Last news in Fakti

1 Юни, 2022 21:23 6 040 31

На "Хемус 2022" показаха ракети за защита на Черноморието ни

  • ракети-
  • защита-
  • черноморие-
  • rafael

Системите за брегова отбрана е цялостно военноморско решение

На "Хемус 2022" показаха ракети за защита на Черноморието ни - 1
Снимка: Rafael

Системите и ракети за защита на бълчарското Черноморие се превърнаха в хит на 15-то изложение "Хемус 2022".

Продукцията на израелската държавна отбранителна компания Rafael Advanced Defense Systems (RAFAEL) предизвика интереса на президента Румен Радев и на министъра на отбраната Драгомир Заков.

SEA BREAKER на Rafael e ракета с голям обсег на действие от 5-о поколение. Тя е с автономно насочване. Тя е доста ефективна при противодействие на множество морски и сухопътни цели. Нанася с хирургическа точност удари на разстояние до 300 км. и разполага с усъвършенстван инфрачервен детектор, идеален за неподвижни и движещи се наземни цели.

На
Снимка: Венци Михайлов/Факти

Освен това предлага превъзходство в среда с ограничен или забранен достъп (A2/AD), за цели край брега, между острови, на пристанище, както и в райони с ограничени възможности за радиочестотни детектори.
Военноморска дистанционно управляема оръжейна станция TYPHOON C-UAS е една от водещите в света военноморски дистанционно управляеми оръжейни системи. Възползвайки се от възможностите на придобилото световна слава оръжейно семейство Typhoon, състоящо се от доказани в бойни действия военноморски отбранителни решения, системата TYPHOON C-UAS включва разнообразни комбинации от синхронизирани и интелигентни мултиспектрални сензори, оръжия и интелигентни ефектори, които допринасят за изключителната точност на удара и възможностите за автоматично разпознаване на целите, класификация и проследяване.

На
Снимка: Венци Михайлов/Факти

C-DOME – предназначена за военноморските сили версия на доказалата се в бойни действия ПВО система “Железен купол”, която до момента е извършила над 4000 прехващания в реални бойни действия.

C-Dome се използва от Израелските военноморски сили и е проектирана да защитава стратегически морски и сухопътни активи от усъвършенствани въздушни и балистични заплахи и такива от типа въздух-въздух.

TORBUSTER е система от 4-то поколение, която съчетава методите soft-kill и hard-kill, като част от цялостно решение за самозащита срещу всички видове самонасочващи се торпеда. Осигурява защита както на подводници, така и на плавателни съдове в дълбоки и плитки води. TORBUSTER е първата активна оперативна система, използваща метода hard-kill за защита от торпеда.

На
Снимка: Венци Михайлов/Факти

Системи за брегова отбрана е цялостно военноморско решение, което се основава на уникалните способности за изкуствен интелект на RAFAEL и широка гама от комуникационни системи за глас, видео и данни, свързващи всички сензори - стационарни, мобилни или въздушни и всички мобилни устройства с щаба.

Връзката става чрез сигурна мрежа в централната система за управление и контрол, в която се получават и управляват всички данни, генерирани от елементите на системата, включително външни информационни системи.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бонговец

    36 13 Отговор
    Бе то хубаво. Ама ако ни се наложи да изстреляме 5 бройки и трябва да обявим фалит или да теглим 100 милиарда заем. Тия ракети не са по 20 лева бройката.

    Коментиран от #12, #14

  • 2 ФЕЙК

    33 10 Отговор
    Много ефикасни ракети срещу градушките в пловдивско стига да не летят военни самолети на "Стратегическите ни партньори"
  • 3 еленовъд сибирски

    20 5 Отговор
    Тези ракети космонавт ли ги кара.
  • 4 Опонент

    12 3 Отговор
    🚀Цели се някакво съвместно производство и разработка, а за покупки - "няма" пари, както обикновенно.🚀
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Копейкин

    19 14 Отговор
    Благодаля,купих къща със субсидиите ,които обещах да не взема. 1 млн "там някъде" ,три коли нови, апартамент.Ами със за себе си , а вие , ааа да благодаря рубладжиии ,ако не сте вие аз щях съм при на майка си у у.тката.

    Коментиран от #9, #10

  • 7 КИРо ТРАлаЛАДЖИЯТА

    27 2 Отговор
    На България не и трябват големи бойни кораби, нито пък подводници. С 5 такива израелски установки може де се охранява не само цялото българско море, а и много отвъд българската черноморска акватория.

    Но нашите корумпирани политици най-вероятно ще купак няколко ненужни подводници, вместо такива ракети. Защото тока корупционните комисионни за политиците ще са много по-големи.

    Коментиран от #25

  • 8 Копейкин

    8 13 Отговор
    Време е за субсидии, мен ме гласят за сол т. Ашак на толупа, трябва да заместя шопара, скатаджията дето праща военни в хотела си и бензинджията с аптеките.
  • 9 и още

    6 9 Отговор

    До коментар #6 от "Копейкин":

    От зор дори се разведох но иначе си ходя при бившата.
  • 10 Реалист

    11 17 Отговор

    До коментар #6 от "Копейкин":

    Койпейкин е боклук.
  • 11 Да много добре

    4 9 Отговор
    Чудесни качества чудесни параметри. Сега да стигнем до цената. Някой каза ли €300 000.00 за бройка ???
    Колко ли е бога на морето ??? Който скоро ще дойде трайно в България. От накоя Северна на нас страна. Може ли да бъде интегрирана с новите бългаски ракетни фрегати, новите бългаски А26БГ подводници и новите бългаски дронове. Уважавам Израел и тяхната военна промишленост. Но тук става въпрос на Час колко ще струва ако ИЗТРЕЛВА 100 такива ракети. И колко ще струва от БЪЛГАСКИТЕ ракети с царя - бог на моретат и океаните. Да ли ще можем да отворим работни места за наши граждани и бежанци. Ще можем ли да произведем достатъчно да задоволим бългаската армия и някой други страни който са партньори в царя бог на океаните и морета. Много се радвам на срещата в Европа. Много голям успех за Гн Бойко Борисов , ГЕРБ и С 403 гласа Мария Габриел бе избрана за първи заместник-председател /вицепрезидент/ на Европейската народна партия. голям удар и престиж. УСПЕХ.
  • 12 Годишният приход на Rafael Advanced

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Бонговец":

    Advanced Defense Systems е ₪9,93 милиарда през финансовата 2021 г
    Инвестиционият доход е 123 милиона
  • 13 Да, да

    12 6 Отговор
    Да нарежеш питомното и за което си подготвен и сега да се блещиш на някакви "чудеса".
  • 14 ШУТОВЕ

    13 4 Отговор

    До коментар #1 от "Бонговец":

    ДИЗЕЛА И БЕНЗИНА ПО 10ЛВ ЗА ЛИТЪР КАКВИ РАКЕТИ БЕ
  • 15 Д Петров

    10 16 Отговор
    Купувайте! Флот нямаме. Украинците почти унищожиха русляшкият. Моцква потъна, двата адмирала заминаха на лечение. Третият, последен, го крият в тръстиките, далеч от Украйна, че тия цигари "Нептун" много вредни.
  • 16 Да,бе

    10 4 Отговор
    За какво ще харчите пари за ракети,като черноморието го превзеха фашагите без бой.

    Коментиран от #18

  • 17 Дедо-вия

    6 5 Отговор
    Браво на нашите евроатлантици, ще пазят евроатлантическите ни ценности с коите сме закърмени. Ще ни ,,пазят,, от Президента Путин. Само дето никой не знае какви са евроатлантическите ценности и Президента Путин не знае че ще ни напада

    Коментиран от #26

  • 18 Трай бе

    3 2 Отговор

    До коментар #16 от "Да,бе":

    Кой са фалангите ребятата ли.
  • 19 Най добре е

    3 6 Отговор
    байрактар.
  • 20 Дедо-вия

    5 8 Отговор
    А ако Президента Путин реши да ни напада ще го уморим от смях с ,,нашите,, кеФки дето не са наши, нищо че сме ги платили. А дори и да дойдат, в което се съмнявам, по-добре да ги търсим в украйна, нямаме керосин за тях. Но пък ще му покажем 2 кораба с евроатлантическа демократична газ от нашите ,,партньори,, с които ще произведем керосин.
    Ма не знам тия 2 корита демократична газ дали ще стигнат за еврейските ракетки. Вероятно Президента Путин не може да ,,вдигне самолета,, от еврейските пиратки
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 РадеВ

    4 4 Отговор
    Аз си искам руското

    Коментиран от #24

  • 23 От мизерията

    8 1 Отговор
    ще загинем, а не от нападение от враг. Харчете пари за глупости и взимайте комисионни,после бегом към Канада.
  • 24 Не, просто Киро

    3 4 Отговор

    До коментар #22 от "РадеВ":

    и Радев си искат комисионните.
  • 25 6969

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "КИРо ТРАлаЛАДЖИЯТА":

    Абсолютно прав си, то и за пво-то е същото можеше да вземат пейтриът мод 2 или 3 но избраха самолети на чертеж, които при евентуална война са първите мишени, а през другото време са високи оперативни разходи без покритие или скъп кръжок по забавления на 2-3 от граф игнатиево, които после стават генерали;)

    Коментиран от #30

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 лъжат

    2 1 Отговор
    На тия една стотинка не бих им дал ... пак се опитват да лъжат нещо
  • 29 Абвг

    1 2 Отговор
    С тези ракети успешно ще защитим черноморското си крайбрежие само от руските туристи.😃
  • 30 Баро

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "6969":

    И на тебе и на колегата тимай ви е исфирясал мозъка : ако чужд самолет наруши леко въздушнот пространство в заблуда с ракети ли ше го стреляте или по трафиканти с гумена лодкаь
  • 31 Болярин

    0 0 Отговор
    Да ни продадат такава ракета, щом поразява с хирургическа точност, за да я изпробваме - муцуните на Льорер, кирО тъпотО и асанчО крадливотО дано свършат работа !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове