Last news in Fakti

25 Март, 2022 21:14 1 828 16

Новаков: Арестът на Борисов се превърна в ядрен бутон в ЕП

  • андрей новаков-
  • пакет мобилност-
  • арест-
  • бойко борисов

Пакет „Мобилност” трябва да бъде отменен, докато кризата с горива не приключи

Новаков: Арестът на Борисов се превърна в ядрен бутон в ЕП - 1

Пакет „Мобилност” трябва да бъде отменен, докато кризата с горива не приключи. Това заяви в ефира на „Денят на живо” евродепутатът Андрей Новаков.

„Бяхме на крачка да приключим с този вреден регламент, когато не ни достигаха само два гласа в пленарна зала. Всеки ден, в който този пакет не е отменен, ни показва колко прави сме били с защитата на нашата позиция. Настоявам пакет „Мобилност” да бъде отменен, докато трае кризата с горивата. Безобразие е да се карат празни камиони в такива условия”, добави той.

По отношение на задържанията на Борисов, Горанов и Севделина Арнаудова, евродепутатът коментира, че темата се превърна в политически скандал в ЕП, равносилен на „ядрения бутон”.

„Сесията на ЕНП беше открита с реч на Вебер в която той говореше за случая. Даде да се разбере, че мисията на ЕНП е установила, че нищо не е налагало неотложност и задържане под стража. Нямало е налице опасност. Трябва да имаш непробиваеми доказателства, неизвестни до момента за престъпления, за да действаш така. Вече седмица чакаме такива доказателства да бъдат оповестени. Обществото видя, че това е направено само с политическа цел. Колегите в ЕП не разбраха напълно скандала, мислеха, че е грешка. Наложи се да им обясним. Преследваш ли политическо лице обаче, трябва да имаш едно наум и да си готов да докажеш правотата си в съда”, каза още той.

Новаков изрази опасения случващото се у нас да не предизвика връщане на Механизма за сътрудничество и проверка.

„Въпреки безобразията, които наблюдаваме от неопитните, но с голямо самочувствие управляващи, аз мисля за страна си. Моля се никой да не реши да връща този механизъм за проверка. От нас се очакват присъди, а не арести. Надявам се и да се задействат процедурите и България да успее да получи евросредствата, предвидени за нея. По „Плана за възстановяване” можем да се възползваме до 2026 година. Ако не използваме тези пари, те ще ни бъдат взети”, добави той.

По отношение на решението на Русия доставките на газ да бъдат плащани само с рубли, Андрей Новаков обясни, че нагласите в Европа са, че това няма да бъде прието.

„Няма да плащаме в рубли, такива са и нагласите на други страни, такава ще е общата ни позиция. Нашите системи обаче не са подготвени да се справят с абсолютна независимост в това отношение. 50% от доставките на газ в Германия например също са руски. Преди да предприемем резки движения, трябва да подсигурим росния бизнес и икономика. Едва ли Русия обаче очаква цяла Европа да се пренастрои и да плаща с рубли. Освен това има двустранни договори с Русия, в които е описано как точно тава разплащането и то не е в рубли”, уточни евродепутатът.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 истина е

    14 3 Отговор
    Трепане с дълбоко заравяне .Всичко друго ще му е награда !!!
  • 2 Хехе

    8 6 Отговор
    Неграмотник. Цената на газа в договорите е в евро. Плащането може да е в рубли. Тиквеник.
  • 3 Майна

    6 4 Отговор
    Ядрената война е на прага ни...ветерана Джейкъб Драйзин , който изглежда вижда нещата по същия начин:

    „Уверен съм, че от безсилен гняв, ако не друго, силите на НАТО ще се преместят в Западна Украйна от Полша най-късно до средата на април, ако войната все още продължава дотогава. Тежката техника вече е там близо до границата; привличането на персонал за връзка с него е лесната част. С неотдавнашната руска бомбардировка на хъба на САЩ/Великобритания „Пътеката на Хо Ши Мин“ в базата Яворов близо до полската граница, те ще влязат на земята… за да направят изявление като „Не отново, защото ние сме тук открито сега."

    Не, Брандън не иска да го прави, но ястребите в Конгреса и МСМ управляват шоуто сега. Ще има ескалация. Изпича се в сладкиша. Всъщност, преди нахлуването предсказах, че Полша ще се възползва от войната, за да създаде протекторат в Западна Украйна, и оставам зад прогнозата си..ГЛУПОСТТА НА ЕЛИТНИТЕ МАРИОНЕТКИ Е ПАРИЧНО ПОДКЛАЖДАНА, А СА ПОДБРАНИ И СПЕЦИАЛНО ,,УЯЗВИМИ,, С обременени биографии...

    Коментиран от #5

  • 4 Doko

    14 5 Отговор
    Реве, нормално. Всеки петък ще е така. Днес отново има лоши за герб от ЕС прокуратурата...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Младеж келеш

    8 3 Отговор
    Две бузи без музи!!!
  • 7 ВЪРНА ЛИ ПАРИТЕ НА ПРЕВОЗВАЧИТЕ ЛЪЖЕЦО ?

    7 1 Отговор
    ВЪРНИ ГИ ЧЕ ЩЕ ТЕ ГАЗИ БЯЛАТА МЕЧКА !
  • 8 Мими Маринкова

    7 3 Отговор
    Ох куклен театър Видолов ... Борисов та Борисов..
  • 9 Бай Х.

    9 4 Отговор
    ББ сигурно ще го бибиткат в задния двор
  • 10 тъй ще я направят

    3 6 Отговор
    Те са дошли в България да вземат мярка на Кирчо. Той си е пътник и го знае. Просто не иска да си признае. Всъщност няма да ми липсва. ДС винаги са били в повече на България.
  • 11 Хъхъ

    2 2 Отговор
    Плащайте по договор и ги оставете Руснаците да се оправят. Каквото пише в договора това е, като искат да са коректен партньор както твърдят ще уважат договора които са подписали. Ако не искат тогава договора отпада и минаваме на покупка за запълване на дупки ….
  • 12 Тоя паразитира 15 години

    4 3 Отговор
    В ЕС
  • 13 некой си

    4 2 Отговор
    срам ме е че това нищо на снимката е български представител в съвета на европа
  • 14 ГЕРБ

    1 0 Отговор
    Новаков, скрий се някъде и не се показвай! Ако не беше Цветанов още щеше да ближеш на Камбитов обувките!
  • 15 г-н

    1 0 Отговор
    Ядрен бутон в задника на герберосите крадливи мъ--и в ЗАТВОРА
  • 16 Чирос

    0 0 Отговор
    Как ходене като Пале след крадеца Камбитов. Долен лизач. Какво точно направи през годините в политиката. Нищо. Изключително беден речник. Приличаше на добре охранен попада. Срам ме е от теб.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове