Last news in Fakti

15 Ноември, 2022 18:50 2 777 22

Прокурор: Ще искаме възможно най-тежкото наказание за убиеца на 14-годишното момче

  • бузовград-
  • прокуратура-
  • обвинение

Десетки жители на село Бузовград са пред местното Читалище на мълчаливо бдение в памет на починалото днес момче

Мога да ви уверя, че прокуратурата в страната, както в частност и прокуратурата в Стара Загора, активно се противопоставя на този вид деяние и ние като прокурори ще искаме възможно най-тежкото наказание на извършителя на това престъпление. Това каза пред журналисти окръжният прокурор Дичо Атанасов след заседанието, на което Районният съд в Казанлък определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Димитър Косев, обвинен за причиняване на средна телесна повреда на 14-годишно дете по време на пътен инцидент в казанлъшкото село Бузовград.

Инцидентът възникна на 11 ноември на изхода на селото в посока село Розово. Водачът на автомобила е напуснал местопроизшествието и се е укрил, установен е четири часа по-късно в дома си. Мъжът е тестван с технически средства за употреба на алкохол и наркотични вещества, отчетен е резултат 1.38 промила, както и че е употребил метаамфетамин, припомни БТА.

Днес сутринта детето почина в Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора. Следва деянието да бъде преквалифицирано в по-тежко, а именно такова със смъртен резултат, посочи Атанасов и допълни, че не е имало техническата възможност това да се случи в рамките на днешния ден. То ще бъде изпратено по компетентност към Окръжната прокуратура в Стара Загора, където лицето ще бъде привлечено към наказателна отговорност за по-тежко престъпление, за което предвиденото наказание е „лишаване от свобода“ от три до 15 години. По преценка на наблюдаващия прокурор и с оглед на тежестта на деянието и събраните доказателства, е възможно да бъде повдигнато и обвинение за престъпление, за което наказанието е „лишаване от свобода“ от пет до 20 години, обясни Дичо Атанасов.

Той допълни, че след като бъде извършена аутопсия на детето по назначената съдебно-медицинска експертиза, делото ще бъде прието от Окръжна прокуратура – Стара Загора. По думите му това трябва да се случи до няколко дни. „Ако бъде обжалвана приетата мярка по това обвинение, ще бъде обжалвана пред Окръжен съд Стара Загора, чието решение по закон е окончателно“, каза още прокурорът.

По време на днешното заседание стана ясно, че Димитър Косев няма криминални прояви. Защитата предостави медицинска експертиза относно здравословното му състояние, като адвокатът посочи, че 57-годишният мъж страда от артериална хипертония и е прекарал тежка пневмония, поради което приема медикаменти. Според защитата обвиняемият твърди, че не е избягал от местопроизшествието, а е разбрал какво е извършил едва след като е бил арестуван в дома си четири часа след инцидента.

В момента десетки жители на село Бузовград са пред местното Читалище на мълчаливо бдение в памет на 14-годишното момче. Вече трети ден те организират протести, а исканията им са за справедливо наказание и за безопасност по пътя.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Теле

    14 3 Отговор
    Този мяза на ханибал лектър
  • 2 дааа

    29 3 Отговор
    От 5 до 20 ,признава се за виновен ,с чисто досие е ,бивш полицай ,получава по закон под минимума ,тоест 4.5.Като лежи за пръв път и е с присъда под 5 години ще лежи на лек режим ,тоест в хотел на държавна издръжка.И така до следващата невинна жертва дне или утре.

    Коментиран от #6

  • 3 Трак

    24 4 Отговор
    На 57 приличащ на 77 г… и на тая възраст дрънка метамфетамини и алкохол и то докато шофира ?!?!?! Ама иначе младите все са виновни за всичко дори и за глобалното затопляне

    Коментиран от #8

  • 4 Хоп

    12 1 Отговор
    сега една кръвна проба, доказване че полицаите не са спазили протокола за друг-теста. После едно съдене на България и медиите, че разрушават живота на човечеца преди делото да е започнало и чичо ти излиза в пенсия
  • 5 ха ха

    5 1 Отговор
    закони , а ?
  • 6 карамфила

    11 1 Отговор

    До коментар #2 от "дааа":

    Така си е ,закона стои твърдо зад бивши милиционери и военни защото един ден може бивши милиционери да спасяват продажните политици и да окървавят собствения си народ.Спомнете си онези милиционери,по времето на цветан цветанов, които причиниха смъртта на 10 ноември 2005 г. на г-н Ангел Райчов Димитров (по прякор Чората), роден през 1967 г. и живущ в Благоевград, който умира по време на полицейска операция срещу него. Петима полицейски служители, които участват в тази операция, по-късно са били разследвани и съдени по обвинения в убийство с утежняващи вината обстоятелства. В крайна сметка те са оправдани.
  • 7 мнение

    6 1 Отговор
    Тоя гарантирано е с ТЕЛК.
    Ще му се размине.
  • 8 Джи

    13 1 Отговор

    До коментар #3 от "Трак":

    Алкохола може да го е пил след това, намерили са го след 4 часа от инцидента. А тестовете за наркотици на КАТ вече ги знаем че пълен фарс.
  • 9 Прокурор

    20 2 Отговор
    За 57 годишния - присъда от 5 до 20 години. А за келеша от Шумен - домашен арест и условна! ПАРИТЕ, ПАРИТЕ ЗАТВАРЯТ ОЧИТЕ И УШИТЕ !!!
  • 10 Държавата

    13 0 Отговор
    За едни е мащеха за други майка! За едно и също престъпление различни наказания! Ако имаш връзки и пари по-малко ако нямаш най-тежкото!

    Коментиран от #18

  • 11 ПСР

    11 0 Отговор
    Безкрайно тъжно и жалко за Иван.Светла му памет на детето!Съболезнования от сърце към почерненото семейство!
    За този с промилите и наркото,не искам и не мога да пиша.
  • 12 Юрист

    5 0 Отговор
    Ще бъде присъдено 3 години и след една е навън!
  • 13 При такива

    4 0 Отговор
    Престъпления трябва максималното наказание доживотен щом няма смъртно!

    Коментиран от #15

  • 14 Тодорова

    5 0 Отговор
    В България закони има,но за съжаление се прилагат избирателно...Дано се намери някой,който да иска пълното им прилагане!Историята има горчив опит обаче,за липсата на желание в правораздаващите органи!И моля,не цензурирайте това,защото е истина.Затова толкова рецидивисти и изобщо закононарушители вилнеят по пътищата.Жалко,че всички политици парадират на публичните си изяви колко са загрижени за обществото!...

    Коментиран от #16

  • 15 Милен

    0 2 Отговор

    До коментар #13 от "При такива":

    Ако осъдят всички причинили смърт докато шофирате на доживотна присъда няма да остане място по затворите за останалите престъпници 😉 тях какво ще ги правим? Ще ги помилваме ли 🤔

    Коментиран от #17

  • 16 Ами

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "Тодорова":

    Законите се правят в народното събрание. И понеже там половината са адвокати, има вратички за наши хора и такива с много пари. Останалите го отнасят като куцо пиле домат...
  • 17 Идея

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Милен":

    Ще асфалтират млечния път. Дай да не наказваме престъпниците, щото няма място в затворите.

    Коментиран от #19

  • 18 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Държавата":

    ТОЧНО ФАКТ
    БОГ да прости
    МОМЧЕТО
  • 19 Милен

    1 3 Отговор

    До коментар #17 от "Идея":

    Едва ли има човек който не е нарушавал законите поне веднъж в живота си, значи ли това, че всички трябва да лежи е у панделката?

    Коментиран от #21

  • 20 Механик

    3 0 Отговор
    Никак не схващам! Ама никак! Не мога да си представя, че мъж на такава възраст се е друсал.
    От къде пари за такива "удоволствия"? Аз съм враг на дрогирането, но въпреки, че работя, не мога да си представя, че бих имал средства да се дрогирам, при случай, че имам такова желание.
    Кажете ми къде бъркам, щото никак не ми е ясно.

    Коментиран от #22

  • 21 Зависи от престъплението

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Милен":

    Което е направил разбира се, че тези убили човек ще са с доживотен, а другите с по-леки наказания!
  • 22 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Механик":

    Никъде не бъркаш! Сигурно още не е излязъл кръвния тест за наркотици. Като излезе, ще е отрицателен. По същата причина и възрастните бургаски полицаи излязоха дрогирани - щото вземат лекарства. Ама хубаво се поуплашиха и тогава въпроса с фалшивите полеви тестове за наркотици, най-после видя бял свят!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове