Last news in Fakti

26 Януари, 2022 18:36 1 565 28

Миков за конгреса на БСП: Не е имало оставка, това е подигравка с морала и нормалността

  • михаил миков-
  • бсп-
  • конгрес-
  • оставка-
  • морал-
  • нормалност

Не напуснах БСП заради лидера или лично огорчение, каза политикът

Миков за конгреса на БСП: Не е имало оставка, това е подигравка с морала и нормалността  - 1
Снимка: БГНЕС

Не е изненадващо, че взех решението да напусна БСП. Това заяви в „Лице в лице“ социалистът Михаил Миков, който беше лидер на партията в периода 2014-2016 г.

По думите му идеята на партията е подменена от овладян еднолично организационен механизъм. Той определи като „тъжен“ конгресът, на който беше отхвърлена оставката на председателя Корнелия Нинова.

„Не е имало оставка, това е подигравка с морала и човешкото разбиране за нормалността. Има разминаване между разбиранията на хората с леви идеи и тези, които са в БСП“, посочи той. Миков посочи, че не става въпрос за несъгласие с лидера на партията, а за разбиване на неговото разбиране за БСП: „Да си бъде още 2-3 мандата, включително кръгът около нея. Смущава ме, че няма конгресно заседание, на което да има съществен политически документ, единственият въпрос беше как да оцелее Нинова“.

Той беше категоричен, че няма лично огорчение. Миков каза още, че извън партията има много хора, които за него са другари, но не може да нарече така Румен Овчаров, например.
„През последните години никаква новина не излезе от БСП, освен вътрешнопартийните разправии. С моето излизане давам възможност да не тормозя хората от името на БСП“, каза Миков и не отрече твърдението, че ще създаде нова лява партия.

Миков коментира, че не се вижда очакваната промяна от новото правителство.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БОКОагентБУДАла

    10 12 Отговор
    ДОКАТО ТААА КРУШОВСКА СЕЛЯНДУРКА Е ШЕФ НА БКП-то ПРОЦЕНТИТЕ ИМ ШЕ ПАДАТ...
  • 2 Бай Георги

    12 6 Отговор
    Мише,така е но фактите са други,дали и Румен Овчаров мисли като теб?
  • 3 жал ми е за вас

    11 9 Отговор
    Мишка , Мишкааа ! Корнела така закла БСП ,както и Никола Гешев (онзи - истинския) не я е клал . Забравете за тази партия (то не е партия ,ми е клуб по интереси) , тя няма да се съвземе. Ако искате да има и някакво ляво представителство в българската политика , спретнете нещо ново , макар че след Корнела - всичко свързано със социализма , ще предизвиква само погнуса.
  • 4 вижда се

    18 10 Отговор
    Дъртият комуняга ракия п-икае от яд !!!

    Коментиран от #22

  • 5 микофф

    14 9 Отговор
    дамаджанов 😁
  • 6 proi4o

    8 3 Отговор
    "...С моето излизане давам възможност да не тормозя хората от името на БСП“, каза Миков ..." ..Брaуc !
  • 7 Излъган

    10 14 Отговор
    Този път е прав Миков.
  • 8 3.14К

    22 6 Отговор
    Колко пъти ще публикувате зловещите коментари на пияндурката? Да си направи партия така, както смята за правилно.
  • 9 обещание

    7 14 Отговор
    На предстоящите извънредни избори - БСП няма да прескочи 4-те процента. Гарантирано (от Нинова).
  • 10 Браво на Миков

    8 9 Отговор
    Достойна позиция и несъгласие с вътрешното задкулисие в БСП, подвластно на ДПС!
  • 11 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    15 4 Отговор
    "Има разминаване между разбиранията на хората с леви идеи и тези, които са във върхушката на БКП/БСП“

    Ало Миков, това не от сега, това е от 1944 г., даже от по-рано. Още по живково време имаше бивши партизани "борци против фашизма" отвратени от това, в което беше БКП и СССР.

    Ало Миков даже напускането ти, много по-отдавна трябваше да стане. Според мен пенсионери нямат място нито в политиката, нито в публичния сектор, армия, полиция. Щом веднъж си решил да се пенсионираш и да получаваш пенсия, няма връщане назад. Ако искаш да си депутат, президент, министър, директор на болница, кмет ... не се пенсионирай, а работи докато можеш. Нищо, че си достигнал възраст за пенсиониране.
  • 12 Дани

    17 6 Отговор
    Мишо пий си ракията и си гледай пенсията.
  • 13 Боби

    17 7 Отговор
    Тихо, пиянка!
  • 14 Мнение

    8 11 Отговор
    Извращенията,които Импексова си прави с БСП,показват, че не и пука за горкия електорат на БСП,по-скоро сякаш им отмъщава.Има нещо сбъркано в цялата работа,.....сигурно не е доволна от факта,че има и по-богати от нея ,по-големи крадци ,и дели ръководството на добри и лоши милионери....
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Gray Heron/ Сивата чапла

    3 1 Отговор
    Кой вкара тая дума в речника ни, "нормалност".

    Или "почтеност".
    Изкълчихме си езика!
    Не се чете ни Вазов, ни Алеко.

    За критическия реализъм да не говорим.
    Ще станем овце като западняците и американците.

    А в Китай няма език дето да не учат и то в дълбочина.
    И турците се усетиха, и те са на ниво!
    Ниеобаче сме за "нормалност" и "почтеност", ... ай . тъй де, четете го за изтрито.
  • 17 Пръц

    13 2 Отговор
    Наздраве,Бат Мишо!
  • 18 Перо

    15 5 Отговор
    На Миков отдавна му беше време да си гледа ракията и да се оттегли от активната политика. Нинова добре прави,че премахва неолибералната пасмина,но трябва да махне и техните уредени отрочета в НС и ЕП!

    Коментиран от #21

  • 19 Наздраве!

    14 2 Отговор
    Чакаме те и загрявам!
  • 20 Айде Бегай

    12 4 Отговор
    Ти нали напусна БСП, отърва ги от твоето присъствие, сега единствено мога да ти кажа - Наздраве.
  • 21 Мнение

    5 3 Отговор

    До коментар #18 от "Перо":

    Може ли да знаем,каква членка на БСП е Импексова,още повече ....и да маха и слага ......по скоро лакома за още милиони кукувица.Това вече го е тренирала с приватизациите в СДС,и после с далаверите с гуруто си-Гумен Овч.........с една дума Корни е много изпечена.... Какво БСП,какви пет лева.Това е подигравка и наглост на най-високо ниво.Както в шопско казват--НАГЛЕЦ.
  • 22 СДС импекс

    7 2 Отговор

    До коментар #4 от "вижда се":

    Може ли да знаем,каква членка на БСП е Импексова,още повече ....и да маха и слага ......по скоро лакома за още милиони кукувица.Това вече го е тренирала с приватизациите в СДС,и после с далаверите с гуруто си-Гумен Овч.........с една дума Корни е много изпечена.... Какво БСП,какви пет лева.Това е подигравка и наглост на най-високо ниво.Както в шопско казват--НАГЛЕЦ.
  • 23 разума

    8 5 Отговор
    Мишаа ..........дори да имаше избори за нов председател ти нямаше да се кандидатираш защото ще се изложиш. Заминавай си и стига си се занимавал с политика. Разбирам че си некадърен да си изкарваш хляба по друг честен начин , но няма как ...........................................остани до края като обикновен българин без да обикаляш телевизиите и ревеш
  • 24 big

    6 3 Отговор
    Хубаво, успокой се, нали напусна! Виж какво време, сняг и студ, седни до печката, налей си винце, нарежи мезе и се радвай на живота! Така всички ще са доволни!
  • 25 Това е целта

    7 1 Отговор
    Да няма разисквания , дискусии. По малко въпроси по добре за Нинова. Тази партия се славеше с плурализъм и обсъждане.
  • 26 Ххххх

    7 3 Отговор
    Тази Ц.в Лице без лице , поканила М.Миков алкохолика , да разкаже как стана толкова богат? Да ама не това е тема табу ,важното е да всяват смут сред членовете на партията. Всички медии и особено мисирки от радиото , като Сежана Иванова ще се разчекне от тичане за пари от медия в медия да кани гости разколници !

    Коментиран от #27

  • 27 Ще изгоните Нинова

    4 1 Отговор

    До коментар #26 от "Ххххх":

    Като направи 10 депутата и 20 селски кмета от БСП ли?
  • 28 Давай бат Мишо

    5 1 Отговор
    Прибери и Кирчо .Корнела няма да прехвърли и процент на другите избори Ейййй много ме е яд че изгони Киро тая червена лелка.....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол