Last news in Fakti

29 Март, 2022 20:53 2 128 81

Цветанов: "Три морета" може да ни направи независими от Русия

  • цветан цветанов-
  • три морета-
  • еацс

Според Цветанов от това събитие на високо ниво не е произтекло нищо по същество, като резултат

Цветанов: "Три морета" може да ни направи независими от Русия - 1
Снимка: ЕАЦС

Председателят на "Републиканци за България" и на Евро-атлантическия център за сигурност (ЕАЦС) Цветан Цветанов коментира пред Dir.bg отминалата среща на лидерите на страните членки на НАТО в Югоизточна Европа, на която домакин беше премиерът Кирил Петков. На форума прозвуча идеята на Петков да бъде обърната посоката на движение на руския газ, вместо от север, да идва от юг, за да не зависи регионът от руската суровина.

Според Цветанов от това събитие на високо ниво не е произтекло нищо по същество, като резултат.

"От вчерашната среща реално няма никакъв стратегически елемент, защото тя не дава абсолютно нищо, което да ни дава надежда, че това би могло да се случи", каза той по повод поставената цел - диверсификацията на руското синьо гориво.

Според него кабинетът сериозно греши по темата, защото неглижира инициативата за Триморието, която може да е истинският ключ към
диверсификацията.

"Аз смятам, че тук правителство допуска една сериозна грешка. Правителството, заедно с президентската институция, трябва да фокусира
вниманието си върху инициативата "Три морета", защото нейният замисъл и изграждането на тази платформа е точно, за да има регионален диалог на 12 държави от Прибалтика, Адриатика и Черно море, с цел засилване на сътрудничеството и увеличаването между членовете на политическия ангажимент и подкрепа за подобряване на енергийната, транспортната и дигиталната свързаност в региона", коментира Цветанов.

Той припомни, че кабинетът "Борисов" е саботирал инициативата, "която е изключително добро политическо решение от 2016 г. насам. "Тогава тя беше неглижирана от тогавашния министър-председател Бойко Борисов, защото това беше президентска инициатива и страната ни тогава беше представлявана от тогавашния президент Росен Плевнелиев", каза Цветанов.

"Впоследствие обаче тя се трансформира и придоби много по-друго измерение. Тази инициатива бе припозната от САЩ, бе припозната от
Германия и на последната среща, на която София беше домакин, тогава имаше възможност и федералният президент на Германия да се изкаже в подкрепа на Триморието. И когато аз имах възможност, като част от неправителствения сектор - от името на Евро-атлантическия център за сигурност, да анонсирам така нареченото "Триморие" и подкрепата, която трябва да бъде дадена от държавата, респективно - да бъде подкрепена от изпълнителната власт тази инициатива на всички 12 президенти, тогава имаше пълно неразбиране и саботиране дори на процеса от тогавашното правителство, в лицето на Борисов и външния министър Екатерина Захариева", заяви Цветанов.

И направи сравнението не в наша полза - България е участвала само с 20 млн. евро във фонда, докато Полша и Румъния са влезли в него с общо с около 500 млн. евро.

"И аз съм убеден, че това ще бъде инициативата, която президентите на тези 12 държави, с подкрепата и на съответните правителства, това ще бъде действително една възможност да се реализира една стратегическа рамка за газова, дигитална и транспортна свързаност. И забележете - тази инициатива вече получава подкрепа от всички европейски финансови институции, като започнем от Банката за развитие, също така ЕК, отделни фондове, и нека да си припомним, че на Мюнхенската среща само преди две години Майк Помпео каза, че САЩ ще подкрепят тази инициатива с около 1 милиард първоначално, а това беше подкрепено и от администрацията на Джо
Байдън", каза Цветанов.

Той припомни и ролята на последния кабинет на ГЕРБ за увеличаването на енергийната зависимост от Русия.

"Трябва все пак да се напомни, че страната ни през последните две-три години увеличи зависимостта си от Русия с изграждането на "Турски поток", за което до ден днешен няма отговор от страна на Бойко Борисов, Томислав Дончев и Теменужка Петкова за начина, по който беше взето това политическо решение, за начина, по който беше представено пред обществото и по който беше заблудена ЕК, защото и там тенденциозно тези три лица, които споменах, работеха да облъчват представители на ЕК, за да може да ги заблудят по начина, по който заблудиха и цялата парламентарна група, към която принадлежах тогава, също така и българското общество", разкритикува Цветанов.

И се мотивира: "Защото проектът "Турски поток" ни дава една зависимост - той е изграден с български финансов ресурс, над 3 милиарда лева, и отговорността, и рискът е само за държавата. А цялостният обем, над 90%, е резервиран от "Газпром", което означава, че ние увеличаваме зависимостта от Русия не само за България, преминавайки тази тръба през страната ни, но и осигурявайки транзитно трасе за държави, които, под една или друга форма, винаги са били позитивно настроени към Русия и руското влияние, което е било упражнявано в тези държави. Но по-лошото е, че българската страна подписа Пътна карта, която и до днес не е ясно къде е", напомни Цветанов.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ххх

    71 5 Отговор
    Цвъки строителния бос, с Плевньо, Краси пет тераси, Тъщата дето е къща … Айде бе кога ???

    Коментиран от #40

  • 2 Виталия Винокурова

    65 4 Отговор
    Ние и сега сме роби на САЩ, републиканецо !? 3 морета ще акцентира главно в Западни Балкани ! И Украйна влиза също. Война на Балканите ли искате ?

    Коментиран от #62

  • 3 Мира

    71 3 Отговор
    Гледай си асансьора у хола. Дотук.
  • 4 Асансьора..

    62 3 Отговор
    АЙДЕ чиба! Америка против България!
  • 5 Разносвач на храна!

    43 3 Отговор
    Факти и цялата випедалска сган.Минавам само да ви нахраня и скоро ще ви вадя от дупките.Долна продажна измет.Скоро ще повръщарте афроамериканския,който сте налапали цял.Вие сте по долна медия и от ДВ.Да ви е..пу...ма..на!
  • 6 ха ха

    30 0 Отговор
    и там има фонд за опоскване , изяснява се инициативата

    Коментиран от #18

  • 7 Паразит

    58 0 Отговор
    Защо му давате трибуна на този отпадък и предател?Той одавна трябваше вече да е в затвора.Най-простото момче след бойко борисов

    Коментиран от #30

  • 8 Хладнокръвен

    38 2 Отговор
    Мечтата на Златната орда - да се настани на 20 морета. За какво са ни 3 морета, ние с едно не можем да се оправим. А някои искат и него да ни вземат. При това правят сериозни стъпки и сериозно се готвят.
  • 9 Грульо

    31 0 Отговор
    "На форума прозвуча идеята на Петков да бъде обърната посоката на движение на руския газ, вместо от север, да идва от юг, за да не зависи регионът от руската суровина."

    От юг през Турция скъп руски газ за север. :D
  • 10 атлантически пипонь

    43 0 Отговор
    Цецу , нема вече молитвени закуски , не разбра ли , що си дрънчиш .
  • 11 Ръмпези

    41 2 Отговор
    ЦВЕТАНОВ...ЕДНО ТВОЕ ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА НА БОРИСОВ ТЕ ПРАВИ НАЦИОНАЛЕН ГЕРОЙ...ДЛЪЖЕН СИ ДА ГО НАПРАВИШ..ИНАЧЕ ОСТАВАШ В ИСТОРИЯТА КАТО ЛИЗАЧ НА БАРЦЕЛОНСКИЯ ТАРАЛЕЖ...

    Коментиран от #16

  • 12 ЧЕПА

    32 0 Отговор
    Цвъки, Цвъки жив та...ак си .
  • 13 Урини се беее

    27 0 Отговор
    Урини се беее... олиgофрен.
  • 14 Герак Митко

    30 0 Отговор
    Къде си тръгнал пък ти бе? Аман от разбирачи.
  • 15 Баце

    32 0 Отговор
    Този трябва пак да го съберете с бившия му шеф Боко Тиквата и в тандем да обикалят РПУ-тата и Следствието.
  • 16 никой предател не става нац. герой

    19 0 Отговор

    До коментар #11 от "Ръмпези":

    Не знае да плува с бетоново блокче на краката , иначе.....
  • 17 ТриМорета

    23 2 Отговор
    Три морета не са нищо друго освен буфера, който трябва да пази западна Европа от Русия .... искат ние да понесем най-големите жертви в случай на Война. Нещо като НС на 2 скорости и НАТО си направи 2 скорости и жерта повече тези като нас.... но да му мислят тези които ги слушат де.
  • 18 Виталия Винокурова

    17 6 Отговор

    До коментар #6 от "ха ха":

    Да има фонд, има и вноски. Това се предполага, че ще е нов ЕС ?!?!?!? Казах и Украйна е в тоя проект. Схващате ли защо топят и наричат Русия агресор ?
  • 19 ХАН КРУМ

    21 1 Отговор
    0.0001%.Защо не млъкнеш и не се скриеш ,платено ,продажно плямпало! Не мисли ,че ти се е разминало!Идва и твоя ред!
  • 20 Путинофил

    6 15 Отговор
    Ние, путинофилите в територията настояваме за 100% енергийна зависимост от Путин! Борисов вече даде на Путин 13 милиарда. Настояваме племето да си бърка в носа!
  • 21 Онзи

    16 0 Отговор
    Само като го видиш, цяла нощ няма да мигниш, А ПА НА АСАНСИОР няма да се возиш ГОДИНА !!!
  • 22 Чики-Рики

    13 1 Отговор
    По- важно е да сме независими от ,, Баце,, и ,, Каскета,, ! Всичко друго са само приказки!Амин!
  • 23 proi4o

    16 0 Отговор
    ".... Цветан Цветанов коментира пред Dir.bg..."/// Боклука Пред Боклука.
  • 24 ГОРСКИ

    17 1 Отговор
    А бе Цветанов ти не разбра че търговията не за политици!!!!!!
  • 25 Както винаги Цвинокио

    24 1 Отговор
    лъже като съдран. Триморието ни прави мишена, а който твърди, че има алтернатива на руския газ е нероправим фантазьор, или безскрупулен мошеник.

    Коментиран от #28

  • 26 АЙДЕ МАРШ

    16 1 Отговор
    КАУН ПИПОНОВ И ТОЙ ДА СЕ ИЗКАЖЕ !
  • 27 !!!?

    16 3 Отговор
    Фигуранта какво направи с "три морета" като с риск на живота си донесе знамето от Естония !!!?

    Коментиран от #31

  • 28 Виталия Винокурова

    14 5 Отговор

    До коментар #25 от "Както винаги Цвинокио":

    Имаше алтернатива, но Катар ни отряза. Азербайджан може и да ни продава, но дали ще е достатъчно и т.н.
  • 29 гума

    19 2 Отговор
    Ти си крававска долна подлога....;,Мръсник,като тиквата -проста и мисирките.....
  • 30 Защото

    12 0 Отговор

    До коментар #7 от "Паразит":

    са от една порода, затова му дават трибуна. Другарчета са.
  • 31 Виталия Винокурова

    13 10 Отговор

    До коментар #27 от "!!!?":

    Нищо не може да направи, защото в България много не се знае и държавата се управлява погрешно. Баща ми Герман Винокуров беше роден в Естония, но с украински паспорт го водеха за украинец. Да тръгнеш срещу Русия, означава да си изгубиш времето...
  • 32 Въпрос

    19 2 Отговор
    А този предател защо не е на фронта на първа линия да даде личен пример?
  • 33 Още един

    14 0 Отговор
    Л.уд за връзване.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Физкултурника -охлюфффф

    13 0 Отговор
    Политик-слуга,лош генетичен матриалллл,субиндивид и субинтелегентнотс.
  • 36 Професор

    3 12 Отговор
    Червените орки в БГ няма да позволят подобно нещо. Трябва БГ най-скоро да се отърве от путинските продажници. Те са вредни за БГ.
  • 37 СЛОНА

    6 0 Отговор
    ПО ТОВА ЛИЧИ КАКЪВ ГЛУПАК Е КАТО ОБРЪЩА ПОСОКАТА,ТОВА Е КАТО ДА КАЖЕШ ,ЧЕ ДУНАВА ЩЕ ГО ОБЪРНЕМ ДА ТЕЧЕ ОТ ЧЕРНО МОРЕ.
    А,ЧЕ НА ВСЕКИ КИЛОМЕТЪР ИМА ВЪЗВРАТНИ КЛАПАНИ КО ШЕ ПРАИШ БЕ МУНЧО ,ОНЗИ ДЕТО ГО Е ПРОЕКТИРАЛ НЕЕ КИРТАК ...КОВ!!
  • 38 Да бе

    14 0 Отговор
    Леле, какви глупости от Атлантката. Да не са заедно с оня Паси?
  • 39 Цветанът на мисълта

    6 0 Отговор
    Цецеронът на нашето време се изказа.
    Ще си го отпечатам и ще го сложа в рамка.
  • 40 СЛОНА

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ххх":

    Е б ниси тъщата ,да ти е мирна къщата!!!
  • 41 Кралският ВВС

    5 0 Отговор
    Целта на три морета е запада и източна Европа да почнат да плащат повече за охраната на ЕС от Лондон и Вашингтон,които са гарант за сигурност,от евентуални заплахи
  • 42 Toxic

    8 0 Отговор
    Както теб те направиха независим три асансьора ?! Я се разкара бе боклук !!!
  • 43 да те задавят

    7 0 Отговор
    Харчиш ли американските сребърници Юдо Искариотска за предателството на българския народ ?
  • 44 Европа

    0 11 Отговор
    Да ни е жив и здрав г-н Костов! Благодаря на правителството ОДС, че ни качи поне в последния вагон за Европа! 🇧🇬✌🇧🇬

    Коментиран от #45, #56

  • 45 Виталия Винокурова

    3 1 Отговор

    До коментар #44 от "Европа":

    В Европа ви качи Естония !!! 29.03.2004 заедно с България в НАТО, а 01.05.2004 Естония в ЕС. Костов беше и буренаците, където му е мястото !

    Коментиран от #58

  • 46 Бай Шиле

    9 1 Отговор
    Още 100 години няма да се роди по голям "гьон сурат" от този пенсиониран агент на ЦРУ.
  • 47 Аре

    12 0 Отговор
    Абе, тоя бил голям мръсник.
  • 48 Мда

    7 0 Отговор
    Бивш гербераст няма. Този е от нагрухните
  • 49 Да,бе

    8 0 Отговор
    Цвъки,трябват ти три еднопосочни асансьора към ада.Цър- вул.
  • 50 то ни е известно

    3 0 Отговор
    Цуци се бори за свидно място в сърцето на Мустафето , а от там и за подобаващ пост във властта .
  • 51 Аааааа

    3 0 Отговор
    А пълни затвори с продажни политици, като този, ще ни направи още по-независими.
  • 52 Камен

    5 0 Отговор
    ДА СЕ ЧУДИ ЛИ ,ДА СЕ МА ЛИ ЧОВЕК,ЩО ЗА ХОРА СА ТЕЗИ НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ?ВСЕ ОТ КРАДЕЦ НАГОРЕ,ВСЕ ОТ ТЪПАААНААР,НАГОРЕ,ВСЕ ОТ УМНИК НАГОРЕ!КАК НЕ РАЗБРАХТЕ,ЧЕ НЕ МОЖЕТЕ ДА ОБЪРНЕТЕ ДВИЖЕНИЕТО НА РЕКАТА,А ТОКА ИМА И ПОСОКА...! ГОСПОДИ,ТОЛКОВА ЛИ СМЕ ГРЕШНИ!
  • 53 Анджело

    3 0 Отговор
    Защо 3? Нека да са 4ри морета
  • 54 BIG G

    4 0 Отговор
    Американска пога
  • 55 взвд

    4 0 Отговор
    цецо отивай вЗлатоград да въртиш чевермета англосаксонска маша недей да даваш акъли ти си отработен материал
  • 56 Виталия Винокурова

    0 1 Отговор

    До коментар #44 от "Европа":

    Да не решоте, че се заяждам. В СДС имаше само 1 разумен - д-р Ж.Желев. На 26.05.2001 покани Балкански лидери и създаде Балкански политически клуб с участие на Турция и Молдова. Това, че България не участва активно, съвсем не значи, че той не се развива.
  • 57 Кочо

    2 0 Отговор
    И на теб ли ти дадоха трибуна Цецероне?! Тези наши медии които са рупори на лъжата, канят само един автобус хора, които са пределно ясни на българите със своите морални и интелектуални качества! Настоящата личност известна с нищоговоренето си, неща изказани на някакъв птичи език имащ целта да обвие идейната ппазнота с мъглявината на пампозното многословие! С прости думи, на такива хора им се казва демагози, мошеници или лъжци! И този ще дава оценки на Путин и на Русия! Нищо....во!
  • 58 Европа

    0 2 Отговор

    До коментар #45 от "Виталия Винокурова":

    Ако не беше Иван Костов, щяхте да се сварите като жабата в топла вода

    Коментиран от #65, #77

  • 59 Мнение

    4 0 Отговор
    Неразбираемо защо се дава трибуна на хора, които никой не харесва и не е ясно тръста с какви пари е направен.

    Коментиран от #60, #80

  • 60 Цецо Наглецо - Ушите на Дс...

    2 0 Отговор

    До коментар #59 от "Мнение":

    Го показват защото Дс палща
  • 61 Урюрвкос

    4 0 Отговор
    Първи закон на равновесието в Природата----ако някъде ставаш независим то на друго място ставаш зависим. Втори закон---три морета три апартамента.
  • 62 Фермер

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Виталия Винокурова":

    България не умира,а е убивана,
    унищожавана и продавана.
    А хората които я убиват и продават имат имена и адреси!
    06.04.22г. от 12:00ч.

    Коментиран от #76

  • 63 браток

    2 0 Отговор
    Боки за престъпление срещу Републиката? Кога?
  • 64 баба ти от Пловдив

    5 0 Отговор
    по голям глупак не съм чувала! тъпата физиономия говори!
  • 65 Виталия Винокурова

    4 0 Отговор

    До коментар #58 от "Европа":

    1997-2001 Приватизация - къде са предприятита ? Точкова система - пенсионери с мизерни пенсии. Махнати три 000 смяна на парите, спестявания на хора, удар по бизнеси. Да продължавам ли за любимеца ти костов ?!

    Коментиран от #66, #67, #68

  • 66 Европа

    0 5 Отговор

    До коментар #65 от "Виталия Винокурова":

    Най-успешният премиер след промените. По стар български обичай всички след него - главно комуняги го плюят от завист. Добре, че той започна преговорите за НАТО и ЕС.

    Коментиран от #69

  • 67 Европа

    0 1 Отговор

    До коментар #65 от "Виталия Винокурова":

    Не забравяйте и ролята на предишното правителство-това на Иван Костов,за приемането ни за членове на ЕС и НАТО.А СЛЕДВАЩОТО ПРАВИТЕЛСТВО,ОБРА ОВАЦИИТЕ..
  • 68 Георги Малинов

    1 5 Отговор

    До коментар #65 от "Виталия Винокурова":

    само Костов извади за по - малко от четири години жалка комунистическа България от тотален фалит. Забравите ли
    3 300 лева за долар.

    Коментиран от #70, #72

  • 69 Виталия Винокурова

    6 0 Отговор

    До коментар #66 от "Европа":

    Само един успешен и то служебен премиер 1994-1995 само за 3 месеца г-жа Инджова настъпи доста по мазолите. Съжалявам, не приемам Иван Костов за успешен премиер.
  • 70 Виталия Винокурова

    5 0 Отговор

    До коментар #68 от "Георги Малинов":

    Това с долара беше да хапнем въдицата...и така и стана. Защо когато на Ердо м.12.2021 му удариха лирата потърси вариант ? Защото е Държавник и има такъв, там едни икономически изпълнения. Просто отскочи до Туркменистан и м.01.2022 овладя инфлация, която се очертаваше да достигне 86℅, нещо страшно за такава голяма държава.
  • 71 Мда

    3 0 Отговор
    Три морета? Или три асансьора?
  • 72 Виталия Винокурова

    0 0 Отговор

    До коментар #68 от "Георги Малинов":

    Ако знаеш коя съм, защо просто не се срещнеш с мен ? Нито съм злобна, нито злопаметна. Един разговор може да напрсви чудеса...
  • 73 групак

    3 0 Отговор
    глупак
  • 74 chi

    4 0 Отговор
    Какви три морета, съд и затвор за разбойника!
  • 75 лудия

    2 0 Отговор
    Ей на този още ли му плашат от Америка! Това се казва фронтова линия. Ще се налива оръжие в тези държави за да дразнят Русия. И да ни казват ,че ние сме добри войници и ще се бием до край. С една дума тъжна история.
  • 76 Виталия Винокурова

    0 0 Отговор

    До коментар #62 от "Фермер":

    Не разбрах последното изречение ?!
  • 77 СЛОНА

    0 0 Отговор

    До коментар #58 от "Европа":

    АКО НЕ БЕШЕ КОСТОВ ,ДНЕС НЯМАШЕ ДА СМЕ НА ТОВА ДЕРЕДЖЕ!!!
    ЕС НЕ НИ ХРАНИ И НАТО НЕ НИ БРАНИ !!!
    АМА АКО ДОЙДАТ БРАТУШКИТЕ ЗА СЕТЕН ПЪТ ЩЕ ИМ ВИКАТ ВЕТЕРАНИ!!!
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 3333

    2 0 Отговор
    Айде и тоя се изгяка в джбрите мозъка на гроб съветника на тиквата малиии
  • 80 Цецо Наглецо - Ушите на Дс...

    1 0 Отговор

    До коментар #59 от "Мнение":

    Дразнят хората още повече
  • 81 КОМЕНТАТОР

    0 0 Отговор
    Тези които искат да сме независими от Русия, което не е лошо, за съжаление премълчават, че ще сме зависими от друг. В крайна сметка не предлагат нищо освен замяна на една зависимост с друга. Толкоз им стига капацитета - да гледат на нещата в черно-бяло.Сложно им идва за нивото да мислят в триизмерна перспектива.Характерно за невежите е да се опитват да обяснят сложните неща по прост начин.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове