Last news in Fakti

26 Август, 2022 07:08 3 617 31

Ден на траур в Бургас

  • бургас-
  • мигранти-
  • полицаи-
  • ден на траур

Двама служители на МВР загинаха при опит да спрат автобус с нелегални мигранти

Ден на траур в Бургас - 1
Снимка: БГНЕС

Ден на траур в област Бургас в памет на загиналите полицаи. Двама служители на МВР загинаха при опит да спрат автобус с нелегални мигранти.

Това се случи на централно кръстовище в Бургас, след 25-километрова гонка. Накрая автобусът връхлита полицейския патрул, припомня Нова ТВ.

Директорът на полицията в морския град обяви, че жертвите Атанас Градев и Йордан Илиев са били едни от най-добрите полицаи. Нямат нито едно провинение. Градев e бил командир на отделение в сектор "Охранителна полиция" и 18 години част от системата на МВР, а старши полицай Илиев е със 7-годишен стаж.

Прокуратурата е категорична - разследва се умисъл. Петима души са в ареста - трима сирийски граждани и двама българи. Един от тях е и 15-годишен сириец на име Омар, който е бил настанен в центъра за бежанци в Харманли. Все още се изяснява дали именно той е шофирал автобуса. След инцидента бяха заловени 47 мигранти.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Тези

    22 4 Отговор
    Не трябва повече да излизат от затвора докъто са живи
  • 3 Темида.....я няма

    31 2 Отговор
    Да се надяваме, че поне този сирийски убиец ще гние в затвора, а не на свобода като убиеца на Милен Цветков и Георги Семерджиев
  • 4 Поне под тази статия

    28 4 Отговор
    Не пишете глупости и не обвинявайте тези хора !Никои от нас не е бил там и не знае какво е било!Оставете момчетата да почиват в мир ,а близките им да ги оплачат !

    Коментиран от #6, #7

  • 5 Филип Георгиев

    21 3 Отговор
    ЖАЛКО ЗА ЗАГИНАЛИТЕ. НАИСТИНА ! НО, ЧЕ НАРОДНАТА МИЛИЦИЯ Е ПРОБИТА, ОТВСЯКЪДЕ Е АКСИОМА. ЧЕ ПРОКУРАТУРАТА Е ПРОБИТА ОТВСЯКЪДЕ Е АКСИОМА. ЧЕ СЪДА Е ПРОБИТ Е АКСИОМА. ТОВА ВИНАГИ Е БИЛО ТАКА, НО ПРИ ЦВ. ЦВ. И TИКBAТА, TИНЯТA ПРЕВЗЕ ВСИЧКО.😎
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Гледах записа

    35 0 Отговор

    До коментар #4 от "Поне под тази статия":

    от камерата на кръстовището. Бог да ги прости полицаите, но действията им са като от американски екшън. Автобусът летеше, зад него имаше 2-а полицейски автомобила, а да му препречиш така пътя е много неразумно, меко казано.
    Какво им пречеше да стрелят в двигателя? Той се намира отзад и радиаторът е от най - външната страна. Колко километра би изминал този автобус с пробит радиатор?
    И друго - защо не направят като в Гърция? Искаш да се емигрант, отиваш на границата с документите си и изчакваш одобрение в някой лагер за емигранти, инак те връщат от където си дошъл. Тея не са бежанци по всякакви закони. Отделно до колкото познавам сегашните "партньори", в даден момент ще ги активират тези "бежанци" когато счетат за нужно, както са правили винаги до сега по цял свят.

    Коментиран от #9

  • 8 безпартиен

    29 0 Отговор
    Вина има и тя е на ръководителя на "операцията" по задържането на автобуса!След като не спира на подаден сигнал,най простото нещо е да се сложат шипове за спиране на МПС директно на пътя на автобуса!Това,да сложиш автомобил с живи хора си е чисто и просто не компетентност за заемана длъжност!Наказания?Няма и да има!

    Коментиран от #19, #21

  • 9 Правилно

    16 1 Отговор

    До коментар #7 от "Гледах записа":

    Какви "мигранти"!?.
    Нали са все млади мъже в групите и изпращат към тях 2-3 жени с деца за камуфлаж..
  • 10 Бургаска батка

    11 15 Отговор
    Явното самоубийство на два милиционера е основателна причина за ден на траур.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Наркос

    12 4 Отговор
    Гражданите като умират сгазени от полицаи и синчетата им няма траур ,)
  • 14 Гост

    20 4 Отговор
    От кадрите за съжаление се вижда , че просто не са подготвени за такава ситуация. Бог да ги прости!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Глупава работа

    21 2 Отговор
    Много наивно ми се вижда,лека кола да застане пред автобуса.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Деспот

    10 5 Отговор
    Тия катаджии кво объркали са мигрантите с българи които спират за поредната скалъпена глобичка...
  • 19 Пишман

    8 0 Отговор

    До коментар #8 от "безпартиен":

    Какви наказания?Най-вероятно пак ще се награждаваме!То и тия момчета,лека им пръст - награда след награда!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Кяр и берекет

    7 4 Отговор

    До коментар #8 от "безпартиен":

    Ми как да ги спрат като си взимат десятъка?Като са си платили симулираш преследване и ги оставяш да избягат!
  • 22 Народа

    4 4 Отговор
    Повече такива новини
  • 23 Не луд който кара МПС в РъБъ

    4 2 Отговор
    А който му да да кара МПС Водача на МПС трябва да спре при подаден сигнал за принудително спиране от ДРОН във въздуха който се управлява дистанционно от пулт за управление Пази ме Боже от приятели МВР от враговете сам ще Опазя МО МВР са въоръжени но имат само контролни функции дали са лицензи на Частни Охранителни фирми които пък не могат да Отбраняват щото не са Мин на Отбраната
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Куюмджиев във вестник ,,Труд"

    4 0 Отговор
    много точно описва виновника за трагедията.Всичко друго е локуми.
  • 26 незнайко

    4 0 Отговор
    Господ ги прибира, момчетата да почиват в мир . Въпроса ми е защо са решили да спрат автобуса със своята кола . Бойни патрони за стрелба в гумите нямат ли ? Лента с шипове нямат ли полицията ? Това което са направили го има по ФИЛМИТЕ за съжаление с трагичен край за тях. БОГ ДА ГИ ПРОСТИ !!!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ЛУДИ В ЕВРОПА НИ УПРАВЛЯВАТ!

    1 0 Отговор
    Керемедчиев заяви, че е голяма опасността терористи да се представят като бежанци и да влязат у нас. "Опасността е много голяма, в Сирия нарастват бежанските потоци и възможността за оплитане не представители на терористични организации, които да се представят като бежанци, е много голяма". По думите му има рязка промяна в самия вид на бежанските потоци. Сега са изцяло мъже, които са в разцвета на своите сили и могат да преминават през трудни терени.Той алармира, че заедно с мигрантите от Сирия може да дойдат около 50-60 хил. терористи, които са членове на "Ал Кайда"."Европа от 2015 г. влиза от криза в криза. Държавите се оставят сами да се справят.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Зайко Байко многознайко

    3 0 Отговор
    Корупция по цялата верига, обзема ме тотално отчаяние, това което се случва у нас не става без знанието но "Гранична Полиция" , "Пътна Полиция" и всички отделения на МВР. Много ми е интересно и тук е мястото да попитам, защо се охладиха отношенията между Министърът в оставка Бойко Рашков и служебния Министър на МВР?!? Полицаите са абсолютно неподготвени и са действали , като дилетанти, за което са платили с живота си! Това е желязната логика на нещото наречено живот!
  • 31 Перо

    2 1 Отговор
    За съжаление полицаите са убити индиректно от корумпирани техни колеги от гранична полиция,през чиито сектор на отговорност са пропуснати престъпниците! За съжаление прокуратурата не иска да се занимава! Също не е подаден сигнал до полицията за изчезването на малолетния престъпник и неявяването му в лагера за бежанци в Харманли до 22,00 ч.,какъвто е реда!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове