Last news in Fakti

10 Юли, 2022 11:25 4 526 62

Хаджигенов: Огромна част от МВР пряко участва в престъпна дейност

  • николай хаджигенов-
  • георги семерджиев-
  • мвр-
  • престъпност

Реформа в правосъдието не е мечта, а битка

Хаджигенов: Огромна част от МВР пряко участва в престъпна дейност - 1
Снимка: Нова ТВ

Нужна е промяна в системата на МВР, за да се предотвратят тежки произшествия, като фаталния инцидент на столичния бул. “Черни връх”, при който загинаха две млади жени. Това смята адвокат Николай Хаджигенов в предаването “Събуди се”.

“Огромна част от МВР пряко участва в извършването на престъпна дейност. Всеки път, когато служител на МВР се обърна на другата стран и не вижда един такъв - той става съучастник в престъпление”, заяви Хаджигенов.

“Вътрешна сигурност трябва да се извади от МВР и да има вътре хора, които не са служители на МВР”, предложи той.

Тезата, че Симона Радева, помогнала на Георги Семерджиев да се укрие, всъщност е помагала на полицията, Хаджигенов отрече за вярна.

“Тези хора не трябва да са служители в МВР, те нямат елементарни ценности”, каза адвокатът. Той обаче не отрече, че Семерджиев е прикриван от институциите, защото е помагал в разследвания на ГДБОП и Прокуратурата. Но попита: “Това помагачество как бори престъпността? Да трябват хора от вътре, но не е това начина!”.

Николай Хаджигенов заяви още, че битката за реформа в правосъдието продължава.

“Реформа в правосъдието не е мечта, а битка. Аз ще я водя докрай! Тя се води от тези хора, които не сме вътре. Битката за правосъдие се води от обикновени адвокати”, категоричен бе той.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 47 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Въпрос?

    48 1 Отговор
    Как? Контингента плаща дебело! Те прасетата вече са свикнали с тези пари! Как ще ги отучиш от тях? Освен това пък контингента знае че като го хванат, полицайчетата ще скрият половината улики и ще се мине по тънката линия! Преден пример Гошко, отвлечен бил, за колата даже не е чувал!
  • 2 Българка

    48 4 Отговор
    ЙКрайно време е за истинска реформа в МВР. Обединяване на структури със сходна дейност и поне 50% съкращения на чантаджии и калинки в администрацията. Като се изгонят и мутрите, съучастниците в престъпления, които са най-малко 30% от раздутия щат в МВР, то ще има предостатъчно средства за истинските полицаи на терен и разследващи такива
  • 3 Баба Зоя

    32 4 Отговор
    Бабе на телефона:
    - Алоу, милицията ли е!?
    - Да, ама вече сме ПОЛИЦИЯ!
    - Ами тогава запишете сигнал: "Съседите са на работа, и у тях влезнаа партизани!"
  • 4 ТаУмВзе

    22 16 Отговор
    Много ясно, добре Знае соросоидчето! Не те закопчаха с бибиткян за Червената боя. То друг е въпросът, Кой картоф назначава у ме ве ре силиконки.

    Коментиран от #38

  • 5 Дуньо простия

    16 8 Отговор
    А, тоя дето щеше да се прежалва за министър, ама на правосъдието, сега ще обясни как да се оправи и МВР-то.
  • 6 КОИ ОЩЕ СА ПОМОГНАЛИ ЗА СТЪЛБАТА

    41 0 Отговор
    С КОЯТО МУТРАТА СЕ Е КАТЕРИЛА В СКРИВЯЛИЩЕТО СИ И ЗАЩО НЕГОВАТА МИЛИЦИОНЕРКА НЕ Е СЪОБЩИЛА ВЕДНАГА ЗА ВСИЧКО КЪДЕТО Е БИЛА ДЛЪЖНА ДА ГО НАПРАВИ - ДВАМАТА СА ЕДНАКВО ВИНОВНИ !
  • 7 краси

    35 8 Отговор
    РБ е мафиотска държава!Гл.прокурор,посочен от комуниста Цацаров,без други кадидатури е закрилник на престъпленията на ГЕРБ!Полуграмотният милиционер Гешев е закрилник и на престъпника-комунист Винету/с Мата Хари /!

    Коментиран от #14

  • 8 Пич

    20 13 Отговор
    Тоя Хаджигенов не можа да се вреди до престъпната дейност ! А много иска !!!
  • 9 име

    19 3 Отговор
    Няма как съд, прокуратура, следствие и т.н. да са пълни с прости и корумпирани кадри, а адвокатите да са нещо различно. Хаджигенчо е живото доказателсто за това, когато той направи съдебна реформа, значи христо иванов пак ще е правосъден министър. Аман от грантаджии. Всеки неграмотен индианец може да изпълнява чужди нареждания, поне ще ни струва на нас, данъкоплатците, по-малко пари.
  • 10 Съветския модел работи

    14 7 Отговор
    Каква идилия от далечната 1945-та.

    Коментиран от #13

  • 11 !!!?

    29 3 Отговор
    МВР - постсъветска структура, симбиоза между държава и мафия !!!?

    Коментиран от #17

  • 12 рдст

    32 0 Отговор
    МВР участва в престъпна дейност, ама никой не ги разследва и съди. Много са принципни и активни в лова на кокошкари. Цялата им сила е хвърлена срещу дребните неща. В Бг най- големите престъпници са кварталните кримки или някой с дреха от МОЛ-а, шише алкохол от магазин или др. крупно деяние. Оня ден по медиите търсеха най- големия крадец в БГ- жена, откраднала буркан с храна от магазин.
    Пък корупцията по високите етажи на властта е само усещане.

    Коментиран от #61

  • 13 име

    13 9 Отговор

    До коментар #10 от "Съветския модел работи":

    Да, да, естествено че СССР и комунистите са виновни за състоянието на МВР и онзи хрантутник Семерджиев. Само дето преди 89-та такива не е имало, а са рожба на "демокрацията ни. Даже чудя се как хаджиганчо не обвини Путин или Митрофанова за състоянието на МВР?!
  • 14 Реалност

    15 2 Отговор

    До коментар #7 от "краси":

    Имаме още много хляб да ядем докато стигнем западно - европейците:
    Разследват 8 изнасилвания след дрогиране на партийно събитие на канцлера Шолц.
  • 15 Румен

    17 0 Отговор
    Назначението на такива служители в МВР става с одобрението на един одел в София , и той се казва” Психопреглед или комисия. Там стават врътките кадърните да се отсраняват , и да се назначават тия дето плащат. Тая комисия трябва да бъде закрита. Кажете на г-н Рашков.
  • 16 Комуниста

    8 6 Отговор
    Само социализъм за вас айдушко племе седесарско искали били капитализъм за да можете да крадете безнаказано
  • 17 изкуфяло комунде

    18 2 Отговор

    До коментар #11 от "!!!?":

    Дрогари пребоядисани демократи, 30 и кусур години къде си бъркахте, че не намерихте време да го реформирате това МВР?

    Коментиран от #62

  • 18 щаб за честни избори в България

    8 8 Отговор
    Обща предизборна бюлетина - ПП+ДБ+НИЕ ИДВАМЕ+СПАСИ СОФИЯ+БОЕЦ+ПРАВОСЪДИЕ ЗА ВСЕКИ = 125-130 депутата

    Коментиран от #20

  • 19 Пламен

    17 2 Отговор
    Напълно съм съгласен. Тази институция е шуробаджанащина от наследници на бандитите шумкари комунисти. От грабежи на мандри, минали на едри грабежи.

    Коментиран от #21

  • 20 щаб за честни избори в България

    4 7 Отговор

    До коментар #18 от "щаб за честни избори в България":

    Поправка, исках да кажа 125-130 гласа общо и то ако дадем на служителите на Козяк да гласуват.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Шоп

    19 0 Отговор
    Вие,открихте топлата вода.Народа ни да не е толкова глупав и заспал.Все пак и Ние имаме образования,чели сме и може да кажем същото,но нямаме Вашата трибуна!Доста бързо се скрихте,бяхте много силен,мислехте си,че ще се справите бързо и акуратно със държавните дела,но уви,нещо не Ви достигна.От доста време ,сме свидетели на голямото говорене,лъгане,лицемерие,а няма насреща нищо същественно.Хората бедни и по бедни ще стават.Тази държава отдавна е на автопилот,всеки прави това,което му дойде на ум и краят ще е само един, тотална катастрофа.
  • 23 Гост

    15 1 Отговор
    Те затуй стават полицаи, за да по-близо до престъпността. Така прехода от полицай към престъпник е по-правен и по-лек. Дори е логичен...
  • 24 Цвун цванг

    7 6 Отговор
    Самите полицаи не понасят такива като тая Симона .Правилата за подбор които се промъкнаха чрез отворено общество и разни други НПО както и през членове на съюза на съдиите Бъчварова и много други съветници доведоха до това положение в МВР.Съкратиха участъци и РУ но нито един сектор група или каквото и да било в ГДНП особено в охранителна и жандармерията които не са на улицата.По стара традиция режат от РУ както вземат твърде неопитни за сериозни задачи.А и непрекъсната смяна на ръководни кадри след всяка въртележка . политиците не искат силно МВР.
  • 25 Браво

    11 7 Отговор
    Хаджи! Добро утро! Нали и ти търчеше със съндъка и юмрука по площадите? Свалихте и седнахте! И ква стана? Никаква! Едно е да грабиш и друго да управляваш! Сега си вънка, замириса на избори и изпълзя. Очакват се и други подобни !
  • 26 Георги

    13 1 Отговор
    Нужни са много като вас .Само неразбрах защо вие който бяхте вятъра на промяната П.П не ви припознаха.На Слави хората ги нямаше на барикадите
  • 27 гост

    18 0 Отговор
    Според официалната дефиниция МАФИЯ Е СЪДРУЖИЕТО НА ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ С ВЛАСТТА! Сега всеки може да си направи извода що е мафиотско действие!
  • 28 ОСТАВКА

    12 4 Отговор
    ПРАВ Е ХАДЖИ
  • 29 гфр

    8 8 Отговор
    Еи джендър върви да носиш ковчези и мълчи никои нети иска мнението
  • 30 Смях в залата

    9 5 Отговор
    Да питам нещо,колко процента от адвокатите по наказателно право участват в престъпна дейност? За един прЕател питам,не че нещо, или версията с отвличането я измисли наркомана гошо
  • 31 ЧЕКМЕДЖЕ

    15 6 Отговор
    Не може да се отрече , че БОЙКОВЩИНАТА здраво е задръстила държавата по всичките й нива ! Съд , прокуратура , митници , полиция , агенции , институции........навсякъде ББ е сложил свои хора и така в продължение на 12 години. Измиването на БОЙКОВИТЕ авгиеви обори ще е изключително труден , мъчителен , бавен процес с много и ожесточена съпротива от ШАЙКАТА !
  • 32 Хаахо

    8 7 Отговор
    Ами Прокурорите.Оттам иде всичко. Те са на върха на пирамидата.Чадъри, корупция, нарко.МВР са предпоследната връзка с мафиотите.
    Цял ден за какво може да мисли, сътворява схеми един Прокуророр, освен да копи пейства от стари материали нови доклади, ей тъй за обема на материалите.
  • 33 КАК МИСЛИТЕ СЕ КУПУВАТ .22 ИМОТА?😂

    11 6 Отговор
    ЗА ГОДИНА И ПОЛОВИНА ПИЯНДЕТО БОРИ.. ЯКО .."ПРЕСТЪПНОСТТА"..😂И ТВЪРДИЯ АЛКОХОЛ

    Коментиран от #44

  • 34 КИРо ТРАлаЛАДЖИЯТА

    7 6 Отговор
    “Тези хора не трябва да са служители в МВР, те нямат елементарни ценности”


    Работа се вмирисва откъм главата, нямам предвид Бойко Рашков. Той за 1 година не може да изчисти изпражненията като полицейската помагала на Семерджиев трупани в полицията цели 77 години.

    Под виновни имам предвид властимащите партиите и депутатите отпреди 2021 г. та назад чак до 1944 г.

    Действащият Наказателен закон в Българи е още от 1960-те години с множество кръпки. За последните 30 години нито една управляваща партия не се зае да оправи това.
  • 35 Време е за Възраждане

    6 10 Отговор
    И всички представители и престъпници да получат заслуженото

    Коментиран от #42

  • 36 Много запознат

    20 2 Отговор
    Във Варна цялото МВР работи за мафията и тимаджиите.
  • 37 Сфкш

    19 1 Отговор
    Оставам с впечатление, че Семерджиев е издавал на полицията конкурентите си по разпространение на наркотици. Полицията отчита дейност, Семерджиев става монополист и заедно делят кеша.
  • 38 Ти си много

    2 5 Отговор

    До коментар #4 от "ТаУмВзе":

    просто парче обаче.🤡
  • 39 браво бе

    15 2 Отговор
    адвокате ти най после откри америка на картата голема тайна разкри катажийте много ще те залюбат...
  • 40 Та те са

    11 0 Отговор
    Престъпността.Не че участват.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Млъкни же

    6 3 Отговор

    До коментар #35 от "Време е за Възраждане":

    Мечтателник. Време е за баба ти
  • 43 Хаджиизмекяров

    6 7 Отговор
    Търся медийно внимание. Използвам трагедиите и скандалите, за да лъсна като червения гз на м@ймн@т@
  • 44 КИРо ТРАлаЛАДЖИЯТА

    11 2 Отговор

    До коментар #33 от "КАК МИСЛИТЕ СЕ КУПУВАТ .22 ИМОТА?😂":

    За това не е толкова виновен Рашков, а ДАНЪЧНО-ОСИГУРИТЕЛНАТА СИСТЕМА на България. Защо всички са се вторачили в броя на апартаментите. Защо не се намери един "журналист" да се порови в данъчните деклараци на семейство Рашкова. И да каже, че всичко е законно, но скандално. Поне един "журналист" не се намери да каже, ме БГ ДАНЪЧНО-ОКИГУРИТЕЛНА КИСТЕМА Е СКАНДАЛНА.

    Която всички БГ партии защитават. Няма леви, няма десни, няма ГЕРБ, няма БКП=БСП, няма ДПС, няма "демократи", няма КИРЧО+КОКОРЧО ... всички без изключение защитават БГ БОГАТАШИТЕ ДА ПЛАЩАТ МИЗЕРНИ ДАНЪЦИ и ОСИГУРОВКИ.

    А простите Бай Ганювци със скъсаните джобове, са се вторачили в грешната посока в цените на горива, храна, топлото, електричеството ... Но не и където трябва в ДАНЪЧНО-ОСИГУРИТЕЛНАТА СИСТЕМА и ЧИНОВНИЧЕСКИТЕ, ДЕПУТАТСКИТЕ, ПРЕЗИДЕННСКАТА, РВД, ВИСШИТЕ МИЛИЦИОНЕРИ... ЗАПЛАТИ
  • 45 Тито

    5 2 Отговор
    100% вярно
  • 46 тоя не мога да го дишам ама в случая

    7 5 Отговор
    педерастадвокатина е прав
  • 47 Ай честито

    10 0 Отговор
    Сичкото е милиционер за да граби и да му се плаща за тва и пенсия да зема.....всички още в милиционерското училище са там с криминални подбуди
  • 48 Стефан Петров

    8 8 Отговор
    Този човек е тотално некомпетентен и склонен към гръмки и неверни твърдения. Да твърдиш,че болшинството служители в МВР пряко участват в престъпна дейност не е глупост, а антидържавна дейност. Ако става въпрос за това адвокатите повече участват в престъпна дейност- омаловажавайки и пренебрегвайки факти по дела. Да излезе от МВР вътрешна сигурност е нова глупост. Значи в МВР ще проверяват хора, които си нямат понятие от спецификата на дейността му. Ако следваме тази логика трябва всякаква контролна дейност да излезе от министерствата. Пирогов да се проверява от армията, риболова от земеделците, лекарите от ВиК и т.н. Говорейки за реформи в МВР се крие нещо важно. В страната МВР действа адекватно и е с доста намален състав. Проблемите идват от София, където няма намаление на състава, и от където идват тъпи разпоредби за действие.
  • 49 Господ

    5 2 Отговор
    Тоя сега ли разбра че мафията навсякъде или се прави на ударен с мокър парцал.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Стоян Александров

    6 2 Отговор
    Другарю АКО НЕ ДАДЕШ ТОЧНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТОВА, ИМЕНА, ФАКТИ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ТИ СИ ЗА ЗАТВОР.....ЗА МНОГО ГОДИНИ ЗАТВОР. ЗАЩО ЛИ ? ТИ КЛЕВЕТИШ ДЪРЖАВНА ИНСТИТУЦИЯ, КОЕТО ОЗНАЧАВА, ЧЕ ИЛИ СИ ДОКАЗВАШ ТЕЗАТА ИЛИ СИ В ПАНДЕЛАТА. СЕГА НА РЕД Е ГЕШЕВ. АКО ГЕШЕВ НЕ СЕ СЕЗИРА ЗА ТОЗИ ОЗНАЧАВА, ЧЕ ТОЗИ Е ПРАВ И БЪЛГАРИЯ Е ПАК В БЛАТОТО. АЗ И ДРУГО НЕОЧАКВАМ ДЕ...
  • 52 И тоя ПЕЗЕВЕНК

    3 1 Отговор
    Е една шашмантерия... ла ла, ла ла
  • 53 тралала

    1 0 Отговор
    РеформаТА в правосъдието не е мечта, а битка. С такъв "хладен прокурор" до там се стига.
  • 54 байгън с колелото

    3 1 Отговор
    Много е прав адвоката г-н Рашков трябваше да се освободи от дъртите началници подлоги на мутрата които получават пенсия и заплата и гласуват и защитават купувачите на гласове за герб да върнат жеста ,че мутрата промени закона на МВР при пенсиониране 5635
  • 55 Аристотел Български

    5 0 Отговор
    ТоВа не е полиция а организирана престъпна група по квалификацията на НК. На пръсти се броят честните и не корумпирани полицай, но средата в МВР след време безвъзвратно и тях разваля. Да се разпуснат тези 100 000 паразитий, и да се изибиран и назначават пряко от народа шерифи, като в Америка. Ако немогат да се справят вън дакато се назначат читави хора. Смята се ,че при липса на полиция престъпността ще падне с 70%. В Белгия полицията с митничарите са само 6500 а имат с пъти по малко престъпност от нас.
  • 56 тишо

    1 0 Отговор
    кам го дамджаната
  • 57 АБВ

    1 2 Отговор
    И тоя е един мерзавец
  • 58 Промяна

    4 0 Отговор
    Само за една нощ това може да се промени. Освобождаване на наличния състав на МВР и всички кадърни и свестни служители за преназначаване. За една нощ бе хора, само една нощ! Примери по света има.
  • 59 Наблюдател

    1 0 Отговор
    Само че големия въпрос "КОЙ да извърши таз Реформа?!" продължава да виси със страшна сила!
  • 60 Сако

    3 0 Отговор
    Мекдиканците са казали ,ЗАЩО ДА СИ КУПАВАМЕ ПОЛИЦАИ ,КАТО МОЖЕ ДА СИ КУПИМ ЦЯЛА ПОЛИЦИЯ.И те така.
  • 61 Български казан (неохраняем)

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "рдст":

    Ами на кого да е тази работа с кварталните кримки? Гражданите на ЕС в който има свобода на придвижване да псуваш полицията че и да посягаш искат по медиите тези да се изселят незнайно къде и неща да свиделстват като видят правонарушение но веднага почват да сочат другите като ги хванат.
  • 62 Бай Ставри

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "изкуфяло комунде":

    Направи справка в ЗМВР по години колко пъти е реформирани МВР то.Ще се изненадате.Първо от милиция в Полиция и от ДС в НСС .После 97 99 от вътрешни и гранични войски в полиция .2006 Девоенизация. и 3 национални служби.2009 7 главни дирекции при Боко докато ги намалят и пак увеличат.А пък 1999 -2000 фактически закриха следствието заради Рашков и всичко изсипаха в МВР . Абе повтаряме едно и също и си мислим че правим реформи.Моделите са Американски немски и Испански .Само погледнете размерите на ГДНП и ги сравнете със тоталитарното СДВР и ще разберете къде има повече чантаджии.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове