Last news in Fakti

26 Ноември, 2021 06:02 4 999 24

ИТН иска ново териториално деление, ДБ - ревизия на парите за общините, а БСП подобряване на общинските пътища

  • регионално развитие-
  • партии-
  • преговори-
  • правителство

Преговарящите отметнаха и темата "Регионално развитие"

В поредния кръг от преговори за съставяне на правителство четирите партии - "Продължаваме промяната", БСП, “Има такъв народ“ и "Демократична България" - обсъдиха политики за регионално развитие, предаде БНР.

От БСП настояват за подобряване на общинската пътна мрежа и Програма за финансова децентрализация на общините.

От "Има такъв народ" искат ново административно-териториално деление и данъчни облекчения за „зелено строителство“.

А "Демократична България" настоява за ревизия на публичното финансиране на общините, което според дясната коалиция, е авторитарно, както и за промени в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 25 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боко гавазина

    28 7 Отговор
    Направете ревизия на феодалните общини.
  • 2 РЕАЛИСТ

    28 23 Отговор
    Що само губите времето с тези преговори. Видяхте , какво стана при подобна коалиция в Швеция тази седмица. Правителството на Магдалена Андершон подаде оставка само след 12часа от застъпване. Колко мислите ще изкара тази немислима коялиция на Кирчо?
  • 3 гадно

    35 5 Отговор
    От толкова много предложения накрая нищо няма да направят. Трябва да се концентрират върху най-важните проблеми и след това да надграждат.

    Коментиран от #4

  • 4 питам

    12 16 Отговор

    До коментар #3 от "гадно":

    Не чувам нищо за съдебната реформа.Що така?

    Коментиран от #5, #8

  • 5 кураж

    10 1 Отговор

    До коментар #4 от "питам":

    Защото не е при Регионално развитие.
  • 6 Българин

    16 11 Отговор
    Това ли са най важните въпроси за решаване. Ужас. С право не гласувах. Ша са управим.
  • 7 Фаро

    9 16 Отговор
    Може и да се получи тоя път
  • 8 Гръч

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "питам":

    Беше преди 3 дена търси го на запис
  • 9 Избирателите БГ

    7 1 Отговор
    Българи съединявайте се! Вие сте 7 милиона и ще ставате повече, ако прогнозите са верни. Трябва само да бъдете единни и да гласувате за този, който плаща повече. Винаги ще има такъв, защото, докато гласувате за него, ще ви плаща и ще ви наричат нежно „нашите избиратели“.

    Задължително тази eceн при приeмaнeтo нa бюджeт 2022 трябва ce приeмe,чe вcички cтaри пeнcии до 2020 година да ce прeизчиcлят cъc cрeднo ocигуритeлният дoхoд oт 2020 гoдинa.Това засяга пряко живота на вашите майки и бащи!Да дадем отпор на тия които ни лъжат!


    Тaкa,чe cкъпи Българи внимaтeлнo ги глeдaйтe кaк рaбoтят и cи пoмиcлeтe дoбрe зa кoгo дa глacувaтe на следващите избори!

    Дo ceгa никoя пaртия нe e гoвoрилa пo тeзи въпрocи!Вмecтo прoгрaми caмo плюeнe пo oпoнeнтитe cи!Вcички пaртии ви зaбрaвихa!

    Нe виждaм cмиcълa дa глacувaмe и дa им дaдeм пo 8 лeвa нa глac!
  • 10 Тия маймуни от ИТН

    14 0 Отговор
    Първо - конституция, после - космонавти, сега - териториално делене.
  • 11 Хаха

    16 5 Отговор
    Комунистите взеха властта благодарение на младите. Сега държавата тръгна надолу. Жалко, че не са внимавали в училище по история. Всички министри кадри на дс
  • 12 тройната пардон четворната

    7 1 Отговор
    коалициь вече се разпада
  • 13 мамун

    6 1 Отговор
    сичките са маскари
  • 14 корупция 0

    7 5 Отговор
    Не се опитвайте да прокарате мирна подмяна! Искам разследване, за това как са усвоявани парите и как са изнасяни в сакове, и как са укривани доходи и печалби, за да се зареждат офшорки и да се вдигат хотели!

    Коментиран от #16

  • 15 Ало,БСПето,

    6 1 Отговор
    нали асфалта не се яде? За какво напирате сега. Това посреднощ ли го решихте с Кирчо и Кокорчо?
  • 16 Тапата

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "корупция 0":

    Байка, и ти си се оплел в мрежата им. Те не прокарват, а прекарват.
  • 17 Започнах да го гледам снощи и в момента

    2 0 Отговор
    Започнах да го гледам снощи и в момента съм по средата. Кратък обзор по основното представяне и общите идеи за промяна в образованието: от ДБ очертаха най-точната структура, но най-общо и непълно, като започнаха от предучилищното образование и стигнаха до висшето. Предучилищното образование е изключитлено неглижирана и подценявана тема, а представителите на ДБ дори споменаха за алтернативни методики. Интересно е как може да се развие детайлно темата. Много добро впечатление направи момчето, което говори за проблемите на етническите групи, личи си, че е повече практик и е бил на терен. ИТН, от друга страна, ми направиха изключително лошо впечатление. Г-н Пламен Николов говореше само общи приказки и си пролича, че единствената тема по която има някакви знания е висше образоние. Та за него образованието започва директно от средното, преди това е бял лист и нищо не се случва. Колежката им учителка, след като почна да говори за постигане на високи оценки при представяне на НВО, ме изгуби тотално. Явно само оценките са важни. Другия господин от ИТН отсрами малко колегите си, като даде добри идеи за приобщаващото образование, също много подценено и изоставащо. На трето място, г-жа Анастасова от БСП се включи с добри предложения и решения, но някак си ми лъхаха на нафталин. Ако се мисли малко по-модерно и иновативно, може би резултата ще е по-добър. Изгуби ме с изречението, че децата се учили на ред и дисциплина първо в училище. Явно детските градини за нея не съ
  • 18 Трагикомедия

    7 0 Отговор
    Ние обикновените хора ИСКАМЕ този ЦИРК по-бързо да свърши!!!
  • 19 Варна

    6 1 Отговор
    Тая Мелодрама с фриволен прикус трябва да спре!.
    - Искам, Искам, Искам, Искам! - А ма и аз искам, ма и другия иска!
    Празни приказки и липса опит! - Нищо друго не издава не издава този цирк...
    Нормалната практика е да има пред всичките тези, които са там по една "тухла" с анализ на финансовото състояние на страната и прогнозите в следващите години по бюджетните приходи и разходи, по елементи.
    На база на горното вече да се говори, от къде ще се вземат пари, къде ще се вложат и какъв ще е прекият икономически ефект. - Това пак е свързано с изчисления и планиране.
    Нещо да сте видели от това?
    Тази държава се управлява от паразити, чиято компетентност явно се определя според това, кой колко е креслив и нагъл.
    - Горко ни!
  • 20 Българина

    4 0 Отговор
    пълно копие на немския модел на разпределение на парите а той е 45пр от приходите за общините 45пр за областите, 10пр и ддс за държавата. Областите по формула разпределят пари от силните към слабите обшони. просто и ясно и далеч от софийската мафия убила България за 32г

    Коментиран от #22

  • 21 За протокола

    5 0 Отговор
    Всеки си казва къде го стяга чепика и какви щуротии му се иска да прави, другите се съгласяват, защото от една страна трябва да има правителство, а от друга - знаят, чее каквото и да се разберат, почти нищо няма да се изпълни.
    Изобщо някакъв абсурден театър, където всеки си прави ПР, а заради "консултациите" никой няма да носи отговорност.
  • 22 Киркорчо

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "Българина":

    Тц, не става!
    Защото така няма да могат да се извиват ръцете на кметовете и централно да се краде.
  • 23 Павел пенев

    1 1 Отговор
    Искането на ИТН е Учиндол да стане областен център, и от зелена трева да произвеждаме топлинна и ел.енергия от топлофикация София. Колко е умен Славчо гъдуларя?
  • 24 Realist

    2 0 Отговор
    Към комент 11. А моля докажете кое правителство е било не комунистическо за по следните 32 години, хайде, чакам...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове