Last news in Fakti

20 Октомври, 2021 14:47 4 530 25

Румен Петков: Цинизъм е да плашиш с 5 г. затвор и над 50 хил. лв. глоба

  • румен петков-
  • абв-
  • глоби

Налице са и двойни стандарти в поредните мерки, посочи председателят на АБВ

Румен Петков: Цинизъм е да плашиш с 5 г. затвор и над 50 хил. лв. глоба - 1
Снимка: АБВ

Председателят на ПП АБВ Румен Петков определи като цинизъм да плашиш мизерстващото българско население с 5 г. затвор и над 50 хил. лв. глоба за неспазване на последната здравна заповед. Пред медиите той отправи въпроси към Стойчо Кацаров и наложените мерки.

„Единият е за задължителната ваксинация на здравните кадри, за да могат да ходят на работа. Това е дълбоко противоконституционно предложение, то показва един нихилизъм към нормативната уредба. Заключителният текст за носене на наказателна отговорност за нарушаване на заповедта. Тук трябва да си много извратен в мисленето си, за да наложиш 5 г. затвор и над 50 хил. лв. глоба“.

Петков коментира, че на общия битов фон в целия свят много обществени въпроси са оставени настрани.

„Психическото здраве, не само в България, това е проблем в целия свят. Детското насилие, домашното насилие, насилието въобще и психическата атмосфера. Сякаш изследванията на тази тема спряха. Не се предприемат мерки никъде, за България със сигурност“.

Налице са и двойни стандарти в поредните мерки, посочи председателят на АБВ.

„Тази сутрин Кацаров каза, че където персоналът на кръчмите е ваксиниран, където гостите са със зелени сертификати, няма ограничение във времето, може да си работят едва ли не денонощно. Същевременно в спортните зали не може да влиза публика. Разбирам афинитета на Кацаров към кръчмите, но има и хора, които ходим на спортни мероприятия. Правилата, които се налагат, когато съдържат в основата си двойни стандарти, става дума за управленско безумие. Това е цинично отношение към определени сектори на обществения живот“.

Петков посочи, че продължава да бяга от вниманието ни въпросът, че след като е очевидно, че ваксинираните могат да са преносители – какво постигаме с тези мерки. Според него провалът на ваксинационната кампания има ярки носители.

„Лидери са Костадин Ангелов и Стойчо Кацаров. Тук позиция има Ангел Кунчев. Хора, които отблъснаха доверието на гражданите са проф. Асен Балтов, физиономистта, начело с бившия премиер Бойко Борисов. Аз лично не съм се ваксинирал, защото се притесних, след като видях, че между двете дози косата на бившия здравен министър Костадин Ангелов. Най-съществения резултат в работата на двете служебни правителства е рязката промяна в гардеробите на министрите на здравеопазването, енергетиката и образованието“.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анализатор

    26 59 Отговор
    Цинизъм е да се появяваш изобщо по медиите.
    Мястото ти е в шадравана, като се напиеш да си пикаеш...
    Както си го правиш.
  • 2 честен ционист

    29 18 Отговор
    Каца, допълни в заповедта: "Забранява се уринирането в шадравани след 23ч"
  • 3 мъкаааа

    26 0 Отговор
    Ей,няма да останат места в затворите,брей! Женският затвор в Сливен/който е за сливи/ще стане бисекшуъл.
  • 4 А да

    15 17 Отговор
    мочаш в шадраваните е похвално ?

    Коментиран от #19

  • 5 волен сидеров

    36 4 Отговор
    САМО ДА ВМЕТНА И КОЙТО ЧЕЛ ЧЕЛ-ДОЙДОХА ОТ ВЪРХУШКАТА КОЯТО ИЗМИСЛИ ТАЗИ ПАНДЕМИЯ НА ГОСТИ В БЪЛГАРИЯ-И-ДА ЗНАЕТЕ ПРОСТО ОТ КЪДЕ СА ТЕЗИ ИДЕИ .....КОИТО НАЛОЖИХА НАШИТЕ ПРОДАЖНИ ИЗБРАНИЦИ ...информативно само ви го казвам на ушенце
  • 6 АУУУУУ

    17 18 Отговор
    Руменчо няма страшно .......Шадраваните обикновенно са на открито ....няма да имаш нуждаот Зелен Сертификат за да упражняваш "любимият" си спорт....... Пшшшшшшш .....ХА ХА ХА ХА
  • 7 Майна

    24 17 Отговор
    Браво, РУМЕНЕ! АКО И СЕГА БЪЛГАРИТЕ НЕ РАЗБЕРАТ ,ЧЕ САМО БСП И ВЪЗРАЖДАНЕ ЩЕ ГИ ЗАЩИТЯТ ОТ ТОЗИ ГЕНОЦИД, ЖАЛНИ ЩЕ СА МАЙКИТЕ НИ...
  • 8 Позор

    32 4 Отговор
    Правилно казва Петков, освен, че министрите почнаха да се контят и носят скъпараски костюми мерките им са под всякаква критика с двоен стандарт който дискриминира и въвеждат зелени сертификати с които обричат на провал цялата идея на тази мярка.
  • 9 Кики

    40 2 Отговор
    Човека казва истината, стига с този шадраван. Кацаров трябва още днес да подаде оставка за недомислието си с тази заповед. Ако и Радев не му я поиска, ще загуби хиляди гласа,, вклчително моя.
  • 10 АРЕ ЧЕСТИТА ВАКСИНА

    7 4 Отговор
    И СЪС ЗДРАВЕ ДА СИ Я ПОЛЗВАТЕ😉
  • 11 Не искат

    31 4 Отговор
    Не искат да признаят, че всъщност смъртността след т.нар. ковид е същата, както и всяка година до преди 2020 от грип - при нас средно годишно над 10 000!(справка Фрогнюз, януари, 2018, Тодор Кантарджиев) За месец средно примерно 1000 - 1100 - от грип. Дотук за година и 7 месеца са починали 22 000, тоест средно месечно 1158 - една голяма част със сигурност не от ковид/грип, а от неглижиране на сериозни заболявания, от страх да отидат на лекар, от отложени планови операции, от "лекуване" по телефона!

    Коментиран от #17

  • 12 цербер

    10 9 Отговор
    министрите почнаха да се контят и носят скъпарски костюми ...А КАКВО ДА НОСЯТ? КАТО СЛАВИ ТРИФОНОВ-ДЪНКИ И САКА ЛИ? ЕТИКЕТЪТ ИЗИСКВА МИНИСТРИТЕ И ИЗОБЩО МЪЖЕТЕ НА ОФИЦИАЛНИ МЕСТА ДА СА ОБЛЕЧЕНИ СТРОГО ПО НАСТОЯЩИЯ РЕД ЗА ОФИЦИАЛНО ОБЛЕКЛО.

    Коментиран от #18

  • 13 XYZ

    5 11 Отговор
    Само критики - а имаш ли добри и полезни идеи, г-н Р.П.?
    Спри да нагнетяваш напрежение, успокой топката, вече си от БСП - те поискаха оставката на министър Кацаров - ти ли стоиш зад това предложение ???
  • 14 Верно ли

    15 3 Отговор
    A КОЙ направи промените в НК точно в този текст, питам аз?!? Това беше първото нещо, което въведоха ГРОБаджиите като се развилня "пландемията"!
  • 15 Тома

    4 9 Отговор
    На този защо му викат глъвътъ
  • 16 Боже пази ни

    15 2 Отговор
    Стандартната смъртност годишно е по висока от тази сега.Но като се вземе предвид че сега не се мре от друго!!!И като си седим в къщи и няма да кихаме?
  • 17 Боже пази ни

    13 2 Отговор

    До коментар #11 от "Не искат":

    Свидетел съм как преглед се извърши -пациента в коридора-лекуващия в кабинета -между тях5-6 метра и врата
  • 18 Аааа

    5 2 Отговор

    До коментар #12 от "цербер":

    и за това ли трябва да са скъпарски по няколко хилядарки, а и за това ли Боко трябва да си вози дирника в джип за 220 бона???
  • 19 кайлъка

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "А да":

    Моча,не моча,Румбата казва абсолютната истина.Никога не съм му бил фен,но това,че се интересува от спорт също е истина.За пиенето не знам,не съм му светил,но гаврата със зелен серт. на медиците ще излезе през носа на Кацаров и Радев!И тук Румен каза най наболялата истина.Ми той като Иисуса,бе,истини ни казва!
  • 20 Като не си

    2 2 Отговор
    на пангара е лесно да се правиш на мъжкар. даването на интервюта или писането на лаптопа не е като да си на първа линия. нито съм за радев нито за герб или който и да било, но съм лекар. прост народ, слаба държава, унищожихме си икономиката, здравеопзаването, армията, културата, образованието и какво ли още не, но да умреш или да убиеш на инат, наистина сме уникални и ди о ти!!!!
  • 21 Буха ха

    1 0 Отговор
    Който има зелен сертификат може да пика по всяко време в шадраваните
  • 22 ФИЛИП ЕЙДЖИ

    0 1 Отговор
    прав си ама зад него стои радев и носи цялата отговорност!!!
  • 23 Матей

    1 0 Отговор
    Правителството пак се фиксира в ковид,забравиха всичко останало,така е когато една власт е тотално некадърна и престъпна,тя насочва изцяло вниманието в някаква безсмислица и я издига в култ.На запад като са ваксинирани болшинството,какво постигнаха,нищо,разлика няма.Тогава,за какво е цялото упражнение,оти да рупаме жабетата,за да е е кеф на бил гейтс,сзо и още неколцина мулни-трилионери.да рискуваме с недоказани и неизпитани ваксини,експериментални и очевидно неефективни,а рисковете всеки си ги поема сам.Що така ,бе,толкова ли е важно да се тероризира постоянно населението и то да не може да вдигне глава,да пита за икономическите кризи,за разграбената държавна собственост,за дивия капитализъм,какъв живот са ни отредили или нескончаеми мизерии и жалка вегетация.
  • 24 7346

    0 0 Отговор
    Ваксините са двупластови като Истамбулската конвенция, затова са крайно наложителни за какво ли.

    Коментиран от #25

  • 25 3873

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "7346":

    Втория пласт ще стане известен много скоро, затощото той е основната цел на препаратите наречени ваксини.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове