналото А и в тогава който беше умен и кадърен изкарваше предостатъчно пари

    Коментиран от #11, #12

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Жоро

    2 35 Отговор

    До коментар #9 от "Анонимен":

    Това, че сме произвеждали нещо не значи че е било конкурентно или добро. Ти може с голямо количество да произвеждаш и кафява течност в канала, а ние в това определено сме първи.

    Коментиран от #14, #17, #18

  • 12 Жоро

    0 34 Отговор

    До коментар #9 от "Анонимен":

    А ако прочетеш архивите на БКП ще видиш, че никакъв зеленчуков производител не сме били. Внасяли сме много продукция поради голям недостиг. Документите са налични в народната библиотека.

    Коментиран от #13

  • 13 Жоро

    0 32 Отговор

    До коментар #12 от "Жоро":

    И спрете да ми цъкате минуси и си избийте от главата БКП пропагандата. Тия всичките проблеми са описани в разсекретените документи от съвещанията на партията. Четете, за да разберете истинската дълбогина на проблемите, които тогава са знаели има няма 60 човека.

    Коментиран от #29

  • 14 БОЛШЕВИК 🌟

    25 1 Отговор

    До коментар #11 от "Жоро":

    По тая логика и ти, ако си произведен преди 1989г. значи и от тебе, нищо не става!

    Коментиран от #15, #19

  • 15 един от многото

    4 10 Отговор

    До коментар #14 от "БОЛШЕВИК 🌟":

    Когато и да е произведено , некачественото си е некачествено и освен за брак за друго не става!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 един от многото

    12 1 Отговор

    До коментар #11 от "Жоро":

    Има и хора които са №1 , да ядат от това канално производство. Ти си един от шампионите!
  • 18 Хаджи Генчо

    14 1 Отговор

    До коментар #11 от "Жоро":

    Индианците получиха най-качествените мъниста и гирлянди...и сега живеят свободно и демократично в резервати.
  • 19 Жоро

    0 5 Отговор

    До коментар #14 от "БОЛШЕВИК 🌟":

    Ми тогава що се срина всичко 89-та ,я помисли. Нали е много хубаво . Айде навсякъде другаде окей ама пък и Русия му отвърна гръб що тай ?

    Коментиран от #22, #25

  • 20 Абе

    3 0 Отговор
    С Теца на Химко кво стана, че мноо скъп тока нещо нали
  • 21 Гошо

    7 2 Отговор

    До коментар #2 от "Жоро":

    Жорка хуну си кух на гадулка ама не го показвай пред хората бе, смешно е.
  • 22 БОЛШЕВИК 🌟

    5 2 Отговор

    До коментар #19 от "Жоро":

    Защото имаше един предател и една престъпна шайка в Москва, които предадоха пиловин свят, затова се срина всичко, а западните алчни чакали това чакаха и грабежа запична.

    Коментиран от #24

  • 23 трола стоян георгиев

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "Жоро":

    Съдбата им е такава защото новите колонизатори от другата страна на Атлантика, не искат конкуренция, а територия за пазар и увтини суровини, плюс износ на работна ръка. Затова подмениха управлението в България с некадърни и крадливи губернатори. Доказателство за това е настояването на САЩ да си закрием технологичното разузнаване. А това че крадците след 89-та папаха и от американците и от руснаците, е частен случай. В Русия не беше по-различно от колкото в България.
  • 24 Жоро

    2 5 Отговор

    До коментар #22 от "БОЛШЕВИК 🌟":

    Ми айде отговори си щом комунизма е толкова хубав що е имало предатели ? Сигурно щото е била една голяма миризлива лъжа ??? Ама наистина помисли над този екзистенциален за теб въпрос.

    Коментиран от #26

  • 25 ОБЯСНЯВАМ

    6 1 Отговор

    До коментар #19 от "Жоро":

    Първо, прави разлика между хората които постоиха онази България, и хрантутници, станали членове на БКП само заради обраги. Последните извършиха подмяната, завлачиха куфарчета и имоти. И съсипаха каквото могат не само защото новите им господари не искат конкуренция, а и защото не могат нищо повече от това да препродават сгради или да дават под наем. Второ, държавата имаше за цел да даде хляб и професия на всички, дори и на такива като теб, с две леви ръце, които сега викат че ги карали да правят безсмислени детайли, производтвото било некачествено, всички скатавали и крадяли и т.н. Но това не са всички, виу описвате себе си и своите възможности и действия.

    Коментиран от #27

  • 26 БОЛШЕВИК 🌟

    4 1 Отговор

    До коментар #24 от "Жоро":

    Предателите не ги интересува кое е хубаво и кое лошо, те предават за собствени облаги. Предателството на СССР и соц. блока дойде късно, преди това всичко си вървеше добре за хората.
  • 27 Жоро

    0 3 Отговор

    До коментар #25 от "ОБЯСНЯВАМ":

    Документите на БКП не говорят за индивидуалност, а за повсеместно крадене и липса на качество, контрол и т.н. освен това повечето проблеми започват да се проявяват 1980-та. Много по-рано от така наречените бкп реформатори. Всичко го има в документите им написано.

    Коментиран от #28

  • 28 ужас

    4 1 Отговор

    До коментар #27 от "Жоро":

    Жоре, ако се е крало "повсеместно" как, подяволите, са построили толкова нещо? Как са взели от японците компютърни и лазерни технологии и са ги развивали дори? Как са се сетили да не си продават евтино суровините, а да ги преработват с добавена стойност, като например вместо изнасят медна руда ( както правим сега) да изнасят всякакъв калибър електродвигатели?! Мисли марко с тая кратунка на раменете. По Евроком има една документална поредица, " България, която ние построихме". Гледай я, белким нещо ти влезе в главата.
  • 29 Jack Bauer

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Жоро":

    Жорка не знам какво и къде четеш, дали въобще можеш да разбереш това което си прочел. Но в периода 1980-1990г. бригадите в селското стопанство за ученици от 8ми до 12ти клас бяха задължителни. Та аз знам какво съм видял тогава - три реколти от един земеделски масив за една календарна година, вагони пълни с домати, самолети от пловдивското летище с пресни ягоди и ябълки и .... няма да ми стигне деня да ти изброявам. Ако Агронома на ТКЗСто не изпълни партийното поръчение "3 реколти" на другата година отива в Белене. Аз вярвам на това което съм видял а не на това което ти си прочел.
  • 30 От страни

    0 0 Отговор
    Да го взривяват и останалото - няма смисъл.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове