Last news in Fakti

14 Декември, 2021 12:15 6 504 31

Методи Лалов огласи поредно безобразие в Столичния общински съвет

  • столичен общински съвет-
  • предложение-
  • увеличаване на заплати-
  • демократична българия-
  • патриоти за софия-
  • бсп-
  • методи лалов

Общински съветници от "Демократична България", БСП и "Патриоти за София" предлагат заплатите на столичния кмет и общинските съветници да се увеличат

Методи Лалов огласи поредно безобразие в Столичния общински съвет - 1
Снимка: ФАКТИ

"Не съм подкрепил предложение за повишаване на заплатите в СО и няма да го подкрепя и при гласуването в СОС. Ако този доклад бъде приет с гласовете на представители на "Демократична България" в СОС, ще бъда принуден да напусна тази група и да продължа дейността си в СОС като независим общински съветник. Очаквам незабавна реакция и на лидерите на коалицията по случая". Тази позиция изрази общинският съветник от "Демократична България" в Столичния общински съвет Методи Лалов, след като стана ясно, че общински съветници от групите на "Демократична България", БСП и "Патриоти за София" са внесли доклад, който предвижда заплатата на столичния кмет да се увеличи двойно. В проекта, разбира се, лакомите общински съветници са предвидили солидно увеличение и за тях.

Изненадващо или не, самата Йорданка Фандъкова е против заплата ѝ да се увеличи и четвъртък, когато се очаква въпросният доклад да влезе в дневния ред на Столичния общински съвет, групата на ГЕРБ-СДС ще гласува "против" предвижданите увеличения.

А ето и останалата част от позицията на Методи Лалов в социалната мрежа Фейсбук:

"Вярно е, че заплатите на кмета на СО, на районните кметове, на общинските съветници и на общинската администрация са изключително ниски. Това е така обаче, ако говорим за открита, отчетна, справедлива и компетентна администрация, каквато не е тази под ръководството на Йорданка Фандъкова и Георги Георгиев (председател на СОС сега, избран на мястото на уволнения от Борисов Елен Герджиков). Когато говорим за Фандъкова, за ГЕРБ-СДС, ВМРО, Атака и за калинките им в администрацията, не само че не трябва да увеличаваме заплатите им, но трябва да ги уволним, а съдебната власт да ги разследва и съди за деянията им.

Заради некадърното и корумпирано управление на ГЕРБ-СДС, ВМРО и Атака в СО страдат стотици почтени, знаещи и можещи хора в общината, защото техните заплати се определят като процент от заплатата на кмета на СО, а тя е поддържана умишлено ниска. Съмнявам се Фандъкова да разчита само на тази заплата, поне ако съдим по нейния шеф и чекмеджетата му с пачки и кюлчета злато.

СО се нуждае от дълбока реформа. А тя минава първо през разваляне на "Коалицията на софрата". С такава заявка напуснах съда и се присъединих към "Демократична България", затова от ден първи се боря да пресека и незаслужените пари, които общински съветници от всички политически групи и независими в СОС получават от СОАПИ, СОПФ и ОГФМСП (успях да ги намаля наполовина - от над 4000 лева месечно на 2000 лева месечно за няма и един час работа), за което плащам тежка политическа цена.

Промяната неминуемо минава през лични жертви, които всеки от нас трябва да направи. Не бива да мислим за собствените си интереси преди да накараме СО да работи в интерес на столичани. Когато спрем кражбите, когато повишим ефективността и отчетността на общинската администрация, едва тогава ще можем да попитаме столичани дали са готови да ни плащат повече пари. Това време обаче още не е дошло".


Поставете оценка:
Оценка 4 от 33 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Много

    36 7 Отговор
    грозно и нагло !
  • 2 БАЙ Х@Й‼

    35 9 Отговор
    Кой политик живее от заплата до заплата ‼️
  • 3 Ибре

    25 23 Отговор
    Лало вечния студент На 40 ще става юрист.Лало Лало
  • 4 истина е

    32 9 Отговор
    Всички общински съветници са само за парата и мушенгерията от която си докарват с един подпис по няколко хилядарки отгоре на месец !!!!
  • 5 гадно

    40 5 Отговор
    Стане ли въпрос за пари всички партии са еднакви иначе за пред хората ще си извадят очите.
  • 6 Кинжал

    36 15 Отговор
    Чест ти прави Лалов за позицията, но недей забравя, че твоите ортаци не подкрепиха Мая Манолова на кметските избори, така че вината за ситуацията е донякъде и на ДБ. Сега можехме да имаме друга кметица!

    Коментиран от #25

  • 7 сила

    45 7 Отговор
    МЕТОДИ,МНОГО ТЕ МОЛЯ ДА ПРОВЕРИШ КАК КМЕТА НА ОБЩИНА ИЛИНДЕН ИВАН ПЕЧКАТА СИ КУПИ КОЛА ЗА 200 000 ЛЕВА, АПАРТАМЕНТ ЗА 1 000 000 ЛЕВА И ПО ЦЯЛ ДЕН ИГРАЕ ШАХ В ЕДНО ОТ ЗАВЕДЕНИЯТА СИ В СЕВЕРНИЯ ПАРК КАТО ДАЖЕ НЕ СИ ПРАВИ ТРУДА ДА ХОДИ НА РАБОТА В ОБЩИНАТА.....ти беше там но той и бандата му те изгониха защото това било тяхно лично простраство,помниш нали
  • 8 Този

    19 12 Отговор
    дрънкалник през 10 минути всеки божи ден се произнася по нещо и то само в този сайт.

    Коментиран от #19

  • 9 Гешеееев,КОГА започваш?Чекмеджета,рекет,

    13 14 Отговор
    корумпирано управление на ГЕРБ-СДС, ВМРО и Атака в СО страдат стотици почтени, знаещи и можещи хора
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Историята

    22 13 Отговор
    Ако представителите на народа в парламента и общините са като Методи Лалов, нашата страна ще е процъфтяваща във всяко едно отношение. Ама не е така!
  • 13 гост

    21 1 Отговор
    Абе Лалов а какво ще кажеш за вашата кметица на Красно село. Дори вашите се отказаха от нея.После говори за другите.

    Коментиран от #21

  • 14 Все пак

    9 3 Отговор
    Факти.бг-много сте некоректни в заглавието.Безобразието е от страна на ДБ и БСП а не от мнозинството в СОС.
  • 15 123

    0 3 Отговор
    БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ
    Невъзможно е според мен да се съмняваме в бъдещето на България. Бедствията от 1914 г. изглежда подсказват, че българската нация е без морално равновесие, за да устои на опиянението на победата. Но докато събитията от онази нещастна година показаха липсата на този баланс, вината беше по-скоро в лидерите на народа, отколкото в самите хора.

    Нещастието на България в това поколение от живота на нацията – нещастие, което бързо се поправя – е, че тя няма средна класа, нито класа, зад която има някаква „традиция“ на лидерство. Има селяните — възхитителен материал за създаване на нация — героични, пестеливи, морални, трудолюбиви, практични. Над селяните няма класа, от която да се извлече добър запас от компетентни администратори, законодатели, офицери, професионалисти. Селянинът има свои собствени ограничени възможности за лидерство; но те са ограничени. Срещал съм го често като кмет на някоя малка комуна, като капитан на пехотен полк и съм се възхищавал изключително на административните му способности, в тесен и познат обхват. Но селянинът не отива по-високо от това. Синът на селянина с някаква допълнителна дарба на интелигентност е, който получава „образование“, който става законодател, чиновник, духовник, дипломат. В много случаи той не приема добре лака си. Разширено образование за амбициозния балкански момък в миналото обикновено означаваше образование в чужбина; а в Париж, Виена или Петроград младият българин, потопен в един съвсем но
  • 16 123

    0 3 Отговор
    потопен в един съвсем нов живот на лукс и лекомислие, често претърпя загуба на естествена здравина на влакното, което никакво учебно обучение не можеше да компенсира.а зло ще премине. Вече е възможно да се получи доста напреднало либерално образование, без да излиза извън рамките на България. Освен това хората стават все по-устойчиви на въздействието на западната цивилизация. Морбили е опасно, всъщност като цяло фатално заболяване в страните, в които е въведена за първи път. Но с времето идва имунитетът, който го прави почти безвреден. Материалът на България за съвременна национална организация бързо се подобрява от израстването на средна класа, чиито синове ще могат да запазят българските си качества дори при обстоятелствата на живота в Париж илидруг голям модерен град. В бъдеще тогава смелостта на хората вероятно ще има по-мъдро, по-разумно ръководство и с това ще направи чудеса.
  • 17 123

    0 1 Отговор
    Но не искам да бъда разбран погрешно, като представям, че днес официалните съсловия и водачите на българската нация са общо взето недостойни или некомпетентни. Това би било много далеч от истината. Но истината е, че България все още няма класа, достатъчна по численост и достатъчно силна с традиции, за да задоволи нуждите й от лидерство. Как би могло да бъде другояче, като се има предвид, че нацията не е на повече от едно поколение и е трябвало да започне да развива организацията си от основата?

    Събитията от 1913–1914 г. оставят България слаба в нейния най-голям елемент на национална сила – в числеността на нейните граждани. Войните с турците и последвалата война с другите балкански държави, опустошенията от холера и, може да се заключи, също и опустошението на глада след ужасните изпитания на поредните походи, нанесоха тежък удар на българското мъжество. Но страната бързо ще се "запаси". Неговата раждаемост е най-високата в света; и нейната "ефективна" раждаемост, т.е. делът на оцеляването на родените, също е най-висок. Ако може да бъде осигурен само период на мир, всичко ще бъде наред навреме.
  • 18 Атакис

    6 1 Отговор
    Лало баеш за Атака ама като дойде Ани Дулева и краката се огъват.А?
  • 19 Умен по цялата глава

    9 1 Отговор

    До коментар #8 от "Този":

    Като гледам - интервютата в този сайт са все от Агенти и щатни на ДС ...А Методи Лалов - бившия Съдия си им е на Абонамент за атаки към Законно избраната Власт с подстрекателства към Протести,Въстания и масови Демонстрации,които да свалят законно избрания Кмет на София....Що така бе Факти???Що така бе,Методи Лалов???
  • 20 гост

    8 3 Отговор
    Май стана мода за било и не било да се оплюват ГЕРБ.Не мога да разбера в случая какво му е виновна Фандъкова и все още хипотетичните шкафчета с пачки.Явно стана модно да се привлича вниманието със споменаването но тези неща по всеки повод.Не съм привърженик на ГЕРБ,но не виждам как по този начин ще се промени нещо.
  • 21 Цола Драгойчева

    4 3 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    Абе, какво щи кажеш за юриста Нинова, както икономист?

    Коментиран от #22

  • 22 Кандидат Милионер

    7 2 Отговор

    До коментар #21 от "Цола Драгойчева":

    Тва само в България може да се случи - Нинова е завършила Право,обаче беше зАм.министър на Икономиката в злощастното правителство на Станишев - БСП и ДПС....Сега обаче апетита идва с
    яденето и става направо Министър на Икономиката и Индустрията без да е Икономист....Със същия успех можеше да е и Хирург в Пирогов,локомотивен машинист или Летец на Изтребител F-16.....Николай Банов така Приватизира химическата промишленост в България,завършил Българска Филология в Пловдив и написа ЕСЕ на тема - Невинен съм,че всичко замина за Скраб...Що така бе Кирчо,направи с България ,с Българската Икономика и Индустрия....
    .
  • 23 stan40

    3 0 Отговор
    Политика се прави от отличници в живота, а не от анонимници. На политика се дава безценна възможност да влезе в историята, но в България това се свежда до възможността да бръкнеш с черпака в кацата с меда.
  • 24 Перо

    4 2 Отговор
    мИТОДИ лаЛЮВ ИСКА ДА Е РЪКОВОУДЕН КАДЪР. дАЙ Е МУ ДА РЪКОВОДИ ЦОГАНИТЕ И ФАКУЛТЕТО
  • 25 И аз да кажа

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "Кинжал":

    И тя (Маямата с тъпана) щеше да ви докара неподкупност и ефективност- вие сериозно ли?
  • 26 Айде бе

    2 0 Отговор
    Хора, четете за какви пари става дума- общинските съветници получават над 2000 лв- без работно време; сесия- я има, я не веднъж месечно, никаква отговорност за вземаните решения, за рушветите да не говорим. А познавам един общински съветник вече втори мандат, със завършен строителен техникум ,чак сега нещо скопосва в НБУ, че е и в комисии... А с какво самочувствие се е обзавел- брои се за политик и управленец, даже за районен кмет имаше мераци! Верно, партията му- Атака залезе, но с положителност ще се намърда при някои от новите, пък и 10-15 години безметежно папкане! Такава заплата не всеки професор си докарва.
  • 27 Васко

    1 2 Отговор
    Той Лалов щото е една светена вода
  • 28 Лили

    1 1 Отговор
    Поредния недоволен от глупостите на собствената му партия
  • 29 Реалист

    2 1 Отговор
    Браво! С такива хора, като Г-н Лалов, Г-н Бонев, България има бъдеще!
  • 30 Петър

    2 0 Отговор
    Безобразията в Демократична България винаги са повече обаче!
  • 31 Радоев

    1 0 Отговор
    За пореден път става ясно, че ДБ не вършат никаква работа, а ламтят за пари.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове