Last news in Fakti

26 Август, 2022 08:28 2 641 25

В бежанския център не знаели, че 15-годишният Омар се занимава с каналджийство

  • харманли-
  • бежански център-
  • мигранти-
  • полицаи-
  • каналджийство

15-годишният Омар е дошъл в България със своите по-големи братя през октомври 2021 г.

В бежанския център не знаели, че 15-годишният Омар се занимава с каналджийство - 1
Снимка: БГНЕС

15-годишният Омар е дошъл в България със своите по-големи братя през октомври 2021 г. Те обаче не са на територията на бежанския център от няколко месеца. Това обясни в ефира на NOVA Галя Христова, временно изпълняваща длъжността директор на РЦП - Харманли.

Според правилата на центъра живеещите в него са с вечерен час 22 ч. Омар обаче липсва от понеделник. “Когато са извън територията на центъра ние няма как да осъществяваме контрол на настанените. Това се прави от МВР”, поясни Христова.

Това не е първият път, в който 15-годишният младеж напуска бежанския център за няколко дни. Обясненията му след това обаче били, че е бил при близки в София. Христова отрече досега да са имали съмнения, че момчето се занимава с каналджийство.

В центъра има и друг подобен случай на непълнолетен младеж, който често напуска пределите на бежанския център, каза още директорът и поясни, че по него се работи.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Глупости, просто си е плащал

    46 3 Отговор
    За някоя друга хилядарка всички стават сляпи и глухи. Това е в цялата държава, защото заплатите са мизерни, а контрол и наказания няма.

    Коментиран от #6, #15

  • 2 Западният свят

    29 9 Отговор
    е причината за беднотията и мизерията
  • 3 Корги

    59 0 Отговор
    Как така ще напуска центъра за няколко дни. Той може с тероризъм да се занимава през това време и като го питате къде е ходил, да ви каже, че се занимава с благотворителност! Аман от глупави хора в тоя коптор-държава!

    Коментиран от #7

  • 4 бяла краставица

    40 0 Отговор
    Персонала освен да си драпа кайскиите, какво работи?

    Коментиран от #5

  • 5 На хранилка

    28 0 Отговор

    До коментар #4 от "бяла краставица":

    И тутурутките си чешат...
  • 6 Чудя се

    44 0 Отговор

    До коментар #1 от "Глупости, просто си е плащал":

    След като има "вечерен час" - някакви правила, какво става с този, който ги нарушава!? Сигурно му се радват, че си е видял "роднините"....Адски наивни обяснения...Сложете друг директор, който поне да знае какво да говори (и лъже) пред медиите.
  • 7 Те точно за това са вкарани.

    18 0 Отговор

    До коментар #3 от "Корги":

    В даден момент ще ги активират, за да създават хаос и безредие. После Тоя, дето го е направил ще се изтопорчи с готово "решение" на проблема, естествено не безкористно. Нещо като мутрите в зората на "демокрацията", да си платиш такса "спокойствие".
  • 8 Запознат

    40 1 Отговор
    Тази временната шефка е пряко отговорна за това какво се случва в лагера в Харманли .Отговорник на помещението където са настанени мъжете е нейният любовник и изключително прост човек Ангел Бойчев.Всички са кадри на ГЕРБ.
  • 9 Жожи

    25 3 Отговор
    Те никога нищо не знаят но са в играта. Заради едни пари на капитан Андреев бутнаха Кирчо. Далаверката е голяма на всякъде
  • 10 Перо

    19 0 Отговор
    Защо не е депортиран обратно?
  • 11 Бля,бля

    15 0 Отговор
    И да са знаели ,ама веднага щяха да кажат!
  • 12 ГС1200

    15 1 Отговор
    на 15 да кара 50 местен автобус, хайде де ..
  • 13 Директорката

    24 0 Отговор
    на Агенцията за бежанците (която между другото по външен вид също изглежда като бежанец от военен конфликт) незабавно трябва да поиска оставката на въпросната Галя Христова заради нелепото й поведение пред журналистите! Тази личност със спокоен тон едва ли не направи внушение, че е най-естественото нещо човек, който пребивава в бежански център, и следва до 22ч да се е прибрал, го няма по няколко дена, но тове било напълно НОРМАЛНО! Още по-зле, буквално си позволи да се хили неадекватно след трагичното събитие с реплика "Ами тийнейджърски работи"?!!! Това адекватно поведение ли е???

    Коментиран от #18

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Абе малоум

    15 0 Отговор

    До коментар #1 от "Глупости, просто си е плащал":

    Нали като им е плащал да си траят, занчи са го знаели с какво се занимава.
  • 16 Че те

    10 0 Отговор
    и служителите в центровете и арестите са посредници !
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Чудя се

    11 0 Отговор

    До коментар #13 от "Директорката":

    За съжаление, няма как думите Ви да стигнат до "горе". На нали, ако сте й началник и я накажете или уволните "за уронване пристига на институцията, в която работи", адвокати ще Ви съсипят. Така е, назначават се всякакви боклуци на какви ли не места.
  • 19 кУмУнист

    8 1 Отговор
    Сега допирате на стената на лагера служителите му и семейството на омар и да проверим колко патрона от калашник може да побере едно човешко тяло.
  • 20 пппп

    13 0 Отговор
    Омар само за пред нас е на 15 години, а реално е на 20 и няколко , както и останалите !
  • 21 Азз

    10 0 Отговор
    знаят само къде да си получат заплатите....
  • 22 антрашпиц

    8 0 Отговор
    Да очакваме ли с каналжийство да понат да се занимават и тия от детската градина или от яслата....
  • 23 Павел пенев

    3 0 Отговор
    Когато в прехвалените западни демокрации емигрантите направят терористичен акт, разследващите веднага го прикриват, като извършен от психично болни лица или такива с криминално битови мотиви. У нас се кара по утвърдената циганска схема, където всичко е ясно и престъпленията са извършени от малолетни или непълнолетни които не носят наказателна отговорност или тази отговорност следва следва да бъде редуцирана. Точно така е и в този случай. Нека се направи следствен експеримент за да се види, може ли едно малалетно и неграмотно цигане да управлява автобус. Прокуратурата и министъра на МВР да се засрамят от дадената квалификация на деянието. Касае се за типичен терористичен акт свързан с трафик на мигранти и убийство на двама полицаи. Демерджиев е пълен глупак ако иска да ни убеди, че живота на престъпниците е по -важен от живота на нашите полицаи, които по закон трябва да се грижат за живота, здравето и имота на българските граждани, както и за своето здраве и живот.Но не и за здравето и живота на чуждестранните престъпници, нахлули през границата разрушавайки паянтовата ограда на Валери Симеонов за 250 милиона лева.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове