Last news in Fakti

27 Ноември, 2022 09:00 1 278 33

Цените на хранителните стоки на едро у нас са без особени промени тази седмица

  • храна-
  • олио-
  • захар

Олиото тази седмица намалява цената си с 0,9 на сто до 4,47 лева за литър

Цените на хранителните стоки на едро у нас са без особени промени тази седмица - 1
Снимка: БГНЕС

Индексът на тържищните цени (ИТЦ), който отразява цените на хранителните стоки на едро в България, се покачи тази седмица с 0,1 на сто до рекордните 2,257 пункта. Показателят надмина преди седмица най-високото си историческо ниво от 2,222 пункта, постигнато в началото на май тази година.

Базовото ниво на ИТЦ - 1,000 пункта - е от 2005 г.

Оранжерийните домати тази седмица поевтиняват с 3 на сто и се търгуват по 3,20 лева за килограм. Цената на оранжерийните краставици се вдига с 5,8 на сто до 2,94 лева за килограм. Зелените чушки поскъпват с 9,8 на сто и се продават по 2,12 лева за килограм, а червените скачат с 4,3 процента и се търгуват по 2,65 лв./кг в края на седмицата.

Картофите поевтиняват и се продават по 1,14 лева за килограм, а морковите - по 1,07 лева за килограм на едро. Зелето поевтинява с 2 стотинки до 0,91 лева за килограм.

Ябълките поскъпват с 3,1 на сто до 1,34 лева за килограм. Цената на лимоните пада с 1,9 на сто до 2,64 лева за килограм, докато на гроздето скача с 10,9 на сто до 2,13 лева за килограм. Портокалите намаляват стойността си с 11 на сто до 2,10 лева за килограм, а бананите се продават по 2,86 лева за килограм на едро.

Кравето сирене поскъпва с 1,1 на сто и се търгува по 11,67 лева за килограм, а кашкавалът тип "Витоша" поскъпва с 1,7 на сто и се продава по 17,81 лева за килограм.

Олиото тази седмица намалява цената си с 0,9 на сто до 4,47 лева за литър. Същевременно на Софийската стокова борса без успех за продан и тази седмица се предлага олио в бутилки по 1 литър на цена 6 лева за брой.

Пакетче краве масло от 125 грама поскъпва с 1,7 на сто и се търгува по 2,91 лева. Пилешкото месо поевтинява с 0,3 на сто до 6,12 лева за килограм. Захарта се продава по 2,49 лева за килограм в края на седмицата.

Брашно тип "500" отстъпва с 2,9 процента и се търгува по 1,36 лева за килограм.

Оризът поскъпва с 3,5 на сто и се купува по 2,94 лева за килограм. Яйцата се търгуват по 0,36 лева за брой на едро в края на седмицата.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    19 3 Отговор
    ЦЕНИТЕ са високи

    Коментиран от #13

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 РЕАЛИСТ

    16 2 Отговор
    The Economist : Цената на енергоносителите ще убие повече хора в ЕС отколкото на фронта в Украйна.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    17 0 Отговор
    Защо у нас все още НЯМА закон против спекулата 🤔🤔🤔🤔
    За да могат едни дрОгари да купуват ЕВТИНО и да препродават СКЪПО ли 😈😈😈

    Коментиран от #25

  • 10 Боруна Лом

    12 0 Отговор
    ДА ЗАЩОТО СА ДВА И ТРИ ПЪТИ НАГОРЕЕ
  • 11 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 0 Отговор
    На базата на големия брой премах.ком.
    явно в ком. 4 се има предвид значението Земя 🤔🤔🤔
  • 12 Лъжите и некадърността на управляващите

    11 0 Отговор
    Ни политици или как безсрамно ни крадът чрез инфлацията и после ни компенсират!
  • 13 ГРАД КОЗЛОДУЙ-оригинала

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    НЕ СА ЗА БЕДНЯЦИ
  • 14 РЕАЛИСТ

    7 2 Отговор

    До коментар #4 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Абе до вчера черен ви се виждаше Путин, че не разрешаваше проповядване на хомосексуализма в Русия. Питахте го иронично " Ама не харесваш ли Елтън Джон? Сега пък гей бил. Я се разберете вече, какъв е. Гей, педофил, закусващ с деца, болен от Алцхаймер, рак, криеш се в бункер, треперещ от страх за живота си, вкарал в Русия войски, да го пазят от преврат и какво ли не още.

    Коментиран от #23

  • 15 Черен петък ?????

    16 0 Отговор
    Преди месец в Германия от Кауфланд купих 5 броя тигани на Тефал стандартен размер имаше някакво седмично намаление от 50€ на 5€ броя а тук в големите магазини на черния петък бяха намалени на 41лв. броя. и какво става за 100 лв.в Германия купуваш 10 броя а тук за 100лв. 2 бр.и половина дефакто да живей "българския черен петък".

    Коментиран от #18, #26, #29

  • 16 електрошок

    13 0 Отговор
    Олиото тази седмица намалява цената си с 0,9 на сто до 4,47 лева за литър......БРЕЙ,МНОГО,БРЕ! ОТ 2,50 ЛЕВА НА 4,47 ЛЕВА ЗА ЛИТЪР. ГОЛЯМО "НАМАЛЕНИЕ"! РЪЙШ?

    Коментиран от #30

  • 17 щок

    9 0 Отговор
    В Германия магазините "Кауфланд" и "Лидл" са магазини за бедни хора,а в Бългерията ошушкана са за богати.
  • 18 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    12 0 Отговор

    До коментар #15 от "Черен петък ?????":

    За да им е по-черен ЧЕРНИЯ петък,
    обърни им го в надници ‼️
    С половин ДНЕВНА надница там 10 тигана , една СЕДМИЧНА тук - два тигана и една ДРЪЖКА 😉😉😉
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Абе....

    11 0 Отговор
    Всичко е скъпо бе. Не се издържа вече. Смотана Европа. Грозна България.
  • 22 Въй Въй

    11 0 Отговор
    То българина по добре вместо от България да пазарува от Германия по евтино ще му излезе. Олиото 1,99 Млякото 1,30,Доматите 1,25......,А немските заплати знаем,минимално на час 13 евро
  • 23 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "РЕАЛИСТ":

    роми от ХУМАТА ЛОМ копират НИКЪТ ми господине
  • 24 Коко

    6 0 Отговор
    Абе що лъжете хората, като иде човек в магазина и там всичко се вижда! Само за инфо в Испания дето хората взимат много повече пари, цените на храните са много по ниски! Пишете каквото искате, няма кой да вярва на глупости!
  • 25 Гого

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Да! Сам си отговаряш.
  • 26 Спекулант

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "Черен петък ?????":

    И за какво са ти 5 Тигана бе?...може би за да ги препродадеш после на тройна цена.

    Коментиран от #27

  • 27 Черен петък ?????

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "Спекулант":

    За твое сведение спекуланте и 5-те тигана вече ги подарих на познати и роднини а след нова година пак заминавам ако искаш дай тел.номер и за теб ще взема един за подарък без пари ще ти го дам бълха ме ухапала вземам 150 € чисто надник така че 5€ няма да ме съборят.😀😃😄😆😅🤣
  • 28 Сух

    1 0 Отговор
    Хахахахха, голямо постижение! Тази седмица няма увеличение на цените.. Е как ще има увеличение, нали изпращаме военна помощ на Украйна. Такива мерки взеха нашите пазибожета, че икономически сме чук!
  • 29 Само тва да е.

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Черен петък ?????":

    Гледам продава някой дамски зимни обувки "Кларк" по 80 кинта в нета-старомодни,грозни и пак по 5 евро и само 37-ми номер.

    Коментиран от #31

  • 30 Влез в час

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "електрошок":

    Беше 2,50 .Вече не е.Слушан.м един приятел разправа,че имало по 8 кинта и скъпо му се видели,та занесал зехтин на жената.Сгрешил е.Питам друг приятел- а бе кво е тва по 8 кинта?Тва по 8 кинта се казвало "шарлан",демек студено пресовани олио.Толко си струва,но е точно това,от което се нуждаем.Не за готвене олио,а за пряка консумация на з салата да речем.
  • 31 Забелязъл

    2 0 Отговор

    До коментар #29 от "Само тва да е.":

    Тази година в България на "Черния петък" бяха намалени само боклуците които не се продават и нестават за нищо.......
  • 32 7777

    3 0 Отговор
    Нищо не ви е достатъчно скъпо, щом спите зимен сън племе закъсняло! Десетократно могат още да ви увеличат всичко и вие пак ще блеете и спите! Ей сега ще видите как по Коледа и Нова година търговците ще се нагушкат яко за ваша сметка, щото ще развържете още кисиите, нищо че ревете като вдовици, че всичко ви е скъпо!
  • 33 Анонимен

    1 0 Отговор
    Лекарствата са поскъпнали. Едно за алергия е струвало 11, а днес 14 лева, с 3 лева, 3 лева х 10,ето ви в кошницата за лекарства, с 30 лева по скъпи, а да не говорим за деца лекарствата, а те много често боледуват. Наздраве. Бъдете здрави и много щастливи.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове