Last news in Fakti

12 Март, 2022 21:41 1 663 20

Богомил Манчев: Минималното повишение на радиацията в Чернобил не е проблемно за здравето

  • богомил манчев-
  • електроенергия-
  • газ-
  • чернобил-
  • радиация-
  • булатом

То беше заради движението на тежката техника в района, заяви председателят на "Булатом"

Богомил Манчев: Минималното повишение на радиацията в Чернобил не е проблемно за здравето - 1
Снимка: БГНЕС

„Има спекула с цените на олиото у нас. Трябва да има контрол от страна на държавата. Изненадан съм от тази масова психоза, която е обзела хората".

Това обясни пред NOVA председателят на „Булатом” Богомил Манчев относно днешните опашки в един от големите хипермаркети у нас, където продуктът беше намален.

Манчев коментира и трябва ли да се притесняваме от изтичане на радиация от АЕЦ "Чернобил" и Запорожката централа.

„Всички атомни централи в Украйна са правени от руснаците. Те ги познават като петте си пръста. Не е необходимо да правят нищо, за да ги разучат. Ако стане инцидент, от това ще пострада и Русия. Няма метод да кажеш на радиацията върви към Киев и не отивай към Москва”, каза той.

По думите му хората трябва да са спокойни и за двете централи.

„Тази в Чернобил не работи повече от две десетилетия. Горивото в реакторите е извадено и стои в басейните. Връзката може да се изгуби по всякакви причини. Когато първите дни казаха, че има повишен фонд, беше заради движението на тежката техника в района на Чернобил. В земята има остатъчна радиация от тежката авария преди 36 години. Това минимално повишение не е проблемно за здравето”, уточни той.

Такъв военен конфликт прави два братски народа врагове завинаги. Доставките на каквито и да е суровини от Русия за Украйна ще се прекъснат завинаги, уточни Манчев.

По думите му икономиката у нас е електрооринетирана и няма проблем с производството на електроенергия. Манчев заяви, че се надява, че тръбопроводът между България и Гърция най-после ще бъде построен. Цените у нас обаче вероятно ще продължат да растат, а бизнесът няма да издържи, ако не бъде подкрепен от държавата, поясни председателят на „Булатом”.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Токсично здрав

    6 0 Отговор
    Ти пък ще кажеш
  • 2 Радо радиото

    6 0 Отговор
    А какво да правя с брадавицата която вече ме наблюдава нощем
  • 3 Е ПА не е

    10 0 Отговор
    Вредно! Вечер в тъмното ще светиш! Ще убие омикрона. Ковида. И белодробната чума. Who wants to live forever 🤣😅😂
  • 4 Не не

    6 0 Отговор
    Даже е полезно!
  • 5 Московски боклук

    7 8 Отговор
    Един от лакеите на Путлер ...
  • 6 Манчев

    18 7 Отговор
    Е прав, че Русия и укра от сега нататък, може би в близките 30-40 или 100гще са кръвни врагове... Укрите са виновни, те са неблагодарен фашизиран народ на 30%, другите 70% тънат в мизерия и беднотия и са хора духове без мнение, борещи са за насъщния

    Коментиран от #8

  • 7 Всичко руско е боклук !

    9 9 Отговор
    Този еничарин е ограбил българите с милиарди, в полза на кремълските терористи !
  • 8 Питанка

    9 3 Отговор

    До коментар #6 от "Манчев":

    "Благодарните" съветски роби в мир и охолство ли живеете ?

    Коментиран от #10

  • 9 Орка биеща се за олио

    13 0 Отговор
    Ау,сега след олиото и йодните таблетки свършиха!? Кауфланд,няма ли да пуснат на промоция?

    Коментиран от #14, #15

  • 10 К. Янко

    9 2 Отговор

    До коментар #8 от "Питанка":

    Брат , в България само цигните (щот са мързеливи, ама тях да мисли меркел) и пенсионерите донякъде са бедни .....есички други са в кауфланд и била .....в укра мизерстват повече от 35 000 000 ...зеления това го крие от Европските и уса гейзери
  • 11 Рублофил !

    7 12 Отговор
    „Длъжен съм да изкажа своя печален поглед към руския човек – той има такава слаба м0зъчна система, че не е способен да възприема действителността като такава. За него съществуват само думите. Неговите условни рефлекси са координирани не с действията, а с думите“. (И.П.Павлов).
    „Русия – най-мръcната, до повръщане мeрзка страна в цялата световна история. По метода на селекцията там се пръкнаха чуд0вищни морални уp0ди, у които самите понятия Добро и Зло са обърнати наопаки. Цялата история на тази нация е потънала в лайHа и тя желае да потопи там целия свят“. (И.А.Илин).
    „Цяла вечер обикаляхме селото да търсим някой, който да ни продаде кокошка, но не намерихме. Затова пък водка имаше в изобилие. Руският човек е голяма сви Hя. Да пият водка за селяните е много по-интересно, отколкото да се трудят да ловят риба в Байкал или да отглеждат добитък“. (Антон Чехов).
    „Има в руския човек безкористна любов към подлостта. Той нищо общо с това няма, но винаги ще направи гадост на ближния“

    Коментиран от #20

  • 12 Ето през далечната

    4 2 Отговор
    198Х също нямаше радиация но се мереше на час. Някой си купуваха консерви други си ходеха на ваканция. И чак след 199Х се разбра истината. Но беше късно за много нации. Те бяха разделили нациите на предпазени и не предпазени , на наши и Ваши. КОЛКО БЯХМЕ ДАЛЕЧ ОТ ТАМ НО ПАК ИМАШЕ ПОСЛЕДСТВИЯ КАТО …
    УКРАЙНА Е ВЕЧЕ КАТО БАНИЦА С КЪСМЕТИ РАЗДЕЛЕНА МЕЖДУ НАШИ НА НАШИТЕ НАШИ И НА ДРУГИТЕ КАКВО ОСТАНЕ. ИЗХОД ДОБРЕ ДОШЛИ В БЪЛГАРИЯ ДОКАТО МИНЕ ВОЙНАТА. ВСЯКО ИМУЩЕСТВО КУЛТУРНО , ИСТОРИЧЕСКО ВОЕННО ,ВОЕННИ ЗАВОДИ ПОДПИСАНО С ДОГОВОР ЗА ПРЕДОСТАВЕНИ НА БЪЛГАРИЯ ЗА ОТГОВОРНО ПАЗЕНЕ Е ДОБРЕ ДОШЛО И ЩЕ СЕ ПАЗИ. ВСЕКИ ГРАЖДАНИ КОЙТО ТЪРСИ УБЕЖИЩЕ ОТ БЪЛГАРИЯ И ЩЕ БЪДЕ ПРЕДОСТАВЕНО.
  • 13 Да, бе,

    4 0 Отговор
    спокойно си умирайте. Лошото обаче е, че в този случай ще се рита много. Няма да е приятно.
  • 14 .....

    6 0 Отговор

    До коментар #9 от "Орка биеща се за олио":

    Няма, според Кирчо,тях ще ни ги раздат при нужда :) Ама после де.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 мхммм

    7 0 Отговор
    Абе то и максималното повишение на радиацията не е проблемно! Просто здравето е до тук.
  • 17 Анонимен от миналото

    11 0 Отговор
    То едно време Партията казваше, яжте пийте няма проблем от радиационно замърсяване...а големите председатели си поръчваха вода и храна от ОАЕ!?! Май историята пак се повтаря...
  • 18 Факт

    6 8 Отговор
    Докато Ганьо се кефи на великия Путин Чернобил отново е активен благодарение на неговата "специална военна операция".
  • 19 Чалгаря

    3 0 Отговор
    Къв си ти бе, нямаш никакви комплекси..?
  • 20 Поправка

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "Рублофил !":

    Има в американскиятЧовек безкористна любов към подлостта. Той нищо общо с това няма, но винаги ще направи гадост на ближния“
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове