Last news in Fakti

6 Октомври, 2021 16:16 3 687 19

ВТУ: Кандидат-президентът на ВМРО не работи в университета, беше дисциплинарно уволнен

  • вту-
  • кандидат- президент-
  • вмро-
  • уволнен -
  • дисциплинарно

Преди месец доц. Милен Михов заяви, че е отстранен от работа заради критики към настоящото ръководство

ВТУ: Кандидат-президентът на ВМРО не работи в университета, беше дисциплинарно уволнен - 1
Снимка: БГНЕС

Доц. Милен Михов, издигнат за кандидат-президент от ВМРО, е бил дисциплинарно уволнен от Великотърновския университет за „уронване на престижа на висшето учебно заведение”. Това съобщиха от ръководството в официална позиция до медиите, цитирана от Нова телевизия.
„Сред мотивите за уволнението му има и такива, от които би следвало да се заинтересува и Прокуратурата”, посочват още от ръководството на ВТУ. И изреждат причините за отстраняването на Михов: нарушил точка от закона, според която членове на академичния състав са длъжни да не провеждат политическа или религиозна агитация във висшето училище; саботирал работата на Академичния съвет; възпрепятствал решаването на въпроси, свързани с ВТУ, в Комисията по образование в НС; обиждал ректора и ръководството на университета с изказвания от парламентарната трибуна; причинил фалит на ВТУ, когато бил помощник-ректор и др.

За уволнението си съобщи самият доц. Михов преди месец. По думите му дисциплинарната санкция е за това, че „публично критикувах стила и начина на управление на настоящото ръководство и подадох сигнал в прокуратурата“, информира вестник „Борба”.

„Мнозина бяха уволнени за къде по-малки „прегрешения“. Мое право е да защитя по законен път своите права, доброто си име и репутация на преподавател и учен. И ще го направя!“, коментира още Михов пред изданието тогава и даде заявка, че ще обжалва заповедта на ректора проф. Христо Бонджолов.

Това е второто уволнение за доц. Михов. Преди години той бе отстранен от висшето училище в качеството му на помощник-ректор на предишното ръководство, отговарящ за финансите на търновската Алма матер.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПИТАМ

    15 3 Отговор
    Тоз да не е лорд мин4ев !!
  • 2 Агент Иван

    23 4 Отговор
    ПатрЕоте сър
  • 3 Иван

    23 4 Отговор
    Борисов -" Прoocт съм и ми е лесно. То е коoфти да си слoожен". Затова милиардите му са по света чрез "Тенис клуб Банкя", за къщи в Барселона , за бутици там и поръчкови Поршeта за Мис Бикини, за Бугати ВЕЙРОН и замък за дъщерята в САЩ, за поръчково БМВ Х6 за племенника което бяха откраднали, за пълни шкафове и гардероби с пачки евро и кюлчета чисто злато...Наистина е прoccт и му е лесно

    Коментиран от #12

  • 4 въпросче

    20 4 Отговор
    Работа ли му търсят на доцента,тия тиквеняци от ВМОРО-то?
  • 5 миш

    7 5 Отговор
    Кажетеми ,какво означава ВМРО,ЧЕ НЕ ЗНАМ?НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ?

    Коментиран от #7

  • 6 Кяр и берекет

    16 4 Отговор
    То в цялото "ВМРО" никой не работи...Само като се закачат - крадат!
  • 7 маш

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "миш":

    открадната самоличност
  • 8 sun

    8 1 Отговор
    Всички мотиви, изредени от висшето учебно заведение, са следните:



    - За нарушение на ЗВО, чл. 56. (1) (Изм. - ДВ, бр. 60 от 1999 г., в сила от 02.07.1999 г.) Членовете на академичния състав са длъжни: (изм. - ДВ, бр. 48 от 2004 г., изм. - ДВ, бр. 17 от 2020 г.) да съблюдават научната и професионалната етика, да не провеждат политическа или религиозна дейност във висшето училище.


    - За саботиране на работата на Академичния съвет, опити за проваляне на Общото събрание на Университета чрез ръководените от него партийни структури на ВМРО, в частност Студентския съвет.


    - За създаване на международен проблем с Р Италия и нейни граждани, които се обучават дистанционно в Центъра за квалификации във ВТУ.



    - За квалификацията „Мафия“, публично, в изказване на пресконференция за медиите, към партньорите на Великотърновския университет – най-големия частен италиано-американски университет „Пегасо“, и въвличане на страната ни в международен скандал.



    - За използване на служебното положение и за възпрепятстване в Комисията по образование в НС решаването на всички въпроси, свързани с ВТУ.



    - За обидни изказвания в НС срещу ректора, ректорското ръководство и ВТУ, за опит да се опетни честта и достойнството на преподавателите в Университета.
    Като помощник-ректор на ВТУ в периода 2007–2015 г. е отговорен за фактическия фалит на Университета (над 6 милиона дълг).



    - За обръчите от фирми, свързани с ВМРО, довели до огромни загуби н
  • 9 Реалист

    4 9 Отговор
    Тоя май ще се окаже свестен. Опълчил се е на гербави плужек Герджиков. Браво професоре

    Коментиран от #18

  • 10 Чук и Гек

    12 1 Отговор
    Има изглед на коч! Плюс това, не е изучил децата си за патриоти! Бе гост на Женя Марчева преди време и донесъл сина, около 20 годишен младеж и дъщерята, около 14 годишно момиче - хубави млади госпожица и господин! Но, водещата се опита да ги покаже в патриотична окраска и стана гаф!!! Момчето не иска и да чуе за задължителната военна служба, горещо пропагандирана от ВМРО! А дъщерята съвсем нормално не знае кой е този Гоце Делчев! А искат хорските деца да натъпчат в казармата и си правят рейтинг със Северна Македония и нейното кандидатстване за ЕС.
  • 11 Стоев

    6 0 Отговор
    Еми шефът му с големото шкембе и жълтата торбичка продаваше паспорти, тоя пък дипломи.
  • 12 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 1 Отговор

    До коментар #3 от "Иван":

    БОРИСОВ е престъпник
  • 13 КРОКОДИЛА

    0 0 Отговор
    ОТ КОМУНИСТИТЕ БЕ ОТ КОЙ ДРУГ ----------УУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Гербавият

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Реалист":

    плужек е от СУ, а плужекът на ВМРО - от Великотърновския, това са различни университети...
  • 19 Хахаха

    0 0 Отговор
    14 16:53 06.10.21Тoзи кoмeнтaр e прeмaхнaт oт мoдeрaтoр.
    15 16:55 06.10.21Тoзи кoмeнтaр e прeмaхнaт oт мoдeрaтoр.
    16 16:57 06.10.21Тoзи кoмeнтaр e прeмaхнaт oт мoдeрaтoр.
    17 17:03 06.10.21Тoзи кoмeнтaр e прeмaхнaт oт мoдeрaтo
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове