Last news in Fakti

3 Април, 2022 11:18 1 410 41

Никола Минчев: Казусът около дипломата на Андрей Гюров е изкуствен

  • никола минчев-
  • андрей гюров-
  • диплома

Бях изненадан, когато този въпрос беше повдигнат, каза председателят на НС

Никола Минчев: Казусът около дипломата на Андрей Гюров е изкуствен - 1
Кадър Нова тв

„Казусът около дипломата на Андрей Гюров е изкуствено създаден. В нито един момент не съм си помислял, че въпрос с диплома за докторска степен от Виенския университет в Австрия може да породи някакво съмнение дали всъщност съответният човек има степента, или не. Бях изненадан по време на изслушването в Комисията по бюджет и финанси, когато този въпрос беше повдигнат от страна на ГЕРБ. За мен няма реален казус”. Това заяви председателят на НС Никола Минчев в студиото на „Събуди се" по Нова тв.

Припомняме, че основните тези на ГЕРБ са, че самата дипломна работа е регистрирана в деня на изслушването и че тя е от 2005 г., а има цитати от 2008 г. и 2012 г.

„Самият Гюров го обясни ясно. В крайна сметка той е написал докторската дисертация през 2005 г., но я е доработвал и актуализирал през годините, в което няма нищо странно, когато говорим за научен труд”, поясни Никола Минчев.

На въпрос защо от ПП издигнаха свой кандидат за шеф на БНБ, Минчев заяви следното:

„ИТН още от 46-я парламент лансират г-н Любомир Каримански за поста, но той не е кандидат на управляващата коалиция. По-скоро това е Андрей Гюров. Виждаме в Гюров едно много подходящо лице за БНБ в този момент. Той има академичната и професионалната подготовка. Работил е в западни институции от банковия и финансов сектор. Има безупречен публичен имидж. Изпълва всички необходими предпоставки да заеме поста в момент, в който България се е насочила към еврозоната. Това, което виждам в него, ме кара да съм спокоен, че ако този човек отиде начело на БНБ, ние ще имаме личност, която ще управлява банковата ни система по един абсолютно честен начин”.

По думите му за момента няма конкретни съмнения и в имиджа на Любомир Каримански. „Появиха се в публичното пространство някои анализи на професионалния му опит до момента”, уточни Никола Минчев.

Относно кандидатурата на Андрей Гюров, Минчев, поясни, че ще разчитат на подкрепата на „Демократична България” и БСП.

„Вече, разбира се, всеки народен представител гласува по свое убеждение и съвест. От ГЕРБ веднъж заявиха, че няма да подкрепят никого. На самото изслушване в Бюджетната комисия, като че ли клоняха повече към Любомир Каримански, но може би ще видим в последния момент”, коментира председателят на парламента.

Според Никола Минчев казуса около новия шеф на БНБ няма да доведе до разпадане на коалицията.

„Не мисля, че това би довело до толкова сериозна криза, че да падне правителството. Препоръчителният вариант беше управляващата коалиция да излезе с един кандидат, но това не се случи”, поясни той.

Председателят на НС направи коментар и относно това дали България трябва да окаже военна помощ на Украйна.

„Действително въпросът за указване на военна помощ стигна и до парламента. Това ще бъде разгледано от парламентарните комисии, след това ще се стигне до гледане в пленарна зала. В рамките на парламентарната група все още не сме го обсъдили. За момента хуманитарната помощ, която указва България на Украйна, се оценява високо. Г-н Володимир Зеленски изрично ни посочи като страна, която помага. Аз лично съм „за” изслушване на президента Зеленски. Това ще бъде едно безспорно събитие в българския парламент, като, разбира се, ще отправим покана към него. Дали той ще има възможността да се отзове, вече е отделен въпрос”, категоричен бе Минчев.

Председателят на НС заяви, че се надява на засилване на преговорния процес със Северна Македония.

„Ще предприемем стъпки в тази насока. В началото на годината беше даден нов импулс на двустранния диалог, който поради геополитическата обстановка от февруари насам леко отстъпи назад”, каза той.

Според него депутатът от „Възраждане” Елена Гунчева няма да бъде юридически наказана за изказването си, че „Русия има високо точкови оръжия, така че може да улучи МС”.

„Не мисля, че чисто юридически може да има наказателна отговорност за нея. Тук има морален характер. В крайна сметка ние сме народни представители и това дали подкрепяме едно българско правителство, или не, не ни дава основание да си позволяваме подобни изказвания”.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Семейство Адамс

    14 1 Отговор
    Лърч е стана председател на НС.
  • 2 Спиш ли

    20 4 Отговор
    с харвардския гений?
  • 3 hahaha

    20 1 Отговор
    Гюров има безупречен имидж защото никой не го познава

    Коментиран от #18, #35

  • 4 Не се

    3 17 Отговор
    обеснявай на озлобени провокатори и манипулатори ! Досадни и елементарни същества !

    Коментиран от #34

  • 5 ИСТИНА Е

    9 2 Отговор
    Калинките се рразвъждат в нер. Наймного
  • 6 Българка

    12 5 Отговор
    „Казусът около дипломата на Андрей Гюров е изкуствено създаден. " Ами не, не е изкуствено създаден! Защото така разбрахме, че е писал дипломна работа (дисертация) има няма 15 години. Показателно за НЕ голяма интелигентност. Така, че това накланя везните към другия кандидат, Каримански. Той е голямо "шило" и е неудобен политически, та по този начин се цели "с един куршум два заека" ,по точно да се отърве опозицията и да спечелят управляващите.
  • 7 Нито единият от двамата

    13 5 Отговор
    Не заслужава този пост. Какво въртите и сучете. Българи събудете се, от търсете се от булото пред очите ви. Тези не са българи, а българите им се покланят заради страх.

    Коментиран от #10

  • 8 хахаха 😂

    8 5 Отговор
    "В нито един момент не съм си помислял, че въпрос с диплома за докторска степен от Виенския университет в Австрия може да породи някакво съмнение дали всъщност съответният човек има степента, или не."

    Г-н Николов, те измамниците като знаят себе си и съмнително придобитите си дипломи, си мислят, че и другите са като тях. Освен това са прости и не знаят, че всяка диплома придобита в престижен западен университет може да се провери точно за 2 минути на сайта на съответния университет.
  • 9 трябва да се провери

    12 2 Отговор
    Не е странно защо ни пробутват никому неизвестен човек. Колкото до дипломата, може да се изиска справка от университета. Освен това, ако той не се притеснява разбира се, би могъл да покаже оригиналната дипломна работа така както е била публикувана в университета. Всъщност такава трябва да се направи и за Харвардските измамници.
  • 10 мнение

    1 13 Отговор

    До коментар #7 от "Нито единият от двамата":

    Гюров заслужава поста! Има Докторска степен в престижтия Виенски университет, добър опит и компетенции и чисто минало!

    Коментиран от #15, #36

  • 11 жалко наистина

    11 4 Отговор
    Бандата на Румен вилнее в родината. Както беше казал Бойко:
    "Военният пилот кара един самолет и ако види, че не може да го кара – катапултира. Имаме такива случаи, машината се разбива, държавата плаща."
    Ако ми позволите да перифразирам. Народа ще плаща. И аз и Вие.
  • 12 Не е изкуствено създаден!

    12 2 Отговор
    Съгласно Българските закони се изисква кандидата за ОБУЧЕНИЕ за придобиване на Образователна и Научна степен "доктор" да притежава Образователно-квалификационна степен "Магистър". Докторат в САЩ и Австрия може да пише без да е изпълнено изискването за "Магистър". Тъй като "доктор" при нас е освен Научна и Образователна степен като всяко Придобиване на Образование е поставен срок за Обучение и той е Максимум 4 години. Този Гюро Михайлов е толкова Т...п че за 15 години не е могъл да завърши една Диплома за защита на Докторат почти до 2019 затова Гюро Михайлов си седи Главен асистент цели 15 години и сега тези некадърници ни го натрисат за най-високия пост в Държавата с заплата 25 Хиляди лева.Срам Срам Срам за Държавата!

    Коментиран от #13

  • 13 трошка

    3 2 Отговор

    До коментар #12 от "Не е изкуствено създаден!":

    Важна е последната степен, а именно доктор.
  • 14 БЕЗ КОМЕНТАР

    6 3 Отговор
    На въпрос на водещата, дали трябва улицата на руското посолство да се преименува на "Героите на Украйна", това момченце отговори "Не съм мислил по въпроса, НО ЗАЩО НЕ?"
  • 15 Не е много чисто

    14 1 Отговор

    До коментар #10 от "мнение":

    Биографията му е пълна с въпросителни. Няма магистърска степен например. Докторската дисеррация не се доработва. Тя се съхранява в автентичен вид в самия университет. Не може когато ти скимне да я доработваш. Това е друг труд и си е фалшификация. Да не говорим, че господинът няма нужния 15 годишен управленски опит. И т. н. Не би трябвало да е допуснат до участие в конкурса за БНБ.

    Коментиран от #19

  • 16 Само като си помисля

    9 1 Отговор
    Как използваха енергията на протеста тези т.н. нови и чисти уж лица, които уж взеха управлението за да се борят с девиза на президента мутри вън. Колко жалки са сега. И е явно че мутрите са вътре в кацата с мед.
  • 17 Асен от маалата

    4 1 Отговор
    Ако може да се става дофтор без предишните степени и аз искам.

    Имам трети клас, а братчеда каза че може да прай "копи/пей". Дисертацията ще да пращаме до 2 седмици, 2 прасета и рикия за астетационата кумисия, ръйш ли.
  • 18 пфуй!

    1 6 Отговор

    До коментар #3 от "hahaha":

    Един човек с чисто минало да се намери у нас, което е рядкост и него ще го омаскарите с клевети!

    Коментиран от #25, #39

  • 19 мдааа

    1 4 Отговор

    До коментар #15 от "Не е много чисто":

    Щом е допуснат в конкурса, значи има всички нужни качества и дипломи, за да бъде там! Просто по-ниско образованите исщат просгак като тях да е на върха.

    Коментиран от #20

  • 20 Конкурсите

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "мдааа":

    Се правят за точно определени хора
  • 21 Всички

    5 1 Отговор
    Сте изкуствени. Кой вятър ви докара, бе мушмороци???
  • 22 те така

    3 1 Отговор
    За съжаление у нас не избират кандидата с най-добро, високо и престижно образование, най-компетентния и опитен, а "техния човек". Така е във всяка сфера в България. Тук не уважават добре образонаните хора, завършили с пълен отличен. Тук се страхуват от тях. Един такъв млад завършил в един от най-престижните университети в Германия с перфектна диплома дошъл в Бг, защото чул, че искали да привлекат уж младите и образовани българи, и кандидатствал в София в една компания, но не го избрали, избрали "техен човек" с по-ниска схепен, завършил в непрестижен университет. Та се върнал човека разочарован пак на Запад и го взели веднага в западна известна компания.
  • 23 хихи

    1 0 Отговор
    Тук обаче казус няма. Измата е пълна.
    "Д-Р МИТКО АТАНАСОВ МИТЕВ
    ВИРТУАЛНА БРОНХОСКОПИЯ С МУЛТИДЕТЕКТОРЕН КОМПЮТЪРЕН ТОМОГРАФ
    Проект на АВТОРЕФЕРАТ
    на дисертация за присъждане на образователна и научна степен ”Доктор”
    Научна специалност:
    МЕДИЦИНСКА РАДИОЛОГИЯ И РЕНТГЕНОЛОГИЯ
    Научни ръководители: Доц. д-р Николета Трайкова дм
    Проф. д-р Евелин Обретенов дм
    Стара Загора
    2017г"
    Нищо не направено, нищо не е прочетено, нищо не е написано. Научна степен присъдена.
  • 24 ахааа

    2 1 Отговор
    Затова България тъпче на едно място и не се развива. Не се мисли да се избере кандидатът, който ще е полезен за България, а кандидатът, който който ще ги остави да се облагодетелстват и ще играе в тяхна полза.

    Коментиран от #27

  • 25 не го познаваме

    2 2 Отговор

    До коментар #18 от "пфуй!":

    Чист ли е, не е ли чист ще видим когато се наложи да взема важни решения.
    Като цяло депесарската теза е доста стабилна - има изисквания за магистратура, а такава степен липсва.
    От унито да му напечатат едно уверение, че процесът се смята за пеминат и магистърски курс на обучение.

    Коментиран от #28

  • 26 Ей връзкари

    2 1 Отговор
    В една Западна и развита страна щяха да изберат образованият с най-висока степен, с най-високи оценки в дипломата и от най-престижният университет.

    Коментиран от #32

  • 27 там е работата

    1 2 Отговор

    До коментар #24 от "ахааа":

    Че ти или си конмсомолец или залагаш на комсомсолкия начин на мислене.
    Това мислене за родину за сталину е от соца.
    Политиката е баланс на интереси - еидн избор е в по-голяма полза на едни, друг избор и е в полза на други.
    Иначе всеки един кандидат твърди, че ще привнесе по-голяма полза на цялото. Не се е чул и видял кандидат който да каже - аз ше прецакам държавата, ама ще се назобя.
    Излезте от соца и привлечете мнозинствотои с конкретни преложения. После тези предложения ги изпълнете.
  • 28 ей шмоко

    1 5 Отговор

    До коментар #25 от "не го познаваме":

    Има изисквания най-малко за магистратура, а човекът има докторска степен, която е по-висока от магистратура!!!

    Коментиран от #30

  • 29 не го познаваме

    2 1 Отговор
    Обърнете внимание на предложението ми: Изкарайте на кандидата си уверение, че курсът му на обучение включва и магистърската степен. Така формално ще си вържете гащите.
  • 30 ахаа

    5 0 Отговор

    До коментар #28 от "ей шмоко":

    И ако има изискване за средно, а не може да извади диолома за такова какво правим? Направо цакаме с професурата ли?
    Някои университети не приемат в магистратура без да покажеш и диплома за средно.
    Отделно, приемането в докторска степен няма как да стане без магистратура.
    Възможно е някой да бъде приет направо в магистърско-докторкса степен, така както има балакавърско-магистърски. Това зависи от учежния план и атсетсацията. Нека си извади уверение от ВУЗ-а и проблемът е решен.

    ПС. ПП са си назначили ужасно нескопосан трол - груб и бавноразвиващ се. По-добре да го скрият, че смао се излага.
  • 31 Сатана Z

    3 0 Отговор
    Това,че в България се управлява от цървули с фалшиви дипломи и с фалшиви бекграунд не бива да учудва никого.Та за МП имаме назначен един мушмурок със 7мо класно образование ,но с претенцията да е минал през Харвард?
    Типично болшевишко управление на прости и неуки хора.Както е казал другарят Ленин :
    "Каждая кухарка должна уметь управлять государством"

    Дбили
  • 32 ще те светна

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Ей връзкари":

    От една дума става ясно, че си нямаш си представа от образователната система на запад нито от западния модел на подбор на кадри. Едва ли си имаш предатава и от която и да е система.

    Коментиран от #33

  • 33 Ае,бегай бе

    1 1 Отговор

    До коментар #32 от "ще те светна":

    Нали работя на Запад и знам цялата им лицемерна система на назначения и придвижване в йерархията.Та те не го и крият,че се назначават useless хора на ръководни длъжности,но са по един или друг начин закачени на хранителната верига.

    Коментиран от #37

  • 34 Нее и нужно

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Не се":

    Диплома от 2005 не може да съдържа дани от 2007 и 2009.фалш.доказан както и всички от пп
  • 35 Фалшив

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "hahaha":

    С фалшива диплома😀
  • 36 Да и фалшива

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "мнение":

    Диплома от 2005 с данни от 2009😊😊😊😊😊🤣🤣🤣🤣🤣
  • 37 бегам, бегам

    0 2 Отговор

    До коментар #33 от "Ае,бегай бе":

    Ти родната система не познаваш, че ападната ъдето миешп чинии или бачкерстваш нещо друго.

    Работодател ли си?
    Настоятел на Харвард?
    Специалист от икономика на образованието или друга релевантна социална наука?
  • 38 егати

    1 0 Отговор
    То при при вас всички сте с по 10 дипломи и едновременно с това нямате седми клас.Странна работа и смешна и жалка и трагична.
  • 39 pappap

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "пфуй!":

    Ти от къде му знаеш миналото какво е ?жена ли си му,баща ли ли си му? или просто така си мислиш.А и до сега човек с чисто минало в политиката е нямало и не само тук.Всичките имат кирливи шорти и то доста
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове