Last news in Fakti

17 Декември, 2022 06:49 1 632 9

Проф. Владимир Чуков: Ще видим всякакви лупинги преди изборите в Турция

  • професор владимир чуков-
  • турция-
  • избори-
  • ердоган-
  • имамоглу

Имамоглу е един от потенциалните кандидати, но той не беше най-добрият, смята арабистът

Проф. Владимир Чуков: Ще видим всякакви лупинги преди изборите в Турция - 1

Ще бъдем свидетели на всякакви външно и вътрешнополитически лупинги преди изборите в Турция. Това каза в предаването "Това е България“ на Радио "Фокус“ проф. Владимир Чуков, арабист, относно сагата с осъждането на кмета на Истамбул и лидер на опозицията Екрем Имамоглу.

"Турция стана свидетел на нещо безпрецедентно. Аз по-скоро бих го обявил като начало на същинската предизборна кампания в Турция. Екрем Имамоглу е кмет на Истанбул и той спечели по един безпрецедентен начин изборите през 2019 година. Той има много интересен профил. До този момент тези 6 опозиционни партии така и не се договориха кой да бъде техният кандидат. Да, Имамоглу е един от потенциалните кандидати, но той не беше най-добрият. Например кметът на Анкара Мансур Яваш в техни допитвания до избирателите стои по-добре от неговия съпартиец. Но това е подводната мина. Те имат различен профил", обясни той.

По думите му опозицията в Турция е носител на лозунга да се прогонят сирийците от страната, като Ердоган се опитва да изтръгне този инструмент чрез сдобряване с Башар Асад. Той изтъкна, че оттук насетне ще бъдем свидетели на всякакви външно и вътрешнополитически лупинги. Арабистът коментира, че в момента се виждат вектори на вътрешната политика на Турция, които са насочени единствено към това кой ще стане следващият президент на Турция.

"Аз съм впечатлен от многоширокия резонанс, който имат тези вътрешнотурски проблеми. Изключително силен отзвук. Така че ще се следи под лупа кой ще стане президент на Турция, дали ще се повтори успехът на Ердоган или ще дойде негов заместител, вероятно Имамоглу", поясни Чуков.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гост

    15 3 Отговор
    ДругарЮ АНАЛизатор, ако в Турция правят ЛУПИНГИ, в България ни правят на ЛУМП€НИ, но вие защо не АНАЛизирате това?!

    Коментиран от #4

  • 3 Лупингът го направи Измамоглу

    11 0 Отговор
    С помощта на Акшенер като изпързаля Кълъчдароглу и се самообяви за кандидат президент без да дочака решението на масата на шестте. Достатъчно е да видите ухилената му физиономия след обявяването на присъдата. Нормалната реакция след такава присъда би могло да е всичко друго, но не и радост. Освен това докато присъдата влезе в сила ще минат няколко години, а изборите са след 6 месеца. Евтин трик който няма да му помогне за изборите, но може да измести Кълъчдароглу от председателското място в партията му. Абе как не се намери един читав анализатор на политическите процеси в Турция, които са много важни и за нас с оглед правилното им разчитане и вземане на решения за националният ни интерес. Защо все залагаме на куцият кон в надбягванията?

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Българските турци

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Лупингът го направи Измамоглу":

    Защо Фето в България и по света се радва на една такава присъда ?!...Някак не е логично нали ?...Но това е стратегията и тактиката на ФЕТО !... Дори самият Ердоган през 2002 година с тази стратегия "седна на престола" от Бунархисарския затвор !...С този се мъчат да го копират но е твърде невзрачен и бая тъпичък ... Но пък е и a rainbow и не се плаши и прави всичко за да се качи на "среднощния експрес"!...За да влезе Екремчо в Бунанархисарския затвор трябва да изчака развоя на пълната съдебна процедура или с две думи около 2 години най малко...А до тогава има право да става и президент на Турция стига да има кой да го избере !?...Пък и вълк като Ердоган защо да се бои от такова вакло агънце ?!...И защо да се мъчи да го сготви с такива нескопосани рецепти ?!...
  • 6 2020

    2 5 Отговор
    Винаги,точен ,безпристрастен анализ.Владимир Чуков прави и анализи за Българската съдба, след като станахме колония на тъпаците от сащ,след като ПРОДАЖНИТЕ ПРАВИТЕЛСТВА от 10.11.1989 г ,насам ни скараха с Русия, вкараха ни в престъпно ,лизаческо поведение към противна протестантска Англия и тъпите сащ,с престъпните 41 секти,страна без образованост в 65%/процента/;неграмотност-20 %/процента /,мързеливи крадливи негри и бели негодници,които ежедневно убиват деца, старци,.Опитват се да ни наложат ДЖЕНДЪРИЗЪМ, 32 пола, родител1 и родител 2..Ето до какво ни докараха сросоидите и фашистите от България/ПП, ДБ, ГЕРБ, СДС, ДПС/ДС/, Полша, Окраина, Прибалтика ,да не говорим за Германия и Франция,където нещата са отчайващи.
  • 7 Дии

    2 1 Отговор
    Нагаждач и ДС подлога. Специалист по всичко и експерт от тип на всяка манджа мерудия. За рубли е готов да застане на амбразурата. Люби всичко руско обаче предпочита долари и западен стандарт. Абе в общи линии гнусен човек.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Йиоб

    1 0 Отговор
    Този фееразтживковист що все още ходи като сиганка по медии и преса и се прави на поумен и от кимченуй, путин, Саламенко взети заедно иобихмать
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове