Last news in Fakti

26 Декември, 2022 09:43 5 096 92

Съперник на Ердоган пристига на Тюркян чешма

  • тюркян чешма-
  • могилино-
  • възродителен процес-
  • мухаррем индже

Държавата трябва да бъде слуга на своя народ, като изгражда пътища, прекарва електричество, разкрива работни места, осигурява качествено здравеопазване и образование

Съперник на Ердоган пристига на Тюркян чешма - 1
Снимка: 24rodopi.com

Мухаррем Индже, съперникът на Ердоган на президентските избори в Турция през 2018 година, е в Кърджали. Той ще се включи в отбелязването на 38-годишнината от мирните протести срещу смяната на имената на турците в България, ще посети Тюркян чешма в село Могиляне, съобщи 24rodopi.com.

Това съобщи Бейхан Мутлу от областното ръководството на „Партия на родината“ в Измир. Мухаррем Индже (Muharrem İnce) беше кандидат на Републиканската народна партия (СНР) за президент, но през май 2021 година регистрира Memleket partisi (Родина). Семейството на 58-годишния Мухарем Индже е имигрирало в Турция от района на Драма, Гърция, а тъстът му е син на изселници от Кърджали.

Един от най-добрите оратори в Турция, който държа речи в две поредни години на митинги край Тюркян чешма в кирковското село Могиляне, казва: „Турците в България заслужават Нобелова награда за мир, защото извоюваха тази демокрация без кръвопролития“. Мухаррем Индже е гостувал и в Кърджали.

Да си припомним и думите на Мухаррем Индже в Могиляне на 26 декември 2016 година (след като стана ясно, че партията на Ердоган стои зад проекта ДОСТ):

„Религията, вярата и етническата идентичност на хората са в основата на силната демокрация. Тези принадлежности се представляват от честта на отделната личност. Никой не трябва да се интересува от моята вяра и религия, защото те принадлежат към моята личност. Държавата също не трябва да се занимава с тези принадлежности. Гъркът трябва да бъде горд със своята етническа принадлежност, така както българинът или турчинът - със своите етноси. Това се отнася и за религиите – и за мюсюлманина, и за християнина.

Държавата трябва да бъде слуга на своя народ, като изгражда пътища, прекарва електричество, разкрива работни места, осигурява качествено здравеопазване и образование. И това се отнася за всяка една страна – и за Турция, и за България, и за Гърция, Германия, Русия. Държавата трябва да бъде сляпа и необременена, когато обслужва своите граждани. Не трябва да ги определя по етнически или религиозен признак. Това трябва да се постига чрез политика на равнопоставеност сред гражданите ѝ. И ето, ако успее да осъществи тези цели, една държава ще бъде могъща, а нейните граждани – щастливи.

Вие сте български граждани, но етническата ви принадлежност не е българска. Трябва да изразявате това без да се страхувате, но и да работите устремено за просперитета на България, защото сте български граждани

Ние политиците, които идваме от Република Турция, сме с вас не за да ви даваме насоки, а защото сърцата ни са сплотени и обединени. Трябва да пренебрегнете със силен замах всички онези политици, които са тук, за да ви направляват, и които искат да ви управляват. Нашите приоритети са съвсем различни, а именно да осъществим силна връзка с вас, като сме заедно, рамо до рамо. Ако ви забодат с трън, ще ни отнемат сърцето, ако ви отрежат пръстите, ще откъснат нашите ръце. Точно това е причината да бъдем тук, за да обединим нашите сърца, а не за да ви даваме насоки, да ви управляваме или ви използваме като инструмент във вътрешнополитическите проблеми на Турция, или пък да събираме гласове от вас.

Човешката история е изпълнена с борби за свободи и демокрация, каквато борба водите вие от дълго време насам. Ние следим тези процеси и ви уверяваме да не се страхувате, защото историята е свидетел, че времето е най-добрият измерител за правотата на борците за свобода. Вашата борба е справедлива и правилна. Не се отказвайте от вашия път.

Вижте какво казва Пир Абдал Султан (известен турски поет от Средновековието): Ако кадиите и мюфтиите пишат фетва (б.р. становище по теологичен или правен въпрос), ако ще с кама да отрежат главата ми, ако ще всеки се откаже от своя път, аз не бих се отказал от моя път“.

Според неофициална информация Индже е пристигнал в Кърджали вчера и се настанил в малък хотел в центъра на града край Арда.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 60 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да отидат

    44 25 Отговор
    в Банкя да се срещнат с наградения "герой" от т. нар. Възродителен процес за особени заслуги ! Силна изява най - вече в Дуловския регион !

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Бай Лисан

    46 15 Отговор

    До коментар #1 от "Да отидат":

    Дуловски регион няма, има едно малко село, родило една крупна простакеса
  • 4 Гарабед

    27 2 Отговор
    Как е на свобода, обикновено Червеният сокол преди избори прибира всички свои опоненти в затвора.
  • 5 Рошко

    44 14 Отговор
    И какво построи опозицията в Турция, освен паметници на ататюрк и да служи на ротшилд

    Коментиран от #16

  • 6 Бамбука

    35 18 Отговор
    "Държавата трябва да бъде слуга на своя народ............". Мъдър човек. "Аз разпределям баницата ........" казва един друг.

    Коментиран от #81

  • 7 СЗО

    54 5 Отговор
    Има нещо гнило...Рашидов ходи в Турция, сега този идва в Кърджали....
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Питам

    55 30 Отговор
    Докога ще разрешаваме да се почитат терористи и убийци на БЪЛГАРСКИ деца?

    Коментиран от #11, #12, #15

  • 11 Що си толкова

    26 42 Отговор

    До коментар #10 от "Питам":

    прост. Какви терористи те гонят bre?

    Коментиран от #92

  • 12 Амет

    20 37 Отговор

    До коментар #10 от "Питам":

    Домус кафа откъде извади тая злоба сабален

    Коментиран от #46

  • 13 Българин

    54 23 Отговор
    В България турци няма. Има български мюсюлмани и турчеещи се цигани. Но когато хората са глупави и необразовани, лесно се манипулират и водят за носа.

    Коментиран от #19, #20

  • 14 Летописец

    48 18 Отговор
    Атентатът на гара Буново !? 9 март 1985 г.Бомба, поставена във вагона за майки с деца на влака Бургас – София. От протурски терористи . За това ще има ли честване ? Няма начин . Евроатлантическата власт е гъста с извършителите .

    Коментиран от #17, #18, #21, #45, #55

  • 15 Не те ли е срам

    17 36 Отговор

    До коментар #10 от "Питам":

    Ти за Човек ли се имаш? Само вие ли сте важни на тая земя? Фашист долен. Komunqga piqndur такъв. Но ще ви дойде края!

    Коментиран от #47

  • 16 Бай Хюсеин

    21 5 Отговор

    До коментар #5 от "Рошко":

    Бай Ерд@ за кой служи,за същия,за това един лев е десет лири.

    Коментиран от #24

  • 17 Ти откъде си

    26 43 Отговор

    До коментар #14 от "Летописец":

    толкова сигурен че е извършено от турци? Там ли беше? Предоставено ви по този начин и веднага сте го приели за истина без критично мислене. Но за вас е така защото всичко що е турско е терорист и зло. Коне с капаци сте. А не ти ли идва наум, че комунистите са натопили турците за да противопоставят българи и турци??? Комунистическите пропаганди ви промиха мозъците!

    Коментиран от #27, #29

  • 18 Гост 0

    21 31 Отговор

    До коментар #14 от "Летописец":

    Бреййй...голям родолюбец си бе, повтаряш като папагал, заучени фрази!
    А за атентата в "Света Неделя", там турците колко жертви взеха, А? Обаче мълчиш, защото са себеподобни, на Буново са загинали 7 човека(не че са малко или маловажни), но в църквата умират над 130 човека, там кого ще мразиш, А, гарван, гарвану око не вади, нали???

    Коментиран от #23

  • 19 Гост4

    23 36 Отговор

    До коментар #13 от "Българин":

    Че ти също си с турско потекло, нали си бил НАД 500 години"роб" ако си бил такъв НЯМА как да си чист българин!

    Коментиран от #73

  • 20 Jосип Броз Тито

    18 25 Отговор

    До коментар #13 от "Българин":

    В България има етнически турци, помаци, роми, арменци, евреи. Между етническите турци и помаците има голяма разлика. Помаците са хоеа, които са българи, но насилствено са ислямизирани, пък етническите турци са такива, които са разпределени от Анадола по Балканските земи - Македония, Гърция,България, Румъния,Сърбия.

    Коментиран от #28, #30, #48, #75

  • 21 Jосип Броз Тито

    14 41 Отговор

    До коментар #14 от "Летописец":

    Атентатът в гара буново е във ОТГОВОР на предишни репресии и убийства на турското малцинство. Както се казва - "Каквото повикало, такова се обадило".
    Недейте се изкарва света вода ненапита
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Комунисти само за трепане сте

    8 26 Отговор

    До коментар #18 от "Гост 0":

    Този е явно комунист или е промит мозък от комунистическите пропаганди

    Коментиран от #25, #49

  • 24 Рошко

    24 2 Отговор

    До коментар #16 от "Бай Хюсеин":

    А бай ердо увеличава ли лихвите, и откачи лева от еврото па да видим колко струва
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Ваня

    42 15 Отговор
    Защо в страната ни се допуска подобна гавра с българската историческа трагедия? Защо се нагнетява етническа омраза и напрежение? Има ли български власти, или пак сме под турско "съжителство"?

    Кога българите така шумно и по медиите са вадили на показ трагедията на Баташкото клане, Старозагорското клане, или геноцида на Тракийските българи????

    Коментиран от #31

  • 27 Факти

    31 8 Отговор

    До коментар #17 от "Ти откъде си":

    Имаше атентат, имаше разследване, имаше осъдени. Ти защитаваш осъдени терористи.
  • 28 Въпрос

    27 6 Отговор

    До коментар #20 от "Jосип Броз Тито":

    Помаците кога станаха етнос?

    Коментиран от #34

  • 29 Летописец

    30 8 Отговор

    До коментар #17 от "Ти откъде си":

    Лицата, които пряко са взели участие в атентата край гара Буново, са Елин Маджаров (Емин Мехмедали Али), Алцек Чакъров (Апдула Чакър) и Сава Георгиев (Саафет Реджеб).Всички те са български граждани, но са членове и симпатизанти на нелегалната организация, известна като „Турско национално-освободително движение в България“ (ТНОДБ).
  • 30 Помак

    15 8 Отговор

    До коментар #20 от "Jосип Броз Тито":

    А българите какви сте? Последните 30 години поамерикснчени
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Якото турско съжителство

    32 15 Отговор
    "Вие сте български граждани, но етническата ви принадлежност не е българска"

    Прокуратурата къде дреме?? Кога ще допусне български политик в Турция да приказва подобно-"Вие сте турски граждани, но етническата ви принадлежност не е турска"???!

    Сега разбрахте ли, защо след намесата на турската агентура в България през 80-те имаше Възродителен процес на българите мюсюлмани (българите мюсюлмани са насилствено ислямизирани българи през турското ни "съжителство"

    Коментиран от #36, #39, #40, #43

  • 34 Jосип Броз Тито

    5 12 Отговор

    До коментар #28 от "Въпрос":

    Винаги са били, това, че ти не ги признаваш за такива си е твой проблем.
    Когато мина човек от НСИ за преоброяеането на населението имаше графа към коя етническа група принадлежите и като варианти имаше - българска,турска,ромска,помашка,арменска,македонска, еврейска.
  • 35 ДАаА

    21 2 Отговор
    Това е предизборната кампания на ДПС.
  • 36 Jосип Броз Тито

    8 14 Отговор

    До коментар #33 от "Якото турско съжителство":

    И във Европа има българи с чуждо гражданство - немско, френско, белгийско, но си остават българи като националност нали?
    Ти като имаш немско гражданство и живееш Германия пак си оставаш българин нали.
    И при тях е същото - те са турци, помаци, цигани, но са български граждани. И а разлика между българин и български гражданин.

    Коментиран от #56

  • 37 ДАаА

    21 1 Отговор
    Всяка година по това време ДПС разлайва кучетата и дава израз на езика на омразата. Докато има език на омразата, ще има и ДПС. Но реално ДПС не направи нищо за хората- няма осъдени за позорните деяния срещу турците, скриха хората, извършвали репресии над турското малцинство, по- лошо- ДПС се съюзи с БСП/ БКП, смесените райони станаха феодални имения на ДПС, където наложиха ниски заплати, висока безработица, никакви нови раб. места, висока емиграция... Абсолютен феодализъм.

    Коментиран от #52

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Питам си

    8 12 Отговор

    До коментар #33 от "Якото турско съжителство":

    Дали в света има по неграмоти от нашите червени примати ?

    Коментиран от #42

  • 40 ДАаА

    13 14 Отговор

    До коментар #33 от "Якото турско съжителство":

    А, стига сте се правили на жертви! Все друг ви е виновен, друг ви пречи, другите са черните, вие белите. Нищо не оправдава асимилацията над хора. Когато едни хора са искали да емигрират в Турция и са подавали документи за паспорт, Т. Живков е трябвало да ги пусне да емигрират, а не насилствено да ги държи в Бг, че и на всичкото отгоре да сменя имената на хората, та даже и на умрелите. И да ги кара да сменят и надгробните паметници. Забранили са даже погребалните ритуали по техни обичаи. Варварство! Никъде го няма това даже в Римската империя не е било. Тия ваши пошли мантри си ги разпространявайте из националистическите сайтове.

    Коментиран от #82

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 ДАаА

    7 9 Отговор

    До коментар #39 от "Питам си":

    В СССР не е било по-различно, да не забравяме Голодмор, Архипелаг ГУЛаг и пр. Нацистите с техните лагери на смъртта... Северна Корея днес. Всички тоталитарни общества са човеконенавистни.
  • 43 Българските турци

    9 10 Отговор

    До коментар #33 от "Якото турско съжителство":

    Мислиш че си "страхотен мозък" и можеш да правиш еквилибристика с думи и фрази и да твърдиш ония баналности които вече са втръснали на всички етнически и религиозни общности в Република България !...В ислямската религия няма мисионерство...няма насилие нито за приемане на вярата нито за неговото проповядване...Такива "философи" като вас от векове тровят съзнанието на хората и сеят раздора и омразата в живота им ! А истината на Всевишния е неоспорима !...Светлината и е отправена към всички ни през прозорците и книгите на всички религии !... Но колко са тия които отправят взор към тази истина?!...От момента когато Каин( Кабил ) уби Авел( Хабил ) ,користта и злобата са с хората и лъчите на всевишната истина за съжаление се прекарват през злобни призми и се отразяват в криви огледала!... В името на тия "субективни и измамни" истини от векове се лее човешка кръв!... Всеки влачи своя "кръст" към своята Голгота!...Bсички сме на изпит в този свят и когато се явим пред съда на Всевишния няма да има никакво значение от кой прозорец и през коя книга сме отправили взор към ИСТИНАТА му!...

    Коментиран от #54

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Българските турци

    10 5 Отговор

    До коментар #14 от "Летописец":

    С единствения скалъпен набързо атентат от ДС и от жалките пионки които цитираш не можеш да замажеш Позора на червения тероризъм !...А можеш ли да твъдиш и това че турци и помаци от Родопите създали работническа партия и са обявили нелегална въоръжена сепаратистична дейност с цел да обявят независима Турска родопска република ?!..Че всеки ден в един български дом е идвал ковчег обвит с националния флаг и с траурен марш и залп се извършвали погребенията на поредните български воини загинали в поредната акция на сепаратистите ?!...Или как в някоя църква на Великден,как на някой мач в стадион или как на площад на голям български град избухват бомби взривени от сепартисти и убивали невинни български граждани без разлика дали са деца, жени или старци ?!...Можеха ли да се случат такива неща ?!... А случили ли са се ?!... От после някой "умник"се сетил че не са си изфабрикували аргументи и наваксал набързо в Буново за жалост с невижданата мерзост да посегнат на невинн деца и жени.Българските турци не са ПКК и никой няма право да ни отъждествява с мерзостите на ДС, ВКР и БКП !!! Думите ми са към остатъците на червения тероризъм..."Стойте на уютно по домовете си !...Дръжте затворени устните си за да не ви мирише дъха!...Запушете уши за да ви е мирно и тихо и изчакайте в мир и покой деня когато ще се затворят и очите ни !...Именно тогава ще дойде "амнистията" и за вас и за нас !..."
  • 46 Не се прави

    5 2 Отговор

    До коментар #12 от "Амет":

    на ударен с мокър парцал о главата. Даянъ кара бюзюк.
  • 47 А тебе срам ли те е

    6 2 Отговор

    До коментар #15 от "Не те ли е срам":

    или си си гьонсурат по рождение?
  • 48 Като си толкова начетен,

    4 6 Отговор

    До коментар #20 от "Jосип Броз Тито":

    виж какво е казал Митхад паша за турчеещите се в България. Публикувал го е в парижки вестник. А той е бил много образован, завършил е Сорбоната в Париж. После става велик везир.

    Коментиран от #53

  • 49 А ти си дьонме,

    3 4 Отговор

    До коментар #23 от "Комунисти само за трепане сте":

    потомък на дьонмета.
  • 50 народ

    4 8 Отговор
    Съдете ги по делата им,а не по речите!На турчин вяра няма!Тая държава има ли прокуратура,докога ще търпим гаврата с българския народ?!
  • 51 Тахумба

    5 4 Отговор
    Хубави думи. И все пак що ще този чужденец тука?
  • 52 Българските турци

    9 3 Отговор

    До коментар #37 от "ДАаА":

    Повтарям и твърдя че всички български граждани от турски произход в Република България и в Република Турция много добре знаят че това е партия от родоизменници които служат за САПУН за измиване на "катранения" възродителски ПОЗОР на България !...И че докато има живи преименувани, ще им търпите зулумите и че ще ги държите като щит срещу Световното общественно мнение и евентуалните опити за претенции за морални и материални обезщетения !!! Че е партия която не смеете да я забраните защото знаете че ако стане това Европейският съд за правата на човека в Страсбург ще се задръсти от "българи от татово време"!!!... Това че ги мислите за партия "зад която стои Турция" е показател за вашата малоазиатска параноя която ви надъхват всичките ви минали и сегашни покровители !!!...
    "Е щом е тъй защо гласуват за тях" ли казахте ?!...Не знам...но ми се струва че е за възмездие ?!...
  • 53 Българските турци

    9 3 Отговор

    До коментар #48 от "Като си толкова начетен,":

    Като си толкова начетен-продължение

    Митхад паша е много образован французин, завършил е Сорбоната в Париж.Приема исляма и минава на служба в администрацията на Османската империя(девширме). Във всеки клон на "Зираат Банкасъ"(Земеделска банка) в Турция и в клоновете в София и Варна в България му виси портрета в знак на това че е основател на банката и на модерното селско стопанство в Империята ! После става велик везир !... И след това е разжалван и екзекутиран за държавна измяна !
  • 54 Якото турско "съжителство"

    7 6 Отговор

    До коментар #43 от "Българските турци":

    Верно ли, та ти самият противоречиш на Корана.
    Дори и не знаеш, че Ислямът е стройна и по същество уникална военна доктрина! А Мюсюлманин означава войник в буквалния смисъл, и агресията към друговерците е заложена в основите на исляма. С думи прости, ако мюсюлманинът чуе гласът на Аллах/разбирай които и да е/, да го призовава в свещена война, това за него е повиквателна от военното окръжие.
    Източникът на омраза и насилие над неверниците в Корана :
    “Не вземай за приятели юдеи и християни... Коли идолопоклонниците (немюсюлманите), където и да ги намериш... Побеждавай ги и приготвяй за всеки един от тях засада” (Сура 5:51; 9:5).
    „Не вземайте за ближни своите бащи и братя, ако са предпочели неверието” (9:23).
    „Господи мой, не оставяй на земята нито един неверник!” (71:26)сура „Нух”

    Приказвай с модерадора да не трие, да те открехна още, защото не познаваш религията си изобщо.

    Коментиран от #58, #62, #69

  • 55 Иван

    4 8 Отговор

    До коментар #14 от "Летописец":

    Най кървавият атентат е извършен от комунистите в Света Неделя. Убиват стотици православни българи,а и други стотици са ранени....че за тях какво са няколко дечица

    Коментиран от #57

  • 56 Якото турско "съжителство"

    7 4 Отговор

    До коментар #36 от "Jосип Броз Тито":

    Не се прави на чукнат. Проблемът не е какви са, а че тук се допуска пропаганда за която в Турция ще те опандизят на момента.
  • 57 Якото турско "съжителство"

    10 3 Отговор

    До коментар #55 от "Иван":

    Комунистическият режим приключи преди 33 години, турският режим както виждаме още не е.

    Коментиран от #60

  • 58 Българските турциТРОЛОЗОЛ

    4 6 Отговор

    До коментар #54 от "Якото турско "съжителство"":

    Твоите изкривени призми и криви огледала не са способни да изкривят взвора на хората към истината на Всевишния ! От векове насам чифтокопитни и опашати човекоподобни винаги са тропали в същия ритъм на твоя сатанизъм без да успеят да замажат и затъмнят всевишните истини !!!...

    Коментиран от #59, #64

  • 59 123

    5 4 Отговор

    До коментар #58 от "Българските турциТРОЛОЗОЛ":

    BTW , в 21 век сме.Ти ли ще говориш за всевишни ?А чифтокопитни са родата ти, дето гласува под строй за тоя от сарая.То и турци да бяхате..Кафяви от маалата или родопски висопланински джентълмени с криви кратунки.Товя ти е турския етнос в България.При това нагли, че гръцкате точно на коледа.
  • 60 Иван

    6 3 Отговор

    До коментар #57 от "Якото турско "съжителство"":

    Комунистическия режим приключи в Румъния, Словения, Чехия.....,а както виждаме в България и бизнеса и партиите са все в ръцете на комунистите и дс агентите , значи комунистическия режим си продължава

    Коментиран от #61

  • 61 Якото турско "съжителство"

    4 3 Отговор

    До коментар #60 от "Иван":

    Е как Така комунистическия режим си продължаване и не е приключил, а сме в ЕС и НАТО, ти на кой свят живееш?

    Коментиран от #63

  • 62 Ислям

    4 5 Отговор

    До коментар #54 от "Якото турско "съжителство"":

    Алооуу Защо разбираш буквално превода на Корана??? За пояснение на Корана има тефсир (тълкуване от ислямски учени). Това не ти е превод на роман от чужд език! Исляма е за мира и против войната! Мюсюлманина не напада никой без причина! Ако някой обяви война на мюсюлманите, съответно мюсюлманите имат право да се защитят и да воюват! Да воюват в името на Аллах за да се защитят и да опазят мира! Дори в Исляма има строги правила относно войната за защита на невинните или предалите се! Алоууу много си невеж!
  • 63 Иван

    3 0 Отговор

    До коментар #61 от "Якото турско "съжителство"":

    Ами погледни реалността.... виж в кои ръце е икономиката и партиите в България,кои са крупните бизнесмени и кои са във всички партии ... пробвай да гледаш, като махнеш капаците

    Коментиран от #67

  • 64 Якото турско "съжителство"

    4 3 Отговор

    До коментар #58 от "Българските турциТРОЛОЗОЛ":

    Как така са моите изкривени призма като съм цитирал дословно!?!? Нещо не ти отърва, а ??
    Добре известно е, че в "Корана има 206 възхвали на войната, насилието и проклинанието, 25 абзаца, които заповядват да се убиват неверниците и 2 по-конкретни нареждания да се режат глави". Реки от кръв се леят в хадисите - хилядите кратки свидетелства за думите и делата на пророка, които са неделима част от ислямската догма.
    Ислямът е именно религия на насилието - и като догма, и като практика. Да, християните също са проливали доста кръв и продължават да проливат, но не по вина на Христа.

    Как стои въпроса с проклятието, защото в Корана„…Аллах проклина“
    „А онези, които не вярват и умират неверници, над тях е проклятието на Аллах и на всички ангели и хора“… /2 :161/
    Няма спасение! Докато Христос съветва „Обичай ближния си“, то проклятието на ислямския Бог е навсякъде.
    „Те са /корейшите/ които купиха заблудата вместо напътствието и мъчението вместо опрощението, и колко настойчиви са пред Огъня.“/2:175/
    Отново заплахата пред неверниците и упрекът, че се оставят да бъдат заблуждавани, вместо напътствани от Аллах и са приели мъчението вместо да получат опрощение.

    "И се сражавайте по пътя на Аллах с онези, които се сражават с вас, и не пристъпвайте! Аллах не обича пристъпващите…“ /2:190 /
    Открит призив за насилие! Вярващият който следва пътя на Аллах воюва. Но ако някой оказва съпротива, ако се сражава срещу него, трябва на всяка цена да бъде сразен.
    „И ги уби

    Коментиран от #65, #66, #70, #80

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Якото турско "съжителство"

    4 3 Отговор

    До коментар #63 от "Иван":

    Поглеждам реалността - германска партия герб, американска партия пп и дб, турска партия дпс управляват страната и ходят на закуска в козяк. Къде видя комунизъм??
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Ислям

    2 3 Отговор

    До коментар #54 от "Якото турско "съжителство"":

    Тези аяти, които си извадил от контекста на Корана, по този начин се губи смисъла на тълкуването на целия Коран. В тези аяти се споменава за битките по онова време, когато мюсюлманите са воювали с езичниците за да се защитят! Езичниците са измъчвали и убивали мюсюлманите като не са им разрешавали да си изповядват свободно религията! А не се отнася за днешни времена както ти погрешно го разбираш. Освен ако някой не обяви война на мюсюлманите и ги заплашва! Исляма е като една държава с гражданите в нея. Ако я напуснеш или й навредиш ставаш предател, защото си предал гражданите и държавата. Дори и да са бащи и братя те си остават предатели. Но нежеството не е нещо лошо и
    за това трябва да ви се обясни подробно!
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Вергина

    3 3 Отговор
    Не знам защо се сетих, че по стените на църквата в Батак още се виждат следите от кръвта при клането. Освен това, т.нар. български турци са етнически българи, които са приели исляма. По другите места в България, са падали главите на българите, които са отказвали да го приемат. Не знам защо към днешна дата нашите готини южни съседи вменяват на помаците друг етнос. Може би е логично с оглед на това, че ислямът води със себе си друга култура и след толкова поколения е възможно да не се чувстват българи. По принцип слънцето е за всички, не би трябвало да е проблем, да видим.

    Коментиран от #74, #79

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Българин

    1 5 Отговор

    До коментар #20 от "Jосип Броз Тито":

    Етническите турци са се изнесли с идването на руската армия. Тези, които са останали са си българи, приели исляма. И защото тука са си родени, затова и не бягат.
  • 76 123

    3 3 Отговор
    "Етнически" турчин е все етнически византиец ,османец ,или римлянин- такова нещо няма.Това са мешавица ослед разпада на осмамската империя .Тия лееко бъркат турци и тюркски народи с цел да се правят на регионален лидер на всички мюслита в региона.Затова и са се домъкнали в кърджали.А тоя дето развива теорий ,че исляма е религия на мира...:DТо не са теростични актове,талибаните какви ги вършат в афганистан , а идил?Я вижте кой не спазва корана какво му се случва в иран?А дебилите в руските републики като дегестан и чечня?

    Коментиран от #78

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Ислям

    6 3 Отговор

    До коментар #76 от "123":

    Какви теории ( не теорий, неграмотен си). Пиша това което е за Исляма, Истината! Мира и спокойствието! Терористите нямат религия! Исляма забранява тероризма! Все едно да кажеш, че кръстоносците са били християни. Какво вършат талибаните в Афганистан? Поне не клекнаха на американците и руснаците както е тук пълно с американизирани и русофилски о це. Да ти е за поука. Идил е групировка на Американците и Израел. Коне с капаци сте. Исляма повелява образованието, а не невежеството! Ти Иран не го гледай. А виж тук в България какво става, пълно с корупция, наркотици, проституция, хазарт, лъжи, алкохолизъм та ти ли ще говориш против Исляма. Иран не е Бг. Не бъди невежец, а чети, чети и се образовай!

    Коментиран от #83

  • 79 Алоууу в ред ли си

    3 4 Отговор

    До коментар #71 от "Вергина":

    Вергинче, да кажем че е било така както са ти го втълпили в главата комунистите, че българите които не приемали Исляма са им падали главите, а другите насилствено го са приемали! Вергинио, ма защо сега има българи изповядващи християнството и говорещи български без да знаят турски език ааа. По твоята глупава логика вие българите християни, не сте българи. Ма как сте оживели 500 години като са падали глави хаха. Алоууу о цъ такава тва ти са 5 века. Вие за последните 30 години се стопихте наполовина без война а какво да кажем за 500 и пак сте живи и здрави! А помаците са истинските българи да , но не са насилствено ислямизирани както вие си мислите. Ти помак виждала си въобще в живота си как изглежда ааа. Нищо общо с вас "ислямизираните" българи. Алоууу

    Коментиран от #84, #85

  • 80 реставрация 70

    3 2 Отговор

    До коментар #64 от "Якото турско "съжителство"":

    Цитираш измишльотини на ИДИЛ и си нямаш на понятие че с тия брътвежи можеш да се окажеш някъде в някой "Среднощен експрес". Някой ти е пробутал фалшив превод с изкривено тълкуване !...
  • 81 Никси

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Бамбука":

    Абе мани мани , все готваче бяха на хоризонта , един носи баница , друг постната пица , третия торта Сахер четвъртия , безглутенови Торти и пица с кристали , сега остава и някой да донесе агнето , но май едни други го изядоха и минаха на кафе , то политически живот ли бе за някой , а чакай забравих и един с фурмите , бре Ганьо къв кулинар бил , просто да му се начуди човек и като гледам хранят хората ли ги нахранят с лъжи и лицемерие !!!.
  • 82 Не пиши глупости

    3 4 Отговор

    До коментар #40 от "ДАаА":

    Не Т. Живков не г пускаше, не ги искаше турската държава. С като ги пуснаха и заминаха с все имущество, защо се върнаха в “гадната” България?

    Коментиран от #87

  • 83 123

    1 2 Отговор

    До коментар #78 от "Ислям":

    Смени дилъра.Безумията дето пишеш нямат нищо общо с реалноста.
  • 84 смех

    1 2 Отговор

    До коментар #79 от "Алоууу в ред ли си":

    Характерно е за висопланинските нинджи да се кръстосват с братовчедите си.Факт.Според кУрана това е ок.Затова си се пръкнал ти с iq под 60, и се мъчиш да мислиш.Мъкаааа!
  • 85 Българските турци

    4 1 Отговор

    До коментар #79 от "Алоууу в ред ли си":

    Все ще излезе някое Мекере да ги напада директно през центъра в техен стил , език и граматика ! Продължавай в същия дух иначе ше се пукнат от нагнетена грандомания и свръхинтелект !!!
  • 86 1453

    3 1 Отговор
    Всичко е бош лаф ама я ми кажете кой предаде Левски?
  • 87 Българските турци

    5 3 Отговор

    До коментар #82 от "Не пиши глупости":

    Хасан остави къща с мебели и двор със сайвант с три кубика дърва и един тон сибирски въглища...10глави добитък(коза и овце) ,курник с кокошки и пуйки по клоните на ореха в двора и засята, засадена и прекопавана и поливана изрядно до 22.VІІ.1989 градина в родното си село в Делиормана и качи на Москвича Айшето с децата и старите си родители и без да погледне назад тръгна към Истанбул.Беше му даден 3 дневен срок да напусне България ! Аллах беше милостив и щедър към него и към другите екскурзианти от голямата екскурзия организирана от Бай Тошо и те стигнаха живи и здрави до майката родина! Днес Хасан има модерна санирана пет етажна къща с изглед към "Малкото чекмедже" в Истанбул с пет обзаведени апартамента и дворче с гараж за три коли... 1 и 2 етаж по 90 м2...3 и 4 етаж по 130 м2 и 5 етаж с обширна тераса с гледка към гьола - 162 м2. !!!...Аллах е велик , милостив и щедър !!! Слава на Аллаха и Турция !...Амин !!!
  • 88 Ние българите

    2 1 Отговор
    Атентата на гара Буново - най-големият железопътен атентат в българската история по брой жертви. На 9 март 1985 г. в 21,31 ч бомба, поставена от турски терористи, избухва във вагона за майки с деца на влак № 326 по линията Бургас-София в района на гара Буново. Загиват седем души и девет са тежко ранени. Това е най-големият железопътен атентат в българската история. Замисълът на терористите обаче е бил бомбата с часовников механизъм да избухне в тунела на Буново. Там паниката и липсата на достатъчно въздух биха довели до възможно най-голям брой жертви. Заради маневра на гара Златица влакът закъснява с две минути и взривът избухва на гарата, а не в тунела, където е било планирано. В атентата загиват 7 души - 3 деца и 4 жени. Сред жертвите са глухонеми деца, прибиращи се вкъщи. Ранени са тежко 9 души, сред които също има 2 деца.

    Коментиран от #89, #90

  • 89 Българските турци

    2 2 Отговор

    До коментар #88 от "Ние българите":

    С единствения скалъпен набързо атентат от ДС и от жалките пионки които цитираш не можеш да замажеш Позора на червения тероризъм !...А можеш ли да твъдиш и това че турци и помаци от Родопите създали работническа партия и са обявили нелегална въоръжена сепаратистична дейност с цел да обявят независима Турска родопска република ?!..Че всеки ден в един български дом е идвал ковчег обвит с националния флаг и с траурен марш и залп се извършвали погребенията на поредните български воини загинали в поредната акция на сепаратистите ?!...Или как в някоя църква на Великден,как на някой мач в стадион или как на площад на голям български град избухват бомби взривени от сепартисти и убивали невинни български граждани без разлика дали са деца, жени или старци ?!...Можеха ли да се случат такива неща ?!... А случили ли са се ?!... От после някой "умник"се сетил че не са си изфабрикували аргументи и наваксал набързо в Буново за жалост с невижданата мерзост да посегнат на невинн деца и жени.Българските турци не са ПКК и никой няма право да ни отъждествява с мерзостите на ДС, ВКР и БКП !!! Думите ми са към остатъците на червения тероризъм..."Стойте на уютно по домовете си !...Дръжте затворени устните си за да не ви мирише дъха!...Запушете уши за да ви е мирно и тихо и изчакайте в мир и покой деня когато ще се затворят и очите ни !...Именно тогава ще дойде "амнистията" и за вас и за нас !..."

    Коментиран от #91

  • 90 Батак, Буново - колаж

    2 3 Отговор

    До коментар #88 от "Ние българите":

    Повтаряте Батак, Буново, Батак, Буново...Българските форуми реват с пълно гърло- Батак, та Батак...
    А колко "Баташки кланета" бихте устроили вие, ако "Българските турци" от Родопите и Лудогорието бяха вдигнали едно "въстание" ?!Стискате юмруци и скърцате със зъби, нали ; а някои , може би, са извадили и патлаците... А тук става въпрос за зверства извършени срещу милиони невинни и беззащитни хора.Ние Българските турци не сме терористи и никога нито сме заплашвали някого нито сме посягали на нечий живот !... Което разбира се не значи че когато са ни посягали или посегнат,сме стояли и че ще стоим със скръстени ръце !.
  • 91 Истината

    1 0 Отговор

    До коментар #89 от "Българските турци":

    Питам те защо през 1987 година беше арестуван Дога и беше осъден на смърт?!
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове