Last news in Fakti

10 Декември, 2021 16:20 3 144 51

Кацаров: Няма нужда от правителствена болница

  • стойчо кацаров-
  • правителствена болница-
  • педиатрия-
  • лозенец

Болницата е завършила миналата година с 21 млн. лв. дългове. От началото на годината е натрупала още 18 млн. лв., към 30 септември - финансови резултати от минус 39 млн. лева", заяви Кацаров

Кацаров: Няма нужда от правителствена болница - 1
Снимка: БГНЕС

Не виждам никакъв основателен аргумент на ръководството на болница "Лозенец" срещу сливането ѝ с Детска болница. Това коментира пред журналисти в парламента здравният министър Стойчо Кацаров след участието си в редовния парламентарен контрол. Министър Кацаров коментира протеста на медици от болница "Лозенец", съобщи dariknews.bg.

"Имам кристални основания за това сливане, за да осигуря добри условия за лечение на болните деца. Правителството няма нужда от правителствена болница. Депутатите и министрите могат да се лекуват във всяко едно лечебно заведение и в крайна сметка тази тема, която се търкаля от 20 години, има своето решение", коментира министърът.

Министър Кацаров бе категоричен, че за него на първо място е интересът на болните деца, които от години наред се лекували в лоши условия и в болници, в които дори няма апарати за образна диагностика. Кацаров посочи, че това, което са предприели дава възможност за развитие на болница "Лозенец". По думите му Правителствена болница била в много тежко финансово състояние.

"Сега излизат ръководителите на болницата и предявяват някакви претенции. Първо, това не е тяхна болница - те са наемни работници там. Второ, те така са я управлявали досега, че почти са я докарали до фалит. Болницата е завършила миналата година с 21 млн. лв. дългове. От началото на годината е натрупала още 18 млн. лв., към 30 септември - финансови резултати от минус 39 млн. лева", заяви Кацаров.

Министър Кацаров обясни, че няма абсолютно никакви притеснения по отношение на проверката на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество за бързите ковид тестове. "Направено е по възможно най-добрият и прозрачен начин", каза Кацаров.

Той посочи, че МЗ е закупило 4,7 млн. теста като цената на договорените била три пъти по-ниска. "Народното събрание трябва да реши само за себе си този въпрос и по този начин да даде пример на целия български народ с една ясна и отговорна позиция по отношение на зелените сертификати", заяви Кацаров по повод дебата "за" или "против" зеленият сертификат на входа на парламента.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смех

    27 57 Отговор
    Toя фашист кога ще бъде линчуван?
    А безделниците "народни" представители ще си ходят на работа без зелени сертификати, а нормалните хора трябва да ходят да се тестват да се тормозят, да се ваксинират принудително за да могат да работят...

    Коментиран от #4

  • 2 Киро Брейка, Яде кренвирши леки

    35 16 Отговор
    Нали ваксинацията нямаше да е задължителна?При условие ,че това не са истински ваксини и вируса става вече лека настинка,защо фашагите се опитват да наложат задължителна ваксинация?

    Коментиран от #16

  • 3 Свиня балканска

    46 4 Отговор
    Реално погледнато няма нужда изобщо от тези търговски дружества болниците те и без това не могат да лекуват има нужда само от големи Гробища и някоя друга каруца за извозване.
  • 4 Това си е цял пандемичен проект, имат си

    25 2 Отговор

    До коментар #1 от "Смех":

    Това си е цял пандемичен проект, имат си безнес план с пландемии ваксинации по години.
  • 5 нека масовото напускане на здравни работ

    26 12 Отговор
    нека масовото напускане на здравни работници да започе сега!

    Коментиран от #26

  • 6 ТаУмВзе

    16 5 Отговор
    Улалааа! Типчето явно е изоглавен. Как ще се Краде бре? Или някои имат Сън, че няма да се Краде. Още по злокобно ще се КРАДЕ! От страх, че уж власт се сменя.
  • 7 Факт

    33 1 Отговор
    ЗАКРИВАЙ!!!
  • 8 Денис Джамбаза

    60 5 Отговор
    Лекари, които НЕ ИСКАТ да лекуват деца са за затвора!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #30

  • 9 Гандалф

    14 39 Отговор
    Извинявай...това не трябва ли да реши следващия здравен министър...ако си ти добре...ама ако не си...това решение взето 12 без 5...с извинение малко намирисва...
  • 10 хъхъ

    51 3 Отговор
    Има нужда само от ПРАВИТЕЛСТВЕН затвор. Боко да му резне лентата и после да стане доживотен негов обитател.

    Коментиран от #18

  • 11 сила

    45 5 Отговор
    още през далечната 1992 година искаха да я закрият и да я превърнат в педиатрия.....но на Ал Йо и компания им харесаха ПРИВИЛЕГИИТЕ /имаше такава дума тогава/ и предложенито така си увисна та до ден днешен....боже колко е бил наивен народеца тогава
  • 12 От децата

    38 1 Отговор
    По- важни няма! Крадци и търгаши са това не лекари!
  • 13 Коко

    49 3 Отговор
    Няма нужда от правителствена болница. Нали всички сме равни! Откъде накъде управляващите ще използват по-добри медицински услуги - днес са управляващи, утре са безработни. Нека свикват да се лекуват, както се лекуваме всички ние - с молитви.

    Коментиран от #47

  • 14 Мандраджийска

    36 3 Отговор
    идиотия до ден днешен , а детска болница няма - позор !
  • 15 Въпреки

    44 6 Отговор
    Че е комундрел ,в случая е прав .Подкрепям начинанието му.Министри ,депутати да ходят на болници както редовия българин.Нали се кълнат да служат на народа.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 А бе

    37 4 Отговор
    Прав е.
    Като е прав,какво да му кажеш.
  • 18 Може но само

    3 8 Отговор

    До коментар #10 от "хъхъ":

    Ако 80 процентовите имаха думата.
  • 19 родител

    49 4 Отговор
    Браво на Кацаров !! Той каза ,4е децата лежат като скотове , а сега ще са както в белите страни ,но мафията в бели престилки ще обеднее ,защото няма да има подкупи !
  • 20 оня с коня

    7 24 Отговор
    Мака и на Края на съществуването си,РОДЕВОТО ПРАВИТЕЛСТВО не пропуска да си покаже Грозното Лице,закривайки Болници!И това ако не е Антинародна политика - здраве да е...
  • 21 ЕВРОПА

    37 2 Отговор
    Браво на министър!

    Няма такова животно "правителствена болница". И най-добре е тази болница да е за децата!!!

    В Европа и САЩ има военна болница за държавните чиновници, но и то не е задължително защото пред закона всички трябва да са равни, а не богопомазани!
    А големите специалисти от там да се командироват по болниците на държавата!
  • 22 стига вече

    20 1 Отговор
    От прочетеното разбрах че болниците са търговски дружиста. А къде са болниците които по конституция трябва да лекуват простосмъртните БЕЗПЛАТНО?
  • 23 И тоя ша го прават посланик

    6 28 Отговор
    Тоя некадърник пак се изказанеподготвен.Болницата отдавна не е Правителствена, а е база за обучение на студенти по медицина от СУ. Те и затова са обявили стачка, ама уж "свободните" медии не смеят да мъцнат нищо по въпроса.А Кацата да отговори защо е завишил 2 пъти за цената на тестовете за ученици.Да се стяга за съд, а не да прави нещо, което не е от неговата компетенция😄😄😄

    Коментиран от #29

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 корумпирани

    25 0 Отговор
    Както някой писа, има нужда от правителствен затвор.
  • 26 Защо? Защото не искат да лекуват деца ли

    11 0 Отговор

    До коментар #5 от "нека масовото напускане на здравни работ":

    ??? Друг е въпросът какви са фактите относно натовареност на болницата. На загуба е, значи не е натоварена. Това е повърхностно обяснение.
  • 27 НАИСТИНА

    25 2 Отговор
    НЯМА НУЖДА ОТ ПРАВИТЕЛСТВЕНА
    БОЛНИЦА. САМО КРАДЯХА И СЕГА
    ИМ Е КРИВО. ЩЕ СЕ ПАЛЯТ ДОРИ.
    ТОВА БЕШЕ БОЛНИЦА НА КРАДЦИТЕ
  • 28 Хлъц

    18 3 Отговор
    Сутринта и проф.Биолчев се изцепи,че било незаконно.Всичко опира до парите,и статута на СУ. В момента,всички такси от студенти по медицина,заминават в бюджета на СУ- доста сериозни суми годишно.Ако ги" изпусне" пада и статута на самия СУ в класацията на университетите.Що за хора,що за учени! За децата,не трябва да се жалят ,ако трябва стотици милиони- милиард ако трябва.Преврърнаха медицината в търговия.Ако трябва,да изчезнат всички от там.Студентите да си обикалят аулите по болниците.Има пррдостатъчно зали.Там трябва цял комплекс да се изгради.Правителствена + нова постройка.Като не можеш да лекуваш Бъдещето,що за държава си? Отделно,че простосмъртен и сега не го приемат за лечение.Привичките от Социализма са неизкореними.
  • 29 Другарю

    10 3 Отговор

    До коментар #23 от "И тоя ша го прават посланик":

    А колко университета трябва да има в държавата по медицина!?
    Малко ли е за София - Медицинска академия, и останалите по Плевен, Варна, Пловдив, ............................
    виждате ли, че и на СУ му трябвали лекари ..... И накрая никой не остава в държавата.
    Хайде стига!

    Коментиран от #49

  • 30 дерматолози,

    7 3 Отговор

    До коментар #8 от "Денис Джамбаза":

    гастроентеролози,офталмомози и т.н. ,които не искат да оперират възрастни със преплитане на червата от препиване и преяждане по празниците също в панделата,айде де...ааа,ма ха!

    Коментиран от #42

  • 31 ПСР

    14 1 Отговор
    А преди Кацаров,Държавата-т.е.,ние,им платихме 68 милиона за 2019г.Правителствена болница има в Куба,Китай и КНДР.
  • 32 Просто човек

    18 2 Отговор
    Кацаров направи нужното, което ниКОЙ не искаше да свърши... Респект!
  • 33 мнение 🤔👎

    16 2 Отговор
    Ръководството на болница Лозенец манипулира лекарите и ги кара да стачкуват. Но лекарите нямат повод да стачкуват, защото образованието и опитът, който имат, няма кой да им го отнеме, те са ценни за България. А ръководството, заради което е натрупан дълг от
    минус 39 000 000 лв. трябва да ги съдят, явно са некомпетентни за постовете, които са заемали или са правели нещо нередно, за да доведат тази уникална болница до това плачевно финансово състояние, въпреки помощта от държавата⚠️⚠️⚠️
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Това е огромна грешка

    14 1 Отговор
    на Биолчев. Шепа лекари се домъкнаха в СУ, вместо да се развиват в МА- София. Толкова много пари се хвърлиха, заради болните амбиции на неколцина. СУ има 40 сгради на територията на София. Огромни разходи за поддръжка, а все по- празни аудитории. Поздравявам Кацаров за решението му.
  • 36 Имаме СУ

    9 0 Отговор
    университетска болница, обаче в ректората няма лекарски кабинет. Ако припадне някой студент или преподавател се вика спешна помощ. Просто не искат да ни обслужват.
  • 37 Емил

    8 0 Отговор
    Ходи при тиков софиямед при Марков аджибедем да ти дадат пари тия турци каде децата не приемат нямат сметка
  • 38 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    7 2 Отговор
    Според мен кацаров се опитва да прикрие далаверата с човешко месо....В тази болница имаше направени множество трансплантации......от ЖИВИ донори на техни ДАЛЕЧНИ роднини от мнооого богати фамилии...Когато изчезне болница лозенец изчезват и далаверите направени там....
  • 39 Лейка

    5 8 Отговор
    Кацаров, сутринта ти гледах изпълнението по една телевизия на живо. Е ти за нищо не ставаш? Питам се кой те назначи на този пост и с този Акъл. И 10 годишно дете би мислило и говорило на по-високо нИво от теб. Сега съжалявам че гласувах за вас. ...

    Коментиран от #41

  • 40 коя е истината

    6 4 Отговор
    Грижата за децата? - уговорката беше друга.
    Някакъв реваншизъм или удовлетворяване на нечии интереси ? Дори да е най-благородното решение, това, че го направи един служебен министър, по този неадекватен начин, в последните часове на своето "царуване", някак буди тревога.
    Децата ни заслужават далеч повече - нещо ново, чисто, необременено от разправии и омраза. Нещо, което ще е изпълнено с позитивизъм и надежда, които ще се прехвърлят и върху децата. Омръзна ми политиците да злоупотребяват с някои болезнени теми в нашето общество.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 ЕмДа

    3 1 Отговор

    До коментар #30 от "дерматолози,":

    Ма те лекуват чичовци от Израел с донори племенници от Украйна и Молдова. Да ги махат веднага и на тяхно място педиатрията
  • 43 Доктор

    3 1 Отговор
    А ведомствените болници, напр. така наречената Военна болница,
    с над 90% процента цивилен контигент? Трябва ли да съществуват!

    Коментиран от #44

  • 44 Гената

    4 1 Отговор

    До коментар #43 от "Доктор":

    Военните и полицаите служат при особен режим и там е оправдано да си имат специализирани клиники. Но политиците...какво им е особеното, къде им е риска ? Да препият и преядат, да пипнат нещо от компаньонките ? Че това си е човешко .
  • 45 Кацаров,

    8 0 Отговор
    защо не премахна клиничните пътеки и остави болниците да функционират като търговски дружества? Защо днес , в последния ден от "царуването" ти подписа решение за строеж на нова частна болница в София? "Мозък и сърце"или "Сърце и мозък".Като подписа знаеш ли поне дали в нея ще има Педиатрия , за "твойте дечица" ? Съмнявам се,защото от децата не се печели. Тях ще ги прехвърлиме към някоя държавна болница да не създаваме проблеми на колегите- частници. Дано никой министър не си позволи повече такова двуличие и фалшива загриженост към страданието на децата ни.

    Коментиран от #48

  • 46 Сивата чапла

    0 0 Отговор
    В така наречената правителствена болница се лекуват и най-обикновени хора. Кацаров и лъже и злоупотребява. Идеята е всичко държавно да стане частно. За детската болница е съща историята, сложи анестезеолог за директор, щото му е послушко на Кацаров. Целият екип там е в потрес последните месеци, назначават, махат, сестри с дългогодишен стаж ги изхвърли. Много долен човек. За зелените сертификати да не говорим. Алчен, алчен, и Радев с него в едно гърне нали ....
  • 47 Сивата чапла

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Коко":

    Направо ми писна да чета глупости. Наричат я правителствена болница, но там се лекуват и много хора от провинцията. Кума ми беше там, никой не го е върнал.
  • 48 Сивата чапла

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "Кацаров,":

    Абсолютно си прав.
  • 49 Сивата чапла

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "Другарю":

    Лекари няма в провинцията, няма! Или бягат навън или в София. А Кацаров е алчен и не е действащ лекар. Да се прави от служебен министър толкова радикална промяна, ..... та той същия е и одеолога на търговските дружества. И във Варна сътвори мизерии, изобщо нагушка се на Радев протежето.
  • 50 Сивата чапла

    0 0 Отговор
    Спрете да се излагате, това отдавна не е правителствена болница, така и остана името. Будалкат ви! Със зелени сертификати ли сте всички?
  • 51 алиса

    0 0 Отговор
    Аз мисля, че и от теб няма нужда. Българоубиец, как спиш нощем с тая съвест като знаеш, че заради тебе хиляди хора си сложиха отровната ваксина, продажник. Господ да пази България и всички българи. Но не и теб , защото ти не си българин а долен предател.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове