Last news in Fakti

12 Октомври, 2021 09:10 2 482 31

Мария Касимова-Моасе: С Лозан Панов не сме партийна кандидатура

  • мария касимова-моасе-
  • кандидат за вицепрезидент-
  • лозан панов

Ние не страдаме от зависимости, аз никога не съм членувала в партия, каза тя

Мария Касимова-Моасе: С Лозан Панов не сме партийна кандидатура - 1
Кадър БНТ

"Аз самата не очаквах за себе си първо, че ще имам такава възможност, второ, че ще се впусна в нещо такова. Но и журналистът, и писателят отразяват времето и нещата, които ни се случват, те и променят тези неща. В работата си като журналист достигнах моите лимити". Това обясни в "Денят започва" по БНТ журналистът и писател Мария Касимова - Моасе, кандидат за вицепрезидент заедно с Лозан Панов, който беше издигнат за президент на предстоящите избори.

По въпроса за свободата и зависимостите, Мария Касимова обясни: искам да бъда зависима от моето чувство за отговорност, от това, което смятам, че е честно и нечестно, така че аз не се страхувам от това.

Ние не страдаме от зависимости, аз никога не съм членувала в партия. Винаги съм се стремяла към свободата и не смятам да я загубвам, подчерта Касимова.

Смятам, че в политиката човек трябва да умее да води разговори и да бъде точен и верен на своите критерии, но в същото време да бъде и полезен, обясни тя.

Относно кандидата за президент Лозан Панов, Касимова каза, че като журналист и активен гражданин познава неговата позиция, особено през последните 7 години.

На мен ми е направило впечатление неговото чувство за справедливост, вярвам в неговата почтеност и така или иначе, той беше моят кандидат. С изненада и вдъхновение приех поканата да застана до него.

Моята основна битка е хората да разберат, че тези институции реално са наши институции. Затова моята идея е на едно такова високо място да работя директно с хората, подчерта Касимова.

Тя допълни, че не подценява никой от съперниците за президентския пост на изборите.

Не мога да кажа кой е по-добър или по-лош, по-силен или по-слаб. Ние с Лозан целим хората, независимо от коя партия са и какви политически възгледи имат, да видят в нашите идеи своя кауза. Абсолютно потвърждавам - ние не сме партийна кандидатура, категорична е Касимова.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Деян Икебаната

    41 6 Отговор
    Още едно уточнение- вие с Лозан не сте кандидатура, вие С Лозан сте КАРИКАТУРА.
  • 2 Красимир Петров

    37 4 Отговор
    Твърдо против Панов и госпожата
  • 3 MAN

    30 3 Отговор
    СМЕШНИЦИ,ИЗКУКУРИГАЛ НАРОД СА ТИЯ.
  • 4 отвратен

    30 3 Отговор
    Моше е за еднополовите връзки !!!!
  • 5 Либертадор

    31 2 Отговор
    Влюбих се в нея!:) Много ги харесвам!:) Такива с тиренце в името!:) След което следва чуждестранна фамилия! Изключително свободолюбиви са и са отговорни само пред себе си!:)
  • 6 Лозан

    2 23 Отговор
    Комунистите не ги харесват, защото се комплексират от интелигентните хора. Комунистите са селяните.

    Коментиран от #12

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ха сега де

    34 1 Отговор
    Една от най "видните" българомразци и радетели на еднополовите бракове иска да стане ... Вицепрезидент на България ???!!! Това какво е - нахалство или наглост ,как мислите ?
  • 9 Пенчо

    15 0 Отговор
    Харесвам Тодор Живков, а не Лозан Панов. Какво като нося каскет, лошо ли е да си простак?
  • 10 Защо у нас

    26 1 Отговор
    всеки се стреми към своята некомпетентност? Лозан Панов е юрист /добър или лош - не мога да преценя, не е в моята компетентност, но явно не е чак толкова, щом иска да се маха.../, Касимова - дъшерятя ня Хиндо Касимов, един от най-добрите характерни актьори в недалечното минаро - е нелоша писателка... и какво - щяла да става вицепрезидент? Кому е нужна като некомпетентен втори човек в държавата? Гледах я тази сутрин по БНТ - ами тя не е наясно какви са възможностите на Президента, още по-малко на вицепрезидента, да влияе на процесите в обществото... карай да върви.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 е де посмали

    7 0 Отговор

    До коментар #6 от "Лозан":

    малко- простаци има навсякъде, интелигенти - също. ПКП комунист ли е?
  • 13 еднополови

    14 0 Отговор
    Бре ,ама ние сме си имали чисто женска кандидат президентска двойка - мома Марийка и мома Лозанка?!
  • 14 Яна

    24 2 Отговор
    Мнoгo oт хoрaтa нe знaят, чe Кacимoвa-Мoace e дoкaзaн oтврaтитeлeн бългaрoмрaзeц!!
    Ocвeн, чe e лoбиcт зa Иcтaнбулcкaтa пeрвeрзия и eднoпoлoвитe брaкoвe, тя нeнaвиждa бългaринa и свързаното с него-обичаи, празници, култура, идентичност... Cтaтиитe с нейните cлoвoизлияния за това oщe cтoят в нeтa, пълни с негативизъм към българщина, родолюбие и патриотизъм. В маниaкалното си злословие към всичко българско си позволява да ползва реч на омразата, като в същото време обвинява българите за това, даже е измислила фразата -" Български расизъм", която употребява в един от своите пасквили.

    Коментиран от #24

  • 15 БАЙ Х@Й‼️

    15 0 Отговор
    Ама тя даже не знаела бе! Тя от медиите научила , че приятели решили да я направят я президент, я ВИЦепрезидент, абе добър ВИЦ ‼️
  • 16 име

    7 0 Отговор
    Абе, всички сте надпартийни, но в думите ви прозират партийните опорки, и то на най-големите хардлайнери. Лозан Панов къвто е умник, до изборите като нищо ще се изцепи по адрес на Радев "зелен чорап"
  • 17 мново умни

    4 0 Отговор
    Новата мантра за шарани . Не сте бе , верваме.
  • 18 Хико

    12 0 Отговор
    Неприятна личност, безсмислена кандидатура. Тази е по противна от Луна даже

    Коментиран от #25

  • 19 тарикати

    5 0 Отговор
    Политиката се реализира от политически партии , не от лични лични фактори .Къде сте ръгнали , кво ще кажеш ? Партиите опротивяха на хората и вие измислихте нов номер - не сме партийни . Ай стига бе , ама партиите само ви подкрепят , нали.
  • 20 плюс минус

    5 0 Отговор
    Доколко е вярно, че последните 5 години госпожата не е живяла в България? Ако това е факт, няма право да се кандидатира за вице.
  • 21 КОЙ

    4 0 Отговор
    още турска измет иска да се докопа до властта
  • 22 Димо

    2 0 Отговор
    Дъщерятa на Хиндо Касимов се срамува от партията, която я подкрепя!
    Така говори и Герберджипков!
  • 23 Павел пенев

    3 0 Отговор
    Пари няма да получите тъй като резултата ви ще е под 1%.
  • 24 Павел пенев

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "Яна":

    Браво за точния коментар. Тази е по противна от психопата Панов.
  • 25 Защо

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Хико":

    Луна да е противна?
  • 26 Gen Gurko

    4 0 Отговор
    Абе на тази няма ли кой да и каже че българите за джендър проводници НИКОГА няма да гласуват.
  • 27 1234

    0 0 Отговор
    Последните 5г къде си живяла, ма како? Не сте партийна, само малко, вие на 2-ри тур ще подкрепите радев, розови комуняги, деца на бивша червена номенклатура, да се знае
  • 28 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    БРАТЯ БЪЛГАРИ , ВГЛЕДАЙТЕ СЕ : КОЛКО ОТ КАНДИДАТИТЕ СА БУЛГАРИКУС ВАМПИРИКУС : --- КЪРЛЕЖИ ;ПИЯВИЦИ ;КОМАРИ И ВИУСИ ИНТЕРШИНЪЛ !!!??????!!!
  • 29 питащ

    1 0 Отговор
    На коя страна е гражданин съпруга на тази госпожа. Фамилията и не е типично българска - смесена. Ако съпруга и е чужденец, тя като негова съпруга не придобива ли съответното гражданство, по техните закони.

    Коментиран от #30

  • 30 788

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "питащ":

    На остров край Майорка живяла, нещо, дали отговаря на закона да е кандидат, аман вече от такива
  • 31 Кико

    0 0 Отговор
    Пърхат калинки отвсякъде!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове