Last news in Fakti

5 Декември, 2022 23:30 1 537 21

Важните новини във ФАКТИ на 05.12.2022 г.

  • румен радев-
  • кристиан николов-
  • слави трифонов-
  • правителство-
  • природен газ-
  • актьор-
  • мира радева

Сгреших и допуснах такива хора да откраднат надеждите за промяна, посочи президентът

Важните новини във ФАКТИ на 05.12.2022 г. - 1
Снимка: БГНЕС

Румен Радев за ПП: Аз бях първият излъган, когато се доверих на тези хора

Аз бях първият излъган, когато се доверих на тези хора. Беше грешка, че изобщо дадох шанс на тези хора да изпълнят надеждите на българите за промяна.

Така президентът Румен Радев отговори задочно на съпредседателя на ПП Асен Василев, който го обвини, че се е срещал с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Дали се срещам редовно с господин Борисов – разбира се, че не. Това не е първата лъжа на господин Асен Василев“, отговори президентът на журналистически въпрос, свързан с думите на бившия вицепремиер, че лидерът на ГЕРБ и президента "провеждат чести срещи напоследък".

"Както надживяхме автократичния модел, така ще надживеем и тази шарлатания", допълни Радев.

От "Продължаваме промяната" отговориха на днешните критики на президента така: "Г-н Румен Радев е този, който каза: „Мутри, вън!“, а след това върна мутрите в управлението на страната", гласи краткият коментар, изпратен до медиите от партията, ръководена от Асен Василев и Кирил Петков.

Президентът информира още, Изборният кодекс е постъпил вече в президентската институция.

"В момента се разглежда подробно от моя екип и ще бъде обсъден в най-големи детайли, тогава ще се произнеса", обясни Радев. Държавният глава е на посещение в Албания, където утре ще представлява България на Срещата на върха Европейски съюз-Западни Балкани.

Радев коментира, че на следващите избори трябва да има висока избирателна активност, за да може да бъде избрана легитимна власт. "Не може с 39 процента избирателна активност да изискваме легитимност на управляващите", смята той.

Софийският апелативен съд потвърди присъдата на Кристиан Николов

Софийският апелативен съд е потвърдил изцяло присъдата на Софийския градски съд за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков. Това съобщи вестник "Сега", запознат от източници в прокуратурата.

Слави Трифонов: И Румен Радев посочи причината защо аз излязох от правителството на Кирил Петков ВИДЕО

Сега ще ви пусна какво каза днес президентът на Република България - Румен Радев. Само искам да отбележа, че президентът на Република България се избира мажоритарно и че в момента той е политикът с най-висок рейтинг у нас. Т.е. на него най-много хора му вярват.

Борисов за първия мандат: Аз направих крачка назад, макар депутатите да бяха против

Ние държим политическата система да излъчи редовно правителство, да носи отговорност, коментира в Стара Загора лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов. Според него трети мандат за съставяне на кабинет е изключително рискован, защото не се знае президентът на кого ще го даде, съобщи БТА.

Румен Петков се загрижи за азерския газ, сезира ДАНС за загуби на "Булгаргаз"

Въпросите, които ще предоставим на вашето внимание са свързани със състоянието на енергийната ни сигурност и обезпечаването на институциите с горива от гледна точка на процедурите, които са включени в нормативната уредба на нашата страна. Това каза на брифинг пред журналисти лидерът на партия АБВ Румен Петков, съобщи Агенция "Фокус“.

"Първият много тежък за нас въпрос е свързан с проблеми и несправяне от страна на "Булгаргаз“ с ежегодната профилактична дейност, която се извършва на трасето "Кулата-Сидирокастро“, заяви Петков.

Явор Бахаров се сдоби с обвинение за притежание на наркотици

Актьорът Явор Бахаров е с повдигнато обвинение за притежание на наркотици. Той бе задържан в неделя вечерта, след като у него било открито малко количество марихуана. Бахаров прекара нощта в 4 РУП в София, след което бе освободен, съобщи Нова телевизия.

Мира Радева за връчения мандат: Пореден етап от политическия театър, проф. Габровски е използван

Донякъде разглеждам уважаваната фигура на проф. Габровски като използвана. Това каза в дневния блок “Добър ден, България" на Радио “Фокус" социологът Мира Радева за връчения мандат на ГЕРБ-СДС. “Свидетели сме на пореден етап от политическия театър, в който сме вкарани вече доста дълго време. Много отегчително и доста безотговорно", заяви Радева.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕИРЕ

    7 9 Отговор
    Ко ти сториха гусин Президент.
    А не щат Русия и на Украйна уръжие пратиха.Макетата в ЕС пуснаха. За туй сте прав.
    Но всичко друго народа го хареса!

    Коментиран от #11

  • 2 Виктор Черноземски

    8 5 Отговор
    Президентът хамелеон се показа изцяло. ПП трябваше да подкрепите Лозан Панов. Кампанията за президентски избори 2021 - Лозан Панов: Румен Радев е фалшив герой.
    Помнете думите на Никола Петков БЗНС - Вълк стадо не пази , лисица приятелка на кокошките – няма, комунист частна собственост не търпи. Дано не се стигне до третото

    Коментиран от #14

  • 3 реквием

    11 4 Отговор
    Тържествено обещавам да не пиша вече абсолютно нищо за Кирчо Петков , Кокорчо Василев и изобщо за (бившата) партия ПП !!! За умрелите - или добро , или нищо .
  • 4 Патето Яки

    12 5 Отговор
    Когато казаха че Кирчо лъже за канадското гражданство тогава трябваше да го отлъчиш - основна грешка.
  • 5 Няма такава държава

    7 4 Отговор
    ТИ СИ ЕДНО НИЩОЖЕСТВО !! СРАМ И ПОЗОР ЗА ВСИЧКО БЪЛГАРСКО !! ЗА ЖАЛОСТ СЕ МНОЖИТЕ КАТО ВЪШКИТЕ!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Електра

    7 2 Отговор
    Румен Радев за ПП: Аз бях първият излъган, когато се доверих на тези ШАРЛАТАНИ...
  • 9 Роня Р.Караманска

    2 2 Отговор
    Ето аз дишам, работя, живея и след двойните ПП цени успявам да оцелея. Коментари ви пиша тъй както умея, дали ги разбирате да питам не смея.
    Че после с разни под вежди се гледаме строго и в битка съм с тях доколкото мога! Но вие не мразете живота, умовете си съберете и борба започнете.
    Животът е МИГ от вечността, не ГРИПЕН вирус от древността.
  • 10 Модерно е политици да парадират с

    5 5 Отговор
    магистърска или докторска степен, а не със знания , ГАБРОВСКИ МОЖЕ ДА Е ХИРУРГ НО ДА УПРАВЛЯВА ЦЯЛА ДЪРЖАВА НЕ МОЖЕ - ЩЕ СЕ НАЛОЖИ ДА БЪДЕ ГОНЕН С ТОЯГИ ! А ТИТЛАТА БОКЛУК ВЕЧЕ СТОИ ПРЕД ИМЕТО МУ ЩОМ Е ОТ ГЕРБ !
  • 11 Флин

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "ЕИРЕ":

    Е кое е другото , което народа хареса ? Двойните и тройните цени , че Киро не искал Русия. Той не е избран от американци , за да пренасочва българските сделки към Сащ , българите да обедняват , а американците да печелят . Ако трябва от Северна Корея ще купува газ , стига да е по-евтин и да осигури достъпни цени за българите.

    Коментиран от #15

  • 12 Ахаа

    7 2 Отговор
    Сега осъзна ли се бе...., но преди две години съвсем друго говореше, и юмруци вдигаше, и какво ли не още !

    Коментиран от #18

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Емил

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Виктор Черноземски":

    ВСИЧКИ ИСКАТ ВИСОК СТАНДАРТ НА ЖИВОТ. СИЛНА ИКОНОМИКА ИМА СЛЕД ВЪРХОВЕНСТВО НА ЗАКОНА . КОНКУРЕНТНАТА СРЕДА ПОЗВОЛЯВА НАЙ-МОЖЕЩИТЕ ДА СА ПЪРВИ. Не е важно как ще гласуваме , важно е закона да е за всички еднакъв . ВЪРХОВЕНСТВО НА ЗАКОНА = ВИСОК СТАНДАРТ НА ЖИВОТ.
    КЪДЕ ТРЯБВА ДА СА КРАДЦИТЕ ? ЗА ДА БЪДЕ ДОБРЕ В БЪЛГАРИЯ ВСИЧКО ТРЯБВА ДА СИ Е НА МЯСТО . БОРЕТЕ СЕ ЗА ВИСОК СТАНДАРТ НА БЪЛГАРИТЕ= ВЪРХОВЕНСТВО НА ЗАКОНА
  • 15 ЕИРЕ

    0 4 Отговор

    До коментар #11 от "Флин":

    Безплатните градини,
    безплатните учебници,
    безплатните лагери за ученици,
    на пенсионерите пенсиите
    капитан андреево
    боко в зтвова
    свалянето на Гешев и много закони които не успяха да прокарат, заради предателите ИТН.
    а този рефрен дето цените се вдигнали, щот при боко нямаше да се вдигнат.
    Боковикаше за да дам на пенсионерите трябва да взема от полицаите.
    Ето заради него и тоалетната хартия дето парламента прие не сме в Шенген.
  • 16 кочо

    2 1 Отговор
    Горкият Чорап, бил първия излъган? А ти бе, като ни излъга през 2016? Гиди Мутрьо вътре!
  • 17 много лошо

    3 1 Отговор
    Кой и какво го е излъгал. Помним че 2020 г през устата на Радев говореше Васил Божков. Той как ще коментира този въпрос? Помним че във фейсбук страницата му имаше снимки на спящия Министър Председател и колажи на шкафчета с пачки. Той как ще коментира този въпрос? Помним че миналата есен той заяви: Крим е Руски. На кого друг да е? После предпочиташе да нарича войната в Украйна "Специална военна операция". Той как би коментирал този въпрос?
    Сега когато се оказа че целия цивилизован свят осъжда терористичните ракетни удари над Украйна и края на вайната не се вижда, се оказа че Тримата от Харвард са излъгали Радев. Всъщност кой го излъга? Може би вярата му в Путин че за три дни ще приключи с Украйна.
  • 18 много го е страх

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "Ахаа":

    Не се е осъзнал. Просто го е страх че се опетла като пате в калчища. Страх го е че нито едно от предположенията му не се сбъдна. Сега разбра че е некомпетентен за заеманата длъжност.
  • 19 Язе Сам

    1 0 Отговор
    ВСЕКИ ЧОВЕК МОЖЕ ДА СГРЕШИ, ПО- ВАЖНО Е ДА РАЗБЕРЕМ КОЙ ТИ НАРЕДИ ДА ГИ ПРЕДЛОЖИШ.
  • 20 Севда

    0 0 Отговор
    Браво.
  • 21 Оракула

    1 0 Отговор
    Г-н Президент,Румен Радев!
    Вие казвате, че сте разочарован от ПП, от Петков и Василев,
    и че сте излъган !
    Ами какво да кажем ние , които гласувахме за вас два пъти,
    гласувахме за Европейските ценности,
    за защита на Украйна от мутрите , олигарсите и Путин!
    Ето , сега разбираме, че сте един, който ще награждава мутрите на "Мултигруп"!
    Имена, като тези и членовете им, срещу които , вие лично се обявихте ,против!!
    Г-н Президент ,подайте оставка , цирка с червени окраски , вече приключи!
    Вие , излъгахте много грозно, не само мен,
    не само Осман Октай, а цяла България и Българите по цял свят!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол