Last news in Fakti

30 Май, 2022 21:27 1 230 31

Радев към абитуриентите в неравностойно положение: Бъдете честни и отговорни хора, борете се за мечтите си

  • румен радев-
  • абитуриенти-
  • неравностойно положение-
  • отговорни хора-
  • мечти-
  • борба

„Ако няма за какво да мечтаете и престанете да се борите, би било по-страшно от това да се откажете от мечтите си“, заяви президентът

Радев  към абитуриентите в неравностойно положение: Бъдете честни и отговорни хора, борете се за мечтите си  - 1
Снимка: Президентство

Мечтата е в основата на всеки успех и дава увереност да вървим напред. А истинските мечти се познават по това, че искат да сте смели и силни, да знаете повече и да можете повече. Така държавният глава Румен Радев приветства близо 100 зрелостници от випуск 2022 в балната им вечер, организирана днес в рамките президентската инициатива „Подкрепи една мечта“. В Дом 2 на резиденция „Бояна“ президентът и съпругата му Десислава Радева са домакини на традиционния абитуриентски бал за младежи в неравностойно положение. На тържеството присъства вицепрезидентът Илияна Йотова.

В приветствието си държавният глава призова младежите, ако срещнат препятствия по пътя си, да не се отказват, а да ги превърнат в трамплин за успех. „Ако няма за какво да мечтаете и престанете да се борите, би било по-страшно от това да се откажете от мечтите си“, заяви Румен Радев.

Президентът посочи, че на младежите им предстои избор дали да продължат да учат или да започнат работа. „Моят съвет е в живота да правите избори, от които да не се срамувате, да бъдете честни и отговорни хора, да вярвате в талантите си и да се борите за мечтите си“, отбеляза президентът. „Какъвто и избор да направите, не позволявайте на никого да отнема вашите крила“, добави държавният глава.

„Голяма част от вас мечтаят за „работа, дом и семейство“. Това е напълно постижимо“, заяви президентът Румен Радев, като даде пример с историята на младото семейство Слави Стоянов и Микаела Ангелова, които присъстваха на бала с дъщеричката им Мария. Двамата са израснали и са се запознали в Комплекса за социални услуги „Олга Скобелева“ в Пловдив. Микаела и Слави са сред стипендиантите на инициативата „Подкрепи една мечта“ и са продължили образованието си в Университета по хранителни технологии в Пловдив.

Държавният глава благодари на всички, които подкрепят инициативата и са допринесли за организацията на бала. Това са хора и институции, които вярват в доброто бъдеще на България и които дават чудесен пример за работа в екип, заяви Румен Радев.

В рамките на „Подкрепи една мечта“ младежите получават информация и напътствия за своята бъдеща професионална реализация или обучение във висше училище или професионален колеж. Партньори на Администрацията на Президента в дейностите по инициативата са Министерството на труда и социалната политика, Агенцията по заетостта, Агенцията за социално подпомагане, Министерство на образованието и науката, Държавната агенция за закрила на детето и Министерството на младежта и спорта.

На събитието тази вечер в резиденция „Бояна“ присъстваха министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков, министърът на образованието и науката Николай Денков, министърът на младежта и спорта Радостин Василев.

Продуцентска компания „Дрийм Тийм Прадакшънс” за пореден път организира благотворително артистичната програма на тържеството. Водещ на събитието е актьорът Павел Иванов. Изпълнителите и артистите, които участват, са Миро, Поли Генова, Орлин Павлов, Мариана Попова, Нели Петкова, Прея, Дивна, Део и Играта, Теди Кацарова, „Дийп Зоун Проджект”, вокално трио „ЛаТиДа“, група „СкандаУ“, трио „Вива“, Печенката, група RDMK, танцов ансамбъл „Пламъче“, Руслан Мъйнов, Петьо Петков–Шайбата и Васил Драганов.

Сред фирмите, които подкрепят инициативата, е „Кристиан оф Рома“ с екип от 30 фризьори и гримьори, които за втора година осигуряват подготовката на младежите с грим и прическа. Вяра Михайлова - координатор на инициативата „Красавицата и Вяра“, отново организира фотографи, които благотворително снимаха абитуриентите.

В рамките на дарителската кампания в полза на „Подкрепи една мечта“ до този момент са набрани средства в размер на 71 900 лева. Организациите, фирмите и гражданите, които имат желание да дарят средства за инициативата „Подкрепи една мечта”, могат да го направят по банковата сметка на Администрацията на президента:


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да,бе

    13 1 Отговор
    Само трябва да внимаваш какво си пожелаваш,че политиците ни сбъднаха мечтите си за ограбването на България...
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 📌🇧🇬

    9 14 Отговор
    Румен Радев е про100 Киро!
    Как може да делиш на равностойно и неравностойно младите които завършват училище, това е комунистическа одеология и омраза в действие!
    Какво са виновни младите че родителите са им богати?
    Престанете с комуно идеологията, ейй Корнелата сигурно се е подмокрила като слуша пРезидента да говори Ленинистки/Сталиниски едно към гьоторе!

    Коментиран от #19, #27

  • 5 Асан Омуртаг

    15 3 Отговор
    Българи ограбиха собствения си народ, три милиарда за турски поток , без никаква изгода за страната защо? Къде е прокуратурата,съда , полицията.
  • 6 не е греШен,ТВОЙТА .АМА !

    3 3 Отговор
    Организациите, фирмите и гражданите, които имат желание да дарят средства за инициативата „Подкрепи една мечта”, могат да го направят по банковата сметка на Администрацията на президента:
    .....
    ??2?
  • 7 Карам колело

    12 3 Отговор
    Уж комунист, пък американски у.рви докара ? Видяхте ли срещата му с американеца? А нас ни командват хигиенисти от арабски произход.
  • 8 Теньо

    10 2 Отговор
    Нямаш ли срам? Унижихте България, съсипвате и крадете, ех не колкото Б.Б.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Нашия

    15 3 Отговор
    Радев,точно тези младежи имат най малко нужда о неадекватните ти съвети......никой от тях мама “вуйчо владика”за да разчита на нещо друго освен на себе си ......и са го разбрали много отдавна....стандартните алабалистики за тях са смешни....
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Левски

    7 5 Отговор
    Ние Българите сме най долната сган в Европа, обичаме да крадем , да далаверим , не работим, чуждопоклонници и завистливи.

    Коментиран от #15

  • 13 Агата Кристи

    9 1 Отговор
    ТЕ - "да се борят за мечтите си"...
    А на ТВОЯ - мечтите МУ ги поднесе на ТЕПСИЯ...
    Да, де .... на ТОЗИ СВЯТ всички се раждаме без "ДРЕХИ"....
  • 14 📌🇧🇬

    6 7 Отговор
    Държавата е тази
    инстанция/институция която е длъжна да даде Равен Старт на Всички Български Абитуренти, а не президента да ги дели на равностойно и неравностойно.
    Един съвет към президента Радев, откажи се от заплатата си ве гьон сура! комуняга и я раздай на учениците в неравностойно положение според теб!
    И още нещо, “бул ш!т толкс енд бул ш!т уолкс”!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Дпс

    3 6 Отговор

    До коментар #16 от "Кемал ататюрк":

    Аферим ага, по наше време ,българити работеха а сега са мързеливи , отпуснахме ги ефендим.Къде ще .му излезне края така.

    Коментиран от #18

  • 18 Ботев

    2 5 Отговор

    До коментар #17 от "Дпс":

    Ние Българите имаме 130 годишна история, а преди това идваме от монголски татарски племена османе.Вие турците ни таковахте майката, ние дефакто сме братя от един баща.
  • 19 Да,бе

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "📌🇧🇬":

    Обяснявам бавно,че си объл и ти е трудно да разбираш:деца в неравностойно положение са сираци или изоставени от родителите си.Чети бавно и се опитай да го асимилираш!А пък ония с богатите родители са друга жалка история.

    Коментиран от #21, #26

  • 20 Прав

    2 1 Отговор
    Тук мечти няма във България няма има несбъднати мечти за някой хора
  • 21 📌🇧🇬

    5 2 Отговор

    До коментар #19 от "Да,бе":

    На Радев съм му ял “попарата” в равностойнно и неравностойно положение, никога вече няма да гласувам за този червено/кафяво/розав пРезидент, юмрукът мое да го стиска докато не ритне кофата/камбаната, мен ме е изгубил като избирател, про100% Киро и Асан също така.
    Айе със здраве.
  • 22 Хмммм

    4 1 Отговор
    Тоя б0kлук пак се изтърси..
  • 23 Толкова

    4 1 Отговор
    ФАЛШИВИ ДУМИ,
    И поповете не ПРОИЗНАСЯТ в тъжни мименти за близки...
  • 24 Станете

    2 0 Отговор
    политичета кат бат ви Плешо и винаги ще сте добре.
  • 25 Боцко

    4 2 Отговор
    Да те сложа във ракета без двигател,
    И да поемеш към нашия Създател !!!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Дедо Стоян

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "📌🇧🇬":

    Абе момче, ти явно си сънувал или фантазираш за някакви комунисти. Някой твой родител1 или родител2 ли ти разказа нещо, защото ако е така, то е ясно!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Салам алеко

    2 1 Отговор
    Ходжите са сатанисти
  • 30 ю ту

    0 0 Отговор
    ЛИцемерен популист, кви мечти в тая скапана държава бе, ако искат да си постигнат мечтите трябва да бягат възможно най-бързо от комунистическия кенеф на Путлер и Зеления чорап.
  • 31 ю ту

    0 0 Отговор
    Много е лесно на Шапкаря да дрънка глупости и общи приказки без покритие. Да вземе да седне в една инвалидна количка и да опита достъпността на градската среда да видим как ще се предвижва.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол