Last news in Fakti

22 Ноември, 2022 14:06 1 787 18

Христо Терзийски: Не може да се дават жертви заради безобразно работещата система на МВР в момента

  • христо терзийски-
  • жертви-
  • безобразия-
  • система-
  • мвр

Състоянието на МВР е резултат от работата на ГЕРБ, смята Емануил Йорданов

Христо Терзийски: Не може да се дават жертви заради безобразно работещата система на МВР в момента - 1
Снимка: БГНЕС

"Липса на комуникация и липса на координация беше основният извод след проверката, която МВР извърши след предишния трагичен случай в Бургас. За няколкото месеца от тогава нито професионалното ръководство на МВР, нито политическото успя така да организира работата, че да не се стига повече до такива инциденти. Случаят е идентичен с този от Бургас. Случаите са в следствие на това, че не работят системите в МВР - не работи системата за охрана на държавната граница и по оперативна линия, и по оперативното обезпечаване. Този инцидент е в следствие и на това, че вече и в сърцевината на страната необезпокоявано се движат микробуси, превозващи нелегални мигранти, и то от хора, които са тежък криминалитет. За това отговорност носят оперативните служби".

Това каза пред БНР бившият министър на вътрешните работи Христо Терзийски в коментар на тежкия инцидент с пострадали полицаи на Околовръстното шосе в София, при който бус с 10 нелегални мигранти се удари в микробус на жандармерията.

По думите му, за да работи един канал за нелегални мигранти, трябва в него да участват и гранични полицаи:

"А отговорност за това нещо носи Дирекция "Вътрешна сигурност", която се грижи за интегритета и лоялността на полицейските служители, от всички звена. ... Разнебитването на политическата система след април 20221 г. дава този резултат".

Терзийски подчерта, че не може "да се дават жертви заради безобразно работещата система на МВР в момента, за което полицаите не са виновни".

Той изтъкна, че при управлението на ГЕРБ България е била давана за пример за справянето ѝ с миграционния натиск.

Според адвокат Емануил Йорданов, бивш министър на вътрешните работи, това е поредният тежък инцидент, за който е нормално някой да поеме отговорност:

"Оставките на главния секретар на МВР и на заместникът му са проява на лично достойнство, но е добре те да бъдат приети в момент, в който се появи следващото редовно правителство, за да може новият министър да избере хората, с които да работи".

Състоянието на МВР е резултат от работата на ГЕРБ, смята той.

"Трябва да се отнасяме много внимателно към човешкия живот и животът на служителите на МВР трябва да се пази много по-сериозно при подобни акции, каквото и да се случва".


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 8976597598

    28 5 Отговор
    Гербераст , при теб мвр щеше да ослепи момче и блудстваха с момиче в центъра на София. Още да изброяваме ли?
  • 2 ПСР

    30 2 Отговор
    Точно Терзийски и Шофьор Метов да вземат думата по проблемите в МВР е най-малкото,нагло.

    Коментиран от #6

  • 3 Щом

    18 1 Отговор
    толкова време не е работила както би трябвало , значи смяна на системата и хората в нея до основи ! Какво друго ?
  • 4 Некадърни депутати

    20 1 Отговор
    Колко полицай вече загинаха? Добре, че нямаме война, до сега щяхме да сме без армия, заради хора, които не могат да приемат адекватни закони по опазването на границите на ЕС!
  • 5 Веселин

    26 0 Отговор
    В Кюстендил е известен като Ицо Носа - беше един от най-известните наркодилъри в града, преди Тиквата да го направи министър.
  • 6 Лост

    13 1 Отговор

    До коментар #2 от "ПСР":

    Така е. Назначените при тях вече изкараха половината време за пенсия. И обучават новопостъпилите като тяхни отговорници. На какво ли ще ги научат?
  • 7 Спрете им телевизията

    14 0 Отговор
    Трябва им спрат тъпите филми щото стават бели..не им ли чука в милиционерските глави че на пътя освен мигранти и полиция има и цивилни граждани ми е интересно
  • 8 На Бойку песа за поръчки

    15 1 Отговор
    Комисар , Под колоните.
  • 9 1959

    12 1 Отговор
    Вие я обезобразихте гербави бок---- беше деполитизирана вие я политизирахте с калинките,тулупите и мисирките който ви плати или прекрие нещо го правите началник и променихте закона след пенсиониране да остават на работа вашите началници по----и
  • 10 Никола Гешев

    12 0 Отговор
    Трафикът на хора, на дрога и оръжие е създаден и контролиран от ДС! МВР да не се прави на ударено а да се вземе в ръце и да спре да обслужва ПАРТИЯТА! Иначе ще продължават да ги трепят!
  • 11 Жорж

    12 0 Отговор
    Системата на МВР работи и затова има жертви. Ако не работи и си затварят очите, всичко ще е мирно и тихо.
    Терзийски нищо не разбира от полицейска дейност.
  • 12 Професионалист

    15 0 Отговор
    Кой си ти,че да даваш мнение бе некадърна,корумпирана мутро?
  • 13 Тиква

    13 0 Отговор
    Ицане, Христо - я кажи ти как работеше системата от времето на Бийко глав секретар и Цветанов? Ти си Мушмурок и нищо повече!
  • 14 генчо

    7 3 Отговор
    как не работи ве нали тиквата прай реформи от 15 години насам
  • 15 Митко Палалузов

    8 0 Отговор
    Като го гледам този шмиргел от картинката, направо ми се .... Самозвани умораздавчици, защото не попитате сами полицаи, какъв и къде и най-вече от кога е проблема. Сперете да показвате колко сте ограничени от към сиво вещество.
    Това са проблеми от години, не от една или две.
  • 16 Тома

    6 0 Отговор
    Христо носа не беше ли доказан в опг.И той срам няма като тиквата да се показва и говори
  • 17 преса

    1 1 Отговор
    60% от полицайте работят за шайката ограбила държавата
  • 18 БИВШ ПОЛИЦАЙ

    2 0 Отговор
    ШАЙКАТА ГЕРБ СЪСИПА МВР КАЖЕТЕ СИ ГО
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол