Last news in Fakti

17 Декември, 2021 13:40 1 190 20

Сербезова: Учебният и лечебният процес в болница „Лозенец“ трябва да продължат

  • асена сербезова-
  • болница-
  • лозенец-
  • сливане-
  • педиатрия

Предприеманите действия от моя страна ще протичат публично и прозрачно, заяви министърът на здравеопазването

Сербезова: Учебният и лечебният процес в болница „Лозенец“ трябва да продължат - 1
Снимка: БГНЕС

Окончателното решение във връзка със започнатото преобразуване на посочените дружества, което временно е спряно, ще се вземе след изясняване на всички факти и обстоятелства. Предприеманите действия от моя страна ще протичат публично и прозрачно. Това заяви министърът на здравеопазването Асена Сербезова в отговор на въпрос на бившия директор на „Пирогов“ Асен Балтов "какви са последствията от вливането на болница Лозенец с детската педиатрична болница" на редовния парламентарен контрол в НС, съобщи novini.bg.

По думите ѝ в резултат на вливането им цялото имущество ще премине към приемащото дружество.

"Веднага след встъпването ми в длъжност проведох среща с всички заинтересовани страни и ръководството на болница „Лозенец“ изрази становище, че тя е ключово лечебно заведение и затова не трябва да се прибързва с решението за преобразуването ѝ. Срещата е ползотворна, защото се обединихме около това, че учебният и лечебният процес в болница „Лозенец“ трябва да продължат незабавно при гарантиране високо качество както на обучението, така и на медицинската грижа, оказвана на пациентите“, заяви проф. Сербезова".

На 7 декември бившият министър на здравеопазването Стойчо Кацаров обяви, че докато предстои изграждането на нова национална педиатрия, болница "Лозенец" временно ще бъде реорганизирана и като детска такава, като запази многопрофилния и университетския си характер, без да се изключват грижите за възрастни и пълнолетни пациенти. Той изрази мотиви, че това ще послужи за надграждане на болницата, тъй като и в момента не се използва пълният капацитет на болницата.

"Няма издадена заповед на министъра на здравеопазването за нови медицински дейности на болница "Сърце и мозък" в Плевен на нов адрес - в с. Казичене", каза още министър Сербезова в отговор на въпрос за издаване на разрешение за разрешаване на нови медицински дейности на нов адрес на лечебното заведение - Многопрофилна болница за активно лечение "Сърце и мозък" ЕАД, с. Казичене.

"Преценката за разрешаване на нови медицински дейности в болниците е в правомощията на министъра на здравеопазването, с които се разрешава или не нови медицински дейности, допълни министър Сербезова. Изпратени са становища от Изпълнителна агенция "Медицински надзор" и от НЗОК и ще изискам допълнителна информация от двете институции", допълни тя.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 3 пол активен

    11 1 Отговор
    И за такова неставаш.Отвратен съм

    Коментиран от #17

  • 2 цербер

    7 0 Отговор
    министърката на здравеопазването Асена Сербезова
  • 3 Лего

    10 2 Отговор
    Чакали са Асен,ама се е родило момиче-Асена.
  • 4 Мика Стоичкова

    9 1 Отговор
    По хубава съм.Оставкаааа
  • 5 Тая тури Мура на Кацарката

    7 4 Отговор
    КАЦАРКАТА е доказан Оли ГОФРЕН и Сорос джендърляк
  • 6 Вагинен

    3 1 Отговор
    Иди да се окъпеш.От години .............
  • 7 Нов морал

    8 1 Отговор
    Айде почна се. Сега ще мислят, експертизи ще правят разисквания, дискусии само и само да не се свърши една работа и да се изхарчат едни пари за анализи. Не ги е срам. Когато искаш да не свършиш нещо започваш да правиш групи за размисъл. А децата ще чакат да мислят. Това е новият морал.
  • 8 И ся ко?

    1 3 Отговор
    Сербезлийката тегли един як шут отзад на Кацата! И ся ни знам, ко ша праят троловете на Радеф и Кирчо, дето досега мряха за Кацата и и ме ругаха, когъш думах че он "най-вероятно" си е един обикновен некадърник и мошенник? Оти нема как сигъш да фалят и нея и него!
  • 9 ТИТИ

    4 1 Отговор
    ТЯ ДА КАЖЕ ЗАЩО СИ ИЗТРИ СНИМКИТЕ СВАДБЕНИТЕ ОТ ФЕЙЗБУК И КЪДЕ В КОЯ ФАРМАЦЕФТИЧНА СВЕТОВНА КОМПАНИЯ Е ЧЛЕН
  • 10 Анонимен

    5 1 Отговор
    Кога ще премахнете клиничните пътеки ?
    Кога здравеопазването ще стане безплатно ?
  • 11 Пламен

    7 1 Отговор
    Търговка на лекарства омъжена за търговец на лекарства...имат си министерство.

    Коментиран от #20

  • 12 М а н а ф оглу

    4 0 Отговор
    Пред очите ни се разиграва пълен цирк. Оказва се, че министъра, който и да е той, няма и капка власт пред босовете от здравната мафия. Какъв е проблема да обединиш дейноста на две държавни болници, когато има крещяща нужда от детски отделения, но вместо това гледаме двама шефове на болници, които обясняваха глупости защото не могат да си надвият на егото и алчноста.

    Коментиран от #16

  • 13 Fate

    2 0 Отговор
    Значи болница за мутри може ,за деца не може
  • 14 Биг Большой Идьотукрат

    5 0 Отговор
    Голем б.о.к.л.у.к на здравния хоризонт се очертава, че и сърбез го раздава ;)

    Коментиран от #18

  • 15 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    3 0 Отговор
    Абе тези комунисти от ГЕРБ какво се правят на интересни. Така се правят нещата, при революции и голяма смяна на власта. Взима се цялата собственост и властови кресла(огромни заплати) на довчера властимащите. Така през 1945 г. комунистите национализират СЕМИНАРИЯТА в София, изгонват поповете на улицата. И "подаряват" на дбившата семинария на децата(пионерите). ТАКА и сега трябва да се действа всички гербаджиско-сдесаро-депесаро-патриото-бесепаро ... калинки от ПРАВИТЕЛСТВЕНА БОЛНИЦАТА и всички пациенти партийни активисти, трябва да се изхвърлят на "улицата". И болницата да се даде на ДЕЦАТА, които сега ги лекуват на улицата, докато властимащите ги лекуват в луксозната правителствина болница.
  • 16 Мислят

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "М а н а ф оглу":

    Ако ги обединиш единият изгаря. И сега понеже няма как да обяснят че детска болница нама как да се построи за по-малко от 6 години и дотогава децата ще тънат в мизерия, ще казват мислим, анализираме кое е най-доброто. Дрън дрън дрън.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Тази

    4 1 Отговор

    До коментар #14 от "Биг Большой Идьотукрат":

    Ще е първият министър,дето ще изхвърчи.Много нагла бе...
  • 19 Е как

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "БАЙ Х@Й‼":

    С грознолицев@
  • 20 Огнян

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Пламен":

    Ами то и с министъра на Транспорта е още по очеВАДНО положенито ... Собственик на огромна просперираща фирма с транспортно -логистично направление в бранша ...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове