Last news in Fakti

6 Април, 2022 18:50 2 977 20

Извадиха от дерето военния камион, който катастрофира в гората на Странджа

  • дере-
  • военен камион-
  • изваден-
  • катастрофа

8 мигранти остават в лечебни заведения в областта, половината се лекуват в държавната болница, където са настанени и двамата военни

Извадиха от дерето военния камион, който катастрофира в гората на Странджа  - 1
Снимка: БНТ

Продължават следствените действия в гората на Странджа планина след катастрофата с военен камион, превозващ 35 нелегални мигранти. Двама от тях загинаха, а други 8 остават за лечение в болницата. Продължава разследването за причините за инцидента, съобщават от БНТ.

24 по-късно камионът беше изваден от дерето, където падна, след като специалистите направиха оглед на местопроизшествието. Видими са щетите - те са главно по покрива на камиона.

Военният камион със задържаните 35 мигранти и патрулна кола на Гранична полиция са се движели по тесен път край река Велека. При катастрофата камионът се е преобърнал и стигнал буквално до водата. Пътят в района е опасен и труднопроходим, казват местните хора.

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов няма обяснение за катастрофата с камиона.

"Не мога да кажа дали е бил претоварен. Камионът е в техническа изправност. На толкова години на колкото е, но това е подходящата техника в такива условия. До 30-35 души, в зависимост от условията, може да прибере. Много е тежко. Някъде няма път, горски е, трудни условия, но задачите трябва да се изпълняват, за да има контрол по границата, да има последващ контрол по отношение на бежанците", каза адмирал Ефтимов.

8 мигранти остават в лечебни заведения в областта, половината се лекуват в държавната болница, където са настанени и двамата военни.

"Един е приет във Второ хирургично отделение с контузия на гръден кош. Трима от тях са хоспитализирани в Неврохирургия с травми на гръбначния стълб. И двамата български граждани, военните, са хоспитализирани в Неврохирургия с мозъчно сътресение и травми по гръдния кош. Опасност за живота няма", каза д-р Светослав Тодоров, зам.-директор на УМБАЛ-Бургас.

Малко Търново е общината, най-близко да границата и със затоплянето на времето се усеща засилен миграционен натиск.

"В сравнение с преди, когато беше почти нулев, в момента наистина се забелязва доста работа на Гранична полиция и то си личи и по пътищата и във вътрешността и след като пукна и пролетта, след като свърши зимата, набезите от бежанците са много", каза Илиян Янчев, кмет на Малко Търново.

В потвърждение и нашия екип днес стана свидетел как служители на Гранична полиция заловиха на пътя към село Граматиково мигрант от Афганистан. Бил е в група от 25 човека. Отведоха го в центъра на Гранична полиция в Малко Търново.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Млад и нов

    25 3 Отговор
    30 годишен от СССР

    Коментиран от #15

  • 2 Камион като камион

    45 1 Отговор
    Камиона си е супер, хората толкова си могат. Това минава отвсякъде, ако можеш да го караш, но си трябва опит. Не се кара като кола по пътя и обикновения шофЪр на лек автомобиш ще е крайно неподготвен за тази машина.

    Коментиран от #4

  • 3 Каква

    23 4 Отговор
    Гора във Странджа?? Всичко е изсечено и то отдавна..
  • 4 Последния софианец

    6 4 Отговор

    До коментар #2 от "Камион като камион":

    Като бех млад войник кара уаз 452 мното бръмчеше
  • 5 Нищо общо

    32 6 Отговор
    Ама да попитам, каква е разликата между мигрантите. Едните с военен камион,а другите с джакузита?

    Коментиран от #6, #7

  • 6 Укронацик

    15 10 Отговор

    До коментар #5 от "Нищо общо":

    Чак толкова да си глупав, че да питаш такива неща? Едните си минават през КПП на границата а другите пъплят по горите и прескачат границата неофициално. С какво да ги возят в гората, с хеликоптери? Като толкова си загрижен, иди да ги возиш ти с жигулката си.

    Коментиран от #9, #10

  • 7 pbdan

    10 6 Отговор

    До коментар #5 от "Нищо общо":

    Напиши в гугъла на картинки "украински емигранти" и "афганистански емигранти". Помисли си кого би поканил в джакузито( впрочем не съм 100% сигурен кого би предпочел;). Освен това едните са напуснали и влезли през КПП, а другите са дошли водени от трафиканти.

    Коментиран от #12, #13

  • 8 хахахахахаха

    4 4 Отговор
    ми той съветски ма!
  • 9 Нищо общо

    12 1 Отговор

    До коментар #6 от "Укронацик":

    И 40 лв, защото са минали през ГКПП
  • 10 Ловецът на охлюви

    7 0 Отговор

    До коментар #6 от "Укронацик":

    Извозването на бежанци от съседна държава с АВТОБУСИ си е чист трафик и тук вече се превръщат в мигранти.Я ходи и питай в Турция на границата със Сирия в ония огромен лагер дали някой случайно няма да иска да го извозиш на Черноморието на хотелче.
  • 11 Муньо

    8 3 Отговор
    Ако беше американски зил, нямаше да падне, ама той руски, поне един ЗИЛ да ни бяха дали американските братя
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Анти

    10 3 Отговор

    До коментар #7 от "pbdan":

    И какво като са влезли през КПП, има ли доказателства дали бягат от военни действия, или използват да влязат в еврозоната, не се отнася за всички разбира се, но някои са на безплатен курорт, вчера чух по радиото, че напускат хотелите с по малко звезди и се местят в по луксозни, на първа линия, и с безброй претенции, това го каза хотелиер

    Коментиран от #20

  • 14 Гост

    10 0 Отговор
    Стара техника,абсолютно плачевно състояние на наличните черни пътища по ,които се движат граничарите ни.Новите джипове се ползват за да се возят началниците.Не целево изразходване на евросредствата за охрана на границата...абе типично за нашата държава.Трагедия сме .
  • 15 А ПО ЛЕКО

    10 2 Отговор

    До коментар #1 от "Млад и нов":

    АМА 30 г РАБОТИ И ТО ДАРОМ ДАДЕНИ , А ОТ КРАВАРИЯ ЧЕРТЕЖИТЕ КОИТО ПОЛУЧИХМЕ СРЕЩУ 3 МИЛИАРДА КАК ДА ГИ ПОЛЗВАМЕ !!????

    Коментиран от #16

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 А ПО ЛЕКО

    4 0 Отговор

    До коментар #16 от "Иво":

    ЗА 18г В САТАНАТО НЕ ЗНАМ КАКВО ПОЛУЧИХМЕ .......което може да се ползва , все пак .........!!! ???
  • 18 Батьтко Махно

    2 4 Отговор
    Подаръци от савецкия съюз не са получавани! Запомнете това наведеняци! Всичко е плащано на завишини цени,като за братя! Горивата също на завишени цени,по-високи отколкото са продавани на турците!
  • 19 Тая техника си е шест

    5 1 Отговор
    И ще надживее трошляците дето ги плащате на чертежи а относно тия иръпшъни дето ги лекувате КОГАТО НАПРАВИТЕ БЕЗПЛАТНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ ЗА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ТОГАВА МИСЛЕТЕ ЗА ТИЯ АФ...НСКИ НАВЛЕЦИ
  • 20 pbdan

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Анти":

    От Афганистан например - от кого бягат? Нали войната свърши, изгониха лошите американци и сега цари мир. Явно и правата на жените се спазват като в ЕС защото жени на практика няма сред бежанците, само млади мъже. Украинците били капризни - ами повечето са жени с по 2-3 деца, има и бременни, мъжете им не са ги пуснали за да се бият с руснаците.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол