Last news in Fakti

26 Август, 2022 06:49 2 408 12

Емануил Йорданов: Начинът на работа в МВР е формиран в продължение на горе-долу 12 години при едно и също управление

  • емануил йорданов-
  • мвр-
  • бургас-
  • загинали-
  • полицаи

Хората са преуморени, недостатъчно заплатени – това няма как да не се отрази на работата, смята бившият министър на вътрешните работи

„Да се подобри организацията на работа, да се подобри материалното осигуряване, да се потърсят възможностите за едно по-ефективно включване и на армията в охраната на държавната граница.“

Така бившият вътрешен министър Емануил Йорданов отговори на въпроса на Euronews Bulgaria какво трябва да се направи, за да се избегнат инциденти като днешния, в който при катастрофа с автобус, превозващ мигранти, загинаха двама полицаи.

„Защото по същите поводи – каналджийството, навремето, преди няколко години, бяха възникнали спорове дали армията има възможност или няма. А в Закона за отбраната и въоръжените сили беше написано съвсем ясно, че армията има компетентност в тази насока и съвсем спокойно би могло да се използват и военнослужещите“, поясни той.

Ето какво още каза той за зрителите на Euronews Bulgaria:
Не само в тази сфера, а и във всички останали, когато възникне някакъв тежък проблем, се възбуждат съответните дискусии, набелязват се мерки, сочат се виновни, а в крайна сметка с отминаване на времето всичко се забравя и преминаваме към следващите теми. За съжаление, времето и средствата очевидно не достигат, за да може нещата да бъдат решени по най-добрия начин.

Основните пропуски на държавата са организация и материално осигуряване. Всички знаем как на границата се командироват служители на МВР, но въпреки тези командировки не им се осигуряват нормални условия нито за работа, нито за почивка, да не говорим за заплащането, където извънредният труд е ограничен във времето като възможност за признаване като такъв. И в крайна сметка хората са преуморени, недостатъчно заплатени – това няма как да не се отрази на работата.

Със сигурност една оставка не може да реши проблема. В крайна сметка начинът на работа в МВР е формиран в продължение на горе-долу 12 години при едно и също управление. Необходими са много усилия, за да бъде преодоляна инерцията от миналото и нещата да бъдат организирани по друг, значително по-съвременен начин.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Значи

    9 3 Отговор
    по мафиотски ?
  • 2 Факт

    3 1 Отговор
    Неможе с рогата да спреш влака !
  • 3 обективен

    15 11 Отговор
    Ами боко направи от МВР и прокуратурата структурите които пази мафията , а не да се бори срещу нея !!
  • 4 умилен

    15 3 Отговор
    Интервю с Мими - колко мило ! Този е такъв тежък нищонеможещ нищоправец , че - няма на къде .
  • 5 нов

    11 2 Отговор
    Рашков на остави нищо от предишните години, забрави ли? Смени и чистачките. Друго, този случай показва, че в системата няма обучение как да се действа и да се комуникира в екстримни случаи. Подобно беше и в армията, заради което имаше жертви и дори замозастрелване откоре в главата. Както в медицината, ползва се протокол за действие. Да каже министърът дали е чувал за такива неща. Политиците да си заврат главите ... и да си свършат правната част от проблема.
  • 6 Гочо

    1 1 Отговор
    Нашия х е работил в поделение. Но.. Бе по времето на Тато, поделение 55430. Сега и там е, но ще спра, много зле и както казват младите преди пенсия с образование, чакаме с нетърпение да направим 20 години и да се пенсионираме. Не можем тук да се развиваме, а др с пари искат да работят. Излизат в пенсии и продължават да си работят, пари бол, жилища бол, родители, деди де заможни, но все не им стигат на чорбаджи генчо паричките. Да изучат децата, после внуците. Отиват за заплати. Късмет имали. Имаше правов ред при бай тошо, но всичко отече у реката под върбата. Дойдоха си от Испания, Италия и Франция българи и майко тук не е живот, споделя жената майката
  • 7 Той

    4 0 Отговор
    МВР е служба - 5000 работещи пенсионери, 5000 работят в главната дирекция, и 1000 с телкови решения.
  • 8 колю

    6 0 Отговор
    През 1999-2001 Емануил беше шеф на МВР....Това време беше рай за криминалния контингент.
  • 9 един

    3 0 Отговор
    Инцидента е плод на занижени критерии и подготовка,не само в МВР а във всички сфери!Няма как да се води пълноценна подготовка,когато се назначават близки и познати хора,хора на колеги и приятели!Няма как един ръководител да се държи строго и безприсрастно към всички,когато има назначени такива хора!Това демотивира ръководителя и постепенно той занижава претенциите си към подчинените си,дисциплината спада а това довежда до слаба квалификация на целия личен състав и съответно инциденти като последният!Корупцията пък е отделна тема!
  • 10 кочо

    1 0 Отговор
    прекомерната жажда за власт и да са навсякъде е причината мвр да е в това положение.още от живково време.трябва ново престукториране на мвр.мястото им не е на границите на държавата.полициятя си е и само полиция която да орханява и пази живота и имотите на гражданите.във конституцията трябва да има член за притежававанета на огнестрелно оръжие от БЪЛГАРИТЕ ЗА ОХРАНА И САМООХРАНА.
  • 11 МВР ТРЯБВА ДА СЕ РАЗПУСНЕ И

    1 0 Отговор
    МИНЕ ПРЕЗ ВОЕНЕН СЪД - КАК МИЛИЦИОНЕРИ СА МИЛИОНЕРИ ?
  • 12 Д.Кънев

    0 0 Отговор
    Е нищо ново под слънцето.
    Като се знае че Цвък Цвък беше министър на вътрешните работи.
    Като се знае че Туморът Гнойко Бойко Борисов беше премиер.
    Какво може да се очаква.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове