Last news in Fakti

15 Юли, 2022 12:36 4 017 21

Димитър Илиев: Напуснах, защото не съм полезен

  • димитър илиев-
  • напускане-
  • полезен

Аз отидох там, за да подобряваме резултата по пътищата, но във всяка една институция срещах голяма съпротива, обясни автомобилният експерт

Димитър Илиев: Напуснах, защото не съм полезен - 1
Снимка: БНТ

"Напуснах поста на заместник-председател на Държавната агенция "Безопасност на движението по пътищата", защото с моето присъствие в агенцията не мога да дам приноса, който искам. Аз отидох там, за да подобряваме резултата по пътищата, но във всяка една институция срещах голяма съпротива. В един момент се притесних, че ще взема да повярвам на тези хора, че няма как нещата да се променят", каза автомобилният експерт Димитър Илиев в "Денят започва".

Той посочи конкретни примери – молил се е да се сложи парче мантинела на участък на Околовръстното на София, след месец и половина сложили насип, молил се е да бъдат изправени пътни знаци на конкретни места, да бъдат измити светлоотразители по магистрални мантинели, но нищо не е било предприето.

"В един момент реших, че ставам част от едно общо безхаберие и безотговорност, а това не мога да си го позволя. Ако в другите сектори проблемите се измерват в пропуснати ползи или загуба на пари, то тук ние броим жертвите. Аз ги преживявам лично", допълни Димитър Илиев.

Според него "в институциите има хора, които работят там повече от 10 години, създали са си стил на работа и не искат по никакъв начин да им се "разбутва кочинката", в която си живеят".


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 51 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Директора

    29 15 Отговор
    Няма нищо. Важно е, че Продължаваме Промяната.
    Някой изобщо да видя НЯКЪДЕ и НЯКАКВА промяна?
    НЕЩИЧКО???

    Коментиран от #4

  • 2 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    20 3 Отговор
    Някой ден в далечното бъдеще....някой от ...бг ще се сети да въведе шахмата в училище и да ви спаси не само от катастрофи,но и от вроДена глупост!Германците изучават -Шахмат И в университетите си.......Там Тапия за треньор по Шахмат ти носи директно пари от Държавата.....Нима са по-глупави от вас,ганчооо???

    Коментиран от #8, #20

  • 3 Ако почна...

    29 0 Отговор
    Да изброявам колко комисии,агенции,комитети и не знам си какви още организации за безопасност на движението няма да ми стигне мястото за писане.А да виждате някакъв ефект от това?Само лапачи на тлъсти заплати,които излизат на светло и за първи път чуваме за тях чак като стане някаква катастрофа.
  • 4 ЕдинОтМногото

    16 4 Отговор

    До коментар #1 от "Директора":

    Е как да не видяхме, почнахме 2 пъти повече да мизерстваме.

    Коментиран от #9

  • 5 От..

    27 0 Отговор
    Пловдив до Пещера почти никакъв знак не се вижда.Всичко е обрасло.Тези не знам си какви бюрократи нима не пътуват и не виждат.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Абе

    12 0 Отговор
    Умник що ми спираш коментара?! Цитирам статията, що си я публикувал?
  • 8 Миризлив пор

    11 0 Отговор

    До коментар #2 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    И с какво шаха ще помогне? Там има закони и се спазват, защото има контрол а наказанията няма значение колко са малки са незаобиколими. Тук си се стои на хранилки и се имитира дейност с много актове на които събираемост и връчване е под 30%. Например магистралата, има си камери и се следи за тарикати дето засичат, дето карат постоянно в лявата лента (тя е само за изпреварване) а тук се покрият и само превишена скорост а това, че някой си кара с 80-90 в лявата лента на никой не му пука.

    Коментиран от #11, #12

  • 9 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    13 0 Отговор

    До коментар #4 от "ЕдинОтМногото":

    Почти в цяла бг по 2степенни е така -Ратителност избуяла И....никаква видимост.Карайте внимателно и по бавно,където има отбивки за села.Някой ще премине пътя ви,защото няма видимост.Съблюдавайте това. ПС..В София е същото,но от автомобили!
  • 10 пожелание

    29 0 Отговор
    Този човека разказва страшни работи ,и ако това е вярно ,всички работещи там трябва да се изгонени до крак .
  • 11 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    7 1 Отговор

    До коментар #8 от "Миризлив пор":

    Поре,ще почнеш да виждаш по-надълбоко поре и няма да зааваш,тъпи въпроси.С това поре,ще ти развие,закърнелия мозък,поооре!!!
  • 12 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    11 1 Отговор

    До коментар #8 от "Миризлив пор":

    Животът не е-ТАРИКАТЛЪК ,поооре......Шахът ще те научи ,че Животът има за цел да те Усъвършенства!За това ще ти помогне-Шахмата.Няма да лъжеш,ще се научиш да работиш!Все неща,които ти не разбираш!

    Коментиран от #15

  • 13 име

    15 1 Отговор
    Най-елементарна осева линия няма по улиците в градовете, както и по междуселските пътища. Да не говорим за линиза за край на платното. Караш вечерно време и не си личи на къде продължава пътя.
  • 14 Състезател

    22 0 Отговор
    За огромно съжаление,напълно си прав Митко. Познаваме се лично. И аз съм изумен от безразличието, което саществува в момента. Все по често си мисля,че такива са инструкциите. Не може тези хора да са толкова слепи, че да не виждат истината. А тя е очевадна. Бъди здрав и късмет.
  • 15 Миризлив пор

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Пора играе шах от доста години, не го учи него. Вземи провери немците на кое викат "idioten test" и защо ги е страх от него.

    Коментиран от #16

  • 16 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 1 Отговор

    До коментар #15 от "Миризлив пор":

    Не ти личи поре,остави на такъв ,като мен да прецени!ПС.Да не би от шахмат да разбираш,колкото банкянският финансист или като боксьора Пулев??Имай малко уважение към истинските шахматисти ,поре и не говори за шахмат пред мен!!!
  • 17 До г-н Димитър Илиев

    13 0 Отговор
    13 "БОЖИ" ЗАПОВЕДИ НА ДЪРЖАВНИЯ "СЛУЖИТЕЛ" :
    1. Защо трябва да се работи, след като заплатата върви и без да се работи.
    2. Остави днешната работа за утре, защото свършиш ли я днес утре ще ти намерят друга.
    3. Избягвай да вършиш нещо защото си КАЛИНКА и можеш да сгафиш и тогава няма ДМС, 13,14,15 заплата.
    4. Прехвърли гражданина на колегите и се отърви от работа и от отговорност.
    5. Ако началството пита защо не работиш вълшебният отговор е: Не съм сезиран по съответния ред.
    6. Разкарвай и мотай гражданина до като не се сети да намаже филията.
    7. Не забравяй шефа! И тое е човек и той яде филии.
    8. Оглеждай се, ослушвай се и при всеки сгоден момент - КРАДИ!
    9. Когато си на бюрото винаги гледай втренчено в компютъра, дори да редиш пасианси.
    10. В коридора не ходи с ръце в джобовете, носи лист, дори празен, движи се бързо, началството ще го оцени.
    11. Ухажвай колежките - все нещо може да падне.
    12. Не се плаши, даже и да сгафиш и те хванат, най-много да те преместят на по-харна работа.
    13. Най-важното: НЕ СЕ СТРАХУВАЙ - КРАДИ НА ПОРАЗИЯ, ДО СЕГА ОСЪДЕН ДЪРЖАВЕН "СЛУЖИТЕЛ" НЯМА !!!
    Сега разбрахте ли защо държавата е на това дередже???
  • 18 Последния Софиянец

    1 8 Отговор
    Гербавия Митко Илиев пак хвърля кал по Промяната. Не минават тия на българите. На есен сме 140 депутата
  • 19 Продължаваме Промяната

    1 7 Отговор
    Прав ти път. За нищо не ставаш. Некадърник. Ходи да снимаш с рогоносеца от Бричка
  • 20 гост

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Той и путя е шахматист, ама това добре ли е? Когато мозъкът е лош и мисли в корупционно направление няма значение дали може или не може да играе шах :) .

    Коментиран от #21

  • 21 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 3 Отговор

    До коментар #20 от "гост":

    лудия е хокеист,стрелец,но не и шахматист.Да си чул Карпов да е похвалил ,путя???Да си чул стар Съветски Гросмайстор да е похвалил кремъл????ПС.Дори го бяха снимали с някаква гъба....Не мога да си спомня каква,но,като знам кога ходи в тайгата вероятно някаква млечница ще да е.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол