Last news in Fakti

21 Декември, 2022 08:18 2 881 19

Полицията откри хранителни стоки за деца с изтекъл преди 5 години срок на годност

  • срок на годност-
  • хранителни стоки-
  • полиция

След подправяне на датите, тя е трябвало да бъде пусната в търговската мрежа

Огромни количества стока с подправен или изтекъл срок на годност бяха констатирани и иззети от служители на отдел „Икономическа полиция” при ОДМВР – Бургас от магазин и склад за търговия на едро и дребно със захарни и шоколадови изделия, разположени в Северна промишлена зона - Бургас.

При проведените процесуално-следствени действия е установено наличието на множество захарни, шоколадови и други изделия, на които е заличен срокът на годност на производителя и поставен нов от служители на бургаската фирма. Иззети са технически средства / печати, мастило, датчици и други пособия, използвани за поставяне на преправените срокове на годност. Фабричните срокове се заличавали, чрез изтриване с ацетонови разтвори или чрез поставяне върху изтеклия срок на годност на стикер с подправен.

В склада и магазина на фирмата са констатирани огромни количества стока с подправен или изтекъл срок на годност – над 4 000 артикули с манипулиран срок на годност / шоколадови яйца, шоколадови бонбони, шоколадови зайци и Дядо Коледа, желирани бонбони, шоколадови дражета, кексчета, пишмане, кори за баница, разтворими супи, бисквити и други стоки, предимно от турски производители/.

Открити са и над 16 000 изделия с изтекъл срок на годност, на които предстояло да бъдат поставени нови срокове на годност и да бъдат разпространени в търговската мрежа. Същите са поставени под забрана за реализация от страна на БАБХ и предстои да бъдат унищожени.

Констатирано е, че на голяма част от стоката срокът на годност е изтекъл преди повече от 5 години, като същата е предназначена предимно за деца. При извършена проверка в търговски обекти на територията на Бургас в пет магазина от бургаска търговска верига са намерени и иззети от горепосочените стоки с изтекъл срок на годност.

Образувано е досъдебно производство под надзора и ръководството на Бургаска районна прокуратура. Работата по случая продължава с извършване на необходимия брой експертизи и установяване произхода и качеството на хранителните продукти.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    57 0 Отговор
    За какво ни е тази новина ,
    след като никой не смее да съобщи името на веригата ‼️‼️‼️
  • 2 Пандиз

    31 0 Отговор
    за пумиярите
  • 3 Гого

    41 1 Отговор
    Трепане за такива мишки.За жълти стотинки да тъпчат децата с боклуци.С 10 килограмовият чук по един удар в черепа и толкоз.
  • 4 Търгаш измамник

    36 0 Отговор
    От поне месец в де-била се продаваат същите боклуци "на промоция".

    Коментиран от #18

  • 5 Бай Канур

    23 0 Отговор
    Капка в морето. Хванали един склад. Това е практика от години в десетки складове в България. Достатъчно е една проверка във фирма за производство на опаковки и ще лъснат всички фирми, които препакетират световни марки. Бас ловя, че на територията няма ни един бонбон Линд в реален срок на годност. Ни един.

    Коментиран от #11

  • 6 Доростол

    19 2 Отговор
    Е за това няма Шенген. Тази стока е минала турската граница и някой там си е затворил очите
  • 7 __!__

    19 0 Отговор
    Помиярите от Активия киселите млека са същите боклуци,трият с лакочистител срока на годност и му слагат още 6 месеца отгоре.Това са стоки които уж при изтекъл срок на годност се сменят.Обаче с какво ги сменят с други стоки с изтекъл срок.Всички са за парите и печалбите на никой не му пука за деца ли е за болни хора ли е
    Изродите са навсякъде и всички знаят това но никой не си мърда пръста,а взима по някоя и друга стотинка подкуп да си мълчи като магаре Скот или теле.В гнусната територия всичко е помия и помияри,за 5 лева продават смърт.Палене искате всичките на площада и да ви захвърлят с камъни.
  • 8 Абсурдистан

    29 0 Отговор
    Ето за това говоря за абсурдна държава! Български търговец, ще изтрови децата ни за пари! Какви дребни душици пълзят по родната земя! Аз бих му дал максимума наказание, но за всеки един артикул и да гние в затвора!

    Коментиран от #14

  • 9 некаф селяк

    20 0 Отговор
    Няма страшно. Ще ги глобят с 500-1000 лева и след месец два най много практиката ще продължи. Така стоят нещата тук. Реално тази верига трябва да бъде затворена в цяла България, но няма да стане защото на никои не му дреме на дедавия, че на пазара се продават отрови. Бизниса тря върви
  • 10 Миризлив пор

    18 0 Отговор
    Време е, да се смени закона и да може да се обявяват имената на фирмите! Сега хващат ги, пишат акта а стойността му е много по малко от далаверата, след 3 месеца пак същата далавера.

    Коментиран от #16

  • 11 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    14 0 Отговор

    До коментар #5 от "Бай Канур":

    Бас ловят, че в мрежата още е налично видеото , в което шефът на "Нестле" БГ се хвали пред Буци , че всеки ден товари 30-40 ТИР-а със стока за .... ТРИДЕСЕТ ХИЛЯДИ лв ОБЩО ‼️‼️‼️
  • 12 Баба ти

    11 0 Отговор
    БАБХ да направят спешна проверка за качеството на храните, особено на олиото и месата в изготвените храни в СБР Поморие. Тровят хората с храни и мазнини, стари меса и отровни кренвирши, приготвени от мърша. Констатациите са от този м. декември. Пациентите, в края на срока на пребиваване, масово страдат от проблеми в корема. Не е необходимо да се търсят свидетели, а БАБХ да влязат в кухнята внезапно с епруветките и лаборатория. Да не говорим за други "далавери" на регистратура и т.н. лекарски персонал - мошеници.
  • 13 Ром Бакарди

    5 1 Отговор
    Ааааааааааааа......туй ли било? То сига вдянах що лапетата тука у махалата са под..ри..с..ка..ха и по цял ден висят вав ваншнити ке.не.фи. изкупиха сичката туалетна хартиа да са баршат изотзади.
  • 14 Щерьона

    6 2 Отговор

    До коментар #8 от "Абсурдистан":

    Тровят децата в детските градини с долнокачествени храни и продукти. Повсеместно е в детските градини в Пловдив, че общинските кметове и директорите на детските градини играят с определени доставчици, вземат рушвети, за да пробутват долнокачествени продукти точно на деца. А в затвора на местните клиенти карат най-качествените продукти. Абсурдна и престъпна корумпирана държавна администрация и персонал по места. Няма кой да ги хване (ДАНС, Икон.пол.-МВР и БОП дремят) всички чиновници и администратори са се продали на търговците за низките си страсти за пачки с цената на детското здраве. Купуват безобразна техника на завишени цени и прибират разликата с търговците. Особено сега преди края на бюджетната година. Всички директорки на детски градини са за затвора. - Почти сигурно е, но се искат проверки, контрол. А как да се случи в най-ГРОБарския град, не е известно??!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Тот

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Миризлив пор":

    На 18.10.2012 хванаха 3 тона краве масло с изтекъл срок на годност,подготвено за препакетиране бяха открити в дряновската фирма „Милпак“ ООД.Фирмата все още доставя млечни продукти до големи търговски обекти,но под друго име.
  • 17 засрамете се

    0 0 Отговор
    Прасетата на Оруел тровят децата ви с негодни храни, а вие ходите за гъби по време на избори.
  • 18 до Баба Хъ

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Търгаш измамник":

    В Метрото продават бонбони в поликарбонатни кутии, върху които е отпечатан срок на годност с мастило. Печатът се изтрива със спирт!
  • 19 Българин

    0 0 Отговор
    Затова отивам поне веднъж месечно на пазар в Турция.....запасявам се за поне месец. Качество на нормални цени.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове