Last news in Fakti

23 Декември, 2022 13:15 6 541 107

Журналистът Иван Бакалов за соца, Моника Станишева и Бойко Борисов

  • иван бакалов-
  • моника станишева-
  • бойко борисов

Веднъж участвах в сутрешен блок в Нова ТВ с Юли Москов, който трябваше да ме разбие, понеже съм критик на Борисов, написал книга за него

Журналистът Иван Бакалов за соца, Моника Станишева и Бойко Борисов - 1

"В края на соца като млад журналист пишех в "Стършел". За мен беше чест, беше като връх в журналистиката да ми публикуват материал в "Стършел". Имаше тогава измислен жанр "конкретен фейлетон" - във фейлетонен стил описваш реален проблем, скандал. Имаше рубрика "Четиво за министри и генерални директори". И анонси към материали "На вниманието на главна прокуратура". И прокурори се сезираха по публикации, за разлика от сега. А от друга страна вестника го съдеха засегнати. За да се опази от дела вестникът, си беше взел юридически консултант, който четеше някои спорни материали преди да излязат. Консултантът беше председателят на Градския съд Димитър Попов, който после стана премиер ("За Бога, братя, не купувайте"). Негов приятел в редакцията беше Любомир Янов, с когото Димитър Попов играеше шах. Идваше вечер, сядаха на едно бюро и играеха шах. А редакторът Сергей Трайков използваше момента да даде на Попов да прочете някой материал. Така ми се случи веднъж да седя като ученик, докато Попов ми чете материала. Каза - "Това не е възможно", трябваше да проверяваме допълнително, но се оказа възможно и го призна в официален отговор Министерство на финансите - "най-големият ръкавел", както каза Сергей Трайков.

Попов като стана премиер, взе за свой говорител Любомир Янов. Дъщеря му стана по-известна - Моника Янова, после Йосифова, после Станишева. С нея бяхме и колеги в "24 часа", засякохме се там няколко години, докато беше репортерка", пише журналистът Иван Бакалов в публикация в социалните мрежи.

И допълва:

"Веднъж участвах в сутрешен блок в Нова ТВ с Юли Москов, който трябваше да ме разбие, понеже съм критик на Борисов, написал книга за него. И ме нападна с аргумента, че съм бил близък с Моника Станишева. Викам - заедно бяхме в "24 часа", и ти беше там в спортния отдел. Той продължи гръмогласно - "Престъпният произход на Моника Станишева". Като се сетих за Любо Янов, който вече не беше жив, викам - какъв престъпен произход, един фейлетонист от "Стършел". Москов продължи да вика ни в клин ни в ръкав - "Бойко не знаеше какво е СИК!". Рекох - "Я го кажи пак срещу камерата". Не знам дали се чу добре."


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 73 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Тошо

    60 21 Отговор
    Такова златно време като при мен скоро няма да има.

    Коментиран от #2, #3, #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ми златно си беше

    47 16 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Тошо":

    -за Правоимащите и "Активните борци"!

    Коментиран от #10, #13

  • 4 Историк

    47 25 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Тошо":

    Да, много ще ни липсва мизерията, празните магазини, доносите и Белене. Държавна сигурност не ни липсва, за съжаление се вихри в момента с пълна сила под разни "нови" лица.

    Коментиран от #6, #103, #105

  • 5 Бамбука

    40 7 Отговор
    Каквото хубаво имахме, го изтрихме, лошото, го доразвихме на световно ниво. Ал Капоне, може само да мечтае за днешното ни време. Кой ще го вкара в затвора за неплатени данъци ?

    Коментиран от #9

  • 6 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    14 12 Отговор

    До коментар #4 от "Историк":

    Това ли ти казаха в училище ‼️‼️‼️

    Коментиран от #8

  • 7 Пловдив

    41 2 Отговор
    Той ,Бойко не знае и коя е фирмата на Таки,която години наред дерибейства и краде десетки милиони месечно(голяма част,от които отиват при същия незнаещ...)!!!

    Коментиран от #106

  • 8 Историк

    12 12 Отговор

    До коментар #6 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Така живяхме. На теб какво са ти казали в училище, та не знаеш, че беше така?

    Коментиран от #11, #96

  • 9 Проктолог

    11 24 Отговор

    До коментар #5 от "Бамбука":

    "Каквото хубаво имахме, го изтрихме," Кое е било хубавото, което сме "изтрили"? Хубавите неща си продължават, но те поначало винаги са си били в България и нямат нищо общо с комунизЪма.. Изтрихме (колкото ДС позволи или успяхме) мизериите на комунистите.

    Коментиран от #20

  • 10 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭✰

    35 15 Отговор

    До коментар #3 от "Ми златно си беше":

    За всички беше златно време, втори златен век наполовина. За всеки имаше работа и такова понятие като безработица и борса по труда нямаше. Работеше се за държавата и за себе си и заплатите стигаха, даже се внасяха работнически влогове. Имаше столови за обяд и с един лев ядеш първо, второ и трето истинско ядене с истински продукти. Нямаше престъпност и олигарси и мутри, нямаше робовладелци и чорбаджии.

    Коментиран от #77

  • 11 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    34 11 Отговор

    До коментар #8 от "Историк":

    Как си живял ‼️‼️‼️
    С ток за 2 ст, с билетче за 6 ст , с хляб за 15ст.... ❗
    " Имаха хляб, домати, сирене, месо, яйца ..... на корем - а те банани искали❗"
    Е сега доматите и краставиците са по-скъпи от бананите ❗
    Явно затова сме БАНАНОВА РЕПУБЛИКА ❗

    Коментиран от #15, #54

  • 12 Няма място

    13 5 Отговор
    Няма място повече за турци и цигани в тази страна .Обиди обиди гяйри какво ли не ,не повече на туци и цигани и аз ако някой ме обиди ще го закова писна ми
  • 13 ЩО БЕ...?!

    36 7 Отговор

    До коментар #3 от "Ми златно си беше":

    Аз с гордост казвам,че съм обикновен човек,пък при бай-Тошо всяко лято бяхме четиричленно семейство на почивка на море за по 14 дена...!Изкарвахме си много добре с приятелски семейство...!Но след ,,промяната" нещата коренно се промениха в негативен аспект...!Да не говорим каква катастрофа настъпи в образователната сфера и здравеопазването...!

    Коментиран от #14, #16

  • 14 Любопитен

    14 23 Отговор

    До коментар #13 от "ЩО БЕ...?!":

    А сега защо не си на море по 14 дена? Нали зад морето ти е стоял труда и квалификацията ти? Да не си си изгубил квалификацията след 89та година?

    Коментиран от #18, #48

  • 15 Историк

    13 28 Отговор

    До коментар #11 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Мда, спомням си, тока за по 2 ст. с режим 4 на 4. И със заплати за елинженери почти колкото на секретарка. Спомням си и билетчето по 6 ст. В раздрънканите автобуси от 50те и 60те. Спомням си и че хляб имаше само до обяд, който купил - купил, иначе няма да ядеш. И "огребките" от мишки в него си спомням. И други неща. Мдааа. Нищо не е имало "на корем". Затова цяло лято затваряхме буркани, за да има какво да ядем. А влаковете бяха пълни с роднини от селата, които мъкнеха храна от отглежданите от самите тях животни и градини. Иначе се гладуваше.

    Коментиран от #24, #71, #97

  • 16 Ако по времето на

    13 26 Отговор

    До коментар #13 от "ЩО БЕ...?!":

    любимия ти байТошо на морето имаше 30 почивни станции и 5 хотела, сега има хиляди хотели и цялото лято са пълни. Със сигурност сега ходят поне 5 пъти повече хора от онова лелеяно време. А сега, ако не ходиш на море, значи си пълен неудачник. Познавам пенсионери, които стоят по два-три месеца на квартира и си изкарват екстра.

    Коментиран от #27, #30

  • 17 грантомотивиран

    8 2 Отговор
    бакалски сметкаджия без кръчмар
  • 18 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭✰

    30 6 Отговор

    До коментар #14 от "Любопитен":

    Какво питаш бе, недоразумение? Човека от ясно по-ясно в няколко реда ти е казал всичко и самата истина за живота по времето на Тодор Живков. Сега 33 години "живеем" в тая кочина и можем да сравним кога е беше добре и кога е зле, за разлика от вас можем да правим разлика от хубаво време и от лошо време. Знаем кое е мръсно и кое е чисто!

    Коментиран от #21

  • 19 12340

    8 3 Отговор
    "...В края на соца като млад журналист пишех в "Стършел". За мен беше чест, беше като връх в журналистиката да ми публикуват материал в "Стършел"...."
    ....карикатуристите бяха добри художници
    и бъзливи говеда,
    за разлика от Тодор Цонев и Борис Димовски примерно-и добри художници и им стискаше.
  • 20 Бамбука

    31 10 Отговор

    До коментар #9 от "Проктолог":

    Имахме корабостроене, химическа, машиностроене, земеделие и животновъдство, безплатна медицина, стабилна образователна система, дори и циганите получаваха професии в строителни войски и т.н.

    Коментиран от #23, #63

  • 21 Любопитен

    9 21 Отговор

    До коментар #18 от "✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭✰":

    Питам го защо не може да си позволи да отиде пак на море както едно време. Ако морето му тогава е било резултат от собствените му възможности, сега ще може пак да си го позволи. Ако не, значи някой друг му е плащал сметката, за да ходи на море. Та, в задачата се пита, кой е бил този "някой друг"?

    Коментиран от #28, #78

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Проктолог

    10 19 Отговор

    До коментар #20 от "Бамбука":

    И защо магазините бяха ПРАЗНИ, като "имахме" всички тия неща?

    Коментиран от #25, #34

  • 24 и стига рева, ревльо

    22 7 Отговор

    До коментар #15 от "Историк":

    Такива бе.зрод.ни.ци като тебе нищо не помнят . Не е бил идеален социализма но за разлика от този капитализъм за идиоти беше по справедлив . Колкото и да се опитвате да .ос.ер.ет.е миналото с това настояще няма как да стане .

    Коментиран от #26, #29

  • 25 да се сетиш

    8 2 Отговор

    До коментар #23 от "Проктолог":

    Щото и тиквите ви са празни !Не че сега са се напълнили !

    Коментиран от #35

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 🪵🪵🪵🪵🪵

    16 6 Отговор

    До коментар #16 от "Ако по времето на":

    Трийсет почивни станции имаше
    само в Китен.14 дена-14 лв на човек.
    Пълен пансион.Не съм ходил 35 год,
    така ,че съм най големият неудачник.
    Колко ти платиха за хумора???

    Коментиран от #33

  • 28 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭✰

    8 5 Отговор

    До коментар #21 от "Любопитен":

    Ако имаш хубава запазена и богата майка, сега може да води и такива като мене на море, така стават сега работите! Обаче, от това се възползва повече женската половина от народа, която все още става и я бива.

    Коментиран от #31

  • 29 Историк

    6 12 Отговор

    До коментар #24 от "и стига рева, ревльо":

    Хем "нищо не помня", хем си съгласен с мен. Поне като драскаш опорки гледай да подкараш само една, а не две противоречащи си. И, аз не рева. Вие ревете по комунизЪма. Аз няма нужда нищо да му "правя" на миналото - само трябва да кажа фактите. То само си показва каква мизерия беше. Вие го знаете, затова се опитвате да лъжете за фактите.

    Коментиран от #37

  • 30 Г образен соросоид

    16 3 Отговор

    До коментар #16 от "Ако по времето на":

    Всичко в живота на един българин още повече от Драгалевци , е да има банани по магазините и да напълни по престъпен начин банковите сметки . Каквото и да плещиш още не МОЖЕТЕ го боядиса и затова само рушите .ОТ толкова хубав живот 3 МИЛИОНА български ЕМИГРАНТИ ! Нямам повече въпроси !

    Коментиран от #32

  • 31 Любопитен

    4 12 Отговор

    До коментар #28 от "✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭✰":

    Така ли се успокояваш защо не можеш да отидеш на море? Ако отидеш на море ще разбереш веднага, че това са пълни фантасмагории. Българите МАСОВО ходят на море - семейства, отделно мъже и жени, тинейджъри - всякакви. И не само в България, ами масово и в Гърция и Турция. Та, въпроса е, защо не можеш да си позволиш да отидеш на море?

    Коментиран от #53

  • 32 .....

    3 6 Отговор

    До коментар #30 от "Г образен соросоид":

    Освен с опорки, с нищо друго не можеш да се похвалиш. То направо е жалко да се чете. Впрочем, поне си оправи опорката, която бълвате от 10 години. България НИКОГА не е била 6 милиона по времето на комунизма. Провери колко е било населението на страната 1945 година.
  • 33 ....

    7 4 Отговор

    До коментар #27 от "🪵🪵🪵🪵🪵":

    "Не съм ходил 35 години" Какъв си по професия?
  • 34 🪵🪵🪵🪵🪵

    15 5 Отговор

    До коментар #23 от "Проктолог":

    Магазините ,ги изпразни 90 год,
    недо klat еното БСП.Преливаха
    от домати12 ст, мляко 18 ст,
    хляб - 26 ст ,двойка кюфтета с
    гарнитура 36 ст ,обувки 8лв ,
    бензин 8 ст ,работа за всеки
    уважение,човечност.Данък за
    кола 14 лв,за пътища и застраховки.
    Билет 6 ст .Абе пишете,ама питайте!!!

    Коментиран от #42

  • 35 Проктолог

    4 12 Отговор

    До коментар #25 от "да се сетиш":

    Ние с "празните тикви" ходим на море по 2-3 пъти в годината, а вие, "умните" седите пред компа или на телефона и тролите с десетилетия. Хвала на такива "гении"!

    Коментиран от #43, #46, #98

  • 36 A аз искам,

    15 1 Отговор
    да ви припомня за първите плодове на "демокрацията" - решетките по прозорците и металните врати.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Вуте

    3 2 Отговор
    Явно дълго време ще има спор,беше ли по хубаво през соца или сега е по хубаво.
  • 39 тцтцтцтцтц

    5 2 Отговор
    Бакалов,и ти си един шамшал !
  • 40 Меркуцио

    6 7 Отговор
    Любо Янов, лека му пръст, беше партиен секретар в БНТ, ако не се лъжа на редакция Кино! Дъщеря му Моника на 20 години, без завършено висше образование, стана репортер в По света и у нас, по причина на татко си! Същата е и историята на Кедъра, чийто покойни родители бяха партийци, та и той без висше образование стана......редактор и коментатор в Спортна редакция! Това си е жив непотизъм, Бакалов! А що се отнася до книгата ти за Борисов, има и други две, даже три книги за него и ако човек има нерви да ги прочете всичките, съвсем ще лудне, понеже ще се окаже, че Бойко е три-четири личности едновременно, но не той, а пишещите за него са се докарали до раздвоение на личността в особено остра форма, вследствие на клиничната си омраза към него!

    Весели празници!
  • 41 Мдааа....

    3 2 Отговор
    Типичният полит-хахо. Много от постоянните "коментатори" са такива хахавелници.

    Коментиран от #44

  • 42 Проктолог

    8 9 Отговор

    До коментар #34 от "🪵🪵🪵🪵🪵":

    Явно освен с пропаганда с нищо друго не си се подплатил. Магазините бяха празни през целия соц. Най-често срещаната думичка в магазина, която се чуваше беше "няма", а най-очакваната сред хората "докараха" (нещо, което по принцип хронично го "няма". Домати имаше само от май до октомври, и те бяха с трагично качество (прословутото "държавно производство"), затова хората гледаха градини. Мляко от течащи найлонови пликчета в тавите и "колкото има" ("еми, толкова докараха днесКА), работа са без пари (трудови полуделници в събота, ученически "бригади" безплатен труд, събиране на билки, шипки и какво ли не "за съревнованието"), "уважение" обаче към партийния секретар и сина му в училище, иначе общество на "прецакай другарчето" прекрасно уловено от филмите от соца и т.н. Кого лъжеш?

    Коментиран от #49, #56

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 до гюрлюка

    11 2 Отговор
    Личи ти че си пл.он.дер . Изключителен български пло.ндер, типичен представител - българска извадка ! Никой не се хвали , който действително се радва на живота или поне не го правят разумните хора които имат нещо останало в капандурата . Погледни около тебе останалите едва 6 млн . на територията , виж си последното място по стандарт на живот в ЕС (и с това ли се хвалиш ) . Виж си разединената нация която вече 3 години не може да си избере НАЧАЛНИЦИ (и това и от заблудения начин на живот ) .
  • 46 Бамбука

    4 3 Отговор

    До коментар #35 от "Проктолог":

    За подобни екземпляри великия Радой Ралин казваше, приблизително следното - Блазети, блазети, откакто те знаем, ти вземаш назаем пари и сюжети ".

    Коментиран от #57

  • 47 Мдааа....

    1 0 Отговор

    До коментар #44 от "12340":

    XAXAXA, клоyне.
  • 48 Любопитството

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Любопитен":

    Не винаги значи буден ум, дори напротив
  • 49 до сю ндюка

    9 7 Отговор

    До коментар #42 от "Проктолог":

    А бе аб.да.л , имаше всичко само банани за дъщерята на Костов нямаше . Имаше щастие , весели хора а не муруци като тебе . Сега като магазините са пълни колко стигат до тях ..... и с какво да стигнат още повече пенсионерите .

    Коментиран от #52, #55

  • 50 Историк

    9 7 Отговор

    До коментар #37 от "Г образен соросоид":

    ТИ ли ще ми казваш какъв съм, русофилче? Мога да "седя" по форумите, защото съм си ЗАСЛУЖИЛ да имам свободно време, а как го използвам, решавам АЗ. Аз не рева, че не мога да ходя на море, или че нямам пари, тъй че явно нямам тия проблеми. ТИ и подобните ти ревете и сте по форумите, вместо да си седнете на Д-то и да РАБОТИТЕ за да излезете от мизерията в която уж се оплаквате, че сте. Много ти е удобно да си "обясняваш" успеха на другите с кражби. Явно русофила по друг начин не си представя да живее добре. Обаче има милиони и милиони българи, които си изкават парите с честен труд и ИМАТ пари: и за море, и за семейство и за удоволствия, и за развитие. Личи ти колко си жал.Ък и по това как хора, които са отишли другаде да си изкарват парите с ЧЕСТЕН ТРУД, ги коментираш презрително. Когато не можеш нищо друго, защото не си квалифициран за нищо друго, да, ще бършеш задници, и ПАК Е ЧЕСТЕН ТРУД. Тези хора имат пари и за море и за друго. А ти седеш на ТВОЯ нас-н З-к и ги плюеш, че не са мързеливи и нагли като теб. НИКОГА няма да се "оправите" вие, иси го заслужавате.

    Коментиран от #82, #99

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Братята англосаксите

    3 2 Отговор

    До коментар #49 от "до сю ндюка":

    Да се образоваш е късно,лекувай се докато е време
  • 53 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭✰

    8 5 Отговор

    До коментар #31 от "Любопитен":

    Честно да ти кажа, не съм по морето и не ми пречи, че не съм ходил на море от 20 години. Яд ме е, че изгубихме всички социални придобивки от времето на соца, побеснявам, че трябва да работя за робовладелец или чорбаджия и да ми дава на мене трохите, а за него каймака и всички блага, ето това е важното.
    А за сегашното море изобщо не ми е, най-мръсните гьолове са моретата, където всичката канализация чрез реките се влива в тая помийна яма!
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Проктолог

    5 7 Отговор

    До коментар #49 от "до сю ндюка":

    "имаше всичко " Русофила соцфосил лъже сутрин, на обяд, и вечер. А, и докато спи.
  • 56 🪵🪵🪵🪵🪵

    4 2 Отговор

    До коментар #42 от "Проктолог":

    Абе приятелю,проектирай се
    докрай света.Но кажи,откъде да
    вземе човек пари за болница и да
    се надява да не му вземат нещо от
    карантията и да литне.За образо-
    вание,за такси данъци и малоумни
    глоби,като тази на столична
    картофка-3 лв ,за чекиране,лудото
    ЧСИ,топлофикация- тогава бе22 лв.
    Голяма ми е пропаг. и сие та място
    не намирам,как можах,извинявай!

    Коментиран от #58

  • 57 Проктолог

    3 5 Отговор

    До коментар #46 от "Бамбука":

    А какво е написал великия Радой Ралин за "руските освободители", които ни натресоха комунизма? М? Я го цитирай, като си тръгнал.
  • 58 Проктолог

    3 3 Отговор

    До коментар #56 от "🪵🪵🪵🪵🪵":

    Какво работиш, бе, другарю, та постоянно питаш за пари?
  • 59 Русофилите -масово неграмотни

    4 7 Отговор

    До коментар #37 от "Г образен соросоид":

    Шизофренията те е ударила здраво ,Сорос е левичар комунист,сам се хвали че е показал слабата загниваща Европа колко е уязвима като е сринал английския паунд
  • 60 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭✰

    10 2 Отговор

    До коментар #54 от "Емигрант":

    Няма защо да се връщаш по турско, сега турците, олигарсите и чорбаджиите пак те яздат безплатно.
  • 61 ЧИЧО СТАМАТ ШУМКОВ

    5 3 Отговор
    Само дето се дръвчите един на друг.Пложението на обикновеният българин не се е подобрило ама никак. Имам в предвид.че при социализЪма имахме пари,но нямаше какво да купим(имаше голям дефицит на коли,апартаменти телевизори,перални и мн др стоки.).Сега при капитализЪма има какво да се купи ,а нямаме пари..Такова е положениетоБезпорно капитализЪма( от 33 години вече), води по ниво на КОРУПЦИЯ най голямата в историята на БЪЛГАРИЯ .

    Коментиран от #65, #70

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Иван4о

    6 6 Отговор

    До коментар #20 от "Бамбука":

    Стабилно образование - стабилно учехме история на БКП, история на КПСС, ДИАМАТ.....

    Коментиран от #67

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Любопитен

    5 4 Отговор

    До коментар #61 от "ЧИЧО СТАМАТ ШУМКОВ":

    Нещо май ... кои сте тия, които "нямате пари"? Защото аз не познавам НИТО ЕДИН, който да е квалифициран и работлив, който да "няма пари".

    Коментиран от #81, #100

  • 66 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 3 Отговор

    До коментар #54 от "Емигрант":

    Това ,че сега миеш
    Ке.не.фи. на ЗАПАДНалИ семейства не ти дава право да обиждаш
    тези които останахме в РОДИНАТА СИ ‼️‼️‼️

    Коментиран от #69

  • 67 Историк

    4 6 Отговор

    До коментар #63 от "Иван4о":

    То "стабилното образование" си пролича: когато дойдоха промените, се оказа, че основната група със "Стабилно образование" са шофьорите. Даже и обслужващия ни персонал в туризма нямаше кадърно образование да предлага качествена туристическа услуга. А уж бяхме някаква страна с развит туризъм. Останалото - 90% соцобразовани, ПЪЛЕН ЛЕШ.
  • 68 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    6 1 Отговор

    До коментар #54 от "Емигрант":

    Може ПРО.СТАКА да излезе от селото ,
    чак в чужбина,
    но и в чужбина ПРО.СТАКА си остава
    ПРО.СТАК ‼️
    Такива като теб ни "прославят" по Света ‼️‼️‼️

    Коментиран от #90

  • 69 Проктолог

    3 4 Отговор

    До коментар #66 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Той си изкарва честно парите с каквото може. Оставането в родината не е някакво лично постижение. Освен ако нямаш с какво друго да се похвалиш, разбира се.

    Коментиран от #73

  • 70 🪵🪵🪵🪵🪵

    6 3 Отговор

    До коментар #61 от "ЧИЧО СТАМАТ ШУМКОВ":

    Двустаен,бе 5,500лв ,но към 90-та
    стана 14 хил.Да ,предприятието ти
    даваше,под наем23 лв ,след ,което
    си го купуваше.Даваха и с вноска
    1500 лв и чрез работа две год, в
    строителството.Някой взимаха и
    за внуците За коли се чакаше ,
    особено за лада.За перални и други
    екстри- не.В началото за телевизори,
    но това не пречеше на хората да са
    усмихнати ведри,приятели.
    Бирата бе 22 ст - истинска.

    Коментиран от #72

  • 71 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    6 3 Отговор

    До коментар #15 от "Историк":

    Е , това направо е за
    НОБЕЛОВА НАГРАДА
    ЗА НАЙ-ОПАШАТА ЛЪЖА
    """ Мда, спомням си, тока за по 2 ст. с режим 4 на 4"
    😀😀😀😀😀😀😀
    Кога тока беше по 2 ст
    Кога въведоха режим на тока
    Кога пък беше чак 4 на 4
    Че пък чак и го помниш ‼️‼️‼️

    Коментиран от #74

  • 72 Проктолог

    2 7 Отговор

    До коментар #70 от "🪵🪵🪵🪵🪵":

    "За перални и други
    екстри- не.В началото за телевизори,
    но това не пречеше на хората да са
    усмихнати ведри,приятели.
    Бирата бе 22 ст - истинска."

    Пералня Перла 04 - 550 лева. Средна заплата - 200 лева. С тази аналогия днес една пералня би трябвало да струва ..... 4 хиляди лева. Бирата - с парцали по дъното - "вземи от зелените бутилки" (щото се виждаше да не вземеш с парцали). Сега пия истинска бира, за каквато не си и сънувал по соца. Да, и българска също. Сега съм 10 пъти по-щастлив, защото живея свободен да решавам и да нося отговорност и да се радвама на плодовете на СОБСТВЕНИЯ СИ труд, а не да чакам някой партиен секретар да ми "оправи" живота. Не знам ти от какво си бил щастлив тогава.

    Коментиран от #76

  • 73 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    4 2 Отговор

    До коментар #69 от "Проктолог":

    Къде видя да се хваля !
    Пиша, че това НЕ МУ ДАВА ПРАВО
    да ни обижда ‼️
    Което мисля , че е различно ‼️‼️‼️

    Коментиран от #75

  • 74 Историк

    4 8 Отговор

    До коментар #71 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Имаше ли режим на тока, другарю? И защо имаше режим на тока през комунизЪма? Когато тока беше 2 ст. половината градчета в България бяха без ток. Баща ми лично е участвал в прокарването му на много места. Беше инженер елтехник, получаваше 40 лева повече от секретарката в предприятието му. Ако беше жив днес, за същата работа щеше да е милионер (без преувеличение). Равенство, а? Щастие, а? Обаче за чужда сметка. СвършИ тая.

    Коментиран от #86

  • 75 Проктолог

    4 3 Отговор

    До коментар #73 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Ти май не разбираш български. И единствения, който го обижда с това с какво си изкарвал парите, си ТИ.

    Коментиран от #84

  • 76 🪵🪵🪵🪵🪵

    3 2 Отговор

    До коментар #72 от "Проктолог":

    Пералнята може би, бе толкова,
    но когато излязаха тези
    подскачалници ,заплатите бяха
    минимум 550 лв .Шефовете взимаха
    над 1000.Имаше ,год премии до
    3000 лв.200 лв ,бяха когато
    слушахме за войната във Виетнам.
    Така поднесена,материята не
    удовлетвторява никой.

    Коментиран от #79

  • 77 Да де

    1 4 Отговор

    До коментар #10 от "✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭✰":

    И трупаше лихвоточки за мечтаната панелка, или се подмазваше на партийния да ти дадат служебно. Някои се тъпчеха по 2 семейства в едно жилище. След като комунделите издадоха закон, че не можеш да имаш 2 градски жилища, принудиха нашите да го продадат за колкото те кажат на един, дето баща му алкохолик и той с жена си и двете деца живееха в мизерен коптор. Та много беше хубаво за убитаците. Вземаха от по-работливите, или наследили и даваха на такива, дето умът им не стигаше на две магарета слама да разделят. В крайна сметка брат ми си купи апартамент през 2002 на 43 години, а аз през 1997 вече на 41. Мнооооого хубаво беше и най-хубавото е, че свърши.Никога повече социализЪма в онази, извратената му форма и да ви кажа, неуважаеми полуграмотни другарки и другари, че бъркате социализъм със социална държава. Докато блеете по "хубавото време", тия, дето ни управляват ви бутат в тинята и не можете да се усетите. Ми кой както си го направи. На робът като му дадеш свобода и той не знае какво да прави с нея и много от освободените са се връщали доброволно при господаря. Та и с вас е така.

    Коментиран от #101

  • 78 Не се хаби да питаш и да обясняваш

    2 6 Отговор

    До коментар #21 от "Любопитен":

    Не разбра ли, че с елементарни хорица в спор не се влиза. Можеш да влезеш на тяхното ниво, но те не могат да се изкачат на твоето. Когато липсва капацитет за анализ на факти, нищо не помага. Бяхме едно стадо, затворено в кошара и пазено от верни на властта псета. Няма как да разберат, че къща без здрави основи не се стои. Нас ни събори плановата икономика и забраната за частна инициатива. А най-голямото престъпление на онова време беше забраната за свободното придвижване.

    Коментиран от #80

  • 79 Проктолог

    0 5 Отговор

    До коментар #76 от "🪵🪵🪵🪵🪵":

    "но когато излязаха тези
    подскачалници ,заплатите бяха
    минимум 550 лв .Шефовете взимаха
    над 1000.Имаше ,год премии до
    3000 лв."

    Ето това представлява русофила соцфосил - жалка фабрика за лъжи. Другарю, ти тук можеш и да лъжеш, но НСИ не лъже, и ни е добре знаем какви бяха заплатите. 1986 - 200 лева средна заплата. 89та -240 лева. Баща ми с 35 години трудов стаж вземаше 310 1985та. Не знам за каква война във Виетнам бълнуваш в тази тема, но ми е направило впечатление, че когато започне да се сгромолясва тролажа започва да пише несвързани неща, само и само да направи разговора безмислен.
  • 80 🪵🪵🪵🪵🪵

    5 1 Отговор

    До коментар #78 от "Не се хаби да питаш и да обясняваш":

    Сега се движи,колкото щеш,
    никакъв проблем.Сега не си стадо.
    Днес си горд член,в необятния
    гейсъюз.Слушаш казусите на
    д-р Борисов,и логореята на
    подобни твари и всичко е шес.

    Коментиран от #83

  • 81 ЧИЧО СТАМАТ ШУМКОВ

    4 0 Отговор

    До коментар #65 от "Любопитен":

    При този размер на линията под прага на бедност са били 1,532 млн. лица, или 22,1% от населението на България.=============================================================================== Данни на НСИ за 2021 г .публикувани на 29.04.2022г.За тази година картинката сигурно ще е по лоша.РАДВАМ СЕ ЗА ТЕБ ,ЧЕ СИ КФАЛИФИЦИРАН И РАБОТЛИВ И СИГУРНО ИМАШ ПАРИ. ЖИВОТ И ЗДРАВЕ НА ТЕБ И СЕМЕСТВОТО И С РАДОСТ ДА СИ ХАРЧИТЕ ПАРИТЕ.Аз също не се оплаквам,но ми е жал за тези 22 % които не са явно,, кфалифицирани и работливи,,като теб.
  • 82 Бивш човек

    8 1 Отговор

    До коментар #50 от "Историк":

    Беден не е синоним на мързелив приятелю. Бъди по-смирен и помисли 10 секунди преди отговор. Светли празници!

    Коментиран от #85

  • 83 Проктолог

    2 5 Отговор

    До коментар #80 от "🪵🪵🪵🪵🪵":

    Кой ти е виновен, че слушаш Борисов, вместо свястни и умни хора и мислиш само за ев-не, вместо за сериозни неща? Не осъзнаваш ли, че с приказките си охарактеризираш СЕБЕ СИ?
  • 84 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    4 2 Отговор

    До коментар #75 от "Проктолог":

    Ти явно не си в час! Но се опитваш да изпъкнеш !
    Не ме обиди с това къде е и как си изкарва хляба а с това как ме нарече ❗
    Но ти явно не следиш обидните му коментари , които Модето вече изхвърли ❗
  • 85 Историк

    4 7 Отговор

    До коментар #82 от "Бивш човек":

    "Беден не е синоним на мързелив приятелю" Освен ако не си си поставил изрично цел да стоиш настрана от парите, по някаква напълно духовна причина: е и още как. Но такива хора поначало никога не са заинтересовани от пари и не ги използват като аргумент да обясняват живота, както правят русофилчетата тук. Така че мне можете дори зад това да се криете. Ти ако беше смирен, нямаше да лицемерничиш и да поучаваш така другите.

    Коментиран от #88

  • 86 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 3 Отговор

    До коментар #74 от "Историк":

    Ей , ти явно , вече бъркаш нещата ❗
    Когато токът беше 2 ст НЯМАШЕ РЕЖИМ❗
    Когато имаше режим токът вече НЕ БЕШЕ 2ст ❗

    Коментиран от #87

  • 87 Историк

    4 5 Отговор

    До коментар #86 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Нищо не бъркам, защото не съм твърдял, че когато тока беше две стотинки е имало режим. Твърдях, че тогава на много места дори не е имало ток. А виждам, че не ми отговори как така през комунизъма имаше режим на тока?
  • 88 Бивш човек

    4 2 Отговор

    До коментар #85 от "Историк":

    Освен историк си и дървен философ.
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Емигрант

    3 7 Отговор

    До коментар #68 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Само като прочете човек НИКЪТ ти и веднага разбира какъв мъничък ум имаш ! Аз не прославям България, дори и не съм се замислял да правя това, аз се грижа за основната необходимост на фамилията ми, тя е на първо место и успявам много успешно в това, герой никога не съм и помислял да бъда, в днешно време това е необходимост за страхливци и мазници ! Никога не съм се срамувал от това което работя и това което може да ми се предложи да работя, интересуваме само достойното заплащане ! Аз не обиждам използвам прилагателни които фигурират в българският език за по-точно разбиране от опонента какво представлява или какво трябва да разбере, чуждици не използвам защото е срамно според мен най-точният език / българският / да бъде "разцепен" чужди думи, а ти освен да цитираш комунистически клишета друго умееш ли, научил ли си коректно защо емигриралите от България не се връщат да "слугуват" на българските "чорбаджии", дали знаеш, че един чистач на тоалетни например получава два пъти повече пари от теб и живее десет пъти по- добре от теб ? Промени си никът на "БАЙ КАПУЮ" ще е по-подходящ, сегашният предполага, че имаш голям комплекс относно органът ти, вероятно "дължинен" !

    Коментиран от #95

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 А, и "историк"

    4 1 Отговор

    До коментар #91 от "Забавни са, някои":

    ...все същото словоблудстване демонстрира като прокто-то
  • 94 ха ха

    3 0 Отговор
    да бе , как едни честни и почтени направиха българия бандитска територия , е така случайно , не че е имало инструктажи , не че са издигнали бизнесмени с конкурс кой е най крадлив , ами чиста случайност , да ама не , така ли беше ?
  • 95 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    4 2 Отговор

    До коментар #90 от "Емигрант":

    Относно предложението ти, виждам че доста неща не са ти ясни, ама се напъвяш, като малко петле❗
    В България и в Българския език има доста неща които явно си пропуснал - изразът има съвсем друго СЕМАНТИЧНО значение от това което е в главата ти ❗
    След ОБИДИТЕ с които ме заля и с право ги пуснаха в коша, вече се издигат с опит да ме ОБИДИШ на по-цивилизаовано равнище ❗ Още две три нива и може да говорим ❗
  • 96 Я престани да лъжеш

    7 2 Отговор

    До коментар #8 от "Историк":

    Не си живял само ти. Естествено имаше и лоши неща, но незначителни в сравнение с положителните. Нямаше това разнообразие, но нещата бяха истински и качествени. Тогава с едни обувки се скъсваха няколко чифта връзки, сега с един чифт връзки, се скъсват няколко чифта обувки. Храната беше истинска и общодостъпна. Рибата беше смешно евтина. Килограм океански сафрид струваше 30 стотинки, а скумрията 40. Казваха им храната на бедните. мога още много да изброявам, но няма смисъл. Нямаше бездомници. Когато след две години си дойдох в България, през 1992г., за първи път видях такива, ровещи в кофите за боклук се втрещих и косата ми настръхна от ужас. В Германия ги имаше и го приемаха за нормално, но тука да видя това, не съм си и помислял. Това донесе демУкрацията, разруха и бедност. Тотален срив и фалшиви ценности.
    Това за ДС също не е така, както го казваш. По това време нямаше събиране, където да не се разправяха множество вицове на политическа тема и никой от средата ми не е привикван или арестуван за тях. Тея мантри, дето ги припяваш сега, ги разпространиха по времето на Костов. Стара дъвка си. Само на някой с болна глава може да му харесва сегашното положение. А ти престани да лъжеш.
  • 97 Лъжеш

    4 3 Отговор

    До коментар #15 от "Историк":

    като копанарин. А сега бягай към козяк за хонорарчето. Ще стигнат за двулитрова бира и семки.
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Знаеш ли

    6 0 Отговор

    До коментар #65 от "Любопитен":

    колко клошари има с научни титли, ровещи по кофите? Но "справедливата" система ги е изхвърлила на улицата. Много хора с образование и специалност работят каквото намерят, защото цели отрасли нарочно ги ликвидираха. Единствено по - добре са Ай Ти специалистите. Затова на 40г. се преквалифицирах в сиско специалността. Изкарах пълен курс по английски, по оксфорд, после в техническия университет, в студентски град сиското. Инак е зле в повечето сфери. Скоро както вървят нещата и специалистите от АЕЦ-а ще трябва да си търсят работа както е тръгнало. На много зле вървят нещата.
  • 101 Който не искаше

    5 1 Отговор

    До коментар #77 от "Да де":

    да чака за апартамент, отиваше за 1 година в строителството и взимаше без ред.

    Коментиран от #102

  • 102 Пак лъжеш

    0 5 Отговор

    До коментар #101 от "Който не искаше":

    Първо - беше 2 години в строителството и Второ - не на всеки разрешаваха. Даваха ти го да живееш, а не да го купиш. Междувременно ако не се нанесеш веднага, бдителни съседи докладваха и се прощаваш с апартамента. Братовчед ми реши да си направи някакъв елементарен ремонт по стените, че бяха абсолютно грозотилище, амаааааа...щом не можел да живее както всички, значи не му трябвал и това беше. Уредиха сина на някакъв партиен другар. Дали е бил единичен случай, не знам, но се случи.
  • 103 икономист

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Историк":

    Дааа
    и ровещи по кофите НЯМАШЕ
    и просещи по улиците НЯМАШЕ
    и бързи кредити за отпуск НЯМАШЕ
    и откровени мутри-олигарси нямаше
    .....
    а беше пълно с кисело мляко , което след три дни вкисва,
    а беше пълно с боза , която също вкисва ...
    А помниш ли "Една боза от шест (стотинки) – справка от филма „Момчето си отива“?"

    Маймуните ще кажат - нямаше банани исвен по Коледа и тоалетна хартия - за себе си са си прави.
  • 104 4634

    1 0 Отговор
    Познавах бегло Любомир Янов от 80-те години и знаех, че Моника е негова дъщеря, но не знаех какво се случи с него след промените. Звучи достоверно това, за което пише Иван Бакалов. В Любо имаше нещо шмекерско, иначе си беше средностатистически журналист (ако така може да се каже).
    Монища изглежда е наследила и надхвърлила авантюристичното в баща си. Смело се впусна между паралиите и политиците, без да се бои от или съобразява с противоположностите като тези между двамата й мъже.
  • 105 Истина е

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Историк":

    Че този не разби Москов ами разби БСП Не може да има партия от зомбирани хора Само не казва кои създаде Белене Скравена и нар съд
  • 106 Селянин

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Пловдив":

    Тои Борисов като направиха приватизацията Ви беше хубавоКупихте заводи за стотинки А и борисов направиха кредитнитемилионери
  • 107 бай Даньо

    0 0 Отговор
    Не разбрах какво иска да каже това писание но Станишевата мисирка е най яката мисирка на България, това си е ясно. Модерацията на дира е отвратителна , забраняват за години да пишеш, яка мисирка ти казвам!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове