Last news in Fakti

12 Октомври, 2021 10:20 2 806 18

Първокласник 5 дни в кома след побой в училище

  • първокласник-
  • бреница-
  • кома-
  • побой

Прокуратурата е била уведомена за случая, образувано е и досъдебно производство за нанасяне на средна телесна повреда

Първокласник 5 дни в кома след побой в училище - 1
Снимка: Shutterstock

Първокласник от плевенското село Бреница изпадна 5 дни в кома след побой в училище, съобщи бТВ.

Бащата на момчето сигнализира, че преди седмица, в края на учебните занятия, 7-годишнoто момче посещава погрешка женската тоалетна в училище. Там се среща с 14-годишно момиче, което го удря и рита с крак два пъти.

Вследствие на инцидента момчето е настанено в Плевенската болница, а близките му твърдят, че е прекарало 5 дни в кома.

"Обадиха ми се по телефона, че синът ми е претърпял побой и е закаран в болницата в град Кнежа. Първо е бил ритнат в корема, а след това – в гърдите, но лекарите твърдят, че той не може да е в това състояние само от два удара. Впоследствие разбрах, че учителите не са реагирали, а линейката е закъсняла с около 20-30 минути. Ние сме съседи с въпросното момиче, никога не е имало вражда между тях, не са били в лоши отношения", разказва бащата на момчето Николай.

В момента 7-годишното момче се възстановява и вече е напуснало интензивното отделение на болницата в Плевен, но все още не може да говори.

Бабата на момчето твърди, че медицинското лице в училище не е било на мястото на инцидента. Тезата ѝ подкрепят и очевидци, които разказват, че след като първокласникът си е глътнал езика, на място е реагирала неговата леля.

Заместник-директорът на училището в Бреница Цветослав Пеновски обаче заяви, че сестрата в учебното заведение се грижи и за децата в детската градина в селото и това е наложило нейното забавяне.

"Медицинското лице в училище е едно и също с това в детската градина и в момента на инцидента то се е намирало в детската градина. След като се обадихме на тел. 112, няколко колеги звъняха, веднага то беше повикано и жената дойде веднага", опроверга думите им той.

Родителите на останалите първокласници изпитват притеснения за сигурността на децата си, а близките на момчето искат наказание за 14-годишното момиче.

Прокуратурата е била уведомена за случая, образувано е и досъдебно производство за нанасяне на средна телесна повреда. Разследването продължава и към този момент.

Омбудсманът Диана Ковачева ще се самосезира и ще направи проверка по случая. Още днес ще изпрати експерти, които да се информират за средата в училището. По думите ѝ очевидно не става въпрос само за изолиран случай.

"Важното е да бъдат направени препоръки, за да не се допуска повече нещо подобно", заяви Ковачева.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    32 0 Отговор
    Не са виновни децата а ние родителите те се учат от нас и смятат за правилно това което ние правиме без значение дабро или лошо за съжаление
  • 2 интеграция

    26 2 Отговор
    Това е резултата от над 20г програми за ромска интеграция. Не те са прекия витовник, а партиите като ДПС, които прибират парите, а онези, които дават пари, не изискват резултати. Кметовете на СДС пък им позволяваха да крадат иток и вода за наша сметка!
  • 3 интересно

    14 3 Отговор
    Тази медицинска сестра как така работи на две места по едно и също време?

    Коментиран от #7

  • 4 пиленце

    8 17 Отговор
    Дали се е объркал? Сефте в тоалетната отива, май.

    Коментиран от #8

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 КартоФ

    20 3 Отговор
    Безмилостни родители, безмилостни деца. Ашколсун на културата и обществото, после като им кажеш за църва, християнски ценности и ти викат, че живееш в 19ти век. А сега жънете, Тикволението налице. Но с хора, които подкрепят "Ръгай чушки в боба" като гласуват за ИТН, какво да очаква човек, прост за прост гласува.
  • 7 Гост

    11 2 Отговор

    До коментар #3 от "интересно":

    А дали успя да помислиш, преди да пишеш?! Защо реши, че по ЕДНО И СЪЩО ВРЕМЕ работи на двете места?! Не си ли даваш сметка, че може преди обяд да е в едното учебно заведение, а след обяд - в другото?! И в това село, при инцидент, най-лесно и бързо е да се обадят на нея, която най-вероятно е единственото медицинско лице и е на две крачки от училището /в повечето, да не кажа във всички села, детската градина и училището са в непосредствена близост/.
  • 8 Гост

    7 3 Отговор

    До коментар #4 от "пиленце":

    И? За това заслужава убийство?! Касае се за 7-годишно ДЕТЕ!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Бичето

    5 5 Отговор
    Браво! Боят изгражда! Пак ще ви гласуваме за Слави. Той ще ви оправи
  • 12 гост

    7 2 Отговор
    Джендър тоалетна не бърка.
  • 13 Студопор

    9 0 Отговор
    След като това са децата, смятай какво сме възрастните. Показателно е. Жак ми е и за двете. Едното може да даде фира, на другото живота ще е опропастен така или иначе.
  • 14 Кицо Беге

    4 1 Отговор
    Всички искат да са супергерои като Буцмен
  • 15 кунчо ангелов

    5 0 Отговор
    от коронаНЕвирост е пострадало детето - щом е статия фьф ф(екал)акти значи е от корона, няма от кво друго да е; питайте проф. витанов с брадавиците или дозенд кунчо ангелов
  • 16 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    ПРЕДСТАВЕТЕ СИ ШОКА ЗА МОМИЧЕТО ---КОЛКО Е НАПЛАШЕНО !?!! А В ПЪРВИ КЛАС СИ НАПРАВО В - НЕЗЕМЕН АД - И КАТО НИКОЙ НЕ ТИ ПОМАГА ---СИ ПАТИШ И ПАТИШ !!!!!!!!!!!!!!
  • 17 УБИЙСТВО

    2 0 Отговор
    Първoклacник 5 дни в кoмa cлeд пoбoй в училищe
    Прoкурaтурaтa e билa увeдoмeнa зa cлучaя, oбрaзувaнo e и дocъдeбнo прoизвoдcтвo зa нaнacянe нa cрeднa тeлecнa пoврeдa И ЗАЩО ТОВА НЕ Е ОПИТ ЗА УБИЙСТВО ?
  • 18 ппп

    0 0 Отговор
    Никакъв побой - журналистически измишльотини! Момчето е с тебия в черния дроб, и до 12 април още не са го завели родителите му на лекар. Удар във вратата може да го доведе докома, заради тенията. Има го във Фейсбук, качен на маса, играещ кючек и на врата му гирлянди от евро....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове