Last news in Fakti

30 Август, 2022 13:21 2 478 15

Христо Проданов: Тези, които сега са най-против преговори с "Газпром", 30 години ни учиха на пазарна икономика

  • христо проданов-
  • противници-
  • преговори-
  • газпром-
  • 30 години-
  • пазарна икономика

Всичко това успяхме да го направим за 7 месеца - това, което Бойко Борисов не можа да постигне за 12 години и ни обясняваше как няма пари, обясни членът на Изпълнителното бюро на БСП

Христо Проданов: Тези, които сега са най-против преговори с "Газпром", 30 години ни учиха на пазарна икономика  - 1
Снимка: NovaNews

"Като лява партия прокарахме доста от нашите политики като безплатните детски градини, увеличението на пенсиите и доходите, данъчните преференции за младите семейства. Всичко това успяхме да го направим за 7 месеца - това, което Бойко Борисов не можа да постигне за 12 години и ни обясняваше как няма пари. Е, видяхте, че всичко това е възможно." Това заяви членът на Изпълнителното бюро на БСП Христо Проданов в предаването "Твоят ден" по Nova News.

"Към края на юли в бюджета имаше излишък от над милиард и половина. Сегашният служебен министър на финансите беше заместник-министър по това време. Няма как бюджетът да бъде в преизпълнение към края на юли, а сега да има дефицит, освен ако след това не са направени някакви нерегламентирани разходи", коментира той.
Проданов подчерта, че управляващата коалиция е направила всичко възможно да бъдат компенсирани цените на тока и това да не оказва такова голямо влияние както върху производството и създаването на нови работни места, но сега това е отговорност на служебното правителство.
"Ангажимент на служебното правителство е да събира приходите. Направиха скоростни промени в митниците и в НАП. Надявам се, че тези, които са сложили да ръководят тези агенции ще имат по-добра събираемост, а не по-малка и да се обясняват след това, че не могат да си изпълнят бюджета", посочи социалистът.
Според него е трябвало България да продължи да изпълнява договора си с "Газпром", плащайки така, както плащат другите европейски държави, защото цените са били най-изгодни.
"Тези, които сега са най-против това "Газпром" да бъде на масата за преговори, нали те 30 години ни учиха на пазарна икономика и че колкото повече конкуренция има, толкова е по-добре за определянето на цените. Ние точно това казваме - нека всичките оферти бъдат на масата и тази оферта, която е най-добра, по нея да купуваме", изтъкна Христо Проданов.
"Най-важното за БСП е това, което обещаваме на хората, да го правим и изпълняваме в парламента и в правителството. А не като "Възраждане", които сега говорят за някакви "Грипен"-и, а юли месец подкрепиха решението на Народното събрание за ратификация на F-16. Проверете декларациите им, защото нали са много против еврото, как на всички парите им са в евро. Проверете и дали са ваксинирани, защото нали са големи антиваксъри. В крайна сметка, тези, които влизат в парламента трябва да изпълняват това, което са обещавали, а не, чрез популизъм и лъжи, да правят точно обратното", каза заключение той.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аве

    29 1 Отговор
    Кой тегли заеми, за да обяснява, че е на излишък?
  • 2 Всеки

    12 0 Отговор
    има право да избира от кого да се учи ! Който се е учил от тях , си е негова работа!
  • 3 Госта

    18 3 Отговор
    Под полата на Нинова явно въздухът е свършил. Ехидният бивш министър, който нищо не направи като министър, пръска остроумие. Ами нали вие сте Газпром и Газпром е БСП ве. От 30 години.
  • 4 📌🇧🇬

    22 6 Отговор
    Аре, върнете откраднатото Червено/Кафяви Фашисти, на 9ти Септември 1944 г., с една риза на гърбът си, въшлясали, и без долни гащи дойдохте в София. Не се накрадохте за 75 и кусор години, Вие и Внуците Ви, Червено Кафява Сган.
  • 5 Пипи

    16 4 Отговор
    Но Вие, за собствената си кесия, смело ползвате облагите на пазарната икономика, а на електората пробутвате постулатите на плановата- всички бъдете еднакво бедни. Ерго, ще крадем само ние!
  • 6 12340

    8 7 Отговор
    и ,,възизраждане,, и Дребни Боклуци

    са готованци и идэ0тэ!
  • 7 Пиночет

    15 3 Отговор
    От комуняга друго се не очаква. Кутев го каза, СПИН и комунизъм се предават по наследство и са остро заразни.
  • 8 Добре че

    18 1 Отговор
    бяха само 7 месеца Проданов, че не успяхте докрай да се оцапате!
  • 9 Тодор

    10 3 Отговор
    Ееееф, др.Проданов...Вярна е забележката Ви, но пък Газпром ли е пример за пазарен играч?Хайде сега и Вие...
    Срамота е,че сте бил министър.
  • 10 гост

    10 12 Отговор
    НЯМА НИЩО ПАЗАРНО в договор с Газпром и никога няма да има !!!! Газпром винаги е бил и винаги ще бъде проводник на лизачите на Кремъл , поне докато фалира !! И стига сте лъгали , че някой в ЕС плащал в рубли , няма да го доживеете !!! Държавните фирми , които имаха договор с Газпром са отказали до една и отдавна са със спрян газ !! Единствено ЧАСТНИ ФИРМИ от Германия , Австрия и Италия получиха ИЗКЛЮЧЕНИЕ и за тях газа се заплаща СЛЕД като са го получили и плащането се потвърждава още след превода в евро , а после Газпром да го обръща ако ще във виетнамски донги !! И дори те ще плащат още година и КРАЙ !!! От 5 декември спира вноса на руски петрол , а от 31 /12 / 2023 и вноса на газ !!!! От 2024 година руски газ и петрол НЯМА ДА СЕ ВНАСЯ В ЕС !!! Това е прието със сила на закон !! Забравете за договори със Газпром , а за сегашния на никой вече не му пука , дори и в Кремъл !!

    Коментиран от #13

  • 11 Баста

    7 7 Отговор
    Стою Стоев: "Газпром" не изпълнява действащ договор, а този Харалампи Проданов няма какво да ни лъже. Газпром гори газ за 10 000 000 долара на ден, а спира газта на ЕС. Това пазарна икономика ли е или чист рекет?
  • 12 ...

    9 1 Отговор
    Бсп са продажници. Лицемерни милиционери долни...
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 НАТО НИ БРАНИ, ЕС НИ ХРАНИ

    3 5 Отговор
    Има санкции на ЕС за РУСИЯТА. БСП КОМУНЯГИТЕ пак не го разбраха.....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол