Last news in Fakti

23 Февруари, 2024 22:30 1 460 8

Важните новини във ФАКТИ на 23.02.2024 г.

  • елеонора митрофанова-
  • елена йончева-
  • протест-
  • доц. даниел смилов-
  • руско посолство-
  • йордан божилов-
  • мирослава тодорова-
  • никола минчев-
  • христо шопов-
  • лозан панов-
  • пиян зад волана-
  • иво христов-
  • верижна катастрофа-
  • район студентски-
  • уестингхаус-
  • санкции-
  • прокурорски син

България призова за незабавното и безусловно освобождаване на всички други политически затворници

Важните новини във ФАКТИ на 23.02.2024 г. - 1
Снимка: БГНЕС

Руският посланик Митрофанова унижи МВнР, прати заместник

Посланикът на Руската федерация у нас - Елеонора Митрофанова, е извикана на среща в Министерството на външните работи (МВнР) заради смъртта на руския опозиционен лидер Алексей Навални.

Проверка от Европейския парламент установи, че мобилният телефон на Елена Йончева е подслушван

Европейският депутат от БСП Елена Йончева потвърди пред БНТ, че е мобилният ѝ телефон е бил обект на сериозна хакерска атака. Все още не е ясно точно какъв шпионски софтуер е бил използван. Освен на Йончева, хакнат е и телефонът на още една френска евродепутатка - и двете са членове на подкомисията по отбрана на Европейския парламент.

В Пловдив протестиращи поискаха паметник на Левски или Ботев на мястото на "Альоша"

Десетки пловдивчани се събраха в подножието на Паметника на Съветската армия, наричан от хората "Альоша", с искане монументът да бъде демонтиран. Протестиращите предлагат на негово място да бъде издигнат паметник на български национален герой - Левски или Ботев. Според хората не е нормално на най-високото място в Пловдив да се издига символ на: "държава-окупатор", предава БНТ.

Доц. Даниел Смилов: Големият скандал е мафията в съдебната ни система

До онзи ден всичко беше наред. Този скандал не е на здрава основа. Това заяви политическият анализатор Георги Харизанов в предаването „Още от деня” по БНТ.

Руското посолство в София: Не се месете! Смъртта на Навални е наш вътрешен въпрос

Ситуацията около А. Навални е изключително вътрешен въпрос на Русия и всякакви опити за оказване на натиск върху властите на страната не са нищо повече от намеса във вътрешните работи. Това написаха във "Фейсбук" от посолството на Руската федерация в България по повод решението на МВнР да извика руския посланик относно смъртта на руския опозиционер Алексей Навални.

Путин е готов да продължи войната с цената на всичко

Русия има повече лостове да води тази война, но Украйна има силен съюзник в лицето на САЩ, ЕС и още други държави, които я подпомагат финансово и във военно отношение.Това каза в интервю за БНТ бившият заместник-министър на отбраната Йордан Божилов.

Съдия Тодорова: Инженерите зад Нотариуса са притеснени

Това е епизод пореден и личните истории на всички ни са част от контекста. Можем да разберем какво се случва само ако сме достатъчно издръжливи да помним и да не губим правилната посока. Това каза в предаването "Лице в лице" по бТВ съдията от Софийския градски съд Мирослава Тодорова по повод казуса с Мартин Божанов-Нотариуса.

Никола Минчев: България няма интерес от нови избори в момента

В предложения меморандум няма нищо толкова скандално. Дискусията, започната от Делян Пеевски, загуби всякакво благоприличие и не води до добър резултат. Ние целим да има успешно управление на страната, което ще се случи през много по-балансиран разговор. Това заяви зам-.председателят на Народното събрание Никола Минчев пред бТВ.

Три законни пистолета иззеха от дома на Христо Шопов

Три законно притежавани пистолета са иззети от дома на задържания за заплахи и закани артист Христо Шопов, потвърдиха официално от МВР.

Лозан Панов: Koлĸo дългo oщe бългapите щe глeдaт paзвpaтa в дoмa нa Teмидa? Незабавно отстраняване на Борислав Сарафов!

Бившият председател на Върховния касационен съд Лозан Панов призовава в официална позиция до медиите Прокурорската колегия незабавно да отстрани изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов.

Само за час: Пиян шофьор бе спрян два пъти от полицаи с две различни коли

В рамките на един час пътни полицаи от Стамболийски са спрели един и същ шофьор, седнал зад волана след употреба на алкохол, съобщават от МВР-Пловдив.

Проф. Иво Христов: Там, накъдето ПП-ДБ са тръгнали, оттам ДПС се е върнало отдавна

Прави се опит ГЕРБ и ДПС да бъдат разделени и бити поотделно. Това коментира пред БНР политическият анализатор проф. Иво Христов за предложения от ПП-ДБ меморандум, който беше отхвърлен категорично от Мария Габриел.

Верижна катастрофа на „Тракия”

Верижна катастрофа е станала на магистрала „Тракия”. Това съобщи "Нова телевизия".

В район "Студентски" в София: Премахват стара и опасна бетонна конструкция, на мястото ще се строи училище

Добра новина дойде днес за живеещите на територията на район "Студенстки" в София, съобщи Sofia24.bg. За нея се похвали в социалните мрежи кметът - Петко Горанов.

Ще бъде премахната стара бетонова конструкция в района, която от години е заплаха за преминаващите в близост и загрозява района.

Започват подготвителните работи по премахването на старата бетонова конструкция, на чието място ще се построи новото общинско основно училище за 573 деца в жк. "Студентски град“.

Умоляват се шофьорите да не паркират в близост до строителната площадка на ул. "Йордан Йосифов“ и ул. "проф. Христо Данов“.

Предстои поставянето на строителна ограда, позициониране на строителна техника и построяване на строителната площадка.

Във връзка с дейностите на този етап улиците няма да бъдат затваряни.

По време на същинското събаряне и извозване на строителни отпадъци ще се прилагат временни организации на движението, за които екипът на СО-район "Студентски“ ще съобщава предварително.

"Възраждане": България трябва да скъса незабавно с "Уестингхаус" ВИДЕО

България трябва да скъса незабавно с "Уестингхаус". За това настояха депутатите от "Възраждане" Искра Михайлова, Коста Стоянов и Даниел Проданов.

Мария Габриел ще подкрепи замразяването на активите и банкови сметки на Россътрудничество, но иска нормативен акт

Министерството на външните работи (МВнР) би подкрепило замразяването на активите на Россътрудничество, включително банкови сметки, от страна на компетентните ведомства в Република България.

Прокурорският син Васил Михайлов демонстрира нагло поведение на делото днес

Поредно заседание по делото срещу прокурорския син Васил Михайлов се проведе днес. Той е подсъдим за няколко побоя и нанасяне на телесни повреди. Срещу него беше образуван и друг процес - за отправена заплаха към бившата му приятелка, припомня Bulgaria ON AIR.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хубаво е

    1 0 Отговор
    Че сами наричащи се роби население кой ли им го е казал, не те смениха че щяхме да си имаме още един хаитянец и щеше да е горещо
  • 2 Махленски мегдан

    5 0 Отговор
    Абе погледнете в нашето дворче
    какво става?
    Новото променящо се българско политик заприлича все повече на стара махленска клюкарка
    която си вре носа
    навсякъде,но не и в своите собствени.

    Коментиран от #7

  • 3 аууу

    1 5 Отговор
    Малииии...тва на снимката много грозно и противно бе....ааауууууу....пу,пу,пу...

    Коментиран от #6

  • 4 Да Добре сега идва

    1 0 Отговор
    Оказа се че невалния който имаше право на избор да не се връща в Федерална Русия сам се на хендри в опасността която много приятели го предупредиха. Навални, който е най-изтъкнатият вътрешен критик на президента Владимир Путин, вече излежава присъди за общо 11 години и половина по обвинения в измама, неуважение към съда и нарушения на изискванията на условна присъда. Няма такъв който се отклонил от домашен арест да не получил присъда. Както който е показал неуважение към съда да не получи по тежка присъда. Сега какво ли ще на прави госпожа Елеонора с тази хартия на буле лес която освен неправилни действие в външно мистерство като не възможност да освободи корабите отвлечени от пирати напълване на България с имигранти както напълване на АЕЦ Козлодуй с обработено гориво. И толкова лоша репутация беше създадена след като министър председател учителя беше в Франция а тя го сряза с оставка. Какво ли ще каже на госпожа Елеонора да не би да обяви война на Русия ????
    Такова слабо правителство нямаше дори при управлението на Жан Видено като имате предвид че той ни вкара в хипер инфлация. Буле Кес и Учителя нямат никаква репутация как ще стане ??? Как двамата се боричкат за постове ще имат репутаци ???? Ако буле лес отрязала учителя сега се очаква учителя да си го върне. Вън НА ВСИЧКИ ОТ ПРАВИТЕЛСТВО КОГАТО ИМА БОРБА И НЕРАЗБИРАТЕЛСТВО ВЪН ЗА ДА СЕ ПОТУШИ ВСИЧКО ИНАЧЕ ЩЕ ЗАПАЛЯТ ВСИЧКО СДРУЖЕНИЕ И ВОЙНА САМО ДА СЕ ДОКАЖАТ ЕДИН НА ДРУГ.
  • 5 пешо

    5 1 Отговор
    българия призова незабавно , голям смях , българия е един пудел който само джавка и никой не му обръща внимание
  • 6 пешо

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "аууу":

    по добра е от урсула
  • 7 Прав си

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Махленски мегдан":

    Ако погледнем нашето дворчеГ-жа Послананика трябва да им прати не замесника си, а шапката си!
  • 8 Бял мечок

    1 2 Отговор
    Тая няма ли кой да я задоволи ,да не е толкова бясна.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол