Last news in Fakti

6 Октомври, 2021 14:10 3 589 23

Дете с COVID почина в Стара Загора, родителите подозират лекарска грешка

  • covid-
  • починало дете-
  • стара загора

От ръководството на болницата обясниха, че момчето е имало тумор

Дете с COVID почина в Стара Загора, родителите подозират лекарска грешка - 1

12-годишно дете, лекувано от COVID-19, почина в болница в Стара Загора. Близките на момчето имат съмнения за грешки в лечението.

"Детето бе изписано от болницата, но състоянието му се влоши. След намесата на личния лекар бе прието отново в лечебното заведение", споделя майката. Според нея смъртта се дължи на закъсняла медицинска помощ.

През август детето, което е трябвало да навърши 12 години след няколко дни, се е разболяло от коронавирус. Стивън се е лекувал в COVID отделение и е изписан. След дълго ходене при лекари става ясно, че детето трябва да бъде прието за лечение отново.

"За мен причината е неправилно лечение. На 20 септември той беше със затруднено дишане. Личната лекарка ни посъветва веднага да се върнем в детското отделение, защото това дишане не е нормално. Той си беше вкъщи само два дни. В сряда ни казаха, че трябва да бъде транспортиран в "Пирогов", но така и не намериха линейка", разказва майката на Стивън.

Детето е лекувано от 22 август до 29 септември. Правени са му четири скенера. А медици уверяват семейството, че всичко с детето е наред.

"В края на август дойдоха с оплакване като вирусна инфекция. Назначих съответната терапия и ги изпратих вкъщи. След няколко дни получих обаждане, че детето се влошава и го насочвам спешна хоспитализация. Те лежат около 18 дни в Инфекциозно отделение, откъдето ги изписват. Родителите непрекъснато контактуваха с мен след това. Детето се влоши след изписването. Не знам как изобщо е взето решението за изписването му в това тежко състояние", заяви личният лекар Даниела Кънева пред Нова ТВ.

Ръководителят на клиниката по детски болници проф. Петрана Чакърова подчерта, че моментално е отреагирано по всички канони на медицината, без да се щадят медикаменти.

"COVID инфекцията е смъртоносна болест. Заявявам го най-отговорно, особено след като загубихме дете на 11 години. Паралелно с коронавируса е имало изява на диабет, декомпенсиран, в състояние на кетоацидоза. След няколко дни се променя клиничната картина със затруднено дишане. Суспекцията е, че нещо пречи. Направен е веднага скенер, който доказва образувание в долната част на трахеята. В последствие колегите патоанатоми казаха, че това образование е туморовидно, което е стигнало до стената на трахеята, включително до състояние да наруши нейната цялост, след това ерозирало голям кръвоносен съд, който довежда до голям кръвоизлив", заяви тя. Медикът не намира причина за лекарска грешка. Проф. Чакърова подчерта, че много добре е преценен рискът дали детето да бъде транспортирано. Тя призова семейството да не проявяват агресия към медиците.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЕЕВ

    19 38 Отговор
    СПОКОЙНО РАДЕВ ОТ ШИПКА КАЗА ЧЕ КОВИД Е ИЗМИСЛИЦА.

    Коментиран от #5, #11

  • 2 Мислещ

    24 9 Отговор
    Обаче това няма да спре ваксърските фашисти да тръбят как "антиваксърите" са виновни и се мре яко "ор ковид" в болниците. Докато именно тяхната сека ги убива, къде целенасочено, къде от идиотия.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Путиратор

    4 2 Отговор
    Путиратор от заарската маала
  • 5 ПРАВ СИ

    5 12 Отговор

    До коментар #1 от "ПЕЕВ":

    ТО САМО В КУХИТЕ КРАТУНИ НА НЕГОВИТЕ СИМПАТИЗАНТИ НЯМА НИ КОБИТ И НИ АКЪЛ😫
  • 6 Уж така

    36 2 Отговор
    Детето е получило масивен кръвоизлив в гърлото, имало е и тумор на трахеята. Вероятно е починало от кръвоизлива, обаче в националния регистър е отразено, че е починало от ковид! Лека му пръст на детенцето!

    Коментиран от #10, #22

  • 7 Псевдоним

    21 2 Отговор
    Оказва се, че детето е било с тумор и с диабет, доста утежняващи обстоятелства. Разбираема е трагедията на родителите, но в случая лекарите не са могли да направят кой знае какво. За толкова години не се създаде елементарна здравна профилактика на децата, всичко е на самотек.

    Коментиран от #8

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Антимилиционер

    5 2 Отговор
    На си Ган прилича да е. Такова алинея?
  • 10 Тредстоун

    7 11 Отговор

    До коментар #6 от "Уж така":

    Това е така защото ковида е като катализатор за болестите които по евентуално си ги носим , какво от това не е ясно на хората. Имаш ваксина шанса за по леко прекарване на болестта и това да не се стигне до лечебно заведение и да има летален край е 95% , просто и ясно. Може да се разболееш , но шанса да оцелееш е много по голям от тези които не са се ваксинирали , както и го показва статистиката - днес от 2800 приети в болница само 4% ваксинирани , когато цифрите говорят ....

    Коментиран от #12, #21

  • 11 2020

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "ПЕЕВ":

    Ай, как пък нито една тиква не се гътна от този Ковид! детето е имало онкологично заболяване - не четете ли?
  • 12 12345

    6 4 Отговор

    До коментар #10 от "Тредстоун":

    какви 2800 приети в болница, явно си неграмотен!!!!!

    Коментиран от #14

  • 13 Мда

    13 3 Отговор
    Детето с тумор, правени са му четири скенера и накрая го изписват и казват, че всичко му е наред!?! Това какво е? Пълно безхаберие!
  • 14 Не е неграмотен, а най-вероятно

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "12345":

    се е объркал. Над 2 800 са заразените,регистрирани за последните 24 часа. Приетите в болница са 4 пъти по-малко. Но и над 600 души са си предостатъчно като брой хоспитализирани, не мислиш ли?

    Коментиран от #16

  • 15 Анализатор

    9 9 Отговор
    Най-лесно е да обявиш лекарите за виновни.
    Всъщност големият въпрос е, дали родителите са се ваксинирали, при положение, че детето е с диабет.
    И ако те не са го направили, то това е родителска грешка!

    Коментиран от #19

  • 16 12345

    7 2 Отговор

    До коментар #14 от "Не е неграмотен, а най-вероятно":

    В болница се приемат лица за да се източва здравната пътека. Колксо са онкоболните и тези с диабет в болниците. Защо само с едно заболяване ни занимават. нима другите болни не са болни и не се нуждаят от грижи. Аман от пропаганда. знаете ли колко по-страшни и по-заразни болести има??????
  • 17 въпросче

    6 1 Отговор
    Това име Стивън българско ли е?
  • 18 фен на сидеров

    3 1 Отговор
    грешка има , но само в празните им кратуни !
  • 19 аааа

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "Анализатор":

    Анал.лизаторe ......... Детето e с тумор, правени са му четири скенера и накрая го изписват и казват, че всичко му е наред!?! Това какво е? ....................... За ДПC poмитe тpябвa да глacyвaт.....щe ce yceтят...
  • 20 антиваксър

    3 4 Отговор
    Бих казал: родителска грешка.
  • 21 Абе...

    9 0 Отговор

    До коментар #10 от "Тредстоун":

    Ти, осъзнаваш ли, че тумор за два дни не се получава??? Какво е това нещо на единия ден болен от ковид, на другия-тумора готов???? Голям специалист и разбирач се извъди, да знаеш! Ама ваксините са ви изпили мозъците!
  • 22 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "Уж така":

    От написаното разбрах,че е лекуван с неправилно дозиране на Антикоагуланти!В Другите държави не умират малки деца и бременни,а тук почти всяка седмица,да не кажа всеки ден.....как може да има невидян тумор при толкова Графии направени....чета,лекарите са казали:детето е добре,после тумор.....такива лъжи може само тук да се афишират!В Германия има Адвокати,които само се занимават с такива случаи!за потърпевшите са абсолютно без пари!!!Адвоката взема при спечелване на делото ,около 30-35% от обезщетението!
  • 23 ivan

    1 1 Отговор
    100% само в България лекарите са безгре6ни ВИНАГИ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове