Last news in Fakti

29 Август, 2022 23:07 19 445 34

Кой е Абдулах Шерефли - соченият за "мозъка" в схемата с трафика на мигранти у нас?

  • абдулах шерефли-
  • трафик-
  • мигранти-
  • схема-
  • мозък

Проучване на БНТ установи, че Абдулах наистина живее от години в България. Има регистрирана фирма, но финансовото му състояние не е добро. Допреди две години е работил в София, но загубил работата си и се преместил със семейството да живее в Стара Загора

Кой е Абдулах Шерефли - соченият за "мозъка" в схемата с трафика на мигранти у нас? - 1
Снимка: БНТ

След ареста на тримата сирийци съпричастни с трагедията в Бургас, при която загинаха двама полицаи на 25 август възникнаха много въпроси останали без отговор до момента.

БНТ провери каква е ролята на сочения от прокуратурата за водещ в схемата за трафик на мигранти 49-годишен Абдулах Шерефли.

Според прокуратурата "мозъкът" на схемата за трафика на мигранти е 49-годишният Абдулах, който има добри технически познания и собствена фирма. Държавното обвинение смята още, че "той е осигурил финансирането, той самият е закупил злополучния автобус, той го е дал в ръцете на водача".

Има ли каналджии в бежанския център в Харманли

Проучване на БНТ установи, че Абдулах наистина живее от години в България. Има регистрирана фирма, но финансовото му състояние не е добро. Допреди две години е работил в София, но загубил работата си и се преместил със семейството да живее в Стара Загора. На стария адрес, на който е бил регистриран Абдулах, заявиха че не го познават:

"Аз работя 22 години тук, в тази автокъща и досега не съм виждал такъв човек, нито съм чувал за такъв човек", казва Антон Пиперков.

Според адвоката на Абдулах Недялка Маркова, той не е замесен в трафика на хора. Бил е помолен от негов приятел, който искал да купи автобуса, да прегледа техническото му състояние. Арестуван е в дома си в Стара Загора два дни след трагедията. В апартамента в момента са само жена му и децата.

БНТ: От колко време са тук?
Съсед: Не знам от две години.

БНТ: Говорят ли български?
- Ами за родителите не знам колко говорят български, децата - със сигурност знам.

В града семейството е наело жилище под наем. От фондация "Мисия Криле", която работи с бежанци в страната съобщиха, че от дълго време подпомагат семейството, като плащат наема за жилището, в което са настанени. Осигуряват и хранителни пакети за Абдулах, жена му и четирите им деца.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 43 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Трудно

    79 3 Отговор
    Колкото и пари да вадят, смятат за задължение християнина да храни правоверния!

    Коментиран от #7, #8

  • 3 Асен

    76 9 Отговор
    Чак сега ли разбрахте , че в БГ има нелегална имиграция . Ако този полицай не беше убил своя колега и съмоубил себе си , тогава имигранти нямаше да има . Нагли сте и то мноооого .
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Ангел

    77 7 Отговор
    КАКВО НИ Е ИЗВЕСТНО ДО ТУК : 1 тон кола сече пътя на 20 тона автобус който се движи с висока скорост . Освен това за обсолютно всички освен шофйора на патулката е наясно , че автобуса няма да спре . Той автобуса и от преди това не си спира . Последва самоубйсто/убйство в зависимост от гледната точка и длъжносста заемана в държавата . В резултан на това откиваме ,о боже ... нелегални имигранти . За пръв път в България . То преди това такива елементи нямаше нали ? Оле божке той шофйора криминално проявен . То статистика и документация за този човек няма . Ей сега чак разбрахме ,че те са криминално проявени .

    Коментиран от #12, #17

  • 10 Антитурчин

    62 9 Отговор
    пак турци замесени, и фондации разни , що не си ходят в техните държави.Откакто има турци по тия земи България бял ден не е видяла

    Коментиран от #23, #24, #25

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Едните

    38 25 Отговор

    До коментар #9 от "Ангел":

    ги настаняваме в 5-звездни хотели и им даваме помощи от бюджета, а другите ги тъпчем в бежански лагери и багажници на рейсове и не им даваме дори да преминат към Европа

    Коментиран от #14, #26

  • 13 Геша

    79 1 Отговор
    Видяхте ли? НПО-ТА и Фондации Криле го окрилят и обгрижват, той имал добри технически познания и въпреки всичко не се хваща на законна и почтена работа. Инженери и професори идвали през границата, а? Незаконно през границата нахлуват само криминални престъпници. Отнемайте статутите им и ВЪН от нашата държава.ВЪН!До един!

    Коментиран от #27

  • 14 Геша

    61 3 Отговор

    До коментар #12 от "Едните":

    Едните влизат законно,с документите си за самоличност през КПП-татари, а другите през гори и реки посред нощите и без документи и разрешение.Затова са криминални престъпници и мястото им първо е в затвора и след това вън от България!

    Коментиран от #15

  • 15 Петър

    13 44 Отговор

    До коментар #14 от "Геша":

    Едните влизат с документите си, защото им е дадена тази възможност от държавата България, другите влизат нелегално защото не им е дадена възможност от държавата България да влязат легално, дано да ти се изясни защо вторите са нелегални, просто държавата България ги принуждава да са такива.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Яница

    12 1 Отговор

    До коментар #9 от "Ангел":

    Я, оправи правописа, че си пълен потрес!!!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Проверил

    27 0 Отговор
    "Арестуван е в дома си в Стара Загора два дни след трагедията." Моля проверете си източника на информация! Въпросният Сириец още вечерта след катастрофата беше в ареста на полицията в Бургас, заедно с останалите двама! !!

    Коментиран от #33

  • 20 ???

    38 2 Отговор
    Тия ,,мигранти,,, са убедени, че европейците са длъжни да ги хрантутят, а те само да се плодът, като мишки!!!!

    Коментиран от #34

  • 21 Истината

    42 0 Отговор
    Хора, наистина не Ви ли писна вече от тия Циркове и Панаири на управниците ни! Toва е голяма международна схема за много пари, начело със соросисти и американци за ислямизация на Европа!
    До5 години ще видите за какво иде реч! Съжаляваме ги тия, а те ще ни разкажат играта на живота! Съжаляваме ги и ония ,а там ще бъде потресающо какво се очертава на хоризонта - украинци а сега и руснаци плъзнаха. Европа ще заприлича на врящ котел в който няма да има покой !Всичко е на наш гръб.
    Бог да прости полицаите, но нямаше нужда от тази саможертва! Едни правят пачки и то големи, други защитават честта на професията! Каква ирония!
    Направиха ни на маймуни и на никой не му пука за нас!
    Бог да пази Европа! Да се появят още поне 3-4 Орбановци, иначе резултата ще е покъртителен! Всичко предстой, само гледайте!
  • 22 Българин

    18 4 Отговор
    500 години фесовете са ни мачкали и затривали и сега пак продължават,каква държава сме ,.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Каролина Пешева

    1 3 Отговор

    До коментар #10 от "Антитурчин":

    Откак българите са в Германия и Франция бял ден не виждаме. Българите марш в България блатото.
  • 25 Каролина

    1 4 Отговор

    До коментар #10 от "Антитурчин":

    Българите да се махат от Европа. Пак българи продажни
  • 26 Каролина

    1 4 Отговор

    До коментар #12 от "Едните":

    Българите са расисти

    Коментиран от #32

  • 27 Ева

    1 5 Отговор

    До коментар #13 от "Геша":

    Вън българите от Европа
  • 28 СЗО

    6 0 Отговор
    То пък много мозък се иска да измислиш такава схема....в държава с корумпирани граничари и полицаи.
  • 29 Ами ДА

    6 0 Отговор
    Сякаш ние си нямаме достатъчно такъв отпадък , че сме си ги и внесли!
  • 30 Предлагам...!

    7 0 Отговор
    Понеже Меркел си ги покани в Европа като каза "елате , елате за всички има място " Да ги товарим на автобуси и за Германия , пък нека тя да им намира място! Нищо че вече не е канцлер , вината си е нейна , да внимава , какви ги говори ! Когато, заемаш такъв пост , най-малкото трябва да знаеш ,какви да ги говориш щом си отвориш устата!
  • 31 А така....!

    5 0 Отговор
    Динко с атевето го няма и тези ни налазиха ! Видя се значи , кой е пазил границата!
  • 32 проста

    4 0 Отговор

    До коментар #26 от "Каролина":

    Тя пък една ЕВРОПА само ..................
  • 33 Защо пишеш сириец с главна буква?

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Проверил":

    На толкова ли важни ти изглеждат тия мюсюлмани?Сам ти самочувствие нямаш ли?
  • 34 Мюсюлманите се плодят като мишки.

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "???":

    А тия са,както и пакистанци,авганистанци,иранци и пр.Малко са християните-основно Етиопия(от Египет не съм срещал).Културата е диаметрално различна,но нек да не приказваме.Нъл знайш,ся всичко стана расизъм,а и фашизъм
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол