Last news in Fakti

3 Февруари, 2022 18:09 2 574 27

Министър Събев: Няма инвеститор, който иска да дава пари в регион с транспортни проблеми

  • николай събев-
  • ивеститор-
  • регион-
  • транспортни проблеми

Според него това, което може да се направи, за да се промени съществуващото положение, е осъществяване на административна реформа по границите, така че транспортните средства да се придвижват с по-голяма скорост.

Министър Събев: Няма инвеститор, който иска да дава пари в регион с транспортни проблеми  - 1
Снимка: БГНЕС

Много бързо трябва да се изгради ефективно работеща транспортна инфраструктура, това е от жизненоважно значение за икономическия растеж на България, заяви министърът на транспорта Николай Събев на заседание на парламентарната транспортна комисия в отговор на въпрос за развитието на жп транспорта у нас.

Министърът каза, че няма никакво развитие в Южна, Северна и Западна България по отношение на развиването на железопътния транспорт, което по думите му е недопустимо, информират от БТА. Той посочи, че дълги години България не е инвестирала нищо за поемането на транзитния поток от Европа към Изтока, въпреки че страната ни е транзитен хъб между Близкия Изток и Европа. Николай Събев изрази съжаление, че връзката с Близкия изток не се осъществява през нашата страна. "Пътят на парите и на инвестициите е много чувствителен на всякакви препятствия, има ли ги, започват да ни заобикалят. И вече са много ясни знаците за това", заяви министър Събев.

Според него това, което може да се направи, за да се промени съществуващото положение, е осъществяване на административна реформа по границите, така че транспортните средства да се придвижват с по-голяма скорост. "Иначе ще продължим да бъдем заобикаляни - а това са пропуснати данъци, доходи и възможности за развитието на бизнеса по места", посочи Николай Събев.

Той подчерта, че няма инвеститор, който да иска да инвестира в регион, в който има нерешени транспортни проблеми.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    6 15 Отговор
    Никой не е луд да инвестира в страна пред ядрена война.

    Коментиран от #4

  • 2 Има записи

    5 15 Отговор
    В България се Екзекутират Българи по поръчка на бившия Премиер Бойко Методиев Борисов!
  • 3 Куни

    15 10 Отговор
    А ,тъй ли? Нали асвалт не се ядеше???Къде сте критикуващите ГЕрб за инвестициите в инфраструктура???
  • 4 съселяни

    14 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Оти не си бегаш при нас на село, да се криеш до кацата с киселото зеле ?

    Коментиран от #12

  • 5 pappap

    7 4 Отговор
    Извинявам се разширяването на транспортна инфраструктура не го предлагате с цел личен интерес нали?
  • 6 Шефа

    16 5 Отговор
    На Еконт иска да не си троши бусовете по дупките.
  • 7 тоз измамник

    10 8 Отговор
    иска да прокопае тунели през всички планини в България и да прекарва жп линия за цял свят ама желание от чужбина да преминават през България няма само ще се откраднат милиарди и ще се унищожи природата
  • 8 Българина

    5 1 Отговор
    Тунели пет поне под Ст планина и да са с жп линия
  • 9 ЖИВЕЯ ДО ЖЕПЕ ЛИНИЯТА

    11 2 Отговор
    Ст.загора ..Горяховица..Русе.ино време влака пътуваше ВИНАГИ С ДЕСЕТ ПЪЛНИ ВАГОНА А СЕГА ПЪТУВА С ДВА ВИНАГИ ЧИИИИСТО ПРАЗИ ВАГОНА ИЛИ С ДВАМА ПЪТНИЦИ НААААЙ МНОГО.....ВИНАГИ.......

    Коментиран от #10

  • 10 АМИ ДА ТОА СЪБЕВ НЕ СЕ Е

    6 3 Отговор

    До коментар #9 от "ЖИВЕЯ ДО ЖЕПЕ ЛИНИЯТА":

    КАЧВАЛ НА ВЛАК ОТ ДЕ ДА ЗНАЕ АНА ИСКА ДА ДОИ ЧРЕЗ ИНВЕСТИРАНЕ В КАВИЧКИ....
  • 11 Просто Киро

    11 2 Отговор
    Тоя си плати данъците като стана министър, за да си ги върне многократно.
  • 12 Соселанин

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "съселяни":

    Я ке го скрием при под бико
  • 13 замислен

    7 1 Отговор
    Е, някой да обяви, че при липсата на качествен транспорт и никой не инвестира. Айде сега всички ревящи с пълно гърло срещу магистрала Хемус да се светнат защо в северна България няма инвестициите които ги има до магистрала Тракия.
  • 14 Госあ

    1 3 Отговор
    Да вика китайците, дето гробаджиите изгониха, а не да плямпа само. Друг нема кой да оправи железницата.

    Коментиран от #18

  • 15 Аспарух

    3 2 Отговор
    Как ще се възстанови жп транспорта , как ще се възстанови автобусния транспорт-и двата по бай Тошово време , бяха на ниво-имаше транспортни връзки за всеки край на България! Сега в много области няма връзка , няма автобуси от град до град , камо ли до селата !? Когато се направи нещо видимо , когато си на власт-тогава ще видим , че има промяна !!! Иначе много ми е интересно-дали има конфликт на интереси за министър на транспорта, който има частна транспортна фирма...!? Ти да видиш...!?
  • 16 Против тоя

    3 1 Отговор
    Пато почва ли София Скопие Тирана ?Кинти бол да лапне иска .
  • 17 запознат

    7 5 Отговор
    здрасти нали асфалт не се ядеше а сега друго се говори егати нагледците окрадоха се парите от Хемус и Струма Борисов ще го търсим защото само той мислеше държавнически
  • 18 До 14

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "Госあ":

    Досега никой не е прокопсал от китайци.Те искат държавни гаранции и то такива,че една Черна гора я фалираха.Поискаха помощ от ЕС ,ни им отказа,под предлог че не изплащат заеми взети от държави извън ЕС.Вучич ги ползва,но не е изгодно

    Коментиран от #22

  • 19 Още ли е министър

    2 1 Отговор
    Оправихме автомобилния транспорт,та стигнахме и до жп.На Събев му е удобно с жп за пратките,но има икономика,транспорт на хр.стоки,туризъм,тирове,от село до град,трябва им асфалт,пътища,магистрали,ей на,до Варна спряха Хемус,това си е чисто безумие срещу хиляди хора да търсят под вола теле.Потрес сте,едното не свършено и то със заложени финанси,тръгнал за жп по време на криза.То няма лошо модерни влакове,но като гледам как харчат и никой не вижда къде отиват парите и трупат заем след заем,е потресаващо крадане и какво друго,едни поръчкови закони в полза на олигарси.
  • 20 Баце

    3 1 Отговор
    Ние си имахме един дето все за асфалт и магистрали говореше и на карая кво, няма едни милиарди, че и милионите в чували ги изнасяли, аре стига само една далавера с асфалта ви е у главите и къв бизнес с "македония", че е и инвеститори нима те ще са тия които инвестират. Смешки за наивници и лапнишарани. У лево, молим.
  • 21 ХА ХА ХА

    1 0 Отговор
    АБЕ ДРУГАРЮ СЪБЕВ , ТОВА НЕЩО ЗА ТРАНСПОРТА И ПЪТИЩАТА ГО КАЖИ НА ДРУГАРКАТА НИНОВА ! ЗАЩОТО ТЯ КРИТИКУВАШЕ БОЙКО И КАЗВАШЕ , ЧЕ АСВАЛТ НЕ СЕ ЯДЕ ! А СЯ ДА ВИДИМ ДАЛИ Е ТЪЙ ????
  • 22 Госあ

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "До 14":

    Досега никой не е просопсал с германци и американци, моето момче. Ето, вземи пример- България. Дори не можем да фалираме, държат ни в будна кома.
  • 23 Роко Скиавоне

    0 0 Отговор
    Кузман Илиев и Мика Зайкова са великани.Много ясно обясниха какво става с този бюджет и неяснотата му в бъдеше
  • 24 Селчо костов

    0 0 Отговор
    Само като се сетя за международният влак Крайова -Видин ми става зле ,средна скорост 30км в час ,90 км разстояние за над 3 часа
  • 25 Ради

    1 0 Отговор
    Господин Министър кога ще редуцирате персонала на Български пощи и съкратите пенсионерите.
  • 26 Смях

    0 0 Отговор
    В южна България нямало жп линии?🤣 Ами скоростното трасе на линията София - Бургас, която е единствено напълно завършена само в южна България, или скростните линии с Турция. Но явно те не са част от нашата жп инфрастлуктура според министъра. За другите региони от посочените не мога да дам коментар, понеже не съм пътувал в тези области с влак.
  • 27 Край

    0 0 Отговор
    Не умувайте много - в едно е прав. Бъдещето е на як жп. транспорт. Не на дизелови S Q X класи по магистралите.
    Испания направи над 5 хил. километра скоростни ж.п. линии. Холандия Белгия Франция Германия всички правят скоростни влакове. Петербург -Москва се взема с над 200 км. в час с влак.
    Българопитечето си мечтае за вехтата лимузина на немски търговски пътник за да я шпори по магистралите.
    След забранта на ДВГ колите по тия магистрали ще минава по една електрическа тесла на 15 минути.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол