Last news in Fakti

13 Ноември, 2022 14:28 3 313 38

Александър Николов: Жертвите в Украйна са 250 000, а по времето на ГЕРБ ние загубихме 850 000 души

  • александър николов-
  • росен христов-
  • управление-
  • герб

Той заяви, че ще съди служебния енергиен министър Росен Христов

Александър Николов: Жертвите в Украйна са 250 000, а по времето на ГЕРБ ние загубихме 850 000 души - 1

Войната в Украйна до момента е отнела живота между 200 и 250 000 души. Ако пренесем това към мащаба на България тези жертви ще са 35 000 души. През последните 10 години при управлението на ГЕРБ България загуби 850 000 човека. Ако това се пренесе във формата на Украйна, това ще са 6 милиона души.

Това коментира пред bTV бившият енергиен министър Александър Николов.

"Вероятно в очите на тъжно говорещия бивш премиер Бойко Борисов може би аз съм Сашо Кеша. Големият проблем е, че при подобен тип говорене се стига до опростачване на нацията и опростачване в медиите. Как може вече да е стандарт един бивш премиер да говори на „бе“ в ефир", запита Николов по повод изказванията на Бойко Борисов.

"Човекът, който създаде една от най-големите национални катастрофи за страната ни и при чието управление продължителността на живота стана най-ниската в ЕС, с най-голямо отклонение от средния живот в Европа, си позволява и просташки език, и квалификации", каза още бившият енергиен.

"Моят професионален профил е отворен и винаги ще бъде. Имал съм позитивни професионални връзки с Цветелина Бориславова. По това време се създадоха две дружества. Бизнес отношенията ни приключиха, защото имахме различни визии за някои от нещата", посочи Николов.

Той заяви още, че ще съди служебния енергиен министър Росен Христов, защото е използвал името му за изказване на неистински неща и вменяване на вина. "Когато става дума за нещо критично за България, се решава най-лесно с диалог", смята бившият министър.

Николов коментира и темата с доставките на газ и договорените цени.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЛИЛИ

    7 24 Отговор
    КАКТО КАЗВАТ УКРИТЕ 80 000 СА РУСНАЦИ И 170 000 СА УКРАИНЦИ
  • 2 цеца

    14 13 Отговор
    в затвора корумпиран е затова се оправдава
  • 3 Емил

    30 44 Отговор
    Що за примитивно сравнение!? В желанието на всяка цена да се оплюе ГЕРБ се стига до цинични нелепици! Липсата на аналитичен ум, за сметка на спекулативния, е показател за примитивно мислене!

    Коментиран от #11

  • 4 Анонимен

    27 5 Отговор
    Комунистите със зелена карта напуснаха България след 1989 срещу 10000 евро. И по костово имаше, но по тия години заминаваха за Гърция. А голямата екскурция на запад започна орез 2007, тройната абвдпс и продължава до днес. Всеки е свободен и всеки има право на избор, къде да живее. Вие всички си имате къщи на Заоад. Тук в провинциите е кошмар. Не само парите за нас са важни, а средата е по важна. Кво да правят в провинции. Всеки кой можа стана депутат и днес снимките им висят в НС, а бяха според еродираните кръгла нула.
  • 5 Лъже

    26 14 Отговор
    Лъже,че ще съди министъра. За последните 30 години в България не е имало случай комунист да съди комунист

    Коментиран от #6

  • 6 ЖЕКО

    25 10 Отговор

    До коментар #5 от "Лъже":

    ТЕЯ СА ОТ НОВИТЕ АРТИСТИ ВСИЧКО Е ТЕАТЪР
  • 7 Щирлиц

    26 26 Отговор
    От около две години Герб не са на власт. Ако за намаляването на населението са виновни те, то вече населението увеличава ли се?
  • 8 Гражданска позиция

    6 11 Отговор
    България ще се оправи, когато чуя, че говорите, мислите, като Стефан Савов. Бог да го прости И като Госпожа Анастасия Мозер. Това е моят идеал. Всичко друго е под чертата. Всеки говори от негова гледна точка за народа, без да се съобразява с народа и моето мнение. Някой си днес по Некоректно, р. 1955 ми развива локуми, лъжи, че сега било ок, а по живково не. Изселяни, обиждани, и след 1989 пак бяха ударени от комунисти бивши и настоящи. Мазор е умна и схваща ви лъжите но е възпитана и не може да ви го каже в очите колко сте жалки големият процент в НС.

    Коментиран от #38

  • 9 Що за

    28 3 Отговор
    тъпо сравнение? Но иначе говори неща, които са доста близо до действителността! Буци го знаем що за стока е и не е необходимо да ни се припомня с какъв индивид сме се примирявали да ни управлява цели 12 години... А този дължи едно обяснения! По колко купуваха газа след април, за да се стигне до вдигане на цената до 330 лв.?
  • 10 Гиди маймун мръсен

    26 9 Отговор
    Сашенка, приготвяй вазелина, че кокорчовците ще те врътнат за да се отърват. Твоите подписи са на документите за газовите врътки
  • 11 Човекът ти го е казал:

    16 7 Отговор

    До коментар #3 от "Емил":

    "Човекът, който създаде една от най-големите национални катастрофи за страната ни и при чието управление продължителността на живота стана най-ниската в ЕС, с най-голямо отклонение от средния живот в Европа..."

    Обаче май не си го разбрал

    Коментиран от #24

  • 12 Българка

    26 21 Отговор
    Казаното от Николов за ГЕРБ , просташкоят безпардонен изказ на Борисов са неоспорим факт. Не зная как социопат, опростачена криминална мутра допуснахме да управлява/ съсипва 12 години българите и България. А най-шизофренично е, че над половин милион българи или са глухи и слепи, или са зависими продажни безгръбначни, които гласуват за шайката ГЕРБ с тази й върхушка

    Коментиран от #14

  • 13 Аайде

    19 14 Отговор
    Стига глупости бе, Сашко !
  • 14 Исторически парк

    20 3 Отговор

    До коментар #12 от "Българка":

    Това не е нищо. Ти виж копейката какво прави . До вчера ревеше, че не може да прескочи бариерата,днес реве, че иска целия кокал за себе си.Ти виж след този какви вървят
  • 15 пенко

    10 6 Отговор
    ВЕЧЕ УМАЛИТЕЛНО АЛЕКСАНДЪР ЩЕ БЪДЕ ЛАЛЬО / НЕ САШО И НЕ АЛЕКС / !!!!!!!!!!!!!!!!
  • 16 Да, ама не!

    15 5 Отговор
    Били загубили...😂😂😂А я кажи колко се върнаха през двете години на вашето управление!? Младите хора предпочитат за кратко време да напълнят сметките и пращат на родата да им строи нови къщи!А т.нар.бизнесмени като кирококорчови какви заплати им дават за черната работа, която вършат.И не знаеш ли, че повечето "бизнесмени" в Бг са червени, някои захранени с куфарчета.Е, обади се на ленчето да те светне,как може в Гугъл да намериш инфо, кой окраде България😂😂
  • 17 стоян

    17 7 Отговор
    Тоя кумунис Как може да сравнява жертвите в Украйна и българите отишли да живеят и работят в чужбина -Къде го намерихте тоя тъпанар - Кой може да спре сега някой ако той иска да работи и живее в чужбина - освен с ограда и оръжие

    Коментиран от #21

  • 18 СтигаСтеНиДъвкали

    13 5 Отговор
    Като няма какво да измислите и дъвчите напусналите страната. Папунчо, малък, двата милиона и повече от чужбина хранеха поне още толкова в сраната докато такива като теб "правеха бизнес". Какви материални
    блага си създал с твоя " бизнес", папунчо мамин и татков?
  • 19 Не бъди лицемер

    12 4 Отговор
    Николов кажи цялата истина. България за 32 години загуби милиони български граждани! Благодарение на шакйа и партиите на статуквото ГЕРБ ДПС и БСП.
  • 20 Агата Кристи

    7 5 Отговор
    Кеша ли си КЕЛ.ЕША ли си ???

    По - скоро ВТОРОТО !!!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 !!!?

    14 4 Отговор
    Този не е добре ! Не може да сравняваш убити от кремълските варвари хора в Украйна с емигрирали от България българи. До кога българите извън страната ще бъдат жертва на двойния стандарт на политическите обръчи в България - ако гласуваш - има те, ако не гласуваш - покойник си !!!?
  • 23 📉⚡️

    0 7 Отговор
    ⚡️⚡️🇧🇬Целунаха се Украинските Про-Национал Социалисти от ПП, Даниел Лорер, Кирил Петков, Асен Василев със Русо/Немските Фашисти от ГЕРБ и Българските Крайно Десни Фашисти от ДБ!!! ⚡️🇧🇬⚡️:) Само Про-Руската Фашага Корнелата липсва за да е Салата-та “Асорти” от Национал Социалисти/Руски и Бълагарски Фашисти Комунисти да е пълна.⚡️⚡️🇧🇬 В България освен освен Фашисти, Национал Социалисти и Руски Фашизъм друго няма, не е имало и няма да има!!!🇧🇬⚡️⚡️
    Пфу.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Гоше

    5 2 Отговор
    Прав е
  • 26 ПРИПОМНЯНЕ

    7 6 Отговор
    Данни за управлението на България 2009г- 2021 г.:
    1.ИКОНОМИЧЕСКИ РАСТЕЖ - 3.32% на година!
    2. Рейтингови агенции за ИКОНОМИЧЕСКОТО СЪСТОЯНИЕ на България- "Moodys" и "Fitch" до: "ПОЛОЖИТЕЛЕН-СТАБИЛЕН"!
    Такава оценка България получава за ПРЪВ ПЪТ в икономическата си история!
    3.Минималната Работна заплата:
    2009 г.- 220 лв.
    2020 г.- 650 лв!
    УВЕЛИЧЕНИЕ ТРИ ПЪТИ!
    4. СРЕДНА работна ЗАПЛАТА:
    2009 г. - 520 лв!
    2020 г. - 1371 лв!
    Повишение ДВА и ПОЛОВИНА ПЪТИ!
    5.Минималната пенсия -
    2009 г - 140 лв.
    2021 г. - 300 лв. + 50 лв
    УВЕЛИЧЕНИЕ ДВА ПЪТИ и ПОЛОВИНА!
    6.Безработицата:
    2009 г - 14.8%!
    2019 г.- 3.8%!
    НАМАЛЕНИЕ ТРИ ПЪТИ!
    6. БРУТЕН ВЪТРЕШЕН ПРОДУКТ на България
    2009 г - 52 млрд. лв!
    2020 г - 128 000 000 000 лв.
    За 10 години България е станала ДВА ПЪТИ ПО БОГАТА !
    7.За 70 г при ШЕСТ Министър-Председатели се построиха 360 км магистрали!!!
    Бойко Борисов за 12 години ПОСТРОИ 560 км магистрали!
    ДВА ПЪТИ ПОВЕЧЕ от колкото всички останали за 70 г !
    8.За 12 г се построиха ПОВЕЧЕ Метро-път и ПОВЕЧЕ Метро-станции от колкото за 80 г, от когато е направен Първият "Проект за Метро на София"!

    Коментиран от #31

  • 27 Още едно припомняне

    4 1 Отговор
    още 1990г българите хукнаха да се спасяват След като запчнаха да ни управляват разни колаборационисти с комунисти съвсем се разбягаха Наближавахме 9 млн . 1990 г Много отидоха в Гърция държава която на първия Пловдивски панаир се представя с маслини докато ние с розово масло тютюн и т н
  • 28 Ами да

    3 0 Отговор
    това да заблуждаваш е лесно когато си нагъл и крадлив все някой ще ти повярва.
  • 29 родолюбец

    5 4 Отговор
    Без да товари държавата със заеми към чужди банки и без да хитрува със сравняване на несравними величини, ГЕРБ постигна подобряване на качеството на живот, до ниво, което вие обещавахте да подобрите, но не успяхте даже и да го запазите! Въобще, стана ясно, че експертизата ви за управление на България не е достатъчна, а културата ви за водене на политическият театър, включва неверни нападки, внушения и обиди, които предизвикват атмосфера на антагонизъм между опонентите и нетърпимост, отвращение и презрение в избирателите!
  • 30 Украинка

    3 2 Отговор
    Нещо, този като чели болен. Защо не се лекува, а ни пълни главите.
  • 31 стоян

    2 2 Отговор

    До коментар #26 от "ПРИПОМНЯНЕ":

    До 26 ком - браво за информацията - по често я публикувай- може и някой кумуняга да я разбере
  • 32 егати

    4 1 Отговор
    Само един просто гениален ум от просто гениална партийка може да изтропа нещо толкова просто гениално.Ето за това сме на едно просто гениално положение.
  • 33 Само предлагам

    4 1 Отговор
    Сашко я разкажи нещо повече за Литаско или за аферата GEMcorp . Kато че ли този път сме за затвора
  • 34 КЕШ ТИ ХАХО ЛИ СИ

    2 1 Отговор
    НИЕ ВИДЯХМЕ ЩО ЗА БАНДА СТЕ ЦЯЛО ОПГ.ТИ ДОБРЕ ЗНАЕШ ЗА ГАЗА ЧЕ МНОГО ЛЪЖЕТЕ С КИРЧО И КОКОРЧО.НЕ СЕ ТРЕВОЖИ ТЕ ОТ БОЕЦ ЩЕ НАПРАВЯТ ПОДПИСКА ЗЕЛЕНИЯ ЧОРАП ДА ВИ ПОМИЛВА
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Иван

    1 0 Отговор
    Само да Ви кажа, че каквото прави ръководството на държавата, такова прави и обикновеният човек. Затуй пият и карат, крадат, лъжат и убиват, на всичкото отгоре няма и справедливо наказание. Евакуация е решението или диктатура като Пиночет, но за второто няма хора.
  • 38 Факт

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Гражданска позиция":

    А каза ли ти Чукарски колко шпакли и е направил..? А Яне?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове