Last news in Fakti

10 Януари, 2022 14:04 5 612 31

БОЕЦ даде Пеевски на МВР за пране на пари и корупция

  • боец-
  • пеевски-
  • пране на пари-
  • корупция-
  • мвр

Сигналът е основан на предишни сигнали на БОЕЦ до прокуратурата и КПКОНПИ, по които не е извършена проверка

БОЕЦ даде Пеевски на МВР за пране на пари и корупция - 1
Снимка: БГНЕС

На 10 януари 2022г. Гражданско движение БОЕЦ внесе сигнал до МВР – Главна дирекция "Борба с организираната престъпност", съдържащ данни за пране на пари, данъчни и финансови измами, корупция, незаконно забогатяване и други престъпления от общ характер извършени от Делян Пеевски, Севастиян Костов и други неустановени лица. Това се казва в публикация на страницата на движението в интернет.

Сигналът е основан на предишни сигнали на БОЕЦ до прокуратурата и КПКОНПИ, по които не бе извършена проверка, както и на данни от „Капитал“ и други медии, че през последните седмици Пеевски е извършил продажба на недвижими имоти собственост на неговата фирма „Интръст“ на стойност няколко десетки милиона лева. Купувач е фирма „СТРОЙКО 2011“, в която , като собственик в края на 2021г. влиза Севастиян Костов. От движението припомнят, че спрямо Пеевски и неговите компании има наложени санкции по закона „Магнитски“. В резултат от тази санкция се блокира цялата собственост и право на собственост и други собственически права ( на посочените по-горе лица), които се намират в Съединените американски щати или са във владението или под контрола на граждани на САЩ и постоянно пребиваващи в САЩ. Такава собственост, право на собственост и други собственически права задължително трябва да се докладват на Службата за контрол на чуждестранни активи (OFAC). Освен това се блокират всички дружества, притежавани пряко или непряко (с дялово участие от или над 50 процента) от едно или няколко от санкционираните лица.

БОЕЦ изисква от МВР да бъде образувана и изяснено как в началото на 2016г. Пеевски от собственик на стар Опел за няколко месеца се превърна в мултимилионер собственик на медии и активи на стойност няколко десетки милиона лева и то официално. БОЕЦ изискваме проверка на произхода на средствата на Пеевски. Да бъде извършена проверка и за произхода на средствата с които Пеевски през фирмата си „Интръст“ е закупил имотите станали обект на продажба от 2016г. до настоящия момент. Да бъде извършена проверка на произхода на средствата, с които купувача „Стройко 2011“ и лицето Севастиян Костов са закупили имотите на Пеевски. Да бъде извършена проверка на цените, на които са извършени сделките и дали не са извършени симулативни сделки с цел укриване на данъци, доходи и реализиране на схеми за пране на пари.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 82 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сила

    29 5 Отговор
    ПРАВЕН В ЧАС ПО ТРУДОВО....Тони Филипов
  • 2 Илхан

    75 8 Отговор
    Съд и конфискация и затвор за шири.
  • 3 Мафията

    16 38 Отговор
    Май и Жоро Боеца иска и скоро ще бъде от поръчаните :(
  • 4 миткалото

    48 8 Отговор
    ова е инсинуация и лъжлива новина ! Пеевски е като Майка Тереза .Той даде милиони пари за болниците ,които е изкарал по най - честният начин на света ,а ДПС никой да не си и помисли , че са терористична организация
  • 5 отбелязвам

    53 2 Отговор
    Абе Ефремовааа, не те ли е страх, че Пеевски може да ти потърси отговорност, дето си му закичила тази стара снимка ...Човека ,толкова "труд" положи...на масажи се подложи ,чак в Дубай ходи за тях за да се промени и ..."изчисти",а ти така да го злепоставяш ...ама ха де :)
  • 6 Иван Грозни

    49 6 Отговор
    Ловът на дивите прасета е открит. Това защо още мърда?

    Коментиран от #27

  • 7 попара

    47 6 Отговор
    Нищо няма да направят. Шиши е пазен от най-високо място в прокуратурата. Има пари и дебели връзки. "Магнитски" нищо не можа да направи,та да не говорим за други.
  • 8 смерш

    45 2 Отговор
    Докато е под опеката на дпс държащо в джоба си винаги готово за приложение "аргументче"-заплаха за етническия мир и докато този въпрос касаещ преди всичко ефективно правосъдие, свързан с радикална промяна на Конституцията,Пеевски само ще бъде "дъвка"за медии,но нищо няма да последва реално!
  • 9 пожелание

    27 3 Отговор
    Турете му една снимка ,където прилича на човек ,а не са свинка .
  • 10 Трошево, бл. 49

    39 6 Отговор
    А дано БОЕЦ да подхване нашия кмет Портних, че нещо много се забавиха с разследването за закупуване на електрическите автобуси.
  • 11 да питам

    16 29 Отговор
    А БОЕЦ кога ше подбере на Рашо нужниците ?

    Коментиран от #26

  • 12 „ОПРАВИ” ГИ

    4 2 Отговор
    ВЕДНАГА!👍
  • 13 Последния Софиянец

    26 5 Отговор
    Шиши ще виси на Орлов мост!
  • 14 Факти

    39 5 Отговор
    Докато Пеевски не бъде ефективно осъден, у нас няма да има големи инвеститори каквито има в Румъния и татковината ни ще продължи да се топи.
  • 15 КОЛКО ПЪТИ...

    28 4 Отговор
    Колко пъти?!??.Вече го дават този на прокурор на съд. И все няма данни за
    Извършени зло деятелства. И ДОКАТО ГЕШОФ Е ТАМ. НЕМА ОБВИНЕНИЕ. ДАНО ДА СЪМ ЖИВ ДА ВИДЯ СВЕТЛИНА В ТУНЕЛА.
  • 16 Красимир Петров

    26 5 Отговор
    Браво на Боец!
  • 17 ганю

    17 3 Отговор
    Чоко и Боко за 12 години това сървориха
    чоко напусна преди години
    ама резултата е налице
    у затворо требе да са виновните оти такива има
    мачка руча по ганци
  • 18 Кирил Петков

    4 15 Отговор
    Ние от ПП и ДАЙ България срещу ДПС няма да се изправим.
  • 19 Тоя незабавно трябва да се окошари

    20 3 Отговор
    за фалшивите игри на пирамидите. Гешев, нямаше ли измама там бе подлого
  • 20 да питам

    8 6 Отговор
    Гошоу , кога ше си платиш двете линейки от Видин до София бе ...🤔
  • 21 Реалист

    7 14 Отговор
    Тоя боец са смешни и жалки! Цецо от Белград ги държи на каишка. Те са просто едно паразити изхранващи се откраднатите от КТБ пари, откраднатите от нас българите!!!
  • 22 бат рамбо

    5 11 Отговор
    Само вдигат пушилките, това е част от стратегията Дебелия да бъде оправдан и името му да бъде изчистено. Време за Реклама и евтин пиар.
    Обзалагам се, че Пеевски ще излезе чист, като сълза.
  • 23 Едно проучване

    12 3 Отговор
    Мисля, че в деня, е който падне ердоан и турският народ празнува, в България ще има арести на депесари, които ще изчезнат и никой няма да пита повече за тях
  • 24 Коста

    3 9 Отговор
    Цецо от Сърбия им свирне на тези от Боец и те хоп на амбразурата...
  • 25 Василева

    4 2 Отговор
    Не може човек с богата майка,станал шеф на борда на„Пристанище Варна” на 21 години,заместник министър при Станишев,депутат,предложен от Орешарски за шеф на ДАНС, имащ бизнес с Цветан Василев през 2016 година да има само стар „Опел”.Нещо бъркате годината.
  • 26 Анализатор

    7 1 Отговор

    До коментар #11 от "да питам":

    Нека първо тикне в затвора мутрата и Пеевски, пък тогава...
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Toni

    1 0 Отговор
    а пак ние си ги и избираме за депутати
  • 29 Бай Онзи

    0 0 Отговор
    Мачкай , Гришо !!!
  • 30 Артилерист

    0 0 Отговор
    Браво на БОЕЦ! Доказателствени, настъпателни, последователни! Хич не ме интересува кой им дърпа конците. Важното е, че посочват безобразията на шайката ГЕРБ. Георги Георгиев е може би най-преследвания човек от бухалките на шайката: прокуратура (Гешев), МВР(Младен Маринов), ДАНС(онези с големите отпуски), НАП и който се сетите, но той и Движението му не предават.Ако това вършеха от БСП, като опозиционна партия, народът щеше да е с тях и страната да просперира. Но върхушката на БСП и преди, и сега начело с Нинова-седесарката на приватизатора Костов и лично погрижила се да си приватизира нещичко-са гузни милионери. Те се страхуват за милионите си и произхода им и имитират-провеждат снишаваща се-опозиционност. Вместо смели действия, като на БОЕЦ, има каканижене, мрънкане, деклариране или общо взето, безопасно за шайката лаене от дистанция. Защотооо, да си имаш работа с 12 години градена и организирана престъпна група, сиреч мафия, като ГЕРБ, е опасно. Вижте проф. Минеков, един от водачите на протеста, как се сниши, когато стана министър. Бойко Рашков също май взе да омеква. Костадин Костадинов, преди да влезе в парламента, даваше надежда, че ще се бори срещу мафията, а сега антиваксърството му стана най-важно. И тези с промяната станаха нещо много дипломатични. Докато бойците ръчкат безстрашно, но оружията им слабички срещу мощните мафии-вземете само Гешев, най-върлият им защитник с каква наглост писмено известил на Европа и света, че в България се опитват да
  • 31 Артилерист

    0 0 Отговор
    (дописване)
    ги махат тез мафии. А народът? Поробен, лъган, окраден гледа обезверен и се чуди на кой господ да се моли.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол