Last news in Fakti

24 Август, 2022 11:21 1 654 19

Данаилов: Мнозина казаха, че е най-добре да имаме ниска цена на газа, а сега се оказаха против "Газпром"

  • пламен данаилов-
  • ниска цена-
  • газ-
  • противници-
  • газпром

По думите му експерти трябва да анализират ситуацията преди да се направят стъпки към възобновяване на отношенията с "Газпром"

Данаилов: Мнозина казаха, че е най-добре да имаме ниска цена на газа, а сега се оказаха против "Газпром" - 1
Снимка: NovaNews

Потреблението на България през зимните месеци за последните 5 години е 2 млрд. кубични метра. Решиха да потребяваме 15% по-малко, това са 300 милиона. Ако бъде наложено административно на бизнеса, кой ще плати? Другото решение е да търпят лишения битовите потребители и топлофикациите. Това значи, че няма да се къпем ли? Защо никой не говори за този проблем? Няма взето решение от кого да се намали потреблението. Това коментира за "Твоят ден" Пламен Данаилов, бивш зам.-министър на енергетиката от "Има такъв народ".

По думите му ако ангажиментът не се изпълни, ЕК ще го наложи принудително. "Трябва да се изясни това ще доведе ли до санкции. Ако не се вземе от бизнеса, това наистина значи, че ще сме на по-студено, а топлата вода няма да е толкова топла", подчерта той.

Според него газ ще има, въпросът е на каква цена. "800-те милиона, дадени на "Булгаргаз", можеше да бъдат използвани за здравеопазване, вместо да купуваме скъп природен газ. Мнозина заявиха, че е най-добре да имаме ниска цена на газа, а сега се оказаха против "Газпром". Пазарът трябва да се либерализира и търговците на синьо гориво да се конкурират. Някои искат да монополизират "Булгаргаз". Можем да имаме съмнения, че се ползва за хранилка", заяви Данаилов. И допълни, че експерти трябва да анализират ситуацията преди да се направят стъпки към възобновяване на отношенията с "Газпром".


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Избирател

    11 5 Отговор
    Предателите от “Има такъв народ” се събираха да заговорничат с премиера Кирил Петков в апартамента на Радостин Василев на ул.”Чавдар Мутафов”, в покрайнините на София. Сега алъш-веришът за кандидат-депутатските листи се договаря в дома на Асен Василев и Даниел Лорер на ул.”Чаталджа” 3, в центъра на София. . Хахаха…между две чуквания с уиски, договарят как ще оправят държавата.

    Каква пошла комедия!

    Коментиран от #4

  • 2 Люлю тралала

    5 5 Отговор
    Този сега се събужда и нещо не се е ориентирал нито в годината, нито в държавата. МЕ не беше ли на ИТН до сега? Пълна шизофрения.

    Коментиран от #12

  • 3 Хмммм

    8 14 Отговор
    Газпром не е на ниска цена бе славучов дракул..

    Коментиран от #14

  • 4 Предатели

    6 10 Отговор

    До коментар #1 от "Избирател":

    са ИТН. Тези, които се отцепиха от тях, затазиха принципите и съвестта си. Чалга ДПС-то е аут. Ама освен на ДПС нещо и Радев е забъркан в отглеждането му, а зад Радев прозира Русия.
  • 5 ТаУмВзе

    5 3 Отговор
    Крадливия слугинаж, няма Абсолютна никаква идейка кво прави! Тва е и целта де. Глупави и зависими, най лесно се връткат от козяк.
  • 6 Ниската цена да не е

    7 9 Отговор
    за сметка на руско робство!
  • 7 Иван

    7 6 Отговор
    Ало експерта има борса и там се определя цената незнам дали знаеш нали си експерт така че ако там цената е например 200 те няма как на нас да го дадат за 100 нали толкова ли е сложно незнам
  • 8 Протестиращ

    9 8 Отговор
    Абе, Пульо - ти забрави ли, че преди Газпром ни продаваше най-скъпо газа от всички европейски страни? Аз никога не съм имал "топлофикация" - според теб, не се къпя ли, бе, Калмук "експертен"???
  • 9 Стига с анализи и умиване

    10 4 Отговор
    Още утре да тръгват за Москва, да ударят по един метан на Газпром и да си възстановяваме стабилните доставки на ЕВТИН РУСКИ ГАЗ. Няма да позволим децата на България да мръзнат и да гладуват заради някакви джендърски ценности и лицемерни лозунги за единство и солидарност,

    Коментиран от #10, #15

  • 10 "Джендърските" ценности

    3 6 Отговор

    До коментар #9 от "Стига с анализи и умиване":

    "След Втората световна война народите трябваше избират между хляба и демокрацията. Тези, които избраха демокрацията, днес ядат триста вида хляб. Тези, които избраха хляба, днес нямат ни хляб, ни демокрация." Уинстън Чърчил
    Ей затова нямаме и газ, защото едно време ни избраха съветските диктатори.
  • 11 Ванко шемета

    2 2 Отговор
    Аз газ НЕ ползвам 😆 който ползва да духа супата 🤣

    Коментиран от #13

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Бай градски

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Ванко шемета":

    Не се радвай! И ти ще я духаш !! Цената на газа се калкулира в много стоки и услуги!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Надявай се

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "Стига с анализи и умиване":

    Путин продава скъпо газта на своя приятел от Унгария
  • 16 Бесни българи

    4 0 Отговор
    Айде стига лъжи бе да плащат с рубли и да си получим газа до края на годината и да напълнят хранилището че няма вече газ вече другите държави ги напълниха аааа ние още се услушваме като гърмяни зайци а зимата идва ако мислят пак някой от европейските служители да ни размахват пръст за Газпром жестоко се лъжат този път няма да им се получи народа ще бъде на улицата БЕСНИТЕ БЪЛГАРИ НЯМА ДА СТОЯТ НА СТУДЕНО И БЕЗ ХРАНА ,РАБОТА с нашите най ниски заплати в ЕС да ни оставите без газ или скъп газ тогава няма да се подчиним на никой няма да плащаме!!!!
  • 17 Бандит до бандита са от

    1 0 Отговор
    престъпната коалиция- "Крадец-Престъпник- Лъжец"! Когато и да си отидат от този свят все са закъснели!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Тоя пич от "Дерибейска България", кво

    0 0 Отговор
    толкова се е ококорил, като е ясно че кръвопийците от ПП "Продължаваме Престъпленията" ще им измучат електората и той няма да влезе в НС?!? Кирчо Простото и Асан Ококорения, ясно им показаха вратата, преди две седмици!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол