Last news in Fakti

10 Декември, 2022 13:40 6 028 37

Какви са причините за невлизането на България в Шенген?

  • ангел джамбазки-
  • цветан цветанов-
  • шенген

Неприсъединяването на България и Румъния към шенгенското пространство нанася щети на българската икономика и пряко бърка в джоба на българските граждани", отбеляза Джамбазки

Какви са причините за невлизането на България в Шенген? - 1

Причините за сагата "Шенген" са вътрешнополитически и икономически. Вътрешнополитически - голяма част от страните от Западна Европа, включително Австрия, имат огромен проблем с нелегалната миграция на тяхна територия, не казват истината и им трябва някой, който може да бъде обвинен и посочен - източноевропейци - българи и румънци, заяви в "Денят започва с Георги Любенов" евродепутът Ангел Джамбазки.

По думите му има и икономически причини - невлизането на България в това пространство струва на страната ни 100 милиона на година на нашия превоз, бизнес, защото нашите камиони чакат по европейските граници.

"Къде е европейската солидарност? Неприсъединяването на България и Румъния към шенгенското пространство нанася щети на българската икономика и пряко бърка в джоба на българските граждани", отбеляза Джамбазки.

Според него оградата на границата върши своята работа категорично, но Джамбазки подчерта, че е необходимо да бъде по-добре поддържана.

Цветан Цветанов, лидер на "Републиканци за България", добави, че на възпиращото съоръжение трябва да бъде подобрена на комуникацията, както и да се осигури оборудване на "Гранична полиция". Трябва да се дадат отговори защо Румъния изпревари България последните години", каза още Цветан Цветанов.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ей я

    24 4 Отговор
    на една от причините - пие 3 кила вино , сяда зад волана и газ , тръгва за Брюксел към самолета с пищов и муниции , хвърля от третия етаж по главите на събралите се хора пиратки и се хили.........
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 като начало

    20 1 Отговор
    Бутафорната ограда и нереформираното правосъдие.
  • 6 ЕдинОтМногото

    35 7 Отговор
    Стига с тва шенген бе... Не разбрахте ли, че ни имат за втора ръка хора в ЕС?
    Наще вървят да им мият чиниите, а ония си пипат пакета....
  • 7 ЕС , в частност

    29 9 Отговор
    Холандия, Франция, Австрия и Сие си канят гости, евтина работна ръка, па после ние и румънците сме виновни, че мигрантите минават транзит! За гостите си отговорност носи домакинът! Абе това е абсурд, бе! И сега трябва натиск в/у наглеците ! Референдум за излизане от унизителният ЕС! Веднага!

    Коментиран от #13, #18

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 НИЯ

    21 6 Отговор
    Ами да попитаме нашият БОГ МЕСИ,каква е причината да на влезем в ШЕНГЕН.Той знае много добре ,и тайничко се подхилва и потрива ръце.Не знае само,че има ГОСПОД и той пипа там дето най боли.
  • 10 ОМБРЕ

    11 2 Отговор
    ТОЯ СЪРВУРЛ ПИЯН ТРЕБАШЕ ДА НОСИ РАДОСТ НА ЧЕТАТА НА БАЙ СТАВРИ -ПЪК ТОЙ АКЪЛ РЪСИ
  • 11 Ура,,Ура

    26 2 Отговор
    Причината да сме извън Шенген са разюздани и корумпирани политици,които са недасегаеми от закона. Позор е точно ти да даваш акъл и наставления.
  • 12 Никой

    10 5 Отговор
    Съветвам първо да проверите какво означава думата джамбаз.Второ навсякъде в политическото говорене на кабинета гълъбов на резидента Радев прозира дълбоката обич с " руските братя ". При отричананата джендър идеология ние знаем,че сме от по слабата страна.Това означава ли ,че сме от страната на тези които получават едни нежни ласки за да бъдем в техните обятия.Само и само да бъдем обгрижвани с едни по евтини горива и газ,но по техните правила,без право на глас.
  • 13 Всяка дума,

    12 5 Отговор

    До коментар #7 от "ЕС , в частност":

    На България и Румъния трябва д бъде референдум за излизане от ЕС, чесния, “справедлив” съюз за владете и роб.
  • 14 Холандия,

    14 4 Отговор
    Кръстила се Нидерландия е колониална робовладелска държава, недостойна да ни дава “ наклон”. България в нейната над 7 000/ седем Лил яде/ години изгори я не е била робовладелец , за разлика на Холандия , австро-Унгария и Франция
  • 15 Пешо

    20 0 Отговор
    България е като квартал Филиповци. Зад околовръстен път, но до София. За Европа сме 3-та ръка хора. Политиците ни са като цигански барони. Беззаконие и кражби. Народът се държи, като ората от маалата при избори. Снишили глави и само мрънкащи. Безсилие и страх от репресии, защото властта не търпи противопоставяне и справедливост. Правото е само тяхно.
    Щастието е да се мотаеш, ако имаш повече пари по чужбина и да ядеш банани. Да караш западна кола с най нов смрадфон. Това ,че си 3-та ръка човек, не ти пука. Че те третират и се подиграват от ЕС не е важно. Политиците ни ще ни лъжат и важното е да са на власт и да прибират комисионни от всичко.
    В ЕС го знаят и виждат. Защо да не ни баламосват, като си плащаме вноски и сме си балами 3-та категория.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Джамбазки, ти не знаеш или се правиш

    18 4 Отговор
    На Идиот??? Защо не сме в Шанген!! За щото държавата, все още се управлява, от Мафията, Борисов, Гешев, ДС ченгета!!

    Коментиран от #30, #31, #32

  • 18 Хаха

    17 7 Отговор

    До коментар #7 от "ЕС , в частност":

    Какъв референдум за излизане от ЕС??? Май не си спомняш България преди ЕС,аз да ти кажа, хиперинфлация,фалити на банки,финансови пирамиди,безбожно високи цени, като примерно един хляб струваше 1000 лева,а българина работеше цял ден за 2000 лева..... Това ли искаш пак? Излезе ли България от ЕС,тогава вече и сомалийците ще ни се видят като богаташи

    Коментиран от #37

  • 19 Груьо

    13 3 Отговор
    Тези двамата да обяснят на Плевньо как стят нещата около Шенген, че този се тръшка за евровложените си милиони. И най- вече че ще му спре кранчето през 2023 г., нали е малко тъпичък!
  • 20 Анонимен

    2 2 Отговор
    Ето още един вместо да се скрие че вдига ръка дава мнение
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Хак ви е родни политици!

    14 3 Отговор
    Нали изпълнявахте всички заръка и препоръки на ЕС,нали жертвахте българските работещи предприятия,и се готвите да жертвате и малкото останало,нали жертвахте икономиката,производството и живата сила на България,заради близкият до сърцето ви ЕС?В опиянението си забравихме,че предават най- близките!Да ви е обеца на ухото!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Бъзиктар

    14 2 Отговор
    Когато бием Бразилия на футбол и то на свтовно,тогава ще ни пуснат и в Шенген,като Хърватска.Ясно ви е кога,нали?

    Коментиран от #25

  • 25 кристално ясно

    8 0 Отговор

    До коментар #24 от "Бъзиктар":

    Когато ви изметем. Може и да е съвсем скоро.
  • 26 Анонимен

    7 1 Отговор
    Я стига се занасяите с това че Бразилия паднала от Хърватия при дузпи всичко е късмет,и да си дойдем на думата за Шенген, Хърватия влиза защото тя е втория излаз на море на австро-унгария,а иначе бежанци от там влизат в пъти повече отколкото през България,обща граница с Босна,там трафикант е професия,да не се правят европейците на луди от къде им влизат емигрантите,а иначе корупцията в Хърватска е повсеместна,даже ако ти искат подкуп и им дадеш в евро се карат с теб в какви пари им даваш,тук било тяхната държава и имали Куни пари, циркаджии,ще поживеем ще видим каква ще е съдбата на Европа но всеки един съюз рано или късно се разпада.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Митев

    6 0 Отговор
    Причините са,че българина много приказва,а малко действува и роболепничи пред всички чужденци, независимо дали са от изток или запад.....
  • 29 Болярин

    9 0 Отговор
    Причините за НЕ влизането на България в Шенген са очевадни - нямаме политици, а ПИЯВИЦИ, хранещи се с кръвта на народа !!!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 истина

    3 1 Отговор
    ЗАЩОТО В ПОСЛЕДНИТЕ ДВЕ ГОДИНИ НИЩООПРАВЛЯВАЩИТЕ ЗАБИХА ДЬРЖАВАТА В КАЛТА ,ОТ КОЯТО НЯМА ДА СЕ ИЗМЬКНЕМ И ЗА 10ГОДИНИ. НИКОГА АМА НИКОГА НЕ СМЕ БИЛИ ТОЛКОВА ЗЛЕ.
  • 34 НикогаВечеСДС-Чума

    1 0 Отговор
    Като знаят евро-джендърмеристите що за стока е този, Ал Фашагата и Рада Дълбоката,какво ли си казват за англо-краварската колония Бугристан?
  • 35 ЕДНАТА ПРИЧИНА СИ ТИ БЕ ПРЕДАТЕЛ !

    1 0 Отговор
    ..........................................................
  • 36 Обикновена Пунта Мара

    0 0 Отговор
    ПРИЧИНАТА е: Да шофираш ПИЯН, да те ХВАНАТ и да НЕ те НАКАЖАТ според ЗАКОНА!!! Това е ПРОСТИЧКОТО обяснение!!!
  • 37 Дани

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Хаха":

    Нещо много бъркате времената. Това, което описвате е до 97 година, до влизане в МВФ, след като нашите отказаха да плачете кредитите без да е необходимо.
    А ние влязохме в ЕС 10 години по-късно и тогава имаше развита икономика. Много фирми фалираха след влизането в ЕС.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове