Last news in Fakti

31 Май, 2022 14:19 3 318 17

RAFAEL предлага решения за новата бойна машина на армията ни

  • рафаел-
  • rafael-
  • rafael advanced defence systems

Основен компонент на този пакет е 30-милиметровата интегрирана система SAMSON RWS

RAFAEL предлага решения за новата бойна машина на армията ни  - 1
Снимка: RAFAEL

На "Хемус 2022" Rafael Advanced Defense Systems Ltd. ще представи разнообразни свои решения за въздушни, сухопътни и военноморски приложения със специален фокус върху отбранителните програми и изисквания на България. Това включва програмата на страната за бойни машини 8X8, където RAFAEL предлага пълен пакет от системи, които позволяват и повишават пълната оцеляемост, маневреност и смъртоносна способност на наземните бойни машини.

Това съобщават от компанията.

Основен компонент на този пакет е 30-милиметровата интегрирана система SAMSON RWS, която отговаря на съвременните заплахи на бойното поле с комбинация от най-съвременните, надеждни и ефективни решения в света с потенциална интеграция на многоцелеви управляеми ракети SPIKE LR 1 и 2. SAMSON е оборудвана с възможност за локализиране на източниците на огън с цел ефективно връщане на огъня, по-бързо и по-точно завъртане към мястото на стрелбата, унифициран потребителски интерфейс за всички подсистеми, присъщ люк за близко ситуационно осъзнаване и подбронирани боеприпаси. SAMSON RWS е закупен от глобални клиенти от Азия, Европа и САЩ.

RAFAEL ще представи и редица системи, включени в състава на НАТО, които са доказали своите възможности на съвременното бойно поле и са укрепили отбранителните способности на европейските партньори на компанията. Системата за противовъздушна отбрана SPYDER включва отворена архитектура, която в момента се интегрира, съгласно договора с Чешката република, в системата за командване, управление и комуникации на въздушната отбрана на НАТО.

Системата SPYDER се поддържа от свързаността, осигурена от усъвършенстваната комуникационна мрежа BNET на RAFAEL. Друга система, включена в НАТО, която се излага, е прочутото семейство ракети SPIKE, което е включено във военните служби на 39 държави по света, включително 19 държави - членки на НАТО. SPIKE се произвежда на европейска земя и чрез EuroSpike GmbH може да бъде закупена от държавите-членки на НАТО чрез OCCAR.

Семейството BNET SDR – усъвършенствана, тактическа широколентова IP MANET (мобилна ad hoc мрежа), софтуерно управляема система за радиокомуникация (SDR), която осигурява надеждна високоскоростна връзка за широколентови данни, глас и видео в движение, за наземни и въздушни платформи и щабове. Модулната, многолентова, многоканална мрежова система позволява обмен на данни с безпрецедентна скорост, позволявайки на всички сухопътни, морски и въздушни единици да участват в обща, непрекъсната, мащабируема мрежа. Тази цялостна комуникационна система включва устройства за превозни средства (BNET-V), свръзка (BNET-MP), преносими (BNET-HH) устройства, както и такива за въздушна свързаност за самолети (BNET-AR). През октомври 2021 г. RAFAEL представи за първи път BNET Nano – нов вариант, достатъчно малък, за да се побере в човешка длан.

RAFAEL предлага решения за новата бойна машина на армията ни
Снимка: RAFAEL

Семейството противотанкови ракети SPIKE – 5-о поколение, многоцелеви, мултиплатформени и с електро-оптично насочване ракети с изключителна точност до 32 км по земя, море и във въздуха. Със способността си да променят траекторията в движение, дори и след изстрелване, тази изключително висока прецизност се простира отвъд линията на видимост, с което значително се подобряват възможностите за оцеляване на машината, върху която са инсталирани ракетите, като същевременно се намалява рискът от други щети. Различни видове ракети от семейството SPIKE са закупени от 39 държави, сред които и 19 страни от НАТО. Интегрирани са в 45 различни превозни средства, хеликоптери и военноморски платформи.

Наземни решения

Усъвършенстваните интегрирани бойни системи (A-VICS) на RAFAEL

са модулни системи, които могат да бъдат персонализирани и адаптирани към всяка платформа, както и да се свържат със сензори, камери и други системи на всяка платформа. Те дават възможност за пълно видео управление, 360-градусово панорамно изображение и автоматично разпознаване на целта (ATR). Системата позволява на членовете на екипажа да изпълняват всякакъв вид оперативни задачи от затворената с люк кабина. Отворената, модулна архитектура осигурява оптимална защита и прецизност чрез интегриране на някои от най-високо оценените оперативни системи.

Военноморски решения

SEA BREAKER – ракета с голям обсег на действие от 5-о поколение,

която е с автономно насочване. Тя е доста ефективна при противодействие на множество морски и сухопътни цели. Нанася с хирургическа точност удари на разстояние до 300 км. и разполага с усъвършенстван инфрачервен детектор, идеален за неподвижни и движещи се наземни цели. Освен това предлага превъзходство в среда с ограничен или забранен достъп (A2/AD), за цели край брега, между острови, на пристанище, както и в райони с ограничени възможности за радиочестотни детектори.
Военноморска дистанционно управляема оръжейна станция TYPHOON C-UAS е една от водещите в света военноморски дистанционно управляеми оръжейни системи. Възползвайки се от възможностите на придобилото световна слава оръжейно семейство Typhoon, състоящо се от доказани в бойни действия военноморски отбранителни решения, системата TYPHOON C-UAS включва разнообразни комбинации от синхронизирани и интелигентни мултиспектрални сензори, оръжия и интелигентни ефектори, които допринасят за изключителната точност на удара и възможностите за автоматично разпознаване на целите, класификация и проследяване (ATR).

C-DOME – предназначена за военноморските сили версия

на доказалата се в бойни действия ПВО система “Железен купол”, която до момента е извършила над 4000 прехващания в реални бойни действия. C-Dome се използва от Израелските военноморски сили и е проектирана да защитава стратегически морски и сухопътни активи от усъвършенствани въздушни и балистични заплахи и такива от типа въздух-въздух.

TORBUSTER – система от 4-то поколение,

която съчетава методите soft-kill и hard-kill, като част от цялостно решение за самозащита срещу всички видове самонасочващи се торпеда. Осигурява защита както на подводници, така и на плавателни съдове в дълбоки и плитки води. TORBUSTER е първата активна оперативна система, използваща метода hard-kill за защита от торпеда.

RAFAEL предлага решения за новата бойна машина на армията ни
Снимка: RAFAEL

Система за защита на плавателни съдове (VPS) на RAFAEL –

интегрирано, мрежово решение за асиметрична война по море срещу наземни и въздушни вражески цели. VPS предлага многопластови Soft and Hard Defense (SHD) решения, които включват различни комбинации от синхронизирани интелигентни мултиспектрални сензори, оръжия и интелигентни ефектори, управлявани от централизирана система, базирана на изкуствен интелект (AI).

Системи за брегова отбрана –

цялостно военноморско решение, което се основава на уникалните способности за изкуствен интелект на RAFAEL и широка гама от комуникационни системи за глас, видео и данни, свързващи всички сензори (стационарни, мобилни или въздушни) и всички мобилни устройства с щаба. Връзката става чрез сигурна мрежа в централната система за управление и контрол, в която се получават и управляват всички данни, генерирани от елементите на системата, включително външни информационни системи.

Усъвършенствани решения за електронна война на RAFAEL,

които включват SEWS-DV, C-GEM C-Pearl DV и Wizard и подпомагат изпълнението на всички задачи на съвременните морски бойни кораби в тази област.

RAFAEL предлага решения за новата бойна машина на армията ни
Снимка: RAFAEL


Решения за въздушна отбрана

Системата за противовъздушна отбрана SPYDER

е бързо реагираща ракетна система земя-въздух, предназначена за противодействие на атаки от самолети, безпилотни летателни апарати и прецизно насочени боеприпаси. Системата осигурява ефективна сигурност на ценни активи, както и първокласна защита за силите, намиращи се в район на бойни действия. SPYDER е единствената израелска система за противовъздушна отбрана, придобита от страна-членка на НАТО.

DRONE DOME e цялостна, изпитана в бойни действия, иновативна система

за противодействие на безпилотни летателни апарати (C-UAS), която осигурява защита срещу вражески дронове във всякакви атмосферни условия и има 360° кръгово покритие. Напълно оперативна и вече на въоръжение по света, тя разполага със стабилна модулна инфраструктура, състояща се от електронни заглушители и сензори, уникални алгоритми на изкуствен интелект за ефективно осигуряване безопасността на въздушното пространство при заплахи.

SKYSPOTTER – Пасивна електро-оптична система

за ранно предупреждение с голяма вероятност за откриване на заплахата и много ниска честота на фалшиви предупреждения, подобряваща възможностите на радарните ПВО системи.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Теле

    10 17 Отговор
    Що копират руски системи от 60-те години

    Коментиран от #4

  • 2 Няма да стане!

    12 11 Отговор
    Срещу Русия България Няма да се бие,събирайте си тенекиите!

    Коментиран от #5, #6, #7

  • 3 Проф. Вучков

    10 1 Отговор
    Нашата система е 4,4,2.

  • 4 Ха-ха-ха

    12 17 Отговор

    До коментар #1 от "Теле":

    Военно-технически Израелците са..100- на години пред...производителите на.."Москвич" и гей аскера на хуйлО, Педерасче ГЛИСТАВО😂
    4-ти месец още не са влезли в..Азовсталь. А 36 Хиляди путьовци ГРУЗ 200- ИЗОБЩО няма да ги... коментирам 😂✈️🚢🇷🇺➕

    Коментиран от #11

  • 5 жжжжжж

    8 5 Отговор

    До коментар #2 от "Няма да стане!":

    а русия с/у България?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 БЪЛГАРИЯ

    11 8 Отговор

    До коментар #2 от "Няма да стане!":

    ВСЕКИ КОЙТО ВЛЕЗЕ В БЪЛГАРИЯ С ОРЪЖИЕ И НЕКАНЕН--- ЩЕ УМРЕ!
    МОНГОЛО-МОСКАЛСКИТЕ ПИНДОСИ
    ...ТОЖЕ!!!
    БЪЛГАРИЯ Е ВСИЧКО!!!

    Коментиран от #10

  • 8 ъъъ

    4 2 Отговор
    израелски летен хит :
    ехеее ееее и замириса на мор... ъъъъ .... на пари
  • 9 Шамана на Монтерей

    12 2 Отговор
    Израелските оръжия са на световно ниво,но дали ще имаме финансовата възможност да си ги позволим.Според мен,на първо място трябва да е ПВО,защото сегашните ни вехти съветски системи не отговарят на съвременните заплахи.Нямаме и бойни дронове,които играят голяма роля на бойното поле.Всъщност имаме толкова дупки за кърпене,че нашите фуражки едва ли ще стигнат до съгасие от къде да почнат.
  • 10 Важи

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "БЪЛГАРИЯ":

    И за поканените от Соломон Паси .
  • 11 Ха ха

    6 10 Отговор

    До коментар #4 от "Ха-ха-ха":

    Напред са,напред са,но гледат като пуцат по Сирия там да няма руски военни .Защото знае ли се.Нищо,че половин Израел са руснаци.
  • 12 Пловдив 1912

    8 2 Отговор
    Израелските системи са на върхово ниво , на евреите просто им се налага да имат такива пущини и те са се усъвършенствали в оръжията , така както България има страхотни преносими оръжия и муниции...
    Аз лично съм за Панцири и танкове Армата , и немски гаубици с далекобойност 100 км , ама няма кой да ни ги даде...
    Нищо Американско не ни трябва ...ако не е от Русия, то поне да е от Израел и Германия.....
    Ние също ако се заиграем, може да си направим подобни мобилни ракетни установки...
    В България все още има такава база и военни инженери , които биха свършили работа ...
    Ама така няма да има комисионни за шмекерите...
    Още са търсени българските боеприпаси и автомати и тн... по цял свят ...

    Коментиран от #13

  • 13 Аз пък...

    5 5 Отговор

    До коментар #12 от "Пловдив 1912":

    Съм за корейските танкове (k2) и самолети (f50), и шведски подводници. Също е крайно време и ние да започнем да правим дронове.
    Армата не съществуват, те са само в сънищата и ни трябва да разработваме дронове.
  • 14 Българин

    7 1 Отговор
    Излаелските системи и оръжия са номер 1.
    Нищо общо с ватенските тенекии и аналогова армия
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове