Last news in Fakti

17 Февруари, 2022 09:04 2 478 39

Сандов за строежа на „Алепу”: За мен няма необходимост от срутването, но нека кажат и експертите

  • борислав сандов-
  • плаж алепу-
  • събаряне-
  • експерти

Ще трябва да се направи анализ, обяви вицепремиерът

Сандов за строежа на „Алепу”: За мен няма необходимост от срутването, но нека кажат и експертите - 1
Снимка: Нова телевизия

Подпорната стена на плаж „Алепу” може да не бъде съборена, а просто зарита. Това мнение изрази в предаването „Здравей, България” вицепремиерът и министър по околната среда Борислав Сандов.

„Ще трябва да се направи анализ. Според мен трябва да се рекултивира и да се възстанови, доколкото е възможно, природната зона там”, каза Сандов.

„Представете си как бива зарината - така ще изпълнява функциите си на подпорна стена и в същия момент няма да може да бъде превърната в хотел. Според мен няма необходимост от срутването, но нека кажат и експертите”, каза Сандов.

Той обясни, че каквото и да се реши, всичко ще се плати от този, който е извършил нарушението. „Ако се окаже в съда, че държавата е подвела собственика, тогава държавата ще плати”, каза Сандов.

Относно магистрала „Хемус”, Сандов каза, че минава в следващия програмен период, ако искаме да се строи с европейски средства. „Би трябвало да е готова в рамките на следващия програмен период 2021-2027 година”, каза Сандов. „Оперативната програма дава 3 години допълнителен срок за изпълнение на проекти, така че най-късно до края на десетилетието”, каза Сандов.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лего

    43 2 Отговор
    "За мен няма необходимост от срутването, но нека кажат и експертите." КАТО НЯМА,"ЕКСПЕРТИТЕ" ТИ ЩЕ СЕ СКРИЯТ ЗАД ТЕБЕ И РАБОТАТА ЩЕ СЕ ТОЧИ С ГОДИНИ.

    Коментиран от #28

  • 2 црррр

    43 2 Отговор
    На този брадатко някой от "НАШ ТЕ ХОРА" му е направил предложение,на което не е могъл да откаже.

    Коментиран от #5

  • 3 pbdan

    20 0 Отговор
    Направете нещо като висяща градина върху етажните плочи, подобно на двореца в Балчик. Оттам може да се вземат цветята и дръвчетата.

    Коментиран от #8

  • 4 Алепу

    33 4 Отговор
    Плажът на Алепу беше единственият по българското черноморие, който се съхрани от презастрояване и него съсипаха.

    Коментиран от #33

  • 5 Гледайте

    12 1 Отговор

    До коментар #2 от "црррр":

    предаването за да разберете смисъла от казаното. Заглавието подвежда. Кому е нужно да това може да си отговори всеки.
  • 6 Брюксел

    25 0 Отговор
    Къде е прословутата Европа след като нашите чиновници са корумпирани? Всичко около Алепу е защитена територия!
  • 7 /////

    33 1 Отговор
    Къде ги намират такива кретИени каква подпорна стена кьорав ли е да види, че има отлети плочи на етажи и стаи как се зарива строеж ?
  • 8 Рекултивирането

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "pbdan":

    което предлага Сандов е в този смисъл и залесяване и създаване на условия за завръщане на естествените обитатели на мястото.
  • 9 ЪРП

    35 1 Отговор
    МИНИСТЪР САНДОВ!.....СПРЕТЕ НЕЗАБАВНО БРУТАЛНАТА И ПОГОЛОВНА СЕЧ НА ГОРИТЕ В СТРАНДЖА, КОЯТО ОБСЛУЖВА МАФИОТСКИТЕ ИНТЕРЕСИ НА КРОНОШПАН, КАКТО И НА ТУРЦИЯ И ГЪРЦИЯ ДА ГИ ЗАХНАНВАМЕ С ВЕКОВНИТЕ НИ ГОРИ!!!!!!!!!
    ОТРЕЖЕТЕ ГЛАВАТА НА ТАЗИ МАФИЯ, КОЯТО УНИЩОЖИ, ЧУТОВНИ ТЕРТОРИИ ОТ БЪЛГАРСКАТА ПРИРОДА, ПОД ПОКРОВИТЕЛСТВОТО НА ГЕРБ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    САКАР ПЛАНИНА БЕШЕ УНИЩОЖЕНА ТОТАЛНО!!!
    ЗАПАДНА СТРАНДЖА Е УНИЩОЖЕНА ТОТАЛНО!!!!!!!!
    В МОМЕНТА СЕ СЕЧЕ БРУТАЛНО В ЦЕНТРАЛНА И ИЗТОЧНА СТРАНДЖА, КАКТО И ПО ГРАНИЦАТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ОГРАНИЧЕТЕ СЕЧТА, САМО И ЕДИНСТВЕНО ДО ПОТРЕБЛЕНИЕ ЗА НУЖДИТЕ НА СЕЛАТА, КОИТО СЕ ОТОПЛЯВАТ С ДЪРВА!!!!!!!!!
    ПРЕКРАТЕТЕ ДРУГАТА МАФИОТСКА СЕЧ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 10 Герб

    12 2 Отговор
    Бай чекмеджан на затвор на затвор и кътка и тя
  • 11 SDEЧЕВ

    8 4 Отговор
    Зариване в частен имот,не съществува в правния мир-Сандов Неграмотен тип
  • 12 адаша

    7 3 Отговор
    А защо не си го направят хотела? След 20-30 години ще вземат решение дали да го зарият или бутнат. Смешници!
  • 13 Боцко

    20 1 Отговор
    И този клекна,
    Явно са го "подплатили ",
    Нечий джоб олекна ?,
    За коментари - неам сили ..
  • 14 гошо

    15 1 Отговор
    "може да не бъде съборена, а просто зарита" титан! титаник! а после - отрита и достроена. това ли е идеята, зеуена кауинке?
  • 15 Кочо

    14 1 Отговор
    Този напушения с лека дрога, за парици е готов на всичко! Ако му разпоредят господарите от Брюксел, ще ни забрани да дишаме, да ядем месо, да се къпем, да удовлетворяване физиологичните си нужди! В името на всемогъщия въглероден отпечатък!
  • 16 кочо кратуната

    13 0 Отговор
    Палачинката пак се обръща .До вчера ставаше въпрос за събаряне сега ми говори това пианде , че трябва да се зарие.Както се зарие така археолозите от фирмата ще открият чрез разкопаване и ще останат в историята че някога тук е имало хотел на разбойници ,бандити ,и мутри на прехода .
  • 17 СПБ

    8 0 Отговор
    Много лесно се разрушава, когато не си строил. Първо трябва да се накажат виновните лица дали строително разрешение, защото те са най виновни. След това трябва да се довърши и да влезе в експлоатация. Ако държавата реши може да го отчужди и да го довърши и да направи детски лагери или друго. Държавната администрация пак ли ще излезе суха? Вината е основно нейна. Крайно време е в България Държавната администрация, прокурори и съдии да започнат да носят лична отговорнос
  • 18 hmhmhm

    5 0 Отговор
    министър Мекокиткин се изказа лошо ..
  • 19 ДАВАТ ОТБОЙ , НАПЪЛНИХА ИМ ГУШИТЕ

    9 0 Отговор
    ПРЕСТЪПНИЦИ КАТО БОКО СА И ТИЯ БОКЛУЦИ !
  • 20 бивол

    7 3 Отговор
    Сандов ,ти знаеш ли ,че всички басейнови дирекциии разбойниците в областните центрове към басеъновите дирекции са още верни кучета на престъпното управление на ГЕРБ и ДПС.Не остана ни пясък, ни чакъл, ни баластра ни земни маси ,ни фауна ,ни флора по поречието на реките ,,арда ,върбица в област кърджали.Ежедневно мутрите и разбойниците изнасят хиляди тонове инертни материяли от речните корите безнаказано ,незаконосъобразно ,и има опастност скора да се срутят мостови съоръжения над реките .Нивата на речните корита за спаднали от износа на инертните материали повече от 10 метра.Къде сте вие ,какво работите за кого работите ,или имате приемственост, както се изрази колегата ви караджов от управлението на ГЕРБ .

    Коментиран от #25

  • 21 Айде деее

    10 0 Отговор
    Айде уе Кироооо ...поне Алепу взриви да видят хората че нещо започва да се върши..а не само бла.бла.бла....анализираме и надграждаме
  • 22 Тито

    7 0 Отговор
    Не държавата нееее ,да плати този който му е издал разрешителното ама от джоба си
  • 23 user

    3 0 Отговор
    Кеф си правя как лъгаха простолюдието у нас. Сега точно това простолюдие ще плати сметката за всичко!
  • 24 ГЕРБ=БСП=ДПС

    7 0 Отговор
    „Ако се окаже в съда, че държавата е подвела собственика, тогава държавата ще плати”, каза Сандов.

    "Държавата" си има име, говоря за калинко-чиновника, калинко-кмета и калинко общинарите. На разрешителните за строеж в Алепо седят имена и подписи на хора. Те трябва да си платят за безхаберието и корупцията.
  • 25 гражданин

    5 0 Отговор

    До коментар #20 от "бивол":

    Може да се замислиш дали ГЕРБ не ги е спирал до сега да изнесат всичко от реките и да изсекат всичката дървесина където могат. Сега няма кой да ги спре! Нещата ще стават катастрофални. Аз виждам как се сече в момента безразборно в Родопите и как се изнася дървесината. Заради простотията ви тази държава отива!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ЪРП

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Лего":

    РАЗБИРА СЕ ,ЧЕ НЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ СРУТВАНО ТОВА НЕЩО, ЗАЩОТО В МОМЕНТА В ТОЗИ МУ ВИД ТО ИЗПЪЛНЯВА ДЕЙСТВИТЕЛНО РОЛЯТА ДА ПОДПИРА ПЪТЯ ЗАД НЕГО!!
    ТОВА БЕТОННО НЕЩО ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЗАТРУПАНО С ТОНОВЕ ПРЪСТ И ДА ПАЗИ ПЪТЯ И ИНФРАСТРУКТУРАТА ОТГОРЕ ЗАД НЕГО!!!!!!....ЗАЩОТО, АКО БЪДЕ СРУТЕНО, ЩО ЦЕЛИЯТ ПЪТ И ТОНОВЕ ЗЕМНА ЩЕ СЕ СРУТЯТ В МОРЕТО !!!

    ОДЪРЖАВЯВАНЕ И КОНФИСКАЦИЯ НА ИМОТА В ПОЛЗА НА ДЪРЖАВАТА И НЕЗАБАВНО ЗАТРУПВАНЕ СЪС ЗЕМНА МАСА И ЗАСАЖДАНЕ НА РАСТИТЕЛНОСТ ОТГОРЕ!!!!!!!!!!!!!!!
  • 29 Сандов Какво да се направи с Алепу??

    7 0 Отговор
    Бившата министърка да си до строи Хотела?? Как така, пък нямаш Мнение?? Не тие мястото там, тогава!!! Има "Силна Оферта" към теб???Я помисли, какво се прави в такива случай!!
  • 30 Чуторан

    5 1 Отговор
    Една гоеина анализи, анализи и накрая ще се оприличите на Боковите гробари. Хората чакат действия, работа, бърз съд и затвор за виновниците за катастрофата, до която ни докара толупа и шайката му. С анализи няма как да стане, защото, ако така продължавате, ще си заминете много бързо.
  • 31 petar svilenov

    2 2 Отговор
    Сринете я,че Захариева ще си направи хотела,като се върне.
  • 32 Тома Белев, разиграва Държавата от Годин

    2 0 Отговор
    Турция направиха 2 страхотни зимни курорта, близо до Иранската граница на височина 3500метра с Писти, влекове, лифтове 5 Звезни хотели!! А тука Австрийци и швейцарци наливат пари на Белевци, и те Съботират всякакво строителство, не бес платно!! Сандов, Бутай Хотела на Алепо, не се прави на Ударен!!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Море

    5 0 Отговор
    Всички станаха приятели на собствениците на Глав Булгарстрой .
    Къде баха всички и гледаха безобразие което се прави.
    Роден съм в Созопол вече съм на 70 г. Едно камъче не се е срути от това измислено свлачище.
    Няма и да се случи. Всичко е предварително измислено,както и ограбването на Главбулгарстрой.
    Погледнете кое предприятие от такъв характер кой ги е взел и как.
    С маниерите на Костов и Йордан Цонев. Добре изпечени измамници.
  • 36 пффф

    2 1 Отговор
    Онова там не е стена, а цял строеж. Колко кубика пръст мислиш, че ще ви трябват?
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    2 0 Отговор
    Срутете хотелската част и зарийте подпорната стена или си отивайте!
  • 39 морски идиот

    1 0 Отговор
    като с е зарине и позабрави после може дасе отрин е
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол