Last news in Fakti

9 Юли, 2022 06:40 1 111 13

Филип Попов: Има смисъл да положим усилия за правителство

  • филип попов-
  • депутат-
  • бсп-
  • правителство-
  • мандат

Страната не бива да се хвърля в хаос, категоричен е депутатът от БСП

Филип Попов: Има смисъл да положим усилия за правителство - 1
Снимка: БГНЕС

"Опитът за съставяне на мнозинство беше неуспешен, въпреки че направихме всички възможно от политическа гледна точка да бъде подкрепен този кабинет. Изготвихме една добра, конкретна, ясна и точна управленска програма, законодателна програма. Но не успяхме да реализираме първия мандат с “Продължаваме промяната“ и сега вървим по конституционната процедура – връчване на втори и трети мандат.“

Това заяви заместник-председателят на парламентарната група на „БСП за България” Филип Попов в ефира на БНР, във връзка с неизпълнения първи мандат.

Социалистът обясни, че левицата ще направи всичко възможно, за да съставят правителство, ако третият мандат бъде връчен на тях.

„Категорично има смисъл от тези усилия, длъжни сме да направим всичко възможно, за да не бъде хвърлена България в хаос. Да бъдат приети законите, за да бъде реализирана тази политика поне до края на годината. Иначе влизаме в тежка икономическа, политическа и социална спирала. Ние ще поканим всички, които биха подкрепили тази политика, без ГЕРБ и ДПС“, категоричен бе депутатът от левицата.

Филип Попов обясни, че БСП не участва във властта на всяка цена, а се опитва да спаси България. „БСП показа, че сме отговорна, конструктивна, диалогична партия, която мисли за България. 23 млрд. социален бюджет – това е абсолютен прецедент и благодарение на БСП. Да не говорим за увеличение на пенсии, майчински, безплатни детски градини, лекарства“, припомни той като част от социалните мерки в бюджета и неговата актуализация и допълни: „Седейки в това правителство ние изпълняваме нашите ангажименти – да изведем България от кризата, да помогнем на обикновените хора, на бизнеса, на работодателите, на младите семейства и възрастните хора.“

Социалистът коментира, че съгласно последните социологически проучвания, президентът губи доверие, при БСП то се покачва и уточни, че левицата никога не се е страхувала от избори. „Ние сме най-старата партия в държавата и винаги сме готови за избори, но България не е готова в този момент. Защото това означава служебен кабинет без Народно събрание, без възможност да се приеме бюджета за 2023 г. в тази тежка и динамична обстановка. Без възможност да се приемат законите по Плана за възстановяване и устойчивост - това означава, загуба на милиони за всеки български гражданин.“ Попов допълни още, че предсрочни избори означават твърде фрагментиран парламент, и твърде вероятно отново да не бъде съставен кабинет.

Социалистът припомни, че БСП също е била в опозиция, и то силна, и ѝ е било предлагано от ГЕРБ да участват в този модел: „категорично и ясно сме отказвали“, каза още той.

По отношение на евроатлантическата ориентация на ГЕРБ Попов обясни, че това е техният опит да се“ преперат“ и да излязат с ново лице. „Твърде бързат, старото им лице и техния модел не е забравен от хората“, смята социалистът.

На финала Филип Попов обясни, че политическата криза е в доста напреднала ситуация, затова както, винаги БСП ще покажат, че са отговорни, конструктивни и диалогични, с мисъл за България, а не с партийни интереси.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хайде

    4 1 Отговор
    да се напънем !
  • 2 САТЪРА НА ХАНА

    4 2 Отговор
    СЕКТАТА НА НИНОВА В БСП ...
    .... ПАЗИ БЪЛГАРСКИЯ МУТРО-БЕЙСКИ КАПИТАЛИЗЪМ
    ...
    КАКВИ ВРЕМЕНА ДОЖИВЯХМЕ
  • 3 12345

    7 1 Отговор
    Какво лицемерие. Какви спасители на държавата сме имали само. Вие в едно с ПП и ДБ сте най жалките управленци, вкопчили се във властта и готови да я държат на всяка цена. Това ще вие за последно. Народа видя колко сте некадърни, крадливи и лъжливи.
  • 4 САТЪРА НА ХАНА

    8 2 Отговор
    ГОЛЯМАТА ЛЪЖА НА СЕКТАТА НА НИНОВА В БСП,
    Е ЧЕ СЛУЖЕБЕН КАБИНЕТ НЕ МОЖЕ ДА СПАСИ БЪЛГАРИЯ
    ....
    ПОНЕЖЕ СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО НАИСТИНА , НЕ МОЖЕ ДА ПРОМЕНЯ ЗАКОНИ
    ...
    НО ПЪК ИМА МНОГО ТАРИФИ И ТАКСИ И ДАНЪЦИ , КОИТО СЕ ОПРЕДЕЛЯТ И ПРОМЕНЯТ ПО ЗАКОН
    САМО С РЕШЕНИЕ НА МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ
    ...
    И СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО МОЖЕ ДА УДАРИ МНОГО ЯКО И МУТРИТЕ И БЕЙОВЕТЕ И ЧЕРВЕНИТЕ ОЛИГАРСИ ОТ БКП ТОДОР ЖИВКОВ
  • 5 БСП КОМУНЯГИТЕ В ШОК......

    6 1 Отговор
    Изгубихме властта, сега са напиняме да правим правителство в тоя парламент, че при нови избори не се знае.....
  • 6 НАЙ

    7 1 Отговор
    Това БСП за нищо не става, обещание на тонове, изпълнениена килограми. Кво стана с ДДС то на хлеба? с цената на дървата? с преизчислението на пенсиите? и пр... все ваши обещания? За следващият мандат ли? когато ще сте " мнозинство"?
  • 7 66431

    8 1 Отговор
    Страната ни вече е хвърлена в хаос и то от вас крадливи, лъжливи некадърници! Виж инфлацията, цените, доходите, спестяванията, как това все се случва когато вие от БСП сте на власт! Вие сте престъпници, шарлатани и мошеници, явно нямате връзка с действилността как се живее с тези доходи при тези цени?
  • 8 ЦЕНОВО ИЗНАСИЛВАНЕ НА НАРОДА

    4 1 Отговор
    Само това постигнахте....ДРУГАРЕ.
  • 9 Дамаджони Уокър

    5 1 Отговор
    Спрете да крадете бе хора!!!!Една уста и един г... имате, защо ви е още и още???На този свят голи идваме и голи си отиваме, тогава.,......
  • 10 Аз съм!

    1 1 Отговор
    Има смисъл чакат се доста милиарди за крадене!
  • 11 епа

    3 0 Отговор
    За ниновчетата вероятно да , но за останалите едва ли , поне това демонстрирахте.
  • 12 Артилерист

    2 0 Отговор
    Филипе, говориш като Борисов. И той ни плашеше, че без него ще настъпи хаус, криза, потоп...
  • 13 Пожелавам

    0 0 Отговор
    На БСП най-скоро да изчезне за винаги от политиката! Умират от страх да не им падне още електората и да загубят власта, в която е единствената им надежда за спасение чрез популизъм, което води до натрупване на негативи за следващия избран на власт! И тогава започва една критика.... Това не е партия това е отрова!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове