Last news in Fakti

24 Януари, 2022 16:50 3 471 46

Проф. Витанов: Ако няма изцепки, няма да има и тотален локдаун

  • проф. николай витанов-
  • локдаун-
  • заразени

Ако беше останал старият план, сега всичко трябваше да е затворено и пред парламента щеше да има 100 000-ни митинги, че страната е затворена, а болниците са полупразни

Проф. Витанов: Ако няма изцепки, няма да има и тотален локдаун - 1

Ако беше останал стария план, сега всичко трябваше да е затворено и пред парламента щеше да има 100 000-ни митинги, че страната е затворена, а болниците са полупразни. Това написа в профила си във Фейсбук математикът от БАН и бивш член на НОЩ проф. Николай Витанов.

"Засега нещата са добре - ако няма изцепки, няма да има и тотален локдаун. Пък всеки сам си преценя, какво да прави", подчерта той.

Ето какво още става ясно от прогнозата му:

"Кратка информация за оперативната обстановка за пандемията за 24 януари 2022

Картата на информационния портал за ситуацията с етапите по региони с прогноза за след 5 дни.

Проф. Витанов: Ако няма изцепки, няма да има и тотален локдаун

Както писах вече, по тази карта ще започне да се появява червено в големи количества. Два от регионите са на границата да влязат в червената зона (Етап 3). Утре вече трябва да са там и очакванията са поява на червен цвят за Регион 1 (западна България) и Регион 5 (Бургас-Стара Загора).

Регион 3 (около Варна) се е насочил към жълтата зона, с голяма вероятност в сряда ще е вече там. До края на седмицата и останалите два региона с голяма вероятност ще влязат в червената зона. Но, които четете тези сводки, не се изненадвате. Писах ви, че картата се очаква да почервенее.

За трите трудни седмици също го знаете. Въпросът е да не допуснем картата да стане виолетова. От нас зависи.

През тази седмица ще стане ясно кой е прав: дали аз, който казва, че чудовищни стойности на регистрираните нови случаи няма да бъдат достигнати или тези, които казват, че ще бъдат достигнати. Моят аргумент го знаете и той е основан не на прости фитове на кривите, а на анализ на процесите зад числата: пожарът гори неравномерно и интензивно и това намалява вероятността за супер пожар (супер интензивно горене на всичко едновременно). Базовото репродуктивно число днес е 1.16. Падна под 1.3. Това е потвърждение на теорията ми, че супер пожар не се очаква. За да има такъв, числото трябва да подгони стойност 2. Чувам кряканици, че това число не можело да се смята всеки ден. Юрдечета мили, това число може да го смятате и всяка минута, стига да имате необходимите данни.

Но ако Витанов е прав, че няма да има супер пожар, той ще излезе прав и за това, че няма да има тотален локдаун в страната. Ама защо съм говорел за себе си в трето лице единствено число. Ама то било признак на психически отклонения. Крякайте си, за да се чувствате значими. Говоря нарочно за себе си в трето лице единствено число. Вместо да крякате, хванете почетете някоя хубава книжка по социална комуникация. Може и да ви светне, че в лудостта на Витанов винаги има система. Пък ако не ви светне, крякайте си. ТОЙ, Витанов, не ви обръща внимание. Крякането ви даже МУ е от полза. И като така, ТОЙ има интерес да ви разкряква.

Ако беше останал старият план, сега всичко трябваше да е затворено и пред парламента щеше да има 100 000 -ни митинги, че страната е затворена, а болниците са полупразни.

Страната не е затворена, ограничителни мерки има, където се налага. Простичък съвет от един, който може да смята - спазвайте ги и ще избегнем тоталния локдаун. Правете се на герои, заразявайте се, закарайте страната във виолетовата зона - и ще има тотален локдаун. Засега нещата са добре - ако няма изцепки, няма да има и тотален локдаун. Пък всеки сам си преценя, какво да прави.

Още две карти, които да напомнят, че обстановката е сериозна. На прогнозната карта на 14-дневната заболеваемост областите, които не са в най-тъмночервено намаляват. Картата на риска ни казва, че рискът от продължаващо нарастване на случаите никак не е малък, даже е доста голям. Пазете се, колкото можете. Това мога да ви кажа. Как да се пазите - по-добре ще ви кажат медицинските специалисти. Това е. Желая здраве и успехи.

Пазете се, бъдете здрави и нека вирусът да ви заобикаля. Така ще избегнем и супер пожара и тоталния локдаун".


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 39 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 kaptain Morgan

    75 4 Отговор
    Рядко противна личност.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 видял

    63 5 Отговор
    Ама точно и каза , че ада над народа ще се стовари два седмици след празниците , а сега обърна палачинката !!
  • 4 SH BG

    62 8 Отговор
    Те 100000-ните гневни протести тепърва предстоят бе дебил ковидаров...!!!

    А един от тези които ще го отнесат най-яко ще си ти...!!!

    Дааа...!!!

    Коментиран от #29

  • 5 ТОДОР СТОЯНОВ

    41 4 Отговор
    АРЕ ХОДИ ПРИ МАНГЪРА ДА ТЕ БОЦНЕ С ЕДНА ВАКСИНА ПРОТИВ "ХЮМАН ПАПИЛОМА ВАЙРЪС ВЕ!!!НЕ МОЖ ДА МИГАШ ВЕЧЕ ОТ ТИЯ ПАПИЛОМИ, СИГУРНО ИМАШ И КОНДИЛОМИ...МАХАЙ СЕ, ЧЕ НЕ МОА ТЕ ГЛЕАМ!!!
  • 6 КРА

    65 5 Отговор
    Един от най-яростните ковид истерици, изключително нагъл и арогантен. В момента се опитва да го играе доброто ченге, което не го прави по-малко гнусен.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 СС23

    47 4 Отговор
    Добре бе хора защо давате глас на всеки луд който се представи за умник? Не разбирам какво ви става по тия телевизии. Тоя твардеше, че след нова година ще имаме по 15к болни на ден. Преди това казваше, чед едва ли не края на българите е дошъл. Много просто математиче е.

    Коментиран от #30

  • 10 Този и

    6 5 Отговор
    Този е приятел на Киро Брейка..;)
  • 11 Евала, Витанка!

    6 23 Отговор
    Мен ме кефиш.
  • 12 ха ха ха

    36 2 Отговор
    този човек май не е добре.....
  • 13 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    20 2 Отговор
    ЯЯЯЯ,виж ти....дори просттттфесорът се усети,че трябва Репродуктивното число да отиде на ,около 2 за да има ........Експоненциално или геометрично увеличение....къде е тоз дет му написах за Зърното жито върху шахматнООто табло....тоя дет иска да ми боде очите...Я,виж ти...Всеки случай аз не съм смятал отдавна това число след,като ви хванах няколко пъти в Лъжа статистика бг,но не вярвам да е 1,16!!!би трябвало да е доста по високо на база Процент и движението му всеки ден.Я,как се опомни тоз ......а,дее оня със 70000 на ден.Вече не се появява бернския змей...днес пуснахте от негово име без той да знае дори....та да кажеш нещо за 2 и нагоре...На тоз дет се пише Бай ...на него пиша...щото съм бил финансово и математически неграмотен....по добре да бе казал шахматно...Все щеше да се смея...Днес пъпчивия ми Ареса!!!
  • 14 Гогорой

    29 1 Отговор
    Докога ще се упражняват разни разбирачи върху нас ,и ще ни предричат всякакви глупости.Отврат
  • 15 Анти

    22 1 Отговор
    Колко е цената на печатен знак за тази публикация?Или се заплаща, като рекламно каре на сантиметър?
  • 16 По-голяма

    18 1 Отговор
    изцепка от теб няма.
  • 17 Деф

    17 1 Отговор
    Чете ли му още някой на този изцепки те?
  • 18 АКУТО

    17 1 Отговор
    ЦАПА И МИРИШЕ. СУМАТИ ДОКТОРИ СЗО КАЗАХА. СКОРО ГРИПЧЕТО СИ ОТИВАТ. САМО ТОЯ ПАК СЕ ПЕНИ.
    КОЙ МУ ПЛАЩА НА ТОЗИ НАРОДНИ ПАРИ. ПОЗОР.
  • 19 Бай Ставри

    13 1 Отговор
    Този го каня на гости с моята компания но не иска да идва,Фитка ела бе.
  • 20 sss

    18 1 Отговор
    Тоя ако беше кръчмар, както не му излизат постоянно сметките, щеше отдавна да е фалирал :)
  • 21 Заю Баю

    14 1 Отговор
    Абе, що се бъркаш в работата на биолози и вирусолози? Вземи един басейн. Пусни му вода от 2 тръби. Едната широка, а другата по-тясна. После го пусни да се изпразва от 3 тръби с различен диаметър и изчислявай кога ще се напълни и кога ще прелее. Това ти е работата. Не се бъркай в неща от които нищо не разбираш.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Саркастик

    9 1 Отговор
    Ми прав е човека. Ако ги няма изцепките като него, ни локдауни щяхме да имаме, ни маски, ни да знаем, че сичкишеомреме...
  • 24 .....

    8 0 Отговор
    По принцип ако не се говори за това грипче няма да знаем, че съществува. Вече почти не слагам и парцац и си влизам навсякъде. Какъв к19, какви глупости?
  • 25 Красимир Петров

    6 1 Отговор
    Този е за лудницата.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Царски ум

    0 0 Отговор
    Аз спирам да се боря за оправия на България, ако желаете ме издигнете да управлявам, ако желаете не ме издигайте да управлявам!
    Решението е изцяло ваше уважаеми!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Румен

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "SH BG":

    Той ще се покрие
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Хахо Дзън

    4 1 Отговор
    Тоя да не е с двойка по математика или не му отърва да каже щото така му е наредено. Ако имаме 20 % заразени от тестваните, то имаме поне 10 % за страната, ако намалим още за всеки случай да са 5% това е 300 000 на ден, което е средно всеки човек в цялата страна за месец, и всеки по два пъти ще го кара за 2 месеца, това означава че на всеки трябва да се даде сертификат за преболедуване и тогава кви ваксини кви петстотин лъжи
  • 32 редовен и пак изтрит

    7 0 Отговор
    Алооо...сайта , ако така продължавате да насаждате само нелицеприятни новини с отвратителни хора и триете справедливите реакции на нормалните , ваши редовни посетители , че и да ги ...БЛОКИРАТЕ ...казвам ви ,че не отивате на добре ... Разберете ...режете клона от ,който берете плодове ...Накрая дървото ще изсъхне и вие даже сянка няма да имате къде да се скриете ,камо ли и да ...ядете ... Разберете го ... Казва ви го човек , с опит, и много повече интелект от всички вас ...продажници долни !
  • 33 Хитрия Мангър

    1 8 Отговор
    Май му завиждате на Витанов .. Умен човек за разлика от мен .." ПЕЛТЕКА "

    Коментиран от #35

  • 34 Хахаха

    5 1 Отговор
    Психично болния пак се е добрал до интернет в Карлуково:)
  • 35 Реалност

    6 2 Отговор

    До коментар #33 от "Хитрия Мангър":

    Витанов е умен колкото умствено изостанала кокошка, а речника му е на циганин без завършен първи клас. Гадателските му способности няма смисъл да коментираме - от 7000 прогнози не е познал нито веднъж, не съм сигурен дали може да предскаже дори какво ще вечеря след час.
  • 36 Дрянов прът

    4 0 Отговор
    Малтретират Мангъров за това че им казва истината като пълен професио алист по тези епидемии а този пишман математик, с ругият математик Томов със Кунчев, бай Шиле, Рада мома проскубана и други всяеат страх и паника и вместо да им затворят муцките те им дават медихна свобода. Стига бе спрете се, на някпй куко ще му писне и ще натроши кокалите на някой от тез кпвид и страх пропагандатори
  • 37 Stt

    5 0 Отговор
    Защо не напишете за това, че Отава е блокирана от десетки хиляди камиони, като всички са с надписи Freedom и др. подобни!
    Протестират срещу сертификатите и задължителната ваксинация!
  • 38 Смех

    3 0 Отговор
    Aйде некой вече да хване да го изцепи вече...
  • 39 Директно:

    9 0 Отговор
    Не го четете и не го коментирайте това жалко нищожество! Едни и същи глупости плещи 2 години вече! Много хора го мразят жестоко, все някой, някога ще изтрещи... Това важи и за още 15/16 ковид-зомбита, вие се сещайте кои! Бъдещето им е крайно неясно и несигурно!
  • 40 Ентропа 2009

    6 0 Отговор
    Защо на човек му се срива имунната система?
    Всеки ден се среща с идиоти!
  • 41 Stoev

    3 0 Отговор
    Тоя оня ден обърка годината по БиТиВи, попита дали тази година имат предвид като го питаха нещо, после се замисли да си припомни коя година е, иначе е добър в професията
  • 42 INOT

    5 0 Отговор
    ВитанOFF, нали преди Нова година каза, че НЯМА да се появяваш често, а сега си пак през ден или два. На народа не му трябват твоите бътвежи за короната , както и лицеприятната ти физиономия(-). Като математик може и да си успял човек /искрено се надявам/, но пък писанията (статиите) ти са пълна отврат, Научи се на книжовен български език, МОЛЯ! И тези юрдечета вече не ги споменавай, ставаш смешен, оглупен и назидателен. АНАДЪНМУ!
  • 43 Адеее

    5 0 Отговор
    Малеее,изкочи още един малоумник. Отивам да повръщам.
  • 44 До говорещия в трето лице

    4 0 Отговор
    Витанов не знам какво казва, ама ние му казваме: Хайде, стига, скрий се вече!
  • 45 Витанов! Този Скот отново излезе!!

    3 0 Отговор
    Психар С К А П Н!!
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове