Last news in Fakti

25 Юли, 2022 16:49 1 627 28

Браншова камара „Пътища“: „Промяната“ остави България без пътища

  • промяна-
  • пътища-
  • мерки

Пътните строители започват безсрочна стачка

Браншова камара „Пътища“: „Промяната“ остави България без пътища - 1
Снимка: Фейсбук

„Промяната остави България без пътища“, заявяват в своя декларация от Българска Браншова Камара „Пътища“ (ББК „Пътища“).

„Българска Браншова Камара „Пътища“ няма повече да наблюдава как некомпетентни и безскрупулни лъжци рушат инфраструктурата на държавата и застрашават живота и здравето на хората и икономическото развитие на държавата“, казват в декларацията си от организацията.

Те информират, че утре ще проведат пресконференция, „на която хронологично и с имена ще покажем виновниците за сегашното състояние на строителния сектор в страната и ще запознаем обществото с последиците, които ще настъпят от действията и бездействията на същите тези хора“.

ББК „Пътища“ съобщават още, че в сряда започват безсрочни стачни действия в цялата страна.

Ето и пълния текст на тяхната позиция:

Българска Браншова Камара „Пътища“ повече от една година провежда срещи, води преговори, представя анализи и организира протестни действия с една, единствена цел: да защити труда на хилядите работещи в сектора и да осигури на българските граждани безопасни условия на пътуване по пътната мрежа на страната. Направихме десетки компромиси и отстъпки, за да покажем своята отговорност към държавата и да върнем поддържането на пътната инфраструктура към необходимите нива и работещите в бранша към нормално съществуване.

Срещу тези наши усилия „Промяната“ противопостави:

• Пълна липса на реални действия и тотална неспособност за държавническо поведение

• Прехвърляне на отговорността от Министерски съвет към Народното Събрание, с цел бягство от конституционно вменени задължения и размиване на отговорността за състоянието на строителния бранш

• Безотговорни прийоми и стратегии, целящи провеждане на политически кампании

• Откровено лъжливи обещания за разплащане на законно извършени ремонти и индексация на цените в строителството

• Доклади, написани от некомпетентни междуведомствени работни групи, съставени в основната си част от неверни твърдения, опровергани междувременно от други държавни институции.

• Неприкрито говорене за желанието да бъдат фалирани и унищожени фирмите от пътния сектор, които са изграждани с години и са ключови елементи от икономическия живот в страната

• Неразплащането и нежеланието да се поема отговорност доведе до спиране на работата на всички инфраструктурни обекти. Престъпно е поведението в 21 век българската държава да не съумява да завърши основните си пътни артерии заради некомпетентни „политици“ и зелени рекетьори. Цената на това безхаберие е жестока, защото се измерва в загубени Човешки животи!

Последният епизод от сагата с българските пътища беше ЕДНОЛИЧНОТО решение на Председателя на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление към Народното Събрание за отмяна на заседанието, което трябваше да се проведе на 21.07.2022 г. и което трябваше да се произнесе за окончателното разплащане на вече извършени дейности и да приеме измененията в ЗОП, които да позволят индексация на цените в строителството, с цел да се завършат започнати стотици обекти, включително финансирани с европейски средства и да се предпази България от санкции и загуба на милиарди левове, така необходими за инвестиции в инфраструктурата на страната.

С ТОВА ЧАШАТА ПРЕЛЯ!

Българска Браншова Камара „Пътища“ няма повече да наблюдава как некомпетентни и безскрупулни лъжци рушат инфраструктурата на държавата и застрашават живота и здравето на хората и икономическото развитие на държавата. Затова ще предприемем следното:

На 26.07.2022 година ще проведем пресконференция, на която хронологично и с имена ще покажем виновниците за сегашното състояние на строителния сектор в страната и ще запознаем обществото с последиците, които ще настъпят от действията и бездействията на същите тези хора.

От 27.07.2022 г. започваме безсрочни стачни действия в цялата страна, които ще продължат докато в България се намерят държавници, които да предприемат необходимото за нормализиране на отрасъла. Подробности за стачните действия ще представим на пресконференцията!

Обръщаме се за подкрепа към Камарата на Строителите в България и синдикалните организации в строителството:

Приятели, това не е борба за парите на осем души, както манипулативно и невярно твърди един доказан нарушител на Конституцията! Това е битка за оцеляването на един цял икономически сектор и на стотиците хиляди работещи в него.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Опит

    15 7 Отговор
    за черен хумор , изключително неуспешен обаче !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 От плажа

    38 9 Отговор
    Няма кражби за милиарди и тези се разреваха. Ревете бе!
  • 4 Писна ми

    7 16 Отговор
    Аз имам джип дреме ми и да останем без пътища, тия с паркетниците да го мислят.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Сбогом ,

    26 5 Отговор
    нови баснословни грабежи ! Ревизия до лев !
  • 7 Искрецов

    24 6 Отговор
    Свършиха ли крадените от вас пари? Гладни ще мрете, хората се измъчиха от вашите простотии.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Морски

    22 6 Отговор
    Врътнаха ви кранчето за крадене и ревнахте. Като, че ли целия бизнес се върти около вас. Какви пари са вземали до сега морския и рибарския бранш - никакви!
  • 10 777

    20 6 Отговор
    ВИЕ СЕРИОЗНО ЛИ...
    ИСКАТЕ НА РЕМОНТА РЕМОНТ ДА ПРАВИТЕ И ПАК ДА НЯМА ПЪТИЩА, А ДА СИ ЛАПКАТЕ КАТО ПРЕДИ
  • 11 777

    12 5 Отговор

    До коментар #2 от "БОЙКО БОРИСОВ":

    ЩЕ СЕ ВЪРНЕШ, АМА САМО НА СЪН
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Софиянец

    16 1 Отговор
    Цялата държава трябва да се обърне с хастара надолу, всяка една организация, всеки един пост.
  • 14 минувач

    12 8 Отговор
    Айде да не слагате в кюпа на корумпираните всички строителни фирми! Има читави, които са си свършили съвестно работата, но правителството отказва да им плати. Трябваше отдавна да разследват и установят кои са корумпираните фирми, да ги осъдят и да платят на останалите. Обаче вече почти година има само приказки и обещания. Да си вървят от властта тези, очевидно са неспособни да управляват.
  • 15 Сатана Z

    10 16 Отговор
    Киропитеците от Промяната може да са оставили България без пътища(безпътица), но за сметка на това оставиха на България много дългове.
    Може да нямаме пътища но пък имаме дългове.

    Z

    Коментиран от #21

  • 16 Петко

    7 13 Отговор
    Кирчо май пак ще ставаш канадец скоро.
  • 17 Погром

    17 3 Отговор
    Най-голяма мафия на България. Спрете ѝм парите на всички от измислената камара на мафиотите. След това ударете у другите мафии, фарма мафията, бялата мафия, строителната мафия, горската мафия, университетската мафия. Навсякъде са! Как се стига до тук?
  • 18 Учо

    11 1 Отговор
    ИМАТЕ преведени предварително МИЛИАРДИ уж за материали на ниски цени . К Ъ Д Е са СКЛАДИРАНИ тези МАТЕРИАЛИ или ПАРИТЕ ?
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Геле

    10 4 Отговор
    Язе да питам. Добре де, 12 години като получавахте пари "на корем" къде са пътищата???
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Бмх

    7 0 Отговор
    Видяхме ви пътищата, но така само вие ги наричате.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Браншова Камара

    7 1 Отговор
    при Боеко си лапкахме якоо
  • 25 Стоян

    5 1 Отговор
    Г-да каквито и пари да ви се дадат Вие път не можете да построите,защото през последните 15-20 години не сте го правили,усвояването на средства е различна дейност от изграждането на пътища.Кажете колко български фирми са строили пътни обекти в чужбина и всичко ще стане ясно.
  • 26 шишистрой

    4 0 Отговор
    "Приятели, това не е борба за парите на осем души"

    Баш това си е.
  • 27 шофьор

    2 0 Отговор
    Че, кога България имала пътища интересно !
  • 28 Циник

    2 1 Отговор
    Понеже преди пътищата ви бяха страхотни, нали? Аман от вашата крадлива и некадърна сган.

    Новото БГ правителство трябва да викне строителни фирми от чужбина; ако трябва чак от Китай, да дойдат и да ни направят пътищата. С много по-малко пари ще свършат в пъти по-добра работа от тия некадърни мафиоти.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове