Last news in Fakti

9 Март, 2022 19:14 1 439 35

Министър Заков: За страната ни няма военна заплаха, нека успокоим българите

  • драгомир заков-
  • военна заплаха-
  • страната-
  • успокоим-
  • хората

България осъществява с изтребителите МиГ-29 охрана на въздушното си пространство, така че нямаме никаква възможност да предоставяме самолети на когото и да било, обясни военният министър 

Министър Заков: За страната ни няма военна заплаха, нека успокоим българите  - 1
Снимка: БГНЕС

„Няма военна заплаха за България, нека да успокоим българските граждани”. Това каза пред журналисти министърът на отбраната Драгомир Заков, който беше сред участниците в заседанието на парламентарната комисия по външна политика, на която се представя актуална информация от МВнР, МО и МВР и службите за сигурност за конфликта в Украйна и произтичащите рискове и заплахи в регионален и глобален план.

В отговор на въпрос Заков напомни, че България осъществява с изтребителите МиГ-29 охрана на въздушното си пространство, така че нямаме никаква възможност да предоставяме самолети на когото и да било, информират от Нова телевизия.

„В момента имаме конфликт в Европа, това променя тотално средата на сигурност. Рискът, не само за България, но и за всички европейски държави, е, че се променя обстановката на сигурност на целия континент. Тя вече се промени”, коментира Заков.

„Сценарии има много, българските институции са подготвени за всякакви сценарии, така че в зависимост от това как се развива кризата ще бъде съответно и реакцията, има и превантивни мерки”, добави Заков.

В заседанието участват също министърът на външните работи Теодора Генчовска, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, заместник-министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев, представители на службите за сигурност.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Атлантически съвет

    12 25 Отговор
    Тошко Тагарев щеше да накаже комунистите-путинисти и лично Путин!

    Коментиран от #20

  • 2 Напротив

    32 8 Отговор
    ако не озаптиш приятелчетата си от НАТО. След Украйна сме ние според плановете на Памперса.

    Коментиран от #19

  • 3 мдда

    38 2 Отговор
    е то пък точно ти ще ни успокоиш... мишка такава..
  • 4 Бaро Вкаров

    30 5 Отговор
    А кво рече по въпроса Киро Трюдо?🙉🤡🥳🤡🙉
  • 5 Бонговец

    47 2 Отговор
    Щом казва ,че няма заплаха значи заплахата е голяма. В България министър почне ли да ни успокоява значи положението хич не е добро

    Коментиран от #26

  • 6 ГРУ

    21 4 Отговор
    МОЛОД€Ц заков- (НАШ Ч€ЛОВ€К-$ЫН КД$) , МОЛОД€Ц!

    В$€ БУД€Т ХОРОШО, украйна ГРИЗНАЛА ДЪРВО!
  • 7 Скороще има възмездие!

    45 6 Отговор
    Единствената заплаха сте вие продажниците и американските бази.Българския народ никога не е заплашван от Русия а освобождаван от робовладелци и слуги на робовладелци като вас.Съвсем скоро няма да имате време да смените и резбата и ще летите на метли посока Северна Америка,за да си спасявате жалкият си продажен живот.Ще има възмездие!Бъдете сигурни!
  • 8 Нашият Харвардски ГАРГАМЕЛ

    36 5 Отговор
    Ще ни вкара във ВОЙНА !
  • 9 НАТО НИ БРАНИ, ЕС НИ ХРАНИ

    10 24 Отговор
    ПУТИН НЕ СКАЧА НА НАТО...ЩО ЛИ ??????

    Коментиран от #10, #35

  • 10 Надявай се " Х"

    15 1 Отговор

    До коментар #9 от "НАТО НИ БРАНИ, ЕС НИ ХРАНИ":

    На пияни жени !

    Коментиран от #27

  • 11 ха ха

    14 3 Отговор
    сценаристите се събрали да се договарят колко жертви да принесат на рогатия
  • 12 vasik atanasova

    22 4 Отговор
    има финансова заплаха
    а за военната никой не знае
  • 13 пълно с изказвания

    24 1 Отговор
    и то все ма-лоу-мни. Ако нещо се случи първи ще напуснете страната!
  • 14 НКВД V

    26 1 Отговор
    Та България е взела-дала и без военна заплаха. Хората са притеснени как ще оцелеят,защото цените на храните и горивата растат с часове. Не може да само пасти да се ядат.Трябва и хляб.
  • 15 big

    28 2 Отговор
    Така ли? Защо не ви вярвам? САЩ и НАТО, ако "пръ.днат", вие ще се "насе.рете", а това е пряко да ни вкарате във война! С подкрепата за санкциите срещу Русия, вие ни вкарахте в икономическа война и нищета на народа, тази война ние категорично ще загубим!
  • 16 може

    27 3 Отговор
    Заплаха за България са платените журналисти, които по поръчка бълват лъжа и пропаганда и се стремят да настроят българите срещу Русия. Тази анти руска пропаганда е поръчана и се води под формата на война. За затвора са тези от НОВА и БТВ които не представят вярна информация и с цел клевета използват репортажи с жени и деца. Войната в Украйна я запалиха краварите с подкрепата на т.н. запад, и в момента се опитват да въвлекат в пропастта и България. Така че внимавайте да не ви излъжат и вас.

    Коментиран от #25

  • 17 Нема се плашите

    5 13 Отговор
    Копейкин Парламентьора ще предприеме ново пътуване на Изток и ще ни уреди работите.Николай Малинов ще врътне един телефон до Кремъл.А Белата Златка ще застане на пост пред паметника на съветската армия.Спете спокойно,деца!
  • 18 б. Ставри

    8 0 Отговор
    На този на белото му лице пище, пустнете ено л-но да го оцапате леко преди да си оберете крущите от местоопитството. Ами сега?
  • 19 Чебурашка

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "Напротив":

    Калинка - малинка моя!
  • 20 Трикси 33

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "Атлантически съвет":

    В говежди вагон и се прибирай във вкъщи!
  • 21 готвачката

    12 0 Отговор
    „Сценарии има много- То нека има сценарии,но да да се говори по-убрано и трезва глава,трезва ......в смисъл,този ми казва,онзи ми вика !!! Когато кипне млякото,какво се прави ?........котлона се увеличава или тенджерата с млякото се дърпа от огъня...?...по настрана и вие
  • 22 То3u

    17 0 Отговор
    Така са подготвени българските институции, че е по-добре да не разбираме. То се вижда с просто око!!!! Ценова война е. Дерат ни не по две, а по 202 кожи. Спекула с цените на горивата и храните. КЗК не намирала проблеми... кирчо, обратното на острото ще раздава по 40 кинта режиини и по още толкова на чорбаджиите при които ще отседнат гостите от Украйна. Нищо, че сме най-бедните в цяла Европа. Раздава със замах все едно от неговия джоб са парите, а не от нашите данъци. Пълен леш сме, тотален даже!!!
  • 23 Деда ви Кольо

    8 0 Отговор
    е то коня е в барата вече
  • 24 панко

    8 0 Отговор
    солидарност към другите не за народа
  • 25 Точно

    13 2 Отговор

    До коментар #16 от "може":

    Точно така, много точно ,браво, пенсионерите с 35-45год стаж ,пенсии 500-600лв, за тях измъчени 20лв увеличение, големи хвалби, а сега сме много щедри, оставка за всички
  • 26 ДаА

    8 0 Отговор

    До коментар #5 от "Бонговец":

    Защото са кукли на конци ,другите казват ,те само се съгласяват,продажници
  • 27 НАТО НИ БРАНИ, ЕС НИ ХРАНИ

    5 10 Отговор

    До коментар #10 от "Надявай се " Х"":

    ПУТИН НЕ СКАЧА НА НАТО....ШЕ ГО ПОМЕТАТ
  • 28 Анти

    14 0 Отговор
    Няма никаква военна заплаха, а по масмедиите дават само за бомбоубежища.Вярвам ти!Приятел мой,предател мой!
  • 29 Муньо

    1 5 Отговор
    Сакън най после нещо разумно казано
  • 30 Който е луд

    3 2 Отговор
    И без тоя мисир 99% от българите знаят,че няма военна заплаха. Има заплаха от внасяне на Ковид заради безразборното приемане на украинци,както и заплаха от внасяне на зарази от сибирска язва,чума,бруцелоза,туларемия от панически напуснатите биолаборатории в Украйна. Който е луд да ходи това лято на почивка по Черноморието - ще бъде ендемично огнище на зарази.
  • 31 Българите

    5 1 Отговор
    няма нужда да успокояваш,те са спокойни.Успокой си натовските кучета,че проблемите за държавата идват точно от тях.Казват им"ястреби",но аз бих използвал по подходяща дума за тях-"лешояди".
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 1453

    0 0 Отговор
    Няма няма...
  • 34 ти успокой не българите

    0 0 Отговор
    а политиците че те са първи като дойде баба меца
  • 35 мен ес не ме храни

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "НАТО НИ БРАНИ, ЕС НИ ХРАНИ":

    само храни политици хотелиери и ми вдигат всяка цена със зелените им тъпотии а защитават и монополите в бг
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол