Last news in Fakti

2 Ноември, 2021 09:38 3 431 47

Д-р Миндов: Доста от пробите на хора със симптоми са отрицателни

  • д-р георги миндов-
  • хора със симптоми-
  • отрицателни проби

Към днешна дата личните лекари все още не изписват безплатни лекарства за COVID-19

Д-р Миндов: Доста от пробите на хора със симптоми са отрицателни - 1
Кадър бТВ

Доста от пробите на симптомни хора, които назначих вчера, са отрицателни, не мога да разбера какво се случва. При други вируси обаче симптомите отшумяват след 1-2 дни, а тук протрахират и към третия ден, дори и при първи отрицателен тест, тогава излизат положителните тестове. Това заяви пред бТВ д-р Георги Миндов, председател на софийското сдружение на общопрактикуващите лекари.

Той добави, че в момента е важно да не се допуска препълването на болниците, като по думите на негови колеги, в рамките на една седмица се ползват тонове кислород, които преди са използвани в рамките на месеци.

Д-р Миндов каза още, че към днешна дата личните лекари все още не изписват безплатни лекарства за COVID-19, като днес предстои среща по темата с НЗОК.

"Това обаче не са лекарства за лечение на COVID-19, а лекарства за лечение на усложненията на COVID-19. За лек и умерен коронавирус нито един от тези медикаменти не може да се използва", обясни той.

Председателят на софийското сдружение на общопрактикуващите лекари коментира и казуса със споровете между БЛС и НЗОК и призивите за оставка на управителя на Здравната каса проф. д-р Петко Салчев.

"Трябва да се види колко са неусвоените пари по бюджет – около 240 млн. лева по първоначални данни и да се изработи методика при кого да отидат. Идеята е справедливо да бъдат разпределени тези средства на база извършен труд", заяви д-р Миндов.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русенец

    43 0 Отговор
    А на много хора не се правят тестове при все симптомите, които имат.
  • 2 БАЙ Х@Й‼

    58 3 Отговор
    Ква стана тя ‼️ Едните го карали БЕЗСИМПТОМНО, а другите имали симптоми ама били с отрицателен тест ‼️

    Коментиран от #9, #21

  • 3 БРЕЙЙЙЙЙЙ ТО И ДА КИХНЕ

    52 3 Отговор
    ЧОВЕК НЕ МОЖЕ ВЕДНАГА ГО ДИАГНОСТИЦИРАТ ПИШМАН ПЛАТЕНИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ......ИНО ВРЕМЕ ХОДЕХМЕ И В ДЕТСКАТА ГРАДИНА И ДО 6 КЛАС С ДВА РЕДА СОПОЛИ АМА НЕ НА ЗАКЛЮЧВАХА ГЛАДНИ И БЕЗ ЗАПЛАТА В КЪЩИ.....
  • 4 БАЙ Х@Й‼

    32 2 Отговор
    Поздрав с хита на Лепа Брена "Боц боц" ‼️
  • 5 3232

    50 1 Отговор
    Може симптомите да са вследствие на друго заболяване. Загуба на вкус и мирис се появява и при синузит, очакват се и сезонните грипове.
  • 6 Жижи

    49 2 Отговор
    А доста ги надписвате и си ги знаете, предварително. Тука положителни, тука отрицателни. Нещо обаче баланса взе да липсва, принудата и мълчанието са лош порок. Един ден ще има разстреляни за световен геноцид и умишлено отравяне на милиарди хора. Цели родове ще се избият, за благото на човечеството
  • 7 Реалист

    30 1 Отговор
    Не ви е срам, да се подигравате с хората с тези "безплатни" уж лекарства...по минимум 100 лева за лекарства дава заразен, който го кара леко вкъщи, не стига до антибиотик и почти няма симптоми!
  • 8 Историята

    46 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Доста от пробите на симптомни хора, които назначих вчера, са отрицателни, не мога да разбера какво се случва." - Какво да се случва? Боледуват си хората от настинки и грип! или вече няма други болести, само Ковид-19?
  • 9 Санчо

    10 16 Отговор

    До коментар #2 от "БАЙ Х@Й‼":

    Вирусът има инкубационен период от 5-6 дена . Ако теста го направиш на третия ден , ще излезе отрицателен.

    Коментиран от #23, #26

  • 10 3232

    7 11 Отговор
    Човек не трябва да се отказва от ваксините за сезонните грипове. Поне няма странични ефекти от тях и се поставят само веднъж годишно, по 1 игла. Лошото е, че ги няма в аптечната мрежа.
  • 11 Може

    30 0 Отговор
    да са хванали от другите грипове доки. Освен за Ковид , за други болести не сте ли учили?
  • 12 Имунолог

    6 60 Отговор
    Който няма зелен сертификат, да си седи в къщи. Да не излиза навън и заразява останалите. Ей го какво стана с румънците. В момента ВВС на Германия извозват коветясали румънци в болниците на Германия. Болниците в Румъния- са в колапс. Така ще стане и у нас, заради дебелите антиваксърски глави. Абсолютни чугуни!

    Коментиран от #14, #20, #28, #31, #47

  • 13 Некой си

    38 1 Отговор
    Лични наблюдения от последния месец:
    1. Двама мои близки с ковид са с отрицателни PCR тестове. В момента единият е в болница, а другият е с двойна бронхопневмония.
    2. Личните лекари отказват адекватно лечение на пациентите с ковид. Лекуват ги по телефона, ако въобще си вдигат телефоните. Предписват лекарства без преглед, без антибиограми, без рентгенови снимки, без кръвни изследвания. В много от случаите личните лекари изобщо не си вдигат телефоните, когато ги търсят пациентите им с ковид. Болните са оставени да се лекуват и диагностицират сами. Накрая, след като болните се влошат драстично, ги закарват в тежко състояние в болниците, където лекарите и сестрите изнемогват.
    Споделям само факти. Не давам съвети или акъл.
    Големите глави от лекарските съюзи, МЗ, РЗИ и т.н. прекрасно знаят тези факти и не предприемат никакви мерки.
    Дали е умишлено, заради незаинтересованост или от чист дебилизъм, е без значение.

    Коментиран от #15, #34

  • 14 Некой си

    41 3 Отговор

    До коментар #12 от "Имунолог":

    Драги, ще ни обясниш ли как човек с първа доза от двудозова ваксина е защитен и не е потенциален заразоносител, щом му издават сертификат и може да ходи където си пожелае?

    Коментиран от #32

  • 15 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "Некой си":

    Напълно ти вярвам!
  • 16 8877

    27 1 Отговор
    В Африка заразата не се развихри, защото хората там пият хинин/хлороквин заради маларията. В началото бяха излекувани успешно доста хора с хлороквин, но СЗО издаде забрана да се ползва това познато,евтино и ефективно лекарство, защото тази роганизация обслужва интересите на БигФарма.
  • 17 Значи така

    12 0 Отговор
    Хората със симптоми /каквито и да са/ и отрицателен тест се следят, докато дойде време за положителен. В същото време хора без симптоми, но с положителен тест се затварят по домовете за 14 дни, без да се следи и чака за отрицателен тест, кой може да следващия тест даден същият или следващият ден.
  • 18 Тодоров

    25 0 Отговор
    Двамата със съпругата ми сме типичен пример за това, колко са неверни тестовете - аз с отрицателен в болница на системи, маркучи и т.н. , тя с обикновен грип, но с положителен тест. Безсрамно лъжете.
  • 19 Госあ

    7 1 Отговор
    Съвсем нормално е, при новите варианти с мутации в шиповия протеин, които водят и до драстичен спад в ефективността на рнковите и векторни ваксини насочени единствено срещу шиповия протеин и антигенните тестове насочени срещу него да бъдат още по неточни.
  • 20 Някой

    18 0 Отговор

    До коментар #12 от "Имунолог":

    пример с Израел няма ли да дадеш пак? Или вече не ти се говори за там?

    Коментиран от #43

  • 21 Кочо

    21 2 Отговор

    До коментар #2 от "БАЙ Х@Й‼":

    Третите пък взели че умрели? От ковид?? Сопи и тояги за мекеретата от ЕС-свърталището! Понеже полякът ги направи на 2 стотинки из европарламента им, сега са се хванали с България и Румъния и то с измислените статистики и постановки с този ковид, да се правят на велики, да плашат и изумяват хората. Боклуци, китайски подлоги!!!! Затворете това, затворете онова, раздавайте права на кого ли не и сега вече вземете че измрете-ваксинация, ЕВТАНАЗИЯ!! ТОЯГИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 22 АнтиТела

    18 1 Отговор
    Все повече, ще преболедуват с отрицателен тест. Отговорът е прост, като ковидидиот.Целта е да се надупчиш и да вземеш "зелен сертификат", а не да вземеш такъв с положителен тест.
  • 23 не е така

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Санчо":

    глупости, аз го правих 1 седмица след и беше плюс.
  • 24 XXL

    15 4 Отговор
    Свършили са фалшивоположителните тестове и болните от грип вече излизат с верни резултати за ковид. А докато ги карат да се обикалят по болници и висят по опашки пред лекарски кабинети, хората хващат Ковид от някой наистина болен и вече стават заразени и от Ковид.
  • 25 Пенчо

    14 1 Отговор
    "Трябвa дa ce види кoлкo ca нeуcвoeнитe пaри пo бюджeт – oкoлo 240 млн. лeвa пo първoнaчaлни дaнни и дa ce изрaбoти мeтoдикa ПРИ КОГО ДА ОТИДАТ. Идeятa e cпрaвeдливo дa бъдaт рaзпрeдeлeни тeзи cрeдcтвa нa бaзa извършeн труд"
    Ааааааа ето дрОгарки и дрОгари, видехте ли?!!!!!Ето го и шперцът от бараката!!!! Май-ата му и на ковида, и на уж препълнините болници ,на уж стотиците умрели, важното е да се гризне парата. Иначе безплатни илачи за ковид още нямало-не биле доизмислили още механизма, а и доколкото става ясно от разясненията на д-р Миндилов нямало да помогнат кой знае колкоз. Освен предполагам предизборно....
  • 26 БАЙ Х@Й‼

    9 1 Отговор

    До коментар #9 от "Санчо":

    Ех Санчо , свободата е на върха на копието ! - би трябвало да го знаеш ! А сега за инкубационния период ::::: Инкубационен период (на латински: incubatio) е времето от заразяването на организма до ПОЯВАТА на ПЪРВИТЕ КЛИНИЧНИ признаци на заболяването. ‼️‼️‼️‼️
  • 27 Kakto

    10 0 Отговор
    Как беше през март и април? Болниците наистина бяха пълни, а 2/3 от заразените изкарахме болестта в къщи. Зле, не-зле, не те приемаха. А какво беше за да ти направят рентгенова снимка. Та накратко. Това време в което живеем си е чист ваксiнiзъм. Реално болните са 2-3 пъти повече. БроЯт на 100 000, на незнайно колко си, и ни изкарват най-най-най.
  • 28 БАЙ Х@Й ‼️

    17 1 Отговор

    До коментар #12 от "Имунолог":

    "Който няма зелен сертификат, да си седи в къщи. Да не излиза навън и заразява останалите." ‼️‼️‼️‼️ Явно само тия със зелен сертификат имат право да се разхождат и заразяват ( казаха го медици), а хора без сертификат ДОРИ И ЗДРАВИ трябва да стоят затворен‼️ Това ли Ви е новата месицина‼️
  • 29 пророк Илия

    1 18 Отговор
    Всичкото антиваксъри тука ще ревете до края на Януари месец. Друга песен ще пеете и други слова ще редите.
    А при следващата ваксинация ще сте първи на опашката.

    Коментиран от #38

  • 30 big

    14 1 Отговор
    Защо ли? Може би заради добре познатия ни грип, който вече не се споменава! Или заради съобщения от някои лаборатории, че ПСР-а реагира на обикновения грип или просто неточност или .... ! Не е ли крайно време да оставим природата да си свърши работата? Убеден съм, че тогава смъртността ще спадне. Дори си мисля, че многото мутации на този вирус са в резултат на неадекватното лечение и не на последно време на ваксините!

    Коментиран от #33

  • 31 Дулитъл

    10 1 Отговор

    До коментар #12 от "Имунолог":

    Пич, някои си купуват PCR отрицателни тестове, други чувам направо си купували докторски дипломи. Ти твоята колко я плати? И за да не ти личи много, ще те открехна на някои подробности, които вече се знаят и от зиманетата от детските ясли. Чуй ся. Един ваксиниран заразява наред с неваксинираните. Даже още по-лошо-мисли се за голямата работа и че не му полага да се съобразява с нищо и никой, та ръси бацили наред. Имаме три състояния: ЗАРАЗЕН с ковид, БОЛЕН от ковид, УМРЯЛ от ковид. Ръйш, започна ли да сгряваш? Сега по-нататък. Имаме три групи по отношение на ваксинацията:
    1-НЕВАКСИНИРАНИ
    2-ВАКСИНИРАНИ С ПЪРВА ДОЗА
    3-НАПЪЛНО ВАКСИНИРАНИ
    Дотук хараби. Обоче чуй ся ко са случва с тези групи, когато някой от тях умре, разбира се от ковид, то друго не може да е, защото никой няма право да умира от друго, та чуй, чуй ся:
    Хъм групите остават две!!!! Ми да, верно ти говорим!!!! Групата на НЕВАКСИНИРАНИТЕ и групата на НАПЪЛНО ВАКСИНИРАНИТЕ!!! ВАКСИНИРАНИТЕ С ЕДНА ДОЗА за статистиката ги бухат в групата на НЕВАКСИНИРАНИТЕ! Познай защо. Да ти и обясня какво става из UK. При 80-90 процента ваксинирани телета, същите като теб, UK гори. Освен ака другарят Скрипал не им и е спретнал някой театър и то большой. За Т-клетки учил ли си? А, те пък най- общо казано включително помагат да НЕ може П-Р-Е-Б-О-Л-Е-Д-У-В-А-Л-И-Я-Т да заразява другите. Схвана ли, май-ата и на твоята ваксина. Има и още подробности като ТОТАЛНИ НТИТЕЛА, НЕУТРАЛИЗИРАЩИ АНТИТЕЛА и ред,

    Коментиран от #44

  • 32 Папурчо

    8 1 Отговор

    До коментар #14 от "Некой си":

    Драгият няма да отговори, защото е ваксиниран и вече са го превърнали в неадекватно теле. Истината е написана в 31.
  • 33 Сандокан

    10 0 Отговор

    До коментар #30 от "big":

    Точно това Мангърът го говори от сума и време, ама никой не иска да чуе. Властимащите искат препълнени болници, здравна ковид пътечка и мнооооооооого приходи!! КИНТИ, КИНТИ!!!!!
  • 34 К.К.

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "Некой си":

    В моето семейство се случи същото, един положителен, двама с отрицателен тест. Дъщеря ми го прекара за 9дни без усложнения, другите с двустр. пневмония, единия в къщи, единия в болница, лечение по телефона, три ДКЦ отказаха рентгенова снимка в четвъртото се съгласиха и тестове и снимки всичко се плаща.

    Коментиран от #39

  • 35 Яница

    0 2 Отговор
    Ежегодна противогрипна ваксина, особено на онеэи, които са иэложени на повишен риск от усложнения!!! Става дума эа хора над 60 гОдини, хронично болни от всички въэрасти, бременни жени и обитатели на старчески домове!!! То други не останаха в държавата!!! Апропо,като иэключим индивидите с лилав ГЕН!!!
  • 36 Не се лъжете

    6 1 Отговор
    Абе докторче!Без да имам медицинско образование, знам че респираторите с кислорода са крайна мярка и от хората подложени на кислородно дишане оцеляват само 10%.Ако подложите хората на кислородно дишане,без това още да е нужно им горите белите дробове и ефекта е или инвалиди до живот или летален.Ако ползвате тонове кислород то вие сте станали фабрика за смърт.Хора!Не влизайте в болниците заради леки симптоми,защото рискувате да си отидете скоропостижно.Нашите лекари са бизнесмени а ковид пътеките са милиони а респираторите без нужда още толкова.За пари ще ви приложат пълна програма(защото те са на процент) а после и господ не може да ви спаси.Лекувайте се в къщи и сега е сезона на грипа а симптомите са идентични с тези на Ковид.

    Коментиран от #40

  • 37 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 0 Отговор
    Симптомни????Кашлят,кихат,някой и п..дят???това ли е симптоматиката на новия Делта +???някой с инфаркт не можещ да диша вероятно веднага го слагате ковид отделение и го лекувате с Баене и мантри Вместо с хепарин и бета блокери??????
  • 38 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 0 Отговор

    До коментар #29 от "пророк Илия":

    Дотогава ти да не отидеш при кунчев.....със се сертификата????
  • 39 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "К.К.":

    И защо си направи снимка???????Какво видя на снимката?????Разбра ли нещо??????С колко висши си????

    Коментиран от #42

  • 40 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "Не се лъжете":

    Тоя ,като има тапия за медик,като да разбира нещо от медицина...........
  • 41 111

    0 0 Отговор
    Сигурно чувствителността на тестовете не е висока. Не трябва ли симптомите вече да са ясно разпознаваеми?
  • 42 К.К.

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Защото личния така е казал!
  • 43 Безработен

    0 1 Отговор

    До коментар #20 от "Някой":

    аз ще ти дам...Израел:190 нови случая 0 починали :)

    Коментиран от #46

  • 44 За овце

    0 1 Отговор

    До коментар #31 от "Дулитъл":

    Има и друга група, напразно "ваксинирани"🤣🤣🤣
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Анонимус

    1 0 Отговор

    До коментар #43 от "Безработен":

    Моля?Я пак?Я виж статистиката от оня ден-над 10000 случая за денонощието.Айде с тези нови случаи сега пресметни колко са.
  • 47 Айсамани

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Имунолог":

    Ти си бил голем цръвул бе!Имунолог си,колкото галоша е трандафор.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове