Last news in Fakti

19 Юли, 2022 17:02 9 331 12

Адвокат Антонов пред ФАКТИ: Полицай в Самоков иска да вземе имот на мой клиент, пред къщата му взривиха бомба

  • адвокат-
  • антонов-
  • самоков-
  • боян

Синът на пострадалия е с психично разстройство от сагата, казва юристът  

Адвокат Антонов пред  ФАКТИ: Полицай в Самоков иска да вземе имот на мой клиент, пред къщата му взривиха бомба - 1
Снимка: Факти.бг

Адвокат Иван Антонов се свърза с редакцията на ФАКТИ, за да разкаже как полицай от Самоков иска да придобие имот на негов клиент. В случая са замесени и други служители на МВР от Самоков. Според адвокат Антонов вътрешното ведомство провежда също разследване. Ето какво сподели юристът пред нас.

- Адвокат Антонов, разкажете как и кога е възникнал казуса за вашия клиент Боян Методиев?
- Боян живее в Самоков на семейни начала с Любка Борисова и с шестгодишния им син Моисей. В края на 2018 г. продават апартамента на Любка и закупуват първи етаж от двуетажна къща в центъра на Самоков, на ул. „Рилски скиор“ № 12. Докато се нанасят Любка и наети работници, които помагат и докато Боян е отишъл да купува материали, един от работниците Йордан Стойков се обажда на Боян, че съседът от втория етаж е започнал да се саморазправя с тях и да ги заплашва с огнестрелно оръжие. Любка се е обадила на 112 и е отишла в районното управление в Самоков. Боян отива в полицията при Любка, където искат да подадат жалба, но им се отказва. Поради това Боян и Любка отиват до Районна прокуратура в Самоков, където Любка да подаде жалба. Приема ги прокурор Панева. Докато дават сведения, Боян получава телефонно обаждане от орган на МВР към РУ Самоков - Георги Морунов, в което му се казва да излезе от вън, за да разговарят. Боян излиза отвън и Георги Морунов му казва: „Беко (прякорът на Боян), не ме интересува как си взел този етаж. Този етаж трябва да бъде мой! Нали знаеш, че съм лош?“, а Боян отговаря: „Не се излагай.“ След това се връща при прокурор Панева, която разбира за разговора и отговаря на Боян, че Любка е закупила имота и е легитимен собственик, поради което не е необходимо да се притесняват. Разбирайки за жалбата, Георги Морунов започва да притеснява по телефон и лично Боян и Любка, а накрая Любка оттегля жалбата. Тази оттеглена жалба е първата. След нея Боян и Любка са принудени да подадат още множество жалби, които до настоящия момент не са оттегляни.

- Какво следва?
- В началото на 2020 г. Георги Морунов започва да изнудва и заплашва по телефон и лично Боян да накара Любка да му прехвърли имота, тъй като той е бил оправил някакво дело срещу Боян и сега Боян и Любка са му задължени. Малко след това Любка е задържана от органи на МВР за 24 часа, след което Боян се свързва с прокурор Панева и Любка е освободена, но след два часа. Георги Морунов продължава да причаква на улицата и да се обажда по телефона и да изнудва и заплашва Боян и Любка да прехвърлят имота на името на втората му жена.

- Какво предприема вашият клиент после?
- След неуспешните опити за прехвърляне на имота, Георги Морунов предлага на Боян 23 000 лева, за да му прехвърли Любка имота и обещава, че Боян и Любка ще останат да живеят още една година в имота. След този разговор Боян разбира, че вероятно заплахите към него и семейството му и изнудването няма да бъдат преустановени и започва да записва телефонните разговори и срещите с Георги Морунов.

- Тези записи предоставени ли са в МВР, защото и там тече разследване?
- Въпреки многократните записи Георги Морунов, освен причакванията на улицата и телефонните обаждания, започва и да посещава и влиза в имота, но без основание. В едно от посещенията си в имота, въпреки искането на Боян и Любка да излезе, Георги Морунов казва, че иска да види разпределението и документите за собственост. В друго от посещенията си заплашва и вика на Любка и сина им Моисей, който е бил тогава на 4-5 години. Вероятно по молба на Георги Морунов, негови колеги от РУ Самоков - Димитър Добруджански и Иван Трохаров, също започват да причакват и заплашват лично Боян с искане да си оттегли жалбите. В една от заплахите Димитър Добруджански в присъствието на друг орган на МВР и майка му се заканва, че Боян и семейството му ще горят като факли и с убийство, а дни след това пред входната врата на Боян избухва бомба, за която е подаден сигнал в РУ Самоков.

- Това трябва да е документирано?
- В една от заплахите си Иван Трохаров казва на Боян, че е по-добре да си оттегли жалбите срещу колегата му, вместо да се стрелят, тъй като са от един град. Заплахите от Георги Морунов се извършват и пред органи на МВР и правосъдието, като например в хода на образувано производство пред Окръжна прокуратура София област в резултат на една от жалбите, Георги Морунов заплашва Боян пред следователя Даниела Николова. Също така в хода на образувано производство пред РУ Самоков в резултат на друга от жалбите, Димитър Добруджански заплашва Боян пред директора на криминална полиция Терзийски и директора на РУ Боровец. Дори и докато шофира своето МПС в Самоков и среща Боян, като пешеходец, няколко пъти се опитва да го блъсне. През същата година Боян е нападнат в центъра на Самоков от две неизвестни лица, които са му нанесли телесни повреди и са искали да оттегли жалбата срещу Георги Морунов.

- Какво се случва със свидетелите?
- В хода на разследванията от РУ Самоков и Окръжна прокуратура София Област голяма част от посочените от Боян свидетели са заплашвани да не свидетелстват и са карани да подписват сведения, които не са чели. Голяма част от заплахите и изнудванията се осъществяват и пред сина на Боян и Любка – Моисей. Това, съгласно психологична консултация, довежда до посттравматично стресово разстройство, свързано със сепарационна фобия. За всички заплахи и изнудвания от Боян са подадени различни сигнали и жалби до МВР, Специализирана наказателна прокуратура, Районна прокуратура гр. Самоков, Окръжна прокуратура София, Омбудсман, медии, администрация на президента, Главния прокурор, Апелативна Специализирана наказателна прокуратура, към които са приложени и аудио и видео записите и снимките, с които разполага Боян, като доказателства. Тъй като изнудванията и заплахите продължават и до настоящия момент, нито едно от разследванията не е приключило, Боян се обръща и към медиите с надежда, че заплахите и изнудванията ще бъдат преустановени.

Б.Р. - Редакцията на ФАКТИ се свърза и с Георги Морунов, който каза, че не знае за какво става въпрос и че всеки може да си говори каквото си иска. Материалът е изпратен и на пощата на МВР. От вътрешното ведомство очакваме отговор.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хазарта

    14 7 Отговор
    Ама какво не разбрахте,от това,че Дамаджанов си има други грижи,дали ще го направят шеф на корупцията за да си спаси задника и имотите,а вие цвъркате за някакви си бомби и обикновенни хорица,айде не се занимавайте с глупости,колеги.
  • 2 Карадаичката

    21 1 Отговор
    Не мозе да баде! В полюсията не прават такиви неща!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Роза

    17 0 Отговор
    В малките населени места е много тежко и няма защита срещу бабаитите,тъй като те са свързани с местната власт и полиция.В миналото съм живяла в такъв малък град и зная какво е.И по времето на соца беше така-младите хора бягаха към големите градове по две причини-първо-заради клюкарската обстановка,и второ-заради местните дерибеи и партийни големци.Чест прави на адв.Антонов,че е изнесъл случая в медиите.Надявам се да има някакъв положителен резултат!

    Коментиран от #6

  • 5 Свържете се с Тина Иванова и Нова Тв

    12 0 Отговор
    Тя ги разобличава такива
  • 6 костов

    8 0 Отговор

    До коментар #4 от "Роза":

    като във ТЪРГОВИЩЕ ИМА ЕДИН ДЕЛИБЕИ ХАМДИ ИЛЯЗОВ ЗАПЛАШВА КОГОТО СИ ИСКА И РАЗДАВА НАКАЗАНИЯ И УВОЛНЕНИЯ
  • 7 Рашков

    2 0 Отговор
    Това ли трябва да бъде наградния фонд за поущрение на активисти в пресичането на платения вот и провинциалните дерибеи , диригенти на корпоративния вот?
  • 8 Мнение

    1 3 Отговор
    Дали е точно така може да каже само съдът. Тези които пишат жалби на килограм и те не са цвете за мисаране. Къщата е в съсобственост, дали е спазен закона, имотът да бъде предложен първо на съсобсъвеника не се знае. Ето защото независимата съдебна система е най важното нещо в едно общество.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Шефа

    6 0 Отговор
    В самоков полицаите се мислят за недосегаеми повечето употребяват дрога направете и им по едно тестче да видите
  • 11 Иван

    2 2 Отговор
    Роми срещу полицаи
  • 12 ВАСКО

    1 2 Отговор
    Тая циганин Беко ако го проверите има 30 присъди ...пълен лъжец ...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове